ај и јас да си пишам шо ме мачи може некој ке даде некој совет со искрено очајно ми треба. во врска сум скоро три години и се беше ок до пред некој месец време коа забележав чудно однесување кај него(иначе од два различни града сме)поминав преку тоа викам ај тешко е далеку е итн, се додека не прочитав еден муабет на фб како ја кани една колешка на кафе во доцните саати коа јас спијам .. он се правда некако а јас почнав да станувам љубоморна а тоа не е во ред, и сеа не знам шо да правам го сакам и мислам дека и он мене ме сака и паничам ..ве молам за совет..
Драга, никој никого не кани на кафе во ниедно време, а особено од спротивниот пол само за муабет како ништо да немало. Ајде да се сретнеш со бивш-бивша а долго не сте се виделе, се џвака некако,ама тоа....некако не.Освен ако нема мн добра причина. На сите ни е познат малиот невин флерт кој никому не штети доколку се е во соодветна мера и во границите на пријателството. А канење на кафе во ниедно време..нешто ми мириса работава. Можеби не е ништо, а можеби е почеток на нешто. Само немој јавно да ја искажуваш љубомората,дека после само ќе чека миг да ти го плесна в лице и да си замине со дотичната. Или разговарајте, и побарај соодветно логично објаснување што ќе ве задоволи двајцата или следи,дознавај ако тоа би те смирило...мада ова второво не би ти го препорачала,дека ако еднаш почнеш со недоверба секогаш ќе се сомнаваш. Секое добро и чекаме добри вести
Фала ти NoellePage за советот, стварно сум збунета и не знам шо да праам прв пат ми се дешава вакво нешто, прва озбилна врска ми е..
Не брзај се со мн озбилни врски..најдобро да си се дружите,излегувате онака ноншалантно ...и дури мн добро не му го запознаеш карактерот и намерите никако дозволување луксуз за заљубување...слушај бивш страдалник
bogami tesko e inace kasno e za zborenje posle tri godini, se znae deka ke stradam koga togas ako prodolzi vaka..ali iskustvoto ne pravi posilni..haha
Zaljubena! Zdravo .... jas imam samo 14 godini... za prv pat se zaljubiv vistinski ......... do sega ne znaev shto e toa ljubov, no sega doznav.... mnogu go sakammm ... no nikako nemozham da go nateram da me zasaka.... i sekogash mislam na nego ne mozham da se oslobodam., i sekogash se chuvtvuvam teshko kako da imam tovar na srcetoo ! A deteto e mnogu dobro .. od ko go zasakav ne mi praj muabet a pred to mi praeshe .. i sega ne znam shto da pravam ..
Zaljubena! Срце да го натераш неможеш...на сила убавина не бива...Сите сме поминале низ овој период и да ќе ти изгледа како да ти е тешко неможеш без него и тн и т...но по некое време ќе се смееш на се тоа! Не го бркај,ако и на него само му се допаѓаш тој сам ќе си пријде. Всушност има време за дечковци ужувај си не се замарај уште од сега со нив...освен главоболка ништо друго нема да добиеш!
Ужасно ми е тешко,незнам зошто толку кога оладувам полека со моите чуства и излегувам со друго момче за да го заборавам а пак не ми е сеедно за тој што го сакам.Одеднаж пукна се,исчезна се што имав со него.Ниту пријателство немаме,нити контакт,анализирав се што се случуваше последниов период,и двајцата имаме мала вина,може поголем дел го имам јас зошто се борев на агресивен начин за да не го загубам но немав сили да продолжам да го правам тоа.Се правам како да ми е сеедно но еве не ми е,луге сме грешиме,и знам дека го разочарав некаде и тој ме разочара ама преминав преку тоа.Порано се сме решавале со разговор а сега ниту тоа не помага,обично сме правеле компромис за се но сега ни по 4 дена не му текнува да ме побара,се правам недостапна за да ме побара ама нема резултат,добивам коментари не се замарај и слично ама не ми помага тоа.Ја барам причината на сето тоа негово однесување.Еднаш кога го прашав дали сакаш да бидеме пријатели или да се држам настрана,тој ми рече дека сака да останеме во контакт,тогаш не ми е јасно зошто сево ова,пред некој ден ме бараше да ми каже дека ке замине во својот град и дека ке е недостапен,сега го гледам вклучен ама не ми пишува,а ниту јас.Имав идеја да го деактивирам фбто,на два месеци,за да не го гледам... Некој ке ми рече откажи се,да и што тогаш со моите чуства?осекам голема празнина и без контакт а не пак да се откажам. Само сакав да се искажам
so tek na vremeto ke svati ako si ti podobra i poveke vredis od nea ke ti se vrati ako e stvarno masko i ako te zasluziva...ednostavno ako te saka zosto ne ja otkaci bivsata??
се мувам со еден дечко веќе месец дена.. се е океј..нели врска без обврска, проблемот е тоа што тој се понаша веќе еден месец како да сме у врска, се грижи за мене, ми се јавува, ме бара.. ми ги кажува неговите рутини и без да го прашам што правел цел ден, и без да му спомнам за да се видиме, самиот започнува муабет на таа тема.. се беше океј, ама се немаме видено веќе 2 недели.. почна да работи, па нема време (бар така вика) пошо работи 2 смени.. се беше совршено само проблемот е тоа што тој не сака врска, барем не сакаше пред месец дена, не сум му спомнала ништо од тогаш.. а јас за жал почнав на некој начин да се приврзувам и можеби малку заљубувам во него, што е лошо.. не смее човек да се заљуби у фак бади.. за една недела јас заминувам на пат, па ќе ме нема 15тина дена.. е сега, дали пред да заминам да му направам муабет дали воопшто помислил да имаме нешто посериозно, пошо ако не помислил да го прекинеме ова уште сега, за да си се заштитам себеси од повреда и вљубување..секако и од надеж напразно..ќе го оставам тие 2 недели да си размисли убаво, нема да го форсирам веднаш одговор да ми даде.. ах..помош..прв пат вака се чувствувам, јас не се заљубувам лесно.. не можам да си се препознаам...
па најдобро ти е преку разговор да си дознаеш,и таман нема да си ја мачиш душичката,во случај да не сака ништо повеќе од мување Иако можеби ни тој самиот не знае што сака. Ама сакал-нејќел ќе го примораш да се одлучи заради твое добро Само ззаземи цврст став кога ќе му го кажуваш тоа него ,и немој многу да му даваш дознаење дека ти е неопходен Само така со машките
само ќе му појаснам како стојат работите и што осеќам и дека сакам да имам нешто повеќе со него.. ако е спремен да влезе во врска ок.. ако не тогаш чао.. не сакам да бидам во ваква несериозна врска, ако е за тоа можам ова да го правам секоја ноќ со било кој.. ама сакам да бидам со него.. ме плаши да го изгубам пошо вака прв пат се чувствувам, очигледно ми фали малку повеќе од што треба..
^^ епа се е ризик во животот,можеби ќе го изгубиш,а можеби пак ќе го натераш да се изјасни она што според неговото однесување го искажува,дека си му мила и секако секогаш на прво место си сме самите ние,а потоа другите...затоа подобро е да ти е тешко кога е се уште на почеток,како и да е за брзо ќе ти помине,отколку покасно да кинеш живци кога ќе те изневери со друга
Иако многу те копка, јас на твое место разговорот би го оставила за откако ќе се вратиш, зашто се ќе ти каже неговото однесување додека ти не си тука. Колку често ќе ти пишува, што ќе ти пишува, каков ќе биде кога ќе се врати, дали ќе му фалиш.Вака некако е работата ја да те прашам, па сега си одам.Што и да ти каже може да се смени за тие две недели, плус ако пред еден месец ти кажал неќе врска, ако го прашаш може да го исплашиш, па и иако сака да е со тебе, да се повлече. Не брзај, одговорот ќе ти го дадат тие две недели
пофторно јас ...барам совет од вас девојки иако мислам дека однапред ги знам одговорите но сакам мислења Вчера кај дечкоми ќе гледавме филм од секогаш ме копкаше и отворив во папката на mu dokuments и кога ќе видам што да видам сите слики ги чуваше од бившата верувале или не никогаш се немав почуствувано понеубаво срцето ми се скрши се колни вели дека воопшто немал отворено ги заборајл но неможам неможам да вервам на то а зошто?зошто кога некој дава све од себе на крај некој со ваков шамар му враќа све неможам да ви опишам девојки колку вложив во оваа врска кажете што би правеле на мое место...
Ништо, и дечко ми (т.е. бившиот) има, па што. Секој си има право на минато. И јас ги чувам од него сега, нема да ги бришам на секое раскинување. Мислам дека нема потреба за толкаво потресување. Не го живеел животот само за тебе. Ако ги има, не мора да значи дека секој ден ги разгледуваи дека му значат нешто. Слики и не се некоја голема работа. Да сте во брак па да ги избрише, вака мислам дека е сосема ок да има. Размисли има и од тебе сега слики, и во иднина да раскинете зашто да ги брише сликите од тебе? Нема логика. Немој да си правиш непотребни кавги и да се замараш со тоа, зошто навистина е безначајно, само ти безпотребно ќе се замараш со тоа, не го терај да ги брише.
веќе ги избриша душо без да му речам а не нема од мене слики а во врска сме 8 месеци јас не чувам никакви слики од бившите го сакам и го почитувам и несакам да седне кај мене да ги види нема да му е сеедно можеби и јас претерав но неможам да опишам колку работи ми направи таа и што преживеав несакам пред очи да ја видам не да видам слики од неа во неговиот компјутер ...за тоа беше мојата драма
Смешно или не ај хев ту еск, колку често се гледате со саканите, мислите ли дека постои некоја си идеална бројка, што знам. Искрено ја си имам мака па затоа и прашувам. Моето 2-3 пати неделно некако ми е малце, не знам дали да реагирам
Зависно од периоди. Искрено додека сум била на факс и сум студирала сум се гледала два пати неделно, сепак факултетот ми бил пред се, за време на одморите сме се гледале 3-4 пати неделно, поради тоа што ете јас сум била фер мојот секогаш работел па не сум сакала да му трпи работата поради мене, во принцип 3 дена неделно се некако според мене ок време за реализација и пред се за врска која треба да опстој. поретко гледање= помалку кавги и желба за следно видување. Секој ден = монотоност, кавги, одбивност и после долг период неможност да го трпиш партнерот баш во моменти кога треба целосно да го запознаеш така да во принцип колку сметаш дека ти е доволно толку гледај се