Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Ќе се обратиш кај Др. @Justicija

На Konfetka, Ugly Duckling, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    Морам да се цитирам од вчера, бидејќи не ми одговори ништо, а гледам имаш ново мислење за истото, па да не пишувам едно исто пак, еве да се цитирам

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
  4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.444
    Јас исто би и кажала и со самото тоа би била спремна дека ќе ја изгубам.
    Манипулаторите од овој калибар веќе совршено добро си ја имаат потковано жртвата, така да шансите да произлезе добар крај од ова, у смисла раскинување се минимални.

Ми се има нешо слично десено со на времето ептен добра другарка,
    Искочив тежок морон шо пробува да им ја растури врската пошо била затрескана у дечко и. Бтв, дечко и го имав само еднаш сретнато, 20 минути кај неа на роденден. :makeup:

Ваљда ми ја сфати поентата.

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    24.037
    Jas bi kqzhal samo ako toj/taa flertuva so mene.

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.207
    Допаѓања:
    43.995
    Неверојатно е колку глупави луѓе постојат. Ај на збор да си ѝ кажела па да не ти верува, ама вака?

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.987
    Не се глупави. Знаат и самите за тоа уште пред да им се каже. Остануваат за да не се сами и од навика. Стојат пред бел ѕид и ако партнерот им каже не е бел, црн е, ќе се согласат за да не бидат сами. :!: Но, исто така и овие може да кажат во стилот "другарка ти е љубоморна бидејќи таа нема дечко, ако и веруваш нејзе биди си со неа, утре таа нека те земе".

На raww, WildMk, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.701
    Допаѓања:
    29.728
    Типот и кажал дека од некогаш му бил профилот демек, а они веќе беа во врска година и нешто, сигурно нема профилот да е активен ако не го користел. Ама нејзин проблем си е чим реши да му верува, јас моето си го направив, некои луѓе не сакаат едноставно вистината да ја видат.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fantastik

Fantastik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    Здраво девојки, ве молам за мислење што би правеле вие?
    Ова не е љубовен проблем меѓу двајца туку меѓу мене и мојот ум. Јас и мојот партнер сме заедно 1 година, до сега нормално сме имале некои проблеми и кавги но сето било за ситници и сме решавале заедно. Се е во ред, не прави ништо што би ми сметало, не ме прави љубоморна и сл. Ме запозна со цела своја фамилија и пријатели. Одиме заедно на патувања... човекот не е по социјални мрежи, одржува само еден профил со некои 100-200 пријатели најблиски. Има само 1 проблем, ми има кажано дека имал секс со околу 15 до сега кога бил помлад. Сега е 23. Од кога сме заедно до сега нема ниту една ситуација да сум се посомневала или да предизвика чувство на љубомора па да го распрашувам, цело време си кажуваме каде сме и со кој сме. Но неговото минато живее rent free во мојот мозок. Дали имам потреба од грижа? Или си правам филм? Разговарав отворено со него за овој проблем тој ми кажа дека тоа било кога бил 17-18 години и сам кажа иживеано ми е тоа, инаку веќе работи и е сериозен човек, не излегува по дискотеки и клубови и ми зборува за запросување ова или наредното лето. Го сакам, секако би кажала да. Само ова ме мачи и потсвеста ми вика "што ако пак се врсти на тој пат да оде по многу жени" од друга страна кога зборував со него ми кажа и да не ми веруваш јас сум овде да ти докажам дека не е како што мислиш, да сакам да те лажам ќе ти кажев ти си ми 3-4та. Другарка ми вели тебе тој ти е 3, што ако тебе ти текне да пробаш еден, друг, трет допрва... во право е од една страна но дали доколку вие бевте на мле место ќе се грижевте... или сепак да живеам сега во моментот а не за тоа што било кога јас не сум била дел од неговиот живот.

10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Ти си правиш филмови.
    Ако ја цениш иднината по минатото, никогаш нема да најдеш совршен човек, затоа што не си ни ти совршена, а во меѓувреме само ќе се саботираш сама а и вашата врска.

На Annath и pdb123 им се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.283
    Знам дека која и да била на твое место ќе си прави филмови али мислам дека во твојот случај тоа е непотребно, не барај влакно во јајце затоа што никогаш нема да бидиш спокојна. Секој од нас има некакво минато, ако дечкото не ти дава никаква причина за сомнеж, значи не треба да се оптеретуваш, тоа се само твои мисли кои ти прават тежина. Уживај си во врската и пробај да не мислиш на неговото минато

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Грешка е што ти кажал прво, тие се интимни работи и нема потреба да се споделуваат со никого.
    Друго, бројката е релативна работа, за некој се многу за некој малку. Џабе се оптоваруваш со неа. Оттука и доаѓа мојот став дека е подобро да не ја знаеш.
    Трето, дечкото е премлад и нормално е утре да му се смени ставот и да раскинете. Или тебе да ти се смени ставот, сеедно. И не е крај на светот.
    Во глобала, џабе си ја тупаш главата.

На christinnn и Mikha4 им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    24.037
    Зошто грешка? Да не се прајме на мутави сигурно секој имал некого претходно дали во врска или имал сексуален однос. И најчесто девојките први ги отвораат овие муабети, барем кај мене така беше. Ем ги интересира и копка ем на некој начин ги боли и си пра филмови.

Јас сум секогаш за отворено да се кажи што и како и кој ти бил нешто, не гледам никаков проблем оти сметам дека се затворени теми и се зад мене. :)

На _Monroe, cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Јас не реков дека некој немал туку грешка е споделување на бројката.
    Јас, како девојка не сум прашала ама сум била прашана, и пошто сметав дека не е ништо страшно, кажав и низ нос ми излезе. Бидејки дечкото се преоптерети со бројката исто ко девојкава од погоре.
    Бројката е како што реков релативна и не е вредна за замарање.
    Сепак, тоа е мое мислење. Можда некој мисли поинаку и тоа е негово право. Ако сака може и да се запознава со бившите партнери, тоа мене никако не ме засега

На Safira26, Annath и Mikha4 им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    24.037
    Е добро јас сум се нашол во ситуација девојкава да ме прашува, па после да ја копка дали ми било убо втф итн.

Друга ситуација пак сум имал каде девојка си немавме кажано бивши, во кафич прај муабет со момче итн, после ми цимоли надвор ми плачи имам грижа на совест бла бла и пак не ми кажа по година-две дознав дека всушност и бил бивши.

Според мене океј е ко че се запознаваш горе долу да си кажите со кого шо сте имале, јас барем таков сум по карактер.

На GirlLove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.120
    Маж шо имал многу жени е најбезбедното нешто у свет, под услов да му е пројден тој период. Од искуство.

На Safira26, Izaabella, Rock\m/girl и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    26.694
    Во која смисла најбезбедно?:drunk:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.207
    Допаѓања:
    43.995
    Во смисла на спб сигурно не. :D

@Fantastik ако сака да те изневери ќе те изневери и да немал ни една пред тебе. Така што нема причина да се оптеретуваш со тоа.

На CoverGirl10, MilaSs12, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Иживеан е.

20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    24.037

Нелогична рационалност само ајде..

На WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.