Моето гледиште е ако е баш зрел и шо ти знам ко што кажуваш, сам ќе гледа на кај иде работата и има 2 опции: или сам ќе стави крај на неговиот брак или нема ич да се впушта во врска кога знае дека се му е нерасчистено. Секако јасно му е дека сакаш чист почеток на нешто и ако тоа не може да ти го овозможи, не ни требало воопшто само да те залажува и да се нафаќа да биде со некој воопшто.
Се додека не си среди он со себе (бракот) и не е на чисто, тогаш нема што да бараш со зафатена личност. Ако стварно со години не функционира нивниот брак, до сега ќе бил завршен. Ама ајде да не ја должиме неговата ситуација, тоа они таму најдобро си знаат што и како. Лично за тебе, прекини го тој однос додека не прерасна во нешто повеќе, зошто многу лесно можеш да се разочараш и да не излезе баш како што замислуваш.
А да не си го комплицираш животот? Пресечи и тргни се уште денес од него, зошто утре можи да биди касно!
Некогаш е тешко да се процени дали тролате или сериозно сте толку наивни. Да, он бил во брак, и сега ради тебе ќе го тргне потписот, секако. Тој да сакал навистина со тебе, немал да те остави во оган да не знаеш што да правиш, со грижа на совест на товар, туку сам ќе се развел. Ама, Балкан јбг. Он стабилен мачо, грижлив за бракот и децата, а ти лошата бештија.
Само едно кафе сте имале? Другото допишувања само или? Не те сфатив баш Може типот си сака само секс забава, разонода ехеее можно е е да има многу вакви девојки како ти во неговиот брак. Расчисти со ваков тип, зошто би била во врска со некој женет? Нема потреба од вакви работи, кога има толку среќа што можеш да си направиш во животот, па немате 15 години да се залажувате ваака
Со него и стриктно гледам да имам само пријателски однос, се додека не се случи средбата па ме изремети скроз. Ништо не почнав со него, затоа и барам начин како да прекинам со тоа. И реков веќе, не барам да прави глупости, да прекине и слично. Утрово ми пиша, игнорирав. Не сакав да вратам и веднаш пишав овде. Само кафе, ништо друго. Не се ни осмелувам да почнам, нешто само ме привлече кај него, средбата беше пред две недели, поради работни обврски, од тогаш одбивам. Не сум иницијатор за разговор, ако ми пиша нормално другарски ќе вратам, тој е тој што ме бара, баш зошто не сакам да заглавам, штом се фатив како мислам на него, избришав број, разговори, се.
Види, ова ќе ти го кажам најдругарски, ко на сестра. Малку повеќе да се грижиш за себе, а многу помалку за него и неговиот брачен живот. И ако не продолжуваш со него да биде заради твое добро, а не заради негово. Зошто он ко што првично пишав, да мислел на тебе или на нов почеток во животот сигурно немало да остане во тој брак. Зошто он е тој што треба да бира, не ти.
Рече дека не си личност што сака да прекине преку пораки, излезете и кажи му директно без одолговлечување, ако сакаш кажи му и причина. Ако почне да ти објаснува дека ќе се разведе, те сака...стој до својот став и заврши го ова, да не се каеш подоцна. Само мое мислење.
Готово, завршив. Да едитирам, си ја покажа неговата дивјачка страна. Доста дрско се испонесе со мене, ептен.
Леле бе, колку ме нервираат такви сељаци. У брак, ми мрда опашката, ќе се пуштам на некоја па можда некаде ќе упали ако кажам потресна приказна. И да, за жал некаде упалува. Згора на тоа девојката прекинала а тој дрско. Дрско бе? Зошто? Боли вистина? Не ти се допаѓа текот на настаните? Шо? Тешко тие дома со него. Има деца дома, он ќе се швалерисува, па ќе напаѓа, ќе манипулира, морон одвратен.
Шо те чуди? Кој знае каква приказна измислил. Другарка на пример беше у брак само поради детето, се додека скроз не пукна тиквата. Ја лично не би верувала, ама па ме напизди тоа што бил дрзок. Ова е Балкан драга, ќути си трпи си, децата да не страдаат, а и комшиите ќе ни се смеат.
Ма не постои такво нешто 'трпам ради децата', гарантирам. Може само да нема избор, да нема каде да оди или најчесто: не сакаат да си одат. Некои парови се посилни во заедница, со мала плата тешко се издржува сам. Бил дрзок тој пошо мислел си фатил швалерка, среќа девојкава една од ретките искочи, па го батали.
Зошто сакаш да бидеш во комплицирана ситуација? Шо си клаваш трн в нога (во прст) Трнорушке? Ој најди си нешто лабаво. Нема потреба да решаваш туѓи проблеми.
Да, и ти си во право, само можел да биде отворен, искрен и слично. Лично јас на место на девојката сакам смирен разговор, секогаш. Ако е тој тој што ја барал, барем и должи леп разговор, ако ништо друго. Зошто потреба од дрскост? Не ја знаеме ситуацијава на девојчево зошто се впуштила во таков да речам триаголник, и прочитав едно мислење со родителите и не и било баш океј па овој се појавил како решение, и се нашол пријателски настроен а она лабилна. Таквите секогаш бараат жртви. Не знам, гласно размислувам, можеби грешам.