Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. nena-26

nena-26 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Грешна душа сум, се чуствувам многу виновно. Имам долгогодишна серизона врска која кај и да е треба да премине во брак. Но во последно време моите чуства многу се оладија. Си мислев дека е тоа нормално за долгите врски, но да немаш некоја потреба за интима со него ...хм. И не само тоа почнуваат да ми се допаѓаат други дечковци и тоа многу често се случува во последно време. Едвај чекам да се уклучам на фејсбоок, да зборувам со тој што моментално ми се свиѓа. Но тоа се само муабети, флерт, ништо конкретно не се случило до сега. Има ли некој со слично искуство да ми каже совет.

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Ајде и јас со еден проблем :)
    Денеска дечко ми искочи во еден саат на пладне и еве уште не е дома :devil: Отиде во кафана со другари, потоа во кафуле да гледаат формула, ми се јави едно 2 пати да ми каже каде е и тоа е се. Пред два часа ми пиша порака дека ќе дојде уште малце но го нема. Мислам не е нормално човек да не се сврти дома цели 13 часа :^) Се случувало да заседне со другари но не волку , најчесто тоа биле 5-6 часа. Ме мачат некои мисли, зар би можел да направи нешто
    да ме изневери
    :devil:
    Како да се однесувам со него после ова? Вечерва не планирам да му кренам на телефон, знам дека ќе звони затоа што знае дека цела ноќ ќе сум будна , ќе учам , но утре? Дали со право се лутам? :?: Или пак си увртувам некои нешта :(

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Анастасијаки, не го притискај толку. Сериозно му броиш колку време не е дома?
    Сосема е нормално цел ден да не дојде дома, и јас така праам.
    Ако сака да те изневери ќе го напраи тоа и за 5 мин. не му треба цел ден надвор од дома.
    Немој да си предизвикуваш непотребни кавги, мој совет ;)

На Diamond му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena-26

nena-26 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Џабе се нервираш, ако решил да те изневери ќе те изневери и за 1 саат, не мора да поинат 13 саати!

На Diamond му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Не сакам да го притискам , но не е во ред додека јас цел ден учам дома тој се ака низ град :( а јас кога ќе искочам на 2-3 саата пристигаат пораки од типот: ајде хани доста шетање :|

6. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Интересни ти се муабетите со тој на фб, и самата си кажуваш ете.
    За тебе тоа е нешто ново во моментов. Велам ново, зашто имаш долга врска, која е сигурна, во која ти си сигурна.... а таквата ситуација на некои не им е интересна, барем тогаш за тогаш.
    Можеби и монотоно да ви е во врската, па си бараш некоја онака баш флерт занимација која ќе го покрене повторно твоето его, твојата женственост... баш онака, сакаш да се почувствуваш посакувана и од друга страна, не само од дечко ти.

Но сепак, полека.
    Не избрзувај.
    И самата кажуваш дека ве очекува брак, и смаата си свесна за тоа.
    Немој да те чукнало нешто во глава да направеш некоја глупост за која ќе се каеш. :D

Тебе сега интересен ти е почетокот со овој што пишуваш.
    Сигурно ти симнува ѕвезди... бла бла... па за него ти си најдобра, па таква па оваква.... ма ти си најдоброто човечко суштество што тој го сретнал.... А тебе сето тоа Ти изнудува насмевка која те исполнува. А и во моментов ти годи ептен многу.

....
    Ноо, реалноста поинаку зборува.
    Дека не е се како во мислите....
    Едно е само страст, а друго е вистинска љубов.

Разграничи кое што е. И за кого е наменето.

Можеби изморена си од сериозност.
    Опушти се малку, излези со другарки, напиј се...... Смени нешто во твоето секојдневие.
    Функционирај поинаку... Сигурно би имало резултати.
    Не секогаш е потребни други мажи за да се разбие монотонија.

На lloovvee и nena-26 им се допаѓа ова.
  7. ladyV

ladyV Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Вака сега одам со дечко цела 1 год.и неколку месеци....врската ни е официјална,имам еден проблем и неможам ниакко да го решам.Сум побарала совет и од моите дома,и од другарки.Незнам дали проблемот е во мене или во него.Вака значи:бев на факс во бт и за тоа време дур бев таму тој да купил број и ми пишуваше пораки ми се јавуваше као демек обожавател,но јас никогаш не му вратив и никогаш не му кренав ама ги бришев пораките во мобилниот што тој ми ги праќаше.Во мобилниот има код за безбедност нели и да ги избришеш пораките стојат kolku si primila kolku si pratila i nonstop mi proveruva i ednaш uz karanje mi kaжa deka toj mi gi piшuval tie poraki ednostavno me testiral.dobro toa go reшivme nekako ama vo posledno vreme nekako poчna mnogu "dignat" da bidi.ke vi kazam otvoreno se nadeva deka nema da me svatite pogreшno,seksot znaчi ni e za nikade....1 meseчno moжe da se sluчi i 1 na 2 meseci mu kazav otvoreno i on kao mi veli nemoжe da imame kaj sto ke posakame i na sekoe ќoшe da imame...okeј,se pomiriv so toa.... nesaka da izleguvame kako sto pravat i drugi parovi neli...a on dur sum na rabota doma ne se pribirat a koga ke mu reчam aj da izlezime nemora vo kafiќ ako nejќеш ke proшetame niz чarшija i ke se vratime,i ke poчne da se murti nekako,ќe fati da mu se spie,nemame pari demek a toj denta plata zel itn,,,samo naogja nekoi izgovori.otvoreno sum mu rekla sto mi smeta i sum go praшala zosto taka e i nonstop go dobivam istiot odgovor i pak ne se menuva шto da pravam?kako da go nateram da se odnesuvame kako i sekoj obiчen par?

8. nena-26

nena-26 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Фала ти многу за советот. Можеби навистина монотонијата е она што ја убива врската, но јас се сомневам дали навистина го сакам, бидејќи мислам на друг дечко. И тоа не е прв пат да се случува. Скоро година дена уназад се дешава да запознаам некого и навистина да ми одлета паметот. Според мене не е нормално едвај да чекаш да се вратиш дома од искчање со дечко ти за да зборуваш со друг. А за искачање со другарки постојано го правам тоа имам целосна слобода од негова страна како и тој од моја.

9. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    однапред здраво :hai: жал ми е што ова ти се случува се гледа дека ти е тешко патем ако сакаш да ми одговориш на некои прашања зошто вака можам само да ти кажам откачи го и не губи време со него и поради него во најубавите години :x
    во ист град живеете?
    нема кола?
    каде се гледате?
    можно е и премногу да е напнат од нешто и да му е све преку глава што мислиш?
    мора нешто да си приметила сумливо... :?:
    све најубаво па пиши поздравче :hai:

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    девојки мака ми е.. ако сака некој приватна порака да напишам :(

11. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    пиши

12. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Искрено, можда ќе звучи грубо од моја страна, но според ова што го кажуваш дека се трудиш, дека пробуваш да најдеш решение на проблемот/проблемите итн.. а тој не сака да соработува, плус тоа и дека е болно љубоморен (значи тука нема сомнеж, тоа само човек полн со недоверба може да го прави) јас би ти рекла око да не ти трепнува и да го откачиш.
    Мислам дека никој не заслужува вакво однесување, а според ова што го имаш напишано (и како што се тука имаш објаснато), жалам, ама од моја страна не би го толерирала и веднаш би ја завршила врската. Па кај била кај не била една година, него на почеток на врска кога го мавнале болни љубоморни филмови (се надевам без причина ги пишувал пораките), сметај што би се случило доколку се најдите понатаму во некоја тешко коинцидентна ситуација, да му изгледа него дека имаш нешто со некој, сметај што би направил тогаш. Кога ова го прави на почеток, понатаму само би се влошувало според мене, затоа што типот не е расположен за решавање на проблемите, па кога така сака, пушти го нека тера. Извини што вака грубо ти одговорив, знам дека ти е тешко, но верувај сум се нашла во слична ситуација и воопшто не ми е криво што ја прекинав таа врска, затоа што едноставно се мачев во неа и за џабе се надевав дека ќе биди поарно. Јас се раководам според едно просто правило: проблеми можат да се јават кога и да е, но доколку на почеток на врска се јави куршлук и доколку на почеток на врската не ти е најубаво, ондак не ни очекувај да се подобри во иднина. Барем кај мене таква била реалноста...
    Тоа е тоа...

На Trendafilka и Diamond им се допаѓа ова.
  13. ladyV

ladyV Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Да,од исти град сме,имаме кола и се гледаме тој значи иди кај мене дома а многу пати сум пробала да му раскинам ама немам храброст и ептен ми е убаво со него ко ќе сум...а и сум приметила многу сумливи работи во кола кај него а и во мобилниот.а дур бев на факс значи не сум слушнала досега никаков муабет дека тој бил со друга,или со другарка на кафе...

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    А какви се тие сомнителни работи во кола и мобилен?

15. ubava01

ubava01 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    им благодарам на сите за одговорот

16. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    И мене ми се случуваше нешсто слично, само погрозно.. Незнам колку ти е сериозна врската, но може другиот ден да разговараш дека вие сте заедно во врска, да се излегува со друштво е се ОК, но сепак да се има некоја граница, што правиме ако секој ден ти си со другарки он со другари по 13 часа, каде оди таа врска ? Па формула може и дома да си гледа :^) Во ред е слобода и се тоа, но малку граници, не личи, да речеме ,зафатен, човек така сам да шета по цел ден бидејки девојакта му дома учи цел ден :) А инаку јас сум мн против лутења и слично, само седни со него и кажи му дека толкава баш ,слобода, ти смета, како ке му биде нему тој да треба да учи цел ден а ти со другарките 13 часа на кафенце, фешн тиви да си гледаш и сл. ? Тој по 2-3 часа ти пише, а ти него го оставаш цели 13... Тоа едноставно не е фер.. Со срека :)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170

Еве си се цитирам самата..колку да ве известам дека се разделив со тој што изневерував. Не мислам дека го сторив најдоброто бидејќи иако помина само еден ден тој премногу ми недостасува. И него не му е сеедно.
    Мислам дека треба да се скарам и со дечко ми..наубаво да сум сама и да размислам убаво што сакам јас од животот.
    Фала ви на сите девојки што се потрудивте да ми дадете совет, премногу ми значеше. :) :* :*

18. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    Jас искрено мислам да си останеш со дечко ти и да не ти шета мозокот накај другиот и верувај на секој дечко во нашиот живот му оддаваме внимание и по нешто секогаш ке го памтиме па макар да ни бил муватор за еднаш верувај ;) искрено ако ме послушаш тоа ке ти помине само со силна воља едноставно избегнувај се што те поврзува за ''швалерот'' секогаш кога ке го видиш кажи му здраво и толку ИЗБЕГНУВАЈ СВЕ ВО ВРСКА СО НЕГО незнам дали си приметила ама и јас имав сличен проблем само што јас не го варав... не те оправдувам ама за две ипол години да ги фрлиш во вода заради некоја афера што ти претставува задоволство невреди.. мој совет цврсто застани на нозе и реши се со кого сакаш да бидеш секој почеток е сјаен понатака се нервозите размисли си најубаво а без дечко ти животот ке ти биде празен треба и на тоа да мислиш како ке го надминеш сепак тоа е мој совет ти си знаеш најубаво и најнормално ти ке си одлучиш а секој човек прави грешки и поголеми од тоа што ти го кажа ;) уживај и не се замарај со глупсти мој совет!

19. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    тоа што си го изневерила дечко е ти е само уште една потврда дека вашето одамна згаснало и ти веќе не се чуствуваш како порано.. знам дека немаш срце да му раскнеш ама раскини му и уживај си додека можеш.. позз

20. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    И јас го делам ова мислење. Нешто кога пукнало не можиш да го составуваш. Т.е можиш, но зависи индивидуално дали ќе можиш или не понатаму да живееш знаејќи што си направила. Јас не би можела, секогаш би ме мачела помислата дека сум направила некоја грешка и сум го повредила тој со кој „сега“ т.е во одредено време сум заедно. Јас немам никогаш изневерено некој, за среќа не сум била во таква ситуација, која ми изгледа доста комплицирана. Сепак, останува на тебе да си решиш како си се чувствуваш и дали ќе можиш или не да продолжиш и понатаму во врската знаејќи го тој „детаљ“ и понатаму, можда и да живееш со тој човек, да ти биди сопруг итн... а ти да знаеш што му имаш направено...
    тоа е..