Најочигледен одговор ми е дека не ти враќаат кога ќе им пишеш зашто не им се свиѓаш физички. Исто ко што ти бараш некоја што ти е привлечна, истото го бараат и жените, не може да очекуваш ти да си најдеш некоја што ти е преубава, а на нејзе да и' биде прифатливо да е со некој што не и' е симпатичен. Лојалност и љубов не се компензација за физички изглед туку основно нешто за нормална врска. Друго, втората опција е дека постираш глупости и работи што не се за постирање и за кои повеќето жени би рекле wtf нема шанси да зборам со овој. Трето и најбитно секако, е како им пишуваш. Ти на пример можеш да си мислиш дека се' е топ во твоето пишување и можеби не си нападен, ама можеби пишуваш работи кои се инстантни turn offs. На пример веднаш се забележува огорченост, напнатост и фрустрации. Четврто, може погодуваш зафатени жени што немаат интерес да вараат или па жени што се слободни ама едноставно немаат интерес за никого во моментот. Петто, ако имаат твоите другари другарки што се сингл, зошто па да не пробаш да ти "наместат" некоја.
Би рекла најверојатно не си добар соговорник. Па ете бар сега знаеш на што да работиш. Вистина е чудно. Не гледам како ова би ти помогнало со било што. Освен ако не работиш во ДЗС.
Кој процент од жените е логично да ти се допаднат? Појма немам, кој е процентот? Инаку, причината (или една од причините) поради која не ти оди во вистинскиот живот е истата поради која не ти оди и тука на форумов, ниедна сингл феминка не се фати на јадицата, да речеме, и тука. А тоа е барањето на девојка само заради барањето на девојка. На пример, јас, а веројатно е така и со другите жени, сакам ако веќе некој ме покани на состанок, тоа да биде затоа што цени одредени мои карактеристики/интереси/животни погледи, а не само зошто ме гледа како добар МАТЕРИЈАЛ за женење или озбилна врска. Нејќам да биде како на оглас. Сакам да има нешто специфично што не` поврзува. Не сакам некој од инстаграм само да ми лајкне неколку слики и да ми пише "дали си слободна вечер". Треба да биде многу посуптилно. На пример, ко што ти кажаа, отишла на Козјак и ти ја прашуваш за насоки. Или уште подлабоко би било кога би се заинтересирал за нешто што гледа или чита, нешто поспецифично да е. И после неколку такви "случајни" муабети, можеш "случајно" да ја сретнеш некаде каде што често оди или пак, ако ептен иде муабетот, да ја викнеш заедно да одите. Ми се чини дека напаѓаш многу истовремено, и чекаш која ќе се фати на "јадицата". И тоа не е лошо, ама со тој пристап, девојките си викаат: "зошто овој ми пишува/приоѓа баш на мене? Сигурно приоѓа на секоја пошто и онака воопшто не ме познава.". Да, звучи чудно, а како би ја познавал, ако не ја запознаеш. Егото ѝ се крева само, а не е заинтригирана за тебе. Пошто веќе те има во мамка. Друго е кога би се прашувала дали ти се допаѓа, па да заспива и станува со таа недоумица, дали дечкото што ѝ пишал за тој и тој филм, всушност е слободен и со која намера ѝ пишал. Да, сложено е. Затоа прашав што точно бараш во жена. Јас на пример, не сум на дејтинг сцената, така да ја наречам, ама знам што точно барам, и дури и да имам 20 машки на инстаграм што ми се симпатични, веројатно само еден или двајца би ме интересирале за да ги "бркам" на начинот наведен погоре. А ти веројатно би пишал на 10тина од тие 20 жени и би чекал која ќе се "фати" за да терате "озбилна" врска. Поправи ме ако грешам.
@Ramones По мое скромно мислење, се’ шо иам сфатено до сеа всушност, најважно е потенцијалниот партнер да те привлекува. Форсирање нешо кај шо има трула хемија, само колку да се исполни туѓо очекување, да се затвори стравот у стаклено шише и поклопи со тапа, не успева. Не на долги стази. Убаво е сите да иаме високи критериуми, уше поубаво е шо се цениме и вреднуваме, али на крајот од денот секој треба да се запраша колку бара и шо нуди за возврат. Лесно е да се претставуваме себеси како ловци, кога секојпат се враќаме дома без плен, грубо кажано. Значи негде шкрипи работава и треба да се промени нешо. Дали тип на луѓе кои ни се свиѓаат, дали начин на пристап.. И како некој шо има над 1000к фоловерс на инстаграм, еве кажувам дека да, ми пишуваат нормално, али никад не се десило да не вратам на некоја интересна и оригинална порака. Секад таа ќе ја отворам попрво него некој дебилен оган како реакција или празен муабет као ‘шо има ново’. Ти брат, ни старото не го знаеш. Не очајувај, за секој има по некого, знам дека е тешко и дека се бош времињава, али пробај биди искрен сам со себе првенствено, па после поставувај критериуми. Среќно
Фала на последниве два коментари - културни, издржани, без никакви ниски страсти. Бев решен више да не реплицирам пошто решив да не ни мислам на темава и да не вложувам никаков труд, ама поради трудот и финиот пристап морав да ги испочитувам мислењава. @Madrugada Имам колку толку осет. Моите пораки не биле клише, знам дека треба да и упаднам у око на девојката. Како што реков имам хобиња, баш планинарењето е едно од нив. И сум почнувал муабет со таа тематика, значи нешто не поврзува и би било плус за понатаму. Или струката која ми е специфична, сум се наоѓал у муабет за истата пошто е ретка. Јас и сакам да ме поврзува нешто со девојката, не сакам да сме ко Иран и Америка. А инаку ми имаат кажано да пробам муабет на начин да не мисли дека сум заинтересиран за неа. Значи само муабет за конкретната ситуација. Значи онака кулијана муабет, неколку реченици, после ќе престанам и нема реакција, исто како од старт да сум заинтересиран. Не сум приметил разлика. @Izaabella Сум добивал и прв риплај од такви девојки за кои сум мислел дека се нешто уау, ама сепак сакав да провам. Значи иницијалната порака се издвоила. И пошто научив дека после тоа не смеам да омекнам и да се препуштам продолжував во ист стил, значи да биде зезање, интересно, без "ајде плиз да се гушкаме". Ама прекинуваа. Не е ова 1-2 искуства, зборувам за со прекини 2-3 години. Јбг, гледам дека не ја бива вака. Нема да замарам никого веќе, решив тотално да се откажам од ова и со сила да го преместам фокусот и уживањето на се останато. Фала ви на сите со искрени намери, ви посакувам се најубаво
Sto mislite za razlika 24 I 35? Zapoznav decko sto dosega takov pristap ne sum imala. Za pocettok si rekov deckoto e top. Licese na 29godini max, I ete taka slucajno dojde do razgovor mi veli 35. Se sokirav. Ne e bidnalo nisto megju Nas, osven kafinja. Mi prizna deka sum mi simpatija I deka saka pocesto da se gledame I druzime. A ova nekako me seci. Sovetot od Edna drugarka e so ima vrska ne e mnogu, od druga so tie 11godini.... Neznam kako da postapam, otkako doznav me presece nekako. A znam deka ako pocnam so nego ke saka nesto bas seriozno.
Од кај ти е ова дека ќе сака нешо баш сериозно? Најголемите дилајли кои шо сум ги упознала биле вака постари типови, шо на 30+ доживљаваат втор пубертет и не планираат да се смират. Грото од нив се више разведени или со раскинати веридби. Разликата у години ќе ја осетите ептен ако сте различни карактери, со различни интереси, цели и планови за во иднина, инаку не гледам зашо би била пречка. Битно е како се поставува со тебе и како те третира, другото остави го на страна. Јас би пробала ако ептен ми се свиѓа, но би била екстра внимателна.
Pa ete takvo custvo imam koga sum so nego. Sigurno se custvuvam, ubavo. Saka da znae se poveke za mene, saka da me zapoznava so negovi lugje. Ne mu e problem da se sedne so drugarka mi i drustvoto moe samo za da me vidi na kratki. Mi se otvara se poveke za nego, I mislam deka bas radi toa so sum na distanca jas toj se poveke se navlekuva. Najbitno ne igra toplo ladno Kako da ostavam na strana, Kako da kazam doma deka imam nekoj 11godini postar. Kako... Vaka, bas takov covek mi treba. Iako fizicki ne e striktno moj tip, Pak me privlekuva. No ne sum imala iskustvo so tolku postar I nz Kako da se ponasam. Sega za sega mi e staven na distanca
Ако дечкото е ок, неправи глупости, стабилен е нема потреба толку да се замараш за годините. Можда сонего ќе имаш најдобра врска. Неслушај никој, гледај ако тебе ти одговара сите околу тебе не се битни.
Ти ќе бидеш со тој чоек, а не твоите. Битно е тебе да ти е погоден и ти да си среќна. Они ќе попуштат у моментот коа ќе го увидат тоа. Мислиш ќе ги лишиш од нервни сломови ако бидеш со врсник, да речеме? Тоа никој не може да го гарантира. Од друга страна според напишаново, да, вака и треба да изгледа иницијално еден почеток, се гледа дека се труди околу тебе, сака да поминувате време заедно и сака да ти даде до знаење дека си му важна, шо у денешно време без милијарда игрици успат е преретко да се доживее. Мој совет - уживај во вниманието, дај му шанса и запознај го подобро, остави ја разликава на страна (да бевте некои клинци па да разберам зашо се замараш), и најважно, пушти ги муабетите од трети лица. Угодувај само на себе и своите желби и чувства.
На неколку мои другарки родителите им се толку разлика, а вака како пар баш складно личат, дури ко генерација да се и не се ни забележува разликата, да не ми кажале немало ни да знам. Реално кај нас има доста парови со толку години разлика што одлично функционираат. Јас мислам да му дадеш шанса, вака ми делува на добар почеток тоа што си пишала, па ќе видиш како ќе иде. Гледај тебе да ти одговара, да си се слагате и да ви е убаво, а не околината што мисли. Крај краева, двајцата сте возрасни луѓе, не гледам пречка.
Годините не значат ништо, сѐ е до личноста. Ако ти е толку убаво и си одговарате, нема зошто да го држиш на дистанца.
Јас и дм сме 10 години разлика. Ако под сериозно подразбираш дека за скоро ќе сака да се ожени, можно е, ама не мора да значи. Ако те засака во иднина и ако е океј човек ќе го почитува и твоето мислење на темата брак. Еве мој пример, не дека не е сериозен или дека се зафркава со мене, ама далеку сме од брак и покрај годините. И мене на почеток сите ми велеа, те чека да завршиш факултет и ќе те земи за жена. Како бе така ќе ме ЗЕМИ? На 24 години сум возрасна и паметна да знам дали сакам или не, а ако сакам не е ништо погрешно. На тема различни интереси, пак зависи, а тоа само сама можиш да го увидиш. Пак личен пример, јас не сум човек што сака секој викенд да излегува со друштво до доцна, не е ни тој ниту па некогаш бил. Да ми беше врсник и да ме тераше да шетаме постојано, јас немаше да можам во таква врска. Од друга страна не значи дека ако има 35 не сака и тој да излегува. Некогаш и мене ми се вртеле мисли низ глава, леле 10 години, ама во денешно време многу е важно да ти се погоди човек, а годините се најневажни.
Исто и јас. Воопшто не сакам "ноќен живот" не сакам клубови и такви работи ниту искачање и пиење едноставно такви работи не ме интересираат ниту мене ниту мм. Не би можела да функционирам во таква врска. Пак доаѓа на тоа дека не е до годините туку до карактерот. Доколку не си одговарате карактерно тешко дека би успеало.
Вака додека сте на почеток уживај во моментот. Нема потреба да размислуваш што би било кога би било во далечна иднина...нема поента да се оптоваруваш со тоа. Излегувајте, гледајте се, разговарај со него на оваа тема и види како размислува тој. Пробај, па ако не оди ќе прекинеш. Тоа секогаш го имаш како опција.
Дечки вака, со еден искочив пред 2 недели. Типот беше срамежлив и онака малце lacking social skills ама беше многу фин и ни тргна муабетот. Не ми пиша после тоа него ја пишав и мусбетот продолжи најнормално со тоа што поставува прашања, враќа, заинтересиран е според пораките ама немаше никакви hints, НИКАКВИ, се осеќав ко со другар да зборам. Ме викна на второ искачање и искочивме и ми пиша порака дека ќе бил пред тоа со другар у кафичот, да сум му пишела кога ќе сум у близина. Стигнувам јас и сеа станува од масата кај што седеа другарот и женска му негова што беше дојдена и ми вика чекај да најдеме маса и имаше две маси едната поблиску, другата подалеку од другаров негов и отиде на таа подалеку, што сепак беше на 3метри буквално. Бевме технички на друга маса од другаров и женскава и воопшто не правев муабет со нив ама не знам... Да скратам од глупавиве детали, муабетот идеше топ и уште повеќе се затрескав ии да, пак немаше hints, овојпат ќе си речам дека е пошо другарот му беше од карши и немаше начин, после и кога станувавме, станаа и другарот негов и женската, па немаше баш време кога бевме сами. Многу океј се понашаше и многу ни тргна муабетот и не би сакала да прекинам ради тоа што сега ми иде на памет дека не е заинтересиран или е па не сака да брза ама од друга страна може стварно само не е заинтересиран, не знам, ама тогаш си викам зошто ме викна на второ искачање... Со другаров што беа искочени се мн блиски и пред тоа биле седнати заедно за да зборат за нешто од факс, ама не можам да сфатам дали едноставно била случајност или намерно ги викнал другаров со женската..
На почетокот си пишала дека бил срамежлив. Мислиш ли дека заради тоа може да нема hints? Ако е срамежлив мислам ќе му треба време да покаже нешто не брзај почекај види како ќе тече понатаму и среќно! Не анализирај премногу само ќе си правиш лошо сама на себе никогаш нема да знаеш зошто направил нешто што направил.
Те читам од почеток ... Веројатно сака поспоро да ги тера работите. Можно е да било намерно ова со другарот за да има "оправдание" зошто немало флерт, бакнеж и слично. Е сега, зошто поспоро би ги терал... веројатно му треба време, може од било која причина : - преболува друга - со друга веќе контактирал и пред тебе, па не е сигурен со која да продолжи - не сака врска во моментов Биди потрпелива периодов, остај го него да те викне и на третиот состанок.
Чим е срамежлив поради тоа е, или не сака да биде нападен па сака по споро да тера, да те запознае прво или чека зелено светло од тебе. На следен дејт направи го ти првиот чекор и залапај го, или доближи му се ептен во фаца внеси му се и така да почне сам. Ме потсети ова на почетокот кога почнавме со дм, на прв дејт ништо само муабет, втор дејт исто, и на трет веќе ме фати нервоза, му се залепив до фаца и го гледам и пак не почнува, на крај јас го залапав.