Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Toksichnata

Toksichnata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    3
    Помош ..

Вака значи се муваме веќе 4 месеци .. сакам врска со него ..
    но на него не му текнува да ми каже .. некад ме става да мислам дека сме во врска некад не ..
    дајте девојки помош што да правамм .. фала однапред многу

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Едноставно е многу-разговарај со него, кажи му што сакаш. Баерм ќе знаеш на што си.

3. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Девојки имам еден проблем... се мував пред две години со едно дете 5 месеци, бев многу заљубена во него но никогаш не му признав. Се гледавме само еднаш неделно.
    Сега повторно ме побара... во понеделникот се видовме и вчера пак ме побара, ама не можев и одложивме за денес. Моите чувства кон него не се променија. Сега во дилема сум дали да му кажам што чувствувам за него. Важи за голем фраер во градот и имал само една озбилна врска до сега, со другите само се мувал. Има 19 години. Некои од другарките ми велат дека ако му кажам дека се уште го сакам дека џабе ќе било.... стварно јас не можам да го преживувам истото што тогаш ми се дешаваше ... :^)

4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Валда со причина некоја те побарал , нели ? Види кои му се намерите па кажи му кои ти се и тебе . Ако му е само да му пополнуваш распоред бегај од него , батали го . Ама ако ти е интересно и убаво со него гледај да прерасне тоа во нешто повеќе :)

5. malisgirl

malisgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    помош!!

бев заљубена во едно момче кое ми го скрши срцето.....помислив дека никогаш повторно нема да сакам....пред една година случајно преку моја пријателка се запознавме со едно момче кое е прекрасен но со своите 15 години тој се дружи со многу мали девојчиња.....кога се запознавме тој се доверил на моја пријателка дека сака да има нешто со мене......во тој момент си мислев дека се шегува со мене и не помислив дека е сериозно....по негова желба си разменивме и моб броеви и 2 месеци си титкавме нон-стоп....конечно почнав да чувствувам "пеперутки" во стомакот.....но јас случајно го заборавив мојот телефон кај "пријателка"....таа знаејќи дека имам бесплатни минути се јавила кај него со прикриен број и го зезала......тој сомневајќи се дека јас се јавував се налути и ме избегнуваше......пред два месеци ми пиша на facebook дека сака да се видиме ова лето но јас ништо не ветив.....пред некој ден го видов пред еден маркет па сакав да поминам покрај него.....но кога јас се приближував кон него тој влезе во маркетот божем че купувал нешто....кога јас се оддалечив се звртев и го видов дека се гледа во мене....спремна да му одмавнам со раката тој се сврти и се гледаше во едно исто место....дали да му се приближам или да оставам тој да ми се приближи?дали ме сака или барем ме свиѓа сеуште? ве молам поможете...фала однапред :)

6. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Не знаев каде да го поставам прашањево, па извинете ако згрешив вака, има едно дете со кое учев порано и со кое се свиѓавме, ама ништо не се деси, зш мене ми беше глупо зш заедно нели учевме. и добро... дојде средно и сеа гледам на фб мн убави девојчиња му оставаат срциња, си флертува со нив. Се чувствувам безвредно, зш не знам.... сакам да верувам дека сум подобра од нив ( мада и сум, и воспитана и одлична и не сум грда-мада не сум ни некојаси голема лепотица) сакам он да знае дека 10000пати повеке JAS би го сакала и би го чувала. не дека сакам нешто со него, туку.. не знам ни јас што сакам можда него го сакам, ама они се пи*ки а јас... девојчето кое му досаѓаше на тестови и кое он го глеаше како се лигави за оценки и кое се срамеше да го погледне во очи... совет плисс го препишувам од др тема зш таму за жал одговор не добив :?:

7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Си имала другарски пристап кон него и тој те гледал низ таа призма.
    Убавите девојчиња што ти ги нарекуваш пи*ки, тој ги гледа надворешно, а тебе веќе ти ја знае и внатрешната страна.
    Физичкиот изглед е пресуден само да се запознаат двајца, а после во голема мера влијание има карактерот на личноста.
    Јас поаѓам од самата себе,ако некој дечко е убав како икона,а нема што духовно да ми понуди, губам интерес за него.Целта на муабетов е да ти кажам дека не треба да те плаши таа „конкуренција“.
    Од друга страна, ако сакаш да му привлечеш внимание, треба да поработиш на тој случај, да почнеш да флертуваш со него, но не да бидеш нападна.Фрли го мамецот и чекај резултати.
    Не те сфатив убаво, што сакаш всушност од него,врска или само да си го потврдиш својот сомнеж дека освен другарски го привлекуваш и како потенцијална личност со која тој би остварил врска?
    Како и да е , ти си на потег. Само читај убаво меѓу редови, за да не се ставиш самата во шах-мат позиција.

8. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Е вака, се мислев се думав дали да написам и ресив да си ги казам маките. :)
    Има еден децко , веке со години не сум рамнодусна спрема него а би рекла ни тој спрема мене но досега се немасе слуцено нисто мегу нас.
    Пред 2 месеца тој поцна да показува повеке интерес , доагасе кај мене секогас кога ке ме видесе не викасе на кафе мене и пријателките..
    Една вецер дефинитвно се најдовме сами надвор и поразговаравме малку.
    Тој поцна да ми казува како сум јас посебна за него дека не сум како сите други дека не морам ни да го бакнам ни да го гуснам, само да бидам до него, па ме покани кај него дома, јас го одбив.
    Ме праса дали сакам да пробаме да бидеме заедно, јас повторно го одбив, посто он е бас playboy, а јас не сум дома, зивеам во друга дрзава и наредниот ден требасе да си одам.
    И она сто не ми дава мира е сто на крајот ми реце дека не е за мене и дека ке најдам јас некој. :^)
    Го прасав дали ке му е теско ако ме види со друг и ми реце дека дури и би бил срекен.
    Е сега јас не разбирам нисто, тотално сум збунета. Сто би требало ова да знаци ?? Ве молам да ми помогнете , посто јас сум тооолку збунета сто не мозам да резонирам повеке. :(

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа очигледно сакал да те заведе ете со која цел, да има секс со тебе претпоставувам штом те викнал дома.
    Се послужил со тие фори као дека си посебна и се тоа, само за да биде со тебе некое време, затоа што знаел дека не живееш тука, па да искористи колку што може.
    Зошто сеа реагира вака? Затоа што си му го повредила егото коа си го одбила. Па сега ја покажува вистинската страна, видел дека не си таква девојка, па ти кажал искрено дека заслужуваш подобар дечко.
    Би те советувала да го заборавиш, можеш кога ќе дојдеш пак кај што живее тој да се промуваш ако сеуште ти се допаѓа и толку :) ;)

10. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Работата е во тоа сто ова моево е многу повеке од симпатија и зелба за мување .
    Многу ми е теско. А морам да спомнам и дека е љубоморен . Кога ке ме види макар и со пријател тој станува нервозен и не му е сеедно.
    И плус заборавив да спомнам дека пред 3 недели отисол пијан кај едем мој многу добар пријател и поцнал да му зборува дека бил заљубен но дека девојката му завртила грб, дека тој ја молел таа го одбила и дека бил многу разоцаран.
    Е сега другар ми ми реце дека му е цудно сто му зборува вакви работи бас нему, посто се знаат со години и досега не му зборувал за љубовни проблеми.
    Самиот реце дека прво несто сто му досло на памет е дека зборува за мене.
    Уф не знам, катастрофа е сево ова

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа тогаш обиди се нешто со него... поразговарај и кажи му дека сакаш да се обидеш со него, и тоа дирекно кажи му го, бидејќи како што гледам од овие знаци си сигурна дека тој те сака тебе :P

12. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604

Не сум сигурна во нисто, тоа ми е маката :)
    А бас ме интересира ти сто мислис на пр, за ова второво сто го писав?
    Би мозело ли несто да се слуци мегу нас.. ? Мислис ли дека постои мозност да мислел на мене кога му зборувал на другар ми ? :?: Глупави се прасањава но не знам сто друго да правам. :worried:

13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Типични филмови на женкар се тоа, таквите знаат многу убави муабети да ти кажат а имаат само една цел. И тоа што баш со другар ти правел муабет според мене е само тактика за да ти каже тој и индиректно да му помогне, се е тоа смислено а тебе ќе те заинтригира и ќе се заинтересираш уште повќе...
    И тоа демек љубоморен бил и незнам што, се е тоа глума, женкарите се и добри глумци. Самото тоа што одма те викнал дома кажува нешто. Знам еден ваков тип, пријател мој, значи јас не сум имала ништо со него, ама го гледав цело време како се понаша, значи ти кажувам објективно гледано...
    Мое мислење, а ти сепак ако толку те интересира провери го некако, на некој начин колку е сериозен, па после види што како.

На lloovvee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Тогаш примени и ти таква тактика :D
    Почни му муабет со тоа дека пуштал муабети преку другари, ако има нешто нека ти каже тебе лично.
    Кажи му дека тебе не ти е до игри и ако сака нешто со тебе посериозно нека ти каже, да не биде дете :P
    Оди му дирекно и баци го, ти е гајле, и ти ќе си го напраиш тоа што го сакаш ;)
    И после исчезни, нека те бара :P

15. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    I бас така ке направам . :D
    Инаку јас мислам дека бесе искрен кога зборувавме бидејки ние се знаеме од мали и тој знае дека јас не сум девојка за игра. Бас затоа и го каза тоа дека јас не сум како другите и дека сум му посебна.
    И другарките ми казуваат дека тоа за друг децко и дека не е за мене го казал поради повредено его.Јас искрено се надевам дека е тоа. :)
    Мимс, срце си :* Каков бакнез ке му лупнам, ни сам не е свесен. :D :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    помош!!

Хехех...дали те сака?
    Одма ќе ти кажам...не те сака...можеби му се допаѓаш и со оглед на тоа дека има 15 години согурно се срами да ти се доближи.

На malisgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    помош!!

ххах не верувам дека станува збор за љубов, но ништо не се знае.. Остави времето да покаже, или пак ако тебе толку многу ти се допаѓа приближи му се ти :)

На malisgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. malisgirl

malisgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    помош!!

фала многу :)

19. SaraTrajkovska