@нина122 кажи му како стојат работите и дека имаш партнер и ги одбиваш поканите, очигледно е дека има скриени намери.
Bez nikakva osuda no ke ti kazam moe mislenje,kako prvo toj moze e stabilna licnost i sekako mnogu se seuste vo brak j toa zaradi decata im e zal da gi napustat i da gi vpustaat da prezivuvaat traumi,no ne se svesni deka i decata gledaat koga brakot ne funkcionira i deka e ispolnet so raspravii i netrpenie,vtora rabota e sto site ednostavno ziveat za da izlezat dobri vo ocite na site okolu niv prijateli rodnini itn. Sto e mnogu pogresno bidejki tie ne ziveat svoj zivot tuku ziveat za drugite,podobro dobar razvod otkolku los brak,istotaka ke gi izbegnat site nervozi i traumk koi gi prezivuva samata licnost i drugite sakani okolu,sto se odnesuva do takva vrska mozam da kazam deka nee ok,kako prvo moze samo da manipulira so tebe kako sto ima mnogu slucaevi gi lazat zenskite i op naredna godina ke dobie uste edno dete so soprugata so izgovor deka se slucila greska ili drugoto dete sakalo bratce ili sestricka...haha prikazni za deca,no ako brakot e navistina los toj samo uste poveke i oteznuva i na soprugata,po mene ako ima los brak treba da bide masko da obezbedi uslovi za zivot na zenata i decata da se razvede i duri togas moze da zapocne nov zivot,dali ke bides toa ti iki nekoja druga ne navleguvam vo toa,ete ednostavno prasaj go dali toj ima plan da se razvede i da zivee svoj zivot ili planira da si tera taka,po mene toa se licnosti bez karakter akk tebe ti simnuva zvezdi a postojank kazuva da ke se razvede samo za da moze da te odnese vo krevet,ednostavno bidi vnimatelna i ne bi ti preporacal da vleguvas vo takvi igri koi se mnogu opasni,ako si slobodna zivej go zivotot i baraj ja tvojata sreka kaj i da e,a ako e toj nemoj da go pretiskas na razvod pa da bi mozel nekogas da ti pregovara za toa....pozzz
Ова е многу точно. А @нина122 да си се запознаеш ти подобро со колегава може ќе ви тргне, ако имаш проблеми некакви во врската со сегашниот дечко?
Јас сакам пријател/ка, да не зависам само од дечко ми и со него само да искачам, не барам друг дечко..
Мори иди бркај си друг дечко, мене ич не ми се свиѓа овој со кој што си, според минати мислења, така да тоа е мој совет со колегата.
Очигледни му се намерите на дечково . Никој не те бара на список, па те додава за да ти биде пријател .
Ако сакаш пријатели најдобро ти да иницираш и пристапуваш. Ако чекаш они да пријдат, особено машки, најчесто нема да биде само за другарство.
Повеќе од 2 месеци се допишувам со едно момче сум пишала во групава. Живееме во различни градови и навистина има ретки прилики да се најдеме на исто место. Еднаш излеговме и беше супер. Нонстоп пишуваме, и тоа е супер, баш ми е пријатно и убаво, како да го знам отсекогаш, можам да бидам своја. Работите што ги пишува навистина прават да се чувствувам убаво, тука е и да ме утеши и да ме поддржи, и да се смееме и да правиме длабок муабет до 3 на полноќ. Инаку и студираме на ист факултет. Еднаш непосредно пред колоквиумска сесија бевме во ист град, знаеше, ми кажа дека не излегува дури има за учење. Океј, преминав преку тоа, знам дека навистина учеше цел ден, мило ми е што се труди и е амбициозен и му посакувам искрено да успее, па решив да му бидам поддршка. Океј, испитите поминаа сега нема што да се учи. Инаку, повеќе пати ми кажал кога ќе дојдеш може да одиме на ова место, има добра музика, или пак да пробаме некоја нова храна и слично. Ми кажа и дека откако ми пишал мислел што ќе правиме заедно. Сега јас повторно сум во негов град и му дадов до знаење дека сум тука. Тој ми одговори само: "оо ти утре доаѓаш тука" и ја смена темата. По сите изгледи не мислам дека ќе каже да се видиме, па не ја гледам поентата зошто пишуваме. Разговарав и со, другарки, не им е јасно зошто пишува така и после не прави ништо да се видиме. Инаку е малку нетипичен и различен од денешните 20 годишни машки, повлечен е доста, срамежлив, со поинакви сфаќања и прави прилично зрел разговор . Не знам дали и како да му дадам до знаење дека сакам да го видам, ама не би му кажала директно. Знам само дека доколку не ме викне, ќе прекинам комуникација. Ама стварно не знам што да правам жива се изедов.
И што ако му се очигледни намерите, ако толку ништо не сака она да направи со колегава одма ќе му каже, сигурно нема да и срипа како манијак од зад грмушка. Башка забава од факс е, ќе има повеќе луѓе таму нема да се они единствени, сигурно ќе има и некој други што познаваш од факултет, не знам зошто толку се стегате кога некој ќе ве покани негде да излезете. @penelope10 зошто не сакаш да му речеш дирекно, што е толку срамно тоа? Чим цело време пишувате, и сега доколку ти пише, речи му дирекно ајде да пиеме кафе, ако прифати ќе се видите, ако не адио дечко и фаќаш го блокираш сегде. Просто и едноставно.
Епа друг начин нема. А тој не верувам дека би пропуштил прилика ако сака да те види, пишувањето со тебе може да му е само нешто што му е интересно за во слободно време, има и такви случаи. Штом не сака да излезете...
Не се осеќам сигурно да му речам да излеземе бидејќи се плашам да не ме одбие. Имав проблем со самодоверба и со физички изглед и сега кога на тоа поле сум подобро, баш би ме разнишало да ме одбие. А не можам со сигурност да кажам дека ќе прифати
Ама ќе знаеш на што си. Ако не сака да се видите расчистуваш со него и продолжуваш со животот, вака - така ќе ти помине. Ако одолговлекуваш и пак ништо не биде само ќе се измачуваш. Штом си стекнала самодоверба искористи ја и надгради ја, на крај не е до тебе, до него е. Од кај знаеш, може е скриен педер.
Јас сепак мислам да му кажеш директно. Разбирам дека се плашиш од одбивање, ама можеби тој поради истата причина не те прашува тебе да излезете, и самата кажа дека е повлечен. Тој не е тука да му дадеме совет, затоа пиши му, директно, не е ништо страшно. Ќе знаеш на што си и ќе знаеш дали си го трошиш времето или не, тоа најголема добивка ќе ти е.
Јас ти благодарам на советите но повеќе немам никаков контакт со него, ниту имам план да бидам во контакт. Причината не е поради бракот или децата само туку највеќе и поради насилното што го има во него во одредени моменти. Јас немам иднина со него дури и кога би бил тој слободен. Наслушнав од други луѓе дека водел ваков живот порано, односно дека имал швалерки, исто и неговата сопруга. Тоа веќе не е мој проблем, среќна сум што заврши уште пред да започне.
Немаш многу избор. Единствена опција ти е ти да го поканиш да одите негде, па ако прифати супер одете, а ако не прифати намали ја комуникацијата. Воопшто не е срамно девојче да покани момче да излезат.И да те одбие не е ништо страшно, сепак не можеме да им се допаѓаме на сите и најубава да си пак ќе се најде некој да каже дека не си негов тип. Ти држам среќа.
Денес на неколку наврати му спомнав за дечко ми, намерно го потенцирав тоа дечко ми, дечко ми за да му дадам до знаење дека имам дечко и дека не планирам да искачам со него ако има било какви намери освен другарство и ништо не се смени, пак по старо си продолжи со муабети и пак ми спомна за утре на забава да сме оделе или на кафе, као воопшто да не го интересира тоа што имам дечко, можеби стварно сака да бидеме другари..
Блондираното кажува се. Како и повеќето женети што сакаат да се впуштаат во афери и авантури, типот очигледно видел дека нема шанси за секс кај тебе и затоа се повлекол. Нека бидам груба или ограничена ама реалноста е таа. Женет маж не излегува со девојки на кафе муабет, се знае што сакаат и кога ќе видат дека немаат шанси за тоа, се повлекуваат бараат друга жртва. Сум го видела ова многу пати. Каков му е бракот со жена му си знаат само тие двајца, не можеш да знаеш ни ти ниту некој трет од страна. Ако со години си живеат така, секој на своја страна, тој никогаш нема да се разведе. Ако му бил толку лош брачниот живот до сега ќе се развел, не си ти таа што треба да го спасува од лошиот брак. А се и да се разведе еден ден и да бидете заедно, колку би имала ти доверба во него дека утре нема и тебе да те лаже или изневерува. Да беше разведен друг ќе беше муабетот, но со женет не би си фаќала работа никако. Животот е и онака доволно комплициран, не си го комплицирај дополнително со вакви луѓе. Ќе запознаеш некој слободен дечко, не вреди да си ја погазуваш гордоста за некој ваков.