Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.312
    Мене вака некој да ми изреагира одма ќе го блокнам, без збор.
    Аман, на сите ни треба место и слободно време, особено кога станува збор за обврски.
    Не сте заврзани со папочна врска за дечковците.

На Ouravanture, deskarada, Angie1432 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    Биди среќна што му е на вибрации телефонот, мене ми е секогаш на нечујно особено ноќе, па кој нема друга работа ако сака нека ѕвони и нека пишува. Треба да имаш осет штом рано станува и ти кажал дека ќе си легне, а знаеш дека му е на звук или вибрации и дека ќе го разбудиш.

На Waverly Raven, Ugly Duckling, simoncelicius и 6 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Почни да стануваш и да работиш па ќе видиш што значи. Убаво ти рекол,повеќе треба.

На Ugly Duckling, simoncelicius, prashinka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.129
    Допаѓања:
    82.901
    Ако сакаш да излезеш со него, излези, не мора да го спомнуваш братучедот. А што намера имаш воопшто со него? Прво, не мора да излегуваш со него, не излегуваме со секој што ќе не' викне некаде, нели. Штом си го излажала уште на почеток... Второ, кога ќе открие дека си го излажала, не верувам дека уште ќе сака да се гледа со тебе.

Безброј пати се случило и никогаш не сум ни помислила дека е проблем. Ти кажал дека ќе спие, немало потреба да му ѕвониш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.987
    Кажав дека тој ми се јави, не знам зошто читате како што вас ви одговара. А тоа дека сум ја "окупирала" темата ме заболе, ќе прашам што имам. Не гледам правило колку пати смеам да пишам, прочепкајте по другите теми кадешто еден ист член 130 пати пишува во еден ден.

На simoncelicius и Cecko85 им се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Станувањето во 5:30 е мачно и треба да го разбереш. Ако не сака да му дрнда телефонот не му пишувај или пак нека го прави на нечујно. Стварно нема потреба за ова да се карате.

На Waverly Raven, Angie1432, Amelia. и 6 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Човекот ти кажал дека ќе спие,а ти си му пишала што правиш? Кој чита како му одговара,сама си кажуваш па после се контраш. Прави што сакаш, со вакво темпо уште долго нема да издржите.

На Anie93, Angie1432, prashinka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.002
    Проб е што сега за сега не сакам, бидејќи секогаш сум за тоа за помине некое време па после да излезам, ама бидејќи не живееме на различни страни од светот, секако дека подобро би било да се видиме во живо а не се да кажеме преку пораки и во живо истите работи да ги збориме, туку, јас нема да му кажам ама што викендов што следува кога ќе ме види и мене во истиот ресторан... Многу заплеткана ситуација, порано бев во врска со на братучед другар, сега пак се погоди негов другар, затоа не сакам некако
    Плус, случајно ја инсталирав таа апликација, не знаев кој е што е...па се да му кажам на изволте, сега ми бара број, готова сум, бар да не излажав за името (facepalm)

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.129
    Допаѓања:
    82.901
    Подобро остави ја таа работа, да не се заплеткаш уште повеќе. Или барем признај се' па види што ќе испадне.

На oblace1 и Ta-mara им се допаѓа ова.
  10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.283
    Малку е глупаво што си пишала, а си лажела, сепак или сакаш да се запознајш или не, некако сега си измеѓу, не мора да му кажуваш на некој каде живееш, можеш да избегнеш такви прашања. По муабетов сигурно си прилично млада. Друг пат одбирај самата што ќе кажеш или не, затоа што ќе дојди момент кога можеби ќе сакаш да бидиш нешто повеќе со личноста, а тој каков впечаток ќе има ако се што си кажала е лага. Е сега имаш избор ако се допишувате и сакаш нешто да му ја кажиш вистината, затоа што ако биди таму сигурно ќе се распраша за тебе, можеби и ќе дојди да се поздрави. Малку си се заплеткала али можиш да се извадиш

На Ta-mara и Cecko85 им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.718
    Допаѓања:
    24.032
    Od start lazenje, red flag. No thanks.

На Annora, simoncelicius и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.002
    Ако збориш за мене, може сум имала причина?!

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.205
    Допаѓања:
    43.993
    Вака, најдобронамерно. Јас да бев дечко ќе ти се налутев, ова е гушење. Не ти вратил дека ќе спие, еј голема работа. Тоа што имаме 24/7 достапни средства за комуникација не значи дека стварно треба 24/7 да висиме на телефон и да даваме извештај.Ако сакам да спијам исклучувам телефон, ич не ми е гајле кој ме бара.

На Waverly Raven, Ugly Duckling, Cecko85 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.987
    Да но мене ако ме снема на 1 саат секако ќе ми се јави, нема ни да се запраша дали спијам. Не се работи за притисок или недоверба. Многу пати се има случено во една вечер јас да останам дома а тој да биде излезен со другари. И сега јас не можам да го чекам да си оде ако ми се спие, пишуваме и кога тогаш ќе заспијам. И следуваат пораки "еј каде си? Што те снема вака? Спанкоо спиеш ли" :sweat:

е сега ова беше ситуација што јас и тој бевме договорени да излеземе ама тој кажа да преместиме бидејќи сака да вежба дома стомачни нешто и потоа да спие бидејќи тој ден работел многу... и сега бидејќи убаво времето не ми се седеше дома ги земав другарките и отидивме на кафе. И му пушувам дека излезив и каде сум, и сеа мислев дека се налутил демек одма сум се договорила. И после 1 час му пишав еј што правиш и потоа ТОЈ ми се јави, изреагира многу лошо и нервозно и ми спушти телефон. После тоа не му се јавив и не му пишав ништо. Денес тој прв ми напиша ама некако не сакав н и да му вратам дека така се испонаша, потоа и ми се јави и почна тоа "ти кажав дека ќе вежбам па ќе спијам ама од премореност не ни вежбав одма заспав на најслаткото ме разбуди со пораката што ми задрма до уво"

океј јас сум крива, но тој многу повеќе пати го има направено истото и никогаш не сум се испонаша ка така. На телефон само му реков не ме замарај денеска не ми е дојдено до тебе.

потоа видов дека ме блокна на инста :^) не знам дали мислеше дека ќе му се јавам ама не направив ништо после 6-7 саата пак ме додади па вечер да сме се виделе да правиме муабет.
    Сега кога гледам вака, цело време мислев дека јас сум таа што нема доверба и што контролира, исто така и што паничи и драми, ама мислам дека тој тоа го прави повеќе. Цело време демек јас сум крива дека го замарам не знам што, а да го оставам 2 саати тел нема шанси да не се јави или пише. Ова ни е 2ро "прекинување", и претходниот пат сам си раскина сам си се смири јас не ни бев присутна во цела таа драма.

го сакам, 90% од времето се е добро. Но ме вади од такт тоа што кога јас ќе направам нешто што и тој го има направено х100 добивам лоша реакција од него. Па и ми вели ако мислиш дека имам друга а немам дојди дома кај мене провери или низ град а не да ми пишиш на инста оти си правиш филм.

+ пред 3 дена бев на кафе додека тој беше на работа и ми немаше вратено и викам ај да не се трупаат пораки ќе му кажам кога ќе си одам па после излезе дека сум скрила од него :worried:

++ веќе не знам како се чувствувам во оваа врска, го гледам како нестабилен и не знам дали тоа ќе се смени. Во ист ден ме блокира, ме додава, да се сме смириле, ми праќа на инста слики од венчавки на плажа дека би можеле нешто такво. НЕ. Не знам. НЕ.

На Cecko85, DrMTR, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    31.554
    Зошто толку претерувате ?
    Мене ова ми личи на гушење.
    Не сакам јас лично вакво гушење.

На Waverly Raven, Flower27, BezglasnaBukva и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    24.574
    Буди се ти во 5:30 за на работа па види кога ќе заспиваш и дали ќе те нервира дечко ти да те буди со пораки.

На Waverly Raven, BezglasnaBukva, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    13.703
    Ова више ни деца не го прават.

На Veta, Ugly Duckling, raww и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    24.574
    Боже, покрај толку љубовни проблеми ти одлучи да прашаш за „проблемот“ кај шо дечкото само сака да се наспие?

На BezglasnaBukva, buba4e89, Indiegurl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    26.691
    За глупости прајте драми.
    Не мора да ми кажува Еј сега ќе мочам, после вода ќе пијам па мудата ќе ги почешам.
    Ми се случило он да отиде во друг град кај роднина и дознав после тоа, набрзина испаднало одењето и не се налутив, секако немавме испланирано нишо

На Indiegurl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    18.376
    Па можеш да ги немаш тие луѓе на инста едноставно, си ги остава жената зошто знае дека и коментираат.
    Мене ако некој ми е досаден/напорен и ми коментира на сториња, ќе го избришам:D
    А ако ми е интересно и ми годи ќе го оставам и тоа е тоа

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.