Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Ова е сериозно и не си должен да трпиш туѓи испади.
    Кога станува збор за врски, треба да одбереш некој со кој ќе се чувствуваш комотно и убаво, а не напнат со нервози.
    Бегај.. од ваков круг на личности сам ќе пропаднеш.

На Guns N` Roses, cresa-jagoda, DrMTR и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    41.746
    Зар и такви ги има?:o

Уживај си, не овертинкај.
    Тоа не е доволна причина за сомнеж.
    Не си ја мачи душата.

Не си должен да трпиш глупости.
    Ај еднаш ај двапати ама постојано?
    Си има таа проблем со себе.
    Или ќе зборуваш да се промени или ќе заминеш.

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    14.136
    И јас сум иста, ама мене дечко ми ме трпи со тоа што ме игнорира, и тоа е сосема океј бидејќи сака да ме трпи, да неќеше ќе ми раскинеше, супер ни е..

4. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    1.207
    Пробај пак да збориш со нејзе и убаво се објасни и како се чувствуваш ти заради нејзината нервоза.. Сигурно има и некои други проблеми кои ја прават нервозна а што не ти ги кажала

Биди тука за неа и пробај некако да и помогнеш ако не се смири ти не си должен да ја трпиш таква

На LittleZuzu му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Не си должен да трпиш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.719
    Допаѓања:
    24.036
    Шуба логика, види до кај му е прагот на границите, будали го и со други работи.

На Waverly Raven, cresa-jagoda, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    :rofl:
    Не давај идеи…:x

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.977
    Допаѓања:
    26.039
    Не знам што проблем има девојчето , можеби е психа , можеби има други проблеми или едноставно таков карактер има , но ти не си должен ова да го трпиш . Впрочем , и на неа би и било полесно доколку ги сподели работите што ја прават таква со некој . Пробај следен пат кога е смирена , да разговараш со неа , да ти се отвори во врска со проблемите што ја мачат надвор од вашата врска . Но ако ова продолжи , бегај ! И твојот мир е исто толку важен !

П . С . Имав другарка во средно , од дисфункционално семејство . Кога татко и и мајка и ќе се скараа ( неретко и степаа ) таа беше нервозна многу . Мајка и многу пати бегаше од дома , девојчево беше тепано од страна на татко и , а и брат и на 18-20 години јадеа ќотек од татко им со каиш .. Не смееше да не му се јави на татко и на телефон , дури и на среде час .. Ако не го слушне телефонот , се тресеше додека му се јавуваше .. Неколку пати бесот го исфрлаше врз мене и останатите другарки . Знаевме каква и е ситуацијата дома и не и замерувавме . Навидум изгледа дека сега се е ок , но сепак зад затворени врати , само тие си знаат како им е .

Ова го пишувам , за да не осудиш прерано , можеби таа нервоза и е производ од нешто што не е поврзано со тебе .. Обиди се да разговараш со неа кога е смирена , и дај и време можеби нема веднаш да се отвори и да ти раскаже се . Но , доколку ова продолжува предолг период , ќе мораш да прекинеш секаков контакт со девојката ..

На cresa-jagoda, penelope10 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.401
    Да го пишеше ова девојче, досега ќе ве имавме разведено :D
    Се си има граница до која се толерира, ама штом некој е толку пречесто нервозен до степен да удира, тоа е веќе далеку премината граница за мене.

На Srckata28, Waverly Raven, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.941
    Не треба ти да го трпиш ова.
    Мислам дека треба да зборуваш со неа уште еднаш,а ако продолжи да се одалечиш од неа.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.131
    Допаѓања:
    82.901
    Overthinking не носи ништо добро... Мислите можеме да ги контролираме. Некој намерно потпалувал во лп, што не пишал овде во темава? Трагите што си ги видела од тебе се сигурно.
    Треба многу да поработи на себе ако ја сака врската. Кажи и' отворено и искрено што ти пречи. Што е причината воопшто за такво однесување? Таа има некој проблем. На крајот, самата ќе те оддалечи од себе ако не се свести за проблемот, веќе и почнала да те оддалечува, но ќе стигне до крајна точка од која нема назад.

На cresa-jagoda и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    21.045
    Колку време е прифатливо да се допишуваш со некој пред да искочиш?
    Не знам дали е до мене, ама јас преферирам барем недела-две да се допишувам со некој пред да одлучам дека сакам да искочам со него. А сите со кои што зборев периодов, после 2-3 реда муабет одма викаат надвор. И одма ми е turn off. И најсовршениот да е, ако после пола саат допишување ме викне надвор одма ќе ми се одмили.
    Дали е нормално моево, што сакам да ги запознаам малце подобро пред да искочам со нив или они се у право и подобро е да се искочи одма?

На sweet-cherry и Cecko85 им се допаѓа ова.
  13. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    1.207
    И јас го преферирам ова твоево, многу поубаво е да го запознаеш некој и кога ке излезете точно да знаеш каков е и за кои теми можете да правите муабет

На LittleZuzu, raww, Cecko85 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    И јас сум за подолго допишување.

На _beautyy_, Lavender4, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    24.574
    Искрено, нема погрешна постапка тука. Некои луѓе не сакаат да се замараат преку допишување и сакаат во живо да видат хемија и да приметат дали го бива или не го бива.

Ако ти сакаш подолго време допишување топ, барај го тоа, ама не прават ништо лошо што те одма викаат, да знаеш.

На Guns N` Roses, Cecko85 и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  16. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    И мене ми е голем turn off, сакам подолго запознавање пред излегување.

На Indiegurl, Ramones, Cecko85 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.987
    Имало период кога сум сакала само дс се допишувам со некого, како да знам дека има некој овде а да не сакам да излезам воопшто:worried: Ама еве со дечко ми сега прво излезивме сосем случајно па потоа почнавме да пишуваме така да нема правило, зависи ти како се чувствуваш :mm:

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.941
    Според мене ќе треба малку подолг период да си пишувате за подобро да се запознаете

На HI_ и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  19. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    31.554
    Мене ми е малку недела-две допишување. сакам подолго допишување за да го запознаам подбро човекот, дали ќе оди муабет и дали ќе бидам заинтерсирана за да излезам.

Мене ми е црвено знаме одма после 2-3пати одма викање на кафе. Него му е битно тогаш само со женско да излези.

На cresa-jagoda, pdb123 и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  20. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.987
    Дали ви е страв од приврзаност? Мене ми е. Не од поврзаноста туку од фактот дека може да ја изгубам таа личност. Мразам збогувања. Поточно бев сама долго време бидејќи не сакав да бидам повредена, сега сум во здрава врска (конечно! после пеколот претходно). Се е ОК, но имам константно страв дека може да бидам повредена (изневерена или оставена). Некогаш си велам и да се случи тоа па што, таков е животот, ништо трагично. Но, има денови кога мислам дека не сум доволна за никого. Зборував за ова со партнерот многу разговара и он со мене за тоа бидејќи знае дека ми е проблем, ми дава подршка во се. Кога ќе се приврзам за некого страв ми е дека утре ќе го нема, и не само дечко туку било која личност во животот. Страв ми е дека нема повторно да добијам порака или повик од таа личност, и самата помисла ми ствара паника и силно чукање на срцето. Затоа и со многу малку луѓе се дружам, страв ми е дека ќе си заминат. Дека утре тоа што сме го правеле ќе го нема, и на мое место ќе биде друга личност. Страв ми е од замена.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.