Ај просветлиме ти, како се пишува денес ако не sp? <3, еве јас не знам, ти просветли ме како да почне муабет.. Ако не па нека му пише "Абе беше денес да ја фатиш акцијата за гага зејтин во КАМ? <3", сигурно ќе и врати..
Прати му нешто слика и види дали ќе ти ја отвори само или ќе ти врати нешто на тоа. Или meme можеш да.
Malku sum zbuneta od ova silna nezavisna zena, feministka i tn. Da bides nezavisna zena ili ete feministka nareci go, ne znaci deka ti treba da ja plakjas smetkata i nemu vrata da mu otvaras na pr. Ako vo edna vrska ti treba da bides sila vo odnos na partnerot, nemas luksuz da bides "slaba", na kraj kje se svede na : "toj tebe ne ti treba", kje ti bide kocnica vo zivotot. Vo vrska treba balans megju dvajcata, a za pocetok obidi se da bides pred se TI toa sto SI, bez feministicki vakvi takvi misli.
Зборувам со познајничка денес, цела растревожена, ја навредил партнерот и и повишил тон затоа што добил отказ на работа. Нормално, прекинала со него. Туку не ми е јасно, која е потребата во врски да се истура нервозата на партнерот често? Им олеснува? Им расте егото? У ситуацијава се работи за постар партнер од неа. Типов има 36 години, како личност не ми се допаѓа зошто секогаш сметав дека има некоја насилна страна, испадна дека не грешам.
Леле јас мислев се заебаваш ти озбилна си била. Не е 2011 веќе, не ѝ давај идеи за бламирање. Јас иначе пре би вратила на тоа за кам отколку на sp, кога некој ќе ми пише така прекринџ ми е.
Многу си некултурна. Ужасно. Па место да пишува така ,може да пише како повеќето нормални луѓе на пример со цели зборови не мора на кирилица но навистина некој кога се израдува "sp?<3" дава вајбс на неписмена личност. Мене некој да ми пише така никогаш не би му одговорила .
Многу машки се пасивно агресивни, дури и отворено агресивни. Тоа се приметува брзо, само често некои не сакаат да го видат тој по мене многу битен аспект.
Не ми е јасно, како кон друштво може да се однесува супер, тотално смирено некој а кон партнер лошо? Ова општо ме интересира.
Ми е. Поентата е дека и јас се трудам, не знам по кој пат да повторам. Не очекувам нешто од некој ако и самата не го правам
Девојчево е смирена личност, овој ми изгледа на доста нестабилна личност. Имал и други испади, уште пред да бидат заедно, само што јас не сакав да се мешам.
Не сум таков и затоа ми е тешко и мене да сфатам. По некоја логика тој веројатно повеќе ги респектира дел од другарите од неа во некој негов систем на вредности. Може и a priori повеќе да има респект спрема машко.
Најчесто мирните девојчиња со емпатија привлекуваат срања до себе кое не смеат да се толерираат. Убаво што раскинала одма, а не се туфка дека е добар човек и само еднаш ова се десило, ќе се смени.
Оти машко има поголема почит кон друго машко. Зашто најчесто не оставаат на раат кога ќе им кажеш "имам дечко"? им фуфка. Се мислат дека се супериорни
Објасни ни ја малце подетално ситуацијата? Како ја навредил? Колку години има другарка ти? Колку време се во врска? Нормално е после отказ од работа да е многу нервозен. Еве самата се зимам за пример, ако сум нервозна и некој ме притиска знам да се истурам на него, колку и да е погрешно. Едноставно, капката што ја прелила чашата. Е сеа, многу е различно да има еден испад на нервоза(на сите ни се дешава) од тоа да си е постојано агресивен и да се дере и вика.
@Directioner005 Извини али мене дечко ми да ми дојде издепресиран и да ми каже дека добил отказ јас прво ќе се трудам да го комфортирам и мотивирам да најде подобра работа, не да му се дерам ко животно некое. Нема изговор за ова. Или си насилен или не си.