Не е лајк во прашање, туку реакција и водење после тоа разговор. Која е потребата од тоа да пишува на други девојки доколку е со беа? Не ја учите да премижува на вакви работи. И јас не би премижала. Кога сум со некој во врска НЕ САКАМ да пишува, лајкнува или коментира или заследува други девојки затоа што е со мене. А и колку да се крие, се се дознава. СЕ. едит: а истото и јас НЕ го правам, бидејќи штом сум почнала врска со тој човек валјда гледам нешто во него, па нема потреба да гледам и барам друг. Подобро со него ќе си правам муабет отколку на другите на правам риплеј на стори маче срц
Епа ништо врзете го во подрум и чувајте си го. Маж ако сака да вара има милион начини,а не вака лесно со реакции на стори.
Да, ама љубопитно око не е на арно. Почнувам од себе, ако идам со некој нема воопшто да реагирам со срцки на рандом машки, едноставно не е вкусно кога имаш партнер бе.. Навидум не е голема работа, но многу ствари имаат започнато со реплај на стори.
Јас не реков да не гледа, и јас гледам ме интересира понекогаш ама не правам ништо за да предизвикам сомневање кај другата страна. Свесна си дека на плажа има пареви каде мажот свирка по жени? Да гледа АЈ ама да реагира зошто? Жално е...
Ne jas sum od tipot so smetam deka ste stabilni licnosti i eden lajk ili muabet so masko ne mi menuva, ama se ima ispostaveno posle izvesen period da ispadni nesh so ne treba.
Da posto ako imas decko ili devojka site drugi avtomatski se grdi neli, ne smejme lajk da klajme na priroda, ili coek nekoj makar i prijatel.
Ај да лајкува, да додава ама за пишување и reply на story, би ставила крај и јас. Прво разговор, ако не бива така, крај. На братучеда сигурно нема такви реакции да става. Тоа "братучеда" им е честа лага за да се извадат од некоја ситуација. И да, нешто крие, не сака да видиш нешто штом не ти покажува и ти забранува да видиш. Криење во врска не е на арно.
Далеку од тоа дека се грди, ама нема потреба да потенцираш нешто такво. Јас би се чувствувала многу лошо доколку мојот партнер постојано лајкнува на некои со гоооолеми гради а јас да сум даска рамна. Нормално дека се убави ама не мора тоа во очи да ми боде. Никаде не кажавме дека се грди, туку самиот чин на тоа понатаму прераснува во нешто друго.
Иначе на татко ми другар син му сега се ожени со "братучеда му", оти после 7 годишна врска го фатија како се празни во неа. Ама пак ќе кажам, заследил некоја што не ја знае? Зошто? Сака да ја запознае? Па и лајканл? Потоа што? Ќе и напише па ќе каже братучеда ми е? Уште од старт на врската се познава кои му се другарки, колешки братучеди. Не знам како туку така никнуваат нови. Со 5 мин истражување се наоѓа цела рода до 3то колено.
Ќе размислувам гласно на темава затоа што пречесто има овакви проблеми во последно време. Ако некому пречи што машкото додава, лајка, остава реакции на рандом девојки, тогаш нели би требало реципрочно да пречи тоа што женското прифаќа рандом машки кои и лајкаат, коментираат, ставаат огинчиња на лентата (колку сум "жешка" од 1-10) и 100-ки, им пишуваат по 10 пати во инбокс иако ги оставаат на сеен? Зошто се тогаш потребни овакви ликови да се има на Инстаграм? За его-буст? Чување резерва? Сакам да кажам дека ако се оди толку далеку со проблематикава, освен реакции и лајкови, ќе бидат проблем и кои личности се следат, па колку слики/сториња се објавуваат, па зошто рандом разголени момци/девојки се појавуваат во search feed-от... каде треба да се прече? Што е прифатливо, што не? Проблемов никогаш не е црно - бел. Секој е засебно различен, и никогаш не се знае дали се работи за отсуство од доверба кај партнерот или пак интуицијата никогаш не лаже затоа што кај нас Инстаграм е користен буквално како Тиндер. Мене искрено ми недостига времето кога "лајк" значеше само тоа "ми се допаѓа", а не денес, кога има милион други значења. Ми недостига и кога се ставаа по 20 слики во албум на Фејсбук од некоја пијанка каде сите изгледаат како цунами да ги однело, а не денес целење кон "совршенство"... Некаде некој имаше пишано: "Истанграм е Фејсбук за Миленијалци", а како веќе полека старее оваа генерација и се приближува повеќе кон 30-ка, отколку кон 20-ка, може е и време да се откаже од опседнатоста со социјалните мрежи.
Сите сме љубопитни нема потреба од драми. Е сега, премногу се оптеретувате со социјални мрежи. Живеам во земја каде nudity е повеќе застапено на плажа,па мене ми е нормално. Се дур не прави ништо, да е. Ако сака може и на п*чка да виси и да ти пише дека е дома. Ти нема да знаеш. Во однос на членката - пијано глумење ќе се сликам по еден месец врска. Ептен не почитување на туѓа приватност,чепкање телефон. Да беше обратен проблемов ќе беше-кој е он да ти фаќа телефон.
Премногу ги нормализирате работите што не се за нормализирање. Демек што ако не ти пишал денес? Зафатен е, не барај многу. Имај граници. Што ако гледа други? Маж е, има очи. Што ако лајкнува, му се свиѓа ама не значи дека ќе а легне. Пак ќе се врати кај тебе. Не го чувај во подрум, што ако излегол до 4 сабајле, маж е треба да се излуфтира, му треба слобода. Не му пишувај многу, не го напнувај, ќе му здосадиш, ќе си најде друга. Маж е тој, таков е. Ајде бе два дена го немало, каде ќе оди? Пак кај тебе ќе си се врати, такви се мажите како да не ги знаеш. Да беше жена во случајот одамна ќе беше оставена немаше да има простор за "жалење". Ја немало? Се изе*ала. Лајкнува на други, пишува и заследува? Ку*ва. Излева до касно со другарки? Абе како тоа такс жена е за во кујна, она ќе излегувала, неспособна е маж да задржи.
Еее претеруваш сега. Зрела жена ќе знае да процени дали е тој вистинскиот за нејзе. Ве изопачија овие социјални мрежи дефинитивно.
Абе грдата вистина што никој нејќе да ја прифати е тоа дека човек се мења само ако сам смета дека вреди да се смени. Ако те сака и те почитува, нема да те доведе во ситуација да чепкаш по телефон, да се сомневаш, да лајкнува и пишува со други. Никој не е глуп да не ги знае последиците од таквите активности. Никој ако е заљубен не прави свесно постапки што би резултирале со крај на врска. Колку сакате зборете им, плачете, жалете се, ако продолжуваат со истото однесување едноставно не им е гајле за вас. Тргам од себе и мојата последна врска. Јас мислев дека е тоа тоа и буквално во тие 2 години не направив ништо што би го натерало да се сомнева во мене. Никакви допишувања, лајкнувања, додавања. Уште од кога почнавме врска, сама си ја поставив таа граница, знаејќи какви последици може да настанат доколку правам нешто што не треба. Е он пак, правеше се' што јас не правев. Додавања, допишувања со некои шо не ги ни знае, искачања зад грб, абе све што можеше. Иако здравје изгубив пробувајќи да го "сменам", он никогаш не се промени нити се потруди малку да се промени. И што заклучив од ова пеколно искуство? Дека едноставно не му значев доволно за да се понаша правилно, не сум била јас таа личност за која он ќе се промени и ќе ги почитува моите граници и желби. Така да дечки/девојки, не си губете време со вакви, поготово доколку истиве работи ви сметаат.
Како бе ви е океј партнерот да лајкнува и да издигнува друга женска? Као која е потребата од тоа, не сфаќам, што ќе постигне со тоа? Почит нула. Мене така некој зафатен коа ќе ми reactne, па комплименти, искрено жал ме фаќа за женска му. Јас ги жалам, други ги исмеваат.. Ја сум старомодна, или сите сте мн “слободоумни”?
Не, ова драматично преовеличување на работите само кажува дека срцкање рандом ликови кога имаш веќе свој не е во ред. Значи, проблем е ако крие. Штом криеш и се браниш очигледно си виновен, точка. Љубопитност е едно, криење и лажење е друго. Патем, ако толку сте дружељубиви зошто не срцкате и по машки?
Ова е еквивалент на пуштање во живо. Океј ти е пуштање во живо сѐ додека не прави ништо? Како пуштање на други додека е со тебе го рачунаш за ништо, од таму да тргнеме?