Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Океј дефинитивно си во право за сето тоа но мислев во контекст на одбивање искачање (ситуацијава на членкава погоре).
    Изневерување е далеку различно.

На Feminka22, etoile и Dashing:) им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    41.753
    Никој не вреди толку да се смениш поради него, последен нека е.
    Јас знам како е да те отфрли некој иако цело време си им угодувал и да, боли.
    Ама да си уништувам живот, да кризирам и слично, нема шанси.
    Не знам низ што си поминала, но гледај на тоа како еден вид лекција која ќе те направи посилна.
    Ќе биде подобро, ќе видиш, мора да биде.:)

На Cookie21, buba4e89, Kasiopaja221 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    2.578
    Многу повеќе се плашам кога некој ме теши дека ќе биде подобро :worried:

4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.424
    Devojche, drugarka ti e vo pravo. Raskini, bolno ljubomoren e dechko ti. Prvo malku ke pochne da ti zabranuva, pa posle se povekje i povekje, ke pochne da se kara so tebe i za najmala sitnica pr.zashto si poglednala drug dodeka ste shetale.
    Begaj odaleku od ovoj!

На crimson, Just.do.it, Indiegurl и 2 други им се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    41.753
    Ти викам, сум била малтретирана психички и физички, изневерувана, отфрлана, исмевана, не знам уште што не, и повторно застанав на нозе, и звучи клише да, ама ако се предадеш и не се бориш, напротив многу повеќе губиш.
    У животот треба да ризикуваш, да бидеш храбар, да знаеш што сакаш, среќата не ти тропа на врата, остави тоа Семе синапово, туку да се избориш сам за тоа што го сакаш зошто ништо не е сервирано на тацна.
    Ова општо го кажувам.
    Некогаш работите да тргнат треба малку да ги потикнеш. :)
    Ај да не филозофирам многу.:D

На cresa-jagoda, prashinka, raww и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Не ми се пишува јавно, доколку некоја сака да ми пише лп за совет. :$

7. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.293
    Допаѓања:
    47.434
    Ама навистина ќе биде.
    И @bicycle ја советувавме дека времето лечи се', еве сигурна сум дека ќе потврди дека е така.
    Некогаш не вреди за некого да си го жртвуваш цел живот.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    41.753
    Ооо море, ми доаѓа да си влепам шамар кога ќе ми текне за кого и што сум правела.:rofl:
    Да се менувам, да се нервирам?
    Не бре.
    Има моменти кога ми е тешко да, ама па знам дека не смеам да си дозволам повторно да поминувам низ истото.:)
    Научив многу лекции, и сега знам како.
    Има личности за кои ми е тешко ама знам дека нема ништо да променам доколку си дозволам повторно да сум таква, за никаде.
    Животот е падни стани.:)
    Ако не научиш од грешките, од што тогаш?:)

На cresa-jagoda, Dust, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.293
    Допаѓања:
    47.434
    @bicycle уф, не знаеш колку ми е мило што го читам ова. Од искуствата и од сопствените грешки најдобро се учи.

На cresa-jagoda, QweenSM и bicycle им се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.877
    Допаѓања:
    36.042
    Се извинувам што ви се убацувам у муабет, ама кога те прочитав @bicycle низ све што си поминала и колку си само храбра и силна за тоа да го споделиш, за пример си!
    Сите сме поминале низ тешки работи во животот, некои потешки, некои полесни, ама ептен ми праи ќеиф бе кога ќе прочитам низ све што имате поминато и пак гордо стоите на нозе и тука сте да дадите совети, да бодрите, секоја чест жени - кралици!

На cresa-jagoda, prashinka, Kasiopaja221 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    24.050
    Ако некоја врска не успеала, заради тоа што ве изневериле физички или емоционално, две нешта можите од тоа да извлечите.

"Негативното" е што сте ја избрале баш таа личноста или таквите како неа/него.
    ПОЗИТИВНО е што можете да дадете внимание, љубов и време на таква личност.. Па замислете да сте компактибилни односно на онаа вистинската личност каде би ви биле взаемни чувствата... ;)

Не очајувајте че си ја најдите сродната душа, па и да останите сами шо? :D

На cresa-jagoda, Indiegurl и bicycle им се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    41.753
    Фала ти :hug:
    Уште ми се свежи некои работи, и ниту еден шамар или навреда не боли од претходните партнери колку последново кога ми гореше дел од куќата, кога можев да загинам а од последниов партнер ниту едно ебено како си.:)
    Тоа највеќе ме болеше.
    Ама јбг, дел од животот е тоа, нема веќе цвикање, нема тажење, нема ништо.
    Ако вредиш ко човек и ме цениш ќе ти вратам дупло, ако не, те отпишувам од живите, без око да ми трепне, без разлика за кого се работи.:nod:

Грешките ме научија да не толерирам, ваљда како стареам се повеќе ми е низок прагот на толеранција и знам што и како.

То е то.

На cresa-jagoda, Kasiopaja221, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.877
    Допаѓања:
    36.042
    Многу ми е жал тоа за куќата, не сум те читала и не знам, само се надевам дека си добро сега:f:, ама тоа што не си добила ни ебено како си, верувај дека животот ќе му врати - без разлика на каков начин. Животот е круг, што и да си правел лошо, ќе те стигне. Ти ќе си уживаш во животот како никогаш до сега, а за другите ич уво да не те боли.:hug:
    И на крај ќе заклучиш како што кажа, кој како со тебе, така и ти со него, па кој сака нека биде.:)

На cresa-jagoda, prashinka, nade9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.417
    Нема везе првов секогаш, ти кажав и на чат со старата случка зашто.На почеток сите се едни, после други, башка некој дечко може да е океј со мене, лизна мазна, а да се хевта на страна.

На Stark и Indiegurl им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Нон стоп ќе се преиспитуваш што ти фали и ќе бараш вина во себе ама ако гледаш на посветлата страна ти направил услуга што на време ти открил каков е. Замисли да си во брак со дете и да не те ценел. Гледај го тоа ко твој спас.
    Нема што да се преиспитуваш не е до тебе.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Пишав еднаш ама еве да пишам пак со мали промени
    Се допишувам со еден некое време, еднаш и излеговме но сме од различни градови па нема прилика да го гледам често. Кога излеговме беше преубаво, а и комуникацијата ни е одлична. Повеќе пати ми рекол да се видиме, да одиме ваму, да одиме таму, и сега кога следната недела одам во неговиот град, ми вика дека нема пракса да излегува пред испити. Во право ли сум во мислењето дека не му значам? Инаку навистина е сериозен за учењето и навистина не излегува и учи по цел ден. Не знам што да мислам. Не сакам да го изгубам, бидејќи можно е и да се заљубив ама дефинитивно би се чувствувала прегазено и навредено ако не излеземе, а притоа знае колку ретки прилики имаме за тоа.
    Инаку пишав претходно дека ми се чинеше поладен 2-3 дена, но повеќе не мислам така сега е супер. Ме нервира и ме повредува само фактот што иако знам дека факултетот му значи, 3 часа може да одвои. Барем јас мислам така.
    Како да постапам? Размислувам да прекинам комуникација ако не излеземе, а знам дека ме боли и веќе сум повредена и депресивна,но ако продолжам да пишам чувствувам дека си ја погазувам гордоста.
    Било каков совет е добредојден, може и во ЛП

17. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.946
    @penelope10
    Не мора 3ч, ама ете на 1ч можи. Кога сакаш да видиш некој не ти менува, и да имате само 5 минути ќе отидеш и ќе го видиш. Ваљда нема да учи 16ч без престан.
    Ако имате ретки прилики да се видите, можиш да го побараш кога ќе бидиш во неговиот град, ако те откачи не го барај повеќе.

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  18. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Јас да го побарам или да чекам на него па ако не побара да го откачам?

19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.946
    Побарај го ти. Кажи дека си таму. Ако сака да се видите ок, ако не сака не се залагај повеќе.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Ја сум на страната на дечкото. Можеби стварно е под стрес, и самата кажуваш дека се труди околу факултетот. Остави го, нека му поминат испитите, ќе видиш дека и однесувањето ќе е подруго и сигурно сам ќе иницира следна средба. Од себе поаѓам, кига имам обврски околу факс не сакам никој жив да видам, за ништо друго да разговарам. Дури и кога одмарам сакам да сум сама, затоа што факсот ми е нон стоп во мисли и не можам да се опуштам.

На Guns N` Roses, cresa-jagoda, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.