Да, често излегуваме. Но, нас не канат и секогаш одиме и носиме подароци. Него му честитаа, но не дојдоа пошто не ни праеше а ни јас не праев
Пиши му сега нешто у стил "стигнав и се вратив дома и преубаво ми беше уште сум под импресии веќе ден ипол". Нешто така.
Не би се налутила,но би било убаво доколку ми честитаат.Минутка одзима да се напише порака,а многу значи,сепак почит е.
Јас разбирам дека бил нервозен,но она не е виновна што он добил отказ. Јас вакво однесување не оправдувам. Во нашата врска никогаш немало ваков испад,секојдневно има проблеми на работа,нервози,но ниту он ниту јас не сме виновни,и се трудиме нервозата да не ја исфрламе еден кон друг.
Штом често се дружите и излегувате, that's another story. Од почит убаво би било да ти честитаат, ама знаеш што? Моментално живееме во многу брзо време, со премногу обврски што и јас некогаш заборавам родендени, па ако ми го заборават, no big deal, далеку од тоа дека ќе се налутам, едноставно нема потреба
можеби не сака да биде нападен,или можеби не е заинтересиран. или или е ситуацијава Но,јас да сум на твое место би му пишала.Не мора секогаш да чекаме на нив,плус ќе ти биде полесно,ќе знаеш на што си.
Пред десетина дена излегов на дејт првпат со еден дечко (инаку ми беше првпат воопшто). Не сме од ист град, па следниот ден јас си заминав. Следнава недела ќе се враќам назад. Ние постојано се допишуваме, буквално не сме престанале. До пред 3-4 дена се беше преубаво, ама последните 3-4 дена како да е малку поладен. Не дека враќа кратко на пораки, напротив, ама се чувствувам чудно и имам лошо претчувство. Сакам совет во однос на тоа како да постапам доколку следнава недела дури сум таму не ме викне да излеземе пак(од кога излеговме последно неколку пати ми рече да се вратам најбрзо што можам и дека сака да ме носи на некои места што знае дека ќе ми се допаднат и слично). Проблемот е што јас се заљубив, и дефинитивно не сакам да го загубам, но од друга страна не сакам да го погазам достоинството и со сигурност не сакам да продолжам комуникација ако е очигледно дека не сака да ме види. Не сум сигурна што да правам и дали интуицијата ме лаже.
Знам дека е глупост ама тинејџерско е, а во тие години сум. А и тој е многу поразличен од сите што сум се плеткала до сега, по сите параметри
Дечки пред некој ден пишав во темава дека после првиот дејт не ми пиша и по 2 дена јас пратив meme и започнавме разговор. Од тогаш враќа и онака заинтересиран е за све што се допишуваме, а многу луѓе ми рекоа дека е срамежлив и дека е добро што сум пишала јас. 5 дена поминаа од првиот дејт и сега се мислам, првиот пат ме викна он, јас по 2 дена му пишав, кој би требало следно да викне за искачање? Обично ме викале после недела дена не знам колку е како “непишано правило” ама мн ми се свиѓаше и све ама не сакам да напнам
Ја вака се разочарав за цел живот. Не значи дека и членкава ќе ја има мојата судбина и не и ја посакувам. Со среќа што и да одлучиш
Не си во моја кожа да знаеш како е да те изневери некој што си го сакал повеќе од себе си. За него да се смениш ти и да не го цени тоа. Да те остави само како партал некој. Можеби си имала нешто слично али не знаеш јас како ги доживувам таквите работи. Можам и подетално да ти раскажам ако сакаш и имаш време да ме сослушаш до крај.