Затоа што мила, немам доказ црно на бело, и некад и кога ме лажел не било нешо ептен сериозно, него за да избегне кавги, итн…
Лага си е лага, а и сега не ти треба доказ, штом веќе си ја изгубила довербата во него, не треба да се измачуваш уште повеќе. Стави крај на таквата врска.
Нема пред суд да го носиш, па да бараш докази за раскинување. Или имаш доверба или немаш. Немање доверба е сосема валидна причина за раскинување (не дека има па некоја невалидна, реално гледано).
Тој сам ти дал причина за недоверба и сомневање. Ја на пример сум многу овертинкинг за се во животот, ќе биде ли? А што ако не биде? А што ако така каже? А што би се случило ако е ова така а не вака? Ама тоа е поради моите мисли лично и јас сум си проблемот сама, Иначе не ме лажел никогаш до сега (барем јас така знам), е сега штом тебе веќе некогаш те излажал е глупо. Овде сама треба да си поставиш граници кој како со тебе може да се понаш и да те третира.
Да постои. Мајка ми и татко ми биле многу време во врска а сега се веќе 25 години во брак оваа година
Ti dojde ovde da te potapsa po rameno nekoj ? Sigurna si deka toa e se ld negovite manipulacii ? Sigurna si deka sakas da go docekas ili nacekas momentot kade te izneveeuva emocionalno i fizicki?
Јас и овертинкинг = Вчера кога се видовме со дм седевме кај него и гледавме филм, и 20 пати ми рече да го чешам на грбот и 20 пати го сторив тоа, и после 3-4 саата коа видов грбот му беше изгребан линии вертикални од горе до доле ама ја неам долги нокти и сеа ми одат на ум лоши мисли дане бил со некоја а во средата бевме заедно, во четвртокот беше излезен ми пишуваше и вчера бевме заедно и која е потребата од вакви мисли ми нема дадено повод никогаш за сомневање, знам се и гледам се ама си правам пак филмови
Како overthink person мора да ти кажам да научиш да си ги контролираш мислите и главата,во спротивно ќе те убие. Многу не му ја мисли за се, ако има нешто ќе се дознае. Overthink-от знае да излуди многу.
@buba4e89 @Indiegurl фала ви за мислењето фала и на тие што во ЛП ме убедувате дека ме изневерил и бил со друга.
Постои секако. Но има и врски кај кои изневеруваат уште после првата година, и уште се заедно среќни заљубени веќе 8 години.
Здраво, дали сте имале проблеми со нервозен партнер/ка и како се справувате со тоа? Дали барате решение и што кога неможете да го најдете а сепак ја сакате.. Имено излагам некое време со девојче.. Се има изјаснато итаа дека ме сака а и стварно го докажува тоа, ми пружува внимание, се труди за све и свашта, има планови за во иднина едно друго.. Све е океј убаво освен тоа што е премногу нервозна исто како за време на пмс.. Све живо и диво и пречи, све и смета, за све избувнува за све прави проблеми, плачи, удира, вика.. Едноставно губи контрола.. Со брат и не прави муабет 2 месеци, едино само една другарка има што си е во океј контакт.. На почеток се обидував да ја смирувам да зборувам со мирно со убаво али џабе беше све уште повеќе избувнуваше.. Сега последно пробавам да ја игнорирам и да се лутам ијас пошто неможам више да трпам ни јас.Ќе се искара ќе си заминеме и нема да и правам муабет ни па да и пишам 2/3 дена и ќе почне да се извинува и као нема да се повтори дека ќе се среди и пак после 3то излагање истата песна... Некогаш дури и ќе се расправа како тоа не ми било гајле, не сум ја барал 2 дена не сум бил заинтересиран.. А мене стварно ми е преку глава од сите глупости...