Да ама ти си у врска више. Значи различно е многу, они тек се запознаваат, а како што кажав, ако сака да постапи џентлменски и да остави добра импресија ќе пише он прв.
Знам... Само проблемот е што не знам на кој начин. Ако му пишам, што би му пишала, дали би ми вратил или слично. А и мал проблем - немам баш слики по социјаливе мрежи, па да не се исплаши.
Целта ми е само да не испаднам нападна зошто да речеме ако не е заинтересиран не сакам јас да испаднам таа што била позаинтересирана, знам дека тој поглед на работите не е океј, ама не можам против себе у случајов посебно зошто ми се свиѓал некое време и гледам каков впечаток ќе оставам. Би му пишала сега или утре нешто од типот што правиш или би пратила meme што ми искочи на инста пред малку и ептен се вклопува у еден муабет што го правевме, тоа ми е посигурна варијанта
Па не да чека да и пише, туку тоа би ми укажало на многу нешта за него и дали би испаднала на следен дејт со него. Грижлив, љубезен, внимателен, а ако после дејтот не ми пише и чека јас да му пишам, пиши пропало.
Извини но многу лоши совети , кој пишува денес : sp? <3 ... @idktbh пиши му прашај како си поминал или пиши му здраво па по одговорот ќе одлучиш како ќе се одвива муабетот.
Што ти значи „изгубен“ на симпатичен начин? Како да не се вклопува во сликата за типично 20 годишно машко или како? Мене тоа ме асоцира како да е тивок, повлечен, романтичен, а од такви би очекувала сепак да пратат порака.
Не е баш повлечен, мирен е вака и е многу фин, “изгубен” мислев во смисла воопшто не е препотентен и дигнат и дури и ако има awkward моменти има харизма не се приметува толку. За романтичен не знам баш зошто уште кога ми пиша да искочиме немаше ништо романтики хахах па не очекував и сега, а не сум ни ја романтична па не ми е тоа битно
@idktbh Јас да сум би му пратила нешто, некоја сликичка или слично. Не мора она хај или здраво. Може е повлечен па и тој моментално си прави overthink како ти сега. За она со порака за враќање, исто би очекувала и јас. Не е во прашање феминизам туку ај да кажеме дека тоа е показател дека пак малку го интересира. Но, банално би било тоа да е крај, ако ти се допаѓа дечкото. Така да, пиши му I'm wishing you luck
А дали во било кој момент дури бевте излезени примети дека му е досадно или awkward? И дали претходно ви одеше муабетот? Многу чудно е вака да го снема ако се било океј.
Леле не знам зашо феминизам енд стаф мешате. И за долги врски и за кратки и за не знам какви. Да, се осеќам сакано ако ме праша дали сум стигнала дома, ако се понуди да плати, ако се покаже похрабар у некоја ситуација итн. Ама не се осеќам понижено кога го прави ова па за да "глумам феминистка" и да постапам на ист начин. Што знам, ако ми значи некој го правам истото што сакам мене да ми го прави за и тој да се осети и сакан и дека добива внимание, не за да се покажам силна и независна женска.
Е арно де. И? Не може твојта со години врска да ја мешаш со прв дејт. На поголем дел ни има удел, на тебе ти нема. Да не земеме да се тепаме за тоа?
Не знам нешто не ми се допаѓа овде. За очекување е доколку му било убаво да ти пише, веќе 24 часа поминале. Мој совет ти е ако стварно ти се допаѓа да му пишеш, нека биде што ќе биде.
Бон тон и џентлменство не треба да се поистоветуваат со анти-феминизам и анти-еквивалентност. Кој што сака нека прави, ама ова е основен бон-тон кој треба да го поседува секој, па макар и не сакал да продолжи понатаму. Bare minium. Како сакате наречето го. Одраз е на зрелост.
Проблемот е што викате дека само ТОЈ треба да пише прв, само ТОЈ да ја праша дали стигнала итн. И на него му има удел можеби ако она пише... или не? У случајов ми има и мене, ама и јас исто постапувам.
Како бе он чекал таа да му пише тој е сигурно некое детиште се што лета се јади си мисли дај не зезај