Да не враќам поединечно, да се заблагодарам на сите За работи од типот излегувања и шетање сме погодени и има слух и разбирање, ама за друго тешко, за поважните работи е најголем проблем. За голем дел од работите си ги терам сама и сум среќна шо не очекувам ни од домашите, ни од друштвото, ни од него. Се' што напишавте го разгледав добро му парафразирав работи од тука. Разговаравме денес, најдовме некое заедничко решение за ова. АМА ми даде примери зошто не сакал планови и дека никогаш не му одело според план, затоа не сакал демек да дава лажни ветувања. А живот, никој не очекува 100% да се остварат, ама не можи така купи ден-помини. Ми рече дека е таков карактер, маткало, свесен е ама тешко ќе се смени. Само му посочив дека за се' треба да е искрен однапред и дека веќе нема да ми е приоритет заедничката иднина, ако сака нека се приклучи доброволно во активностите, или со совет (шо ми е глупо, еб*те врската ама добро) во глобала тоа беше. Не сакам многу животот овде на тапет, но се осеќав должна да ви кажам, сепак издвоивте време.
Не мораш да ми реплицираш ама ова ми запна за око. Каков страв да не останеш сама, зар ти да останеш сама, нашето мис чупе Гледам сте разговарале, не знам колку ти е ова проблем, ама некои луѓе страдаат од нерешително однесување. Значи совршен човек не постои, прашање е дали се надополнувате во несовршеностите. Ако него му е проблем да носи одлуки, а ти немаш таков проблем, го земаш воланот и возиш. Ако не се погодите околу ова не знам, се стигнува ли некаде без возач и без притоа исфрустрирани патници...
Секој со бубачките. Немањето самодоверба ме кочи мене на секое поле, можи зато и премногу размислувам за се', си барам проблеми кај шо нема. Фала. Тој е нерешителен, јас знам шо сакам ама сум тивок чоек и ретко си кажвам, а посебно не повеќе од еднаш. Пропаст.
И јас сум тивка особа по природа, ама тоа што мислам да си кажам ќе си пукнам и ќе си кажам. Научив во животот дека со молчење ништо не се постигнува, само цврст став и отворено зборување, без срам да си кажеш што те мачи, да излезе тоа од тебе. Тивок, мирен, повлечен, луѓето не те сфаќаат сериозно, само јасно искажи го својот став и држи се до него ќе видиш како луѓето ќе имаат друга перцепција за тебе. Ова не само кога станува збор за врска, туку и за се друго во животот.
Не знам јас што е ова со самодовербата, некој вирус ли е? Здрави, прави, умни, убави, и проблем со самодоверба. Тоа тивкоста ваљда исто има корен во самодовербата. Не е за тоа темата, ама спонтано го мантрам тоа денес цел ден во разни пригоди- ако не си веруваш самиот, кој би друг? Зошто не би го избрала најдоброто можно за себе, за чив атер? Абе ти, Пајче, ја играш главната улога во твојот живот, сите други се споредни. И ова се однесува на секој еден поединечно... Ај, забегав пак, ќе запрам тука, одам да бидам главен лик во својот живот сега
@Ugly Duckling Ако ти не си сигурна во себе, тој е многу повеќе несигурен. Тие узречици, се од несигурна личност. На пример, не знае дали ќе му се иде таму за време на договореното, не знае дали ќе се премисли, дали ќе остане верен на ветувањето.... Едноставно не сака да ветува, планира. Замисли кога ти користиш :Не знам, ќе видиме, ќе се договориме? Кога не знаеш дали тоа сакаш да биде во моментов, или се плашиш дека можеби нема да си стоиш на збор. Вака кога ќе замислиш, ги имаш одговорите.Има такви луѓе кои за се' се неодлучни и несигурни, или можеби имаат други приоритети. Затоа ти ќе олабавиш со планевите и тоа ќе му го покажиш, за да сфати дека е*aл, не е*ал, време ку*цу пролази
Hiii guys, decko mi e impulsiven i za gluposti (pr.ako se smeni plan za nekade, ako zadocnam malku i sl.) Zaedno sme 2 god i nekoj mesec, ali ako treba nekade da se odi e problem ako zadocnam so raspravii, ako mu se javis dodeka e na rabota e problem, vo smisla deka e vo guzva, ke ti se javam podocna i go nema, ako sme dogovoreni nesto za nekade da otideme i toj moze naednas da rece deka ke otide so drustvo nekade a veke ste pred odenje, moze da si sedite kaj nekogo da mu kazes da pravite nesto i toj dobro i posle pak po svoeto da si se dogovori za nekade… problemi ako resam da otidam na disko, ako izleguvame vo nekoj kafic, samo problem da e za nesto. Ako nekoj moze bi ima slicen problem moze i poraka da mi pisi. Sega e naluten deka taka saka i ne me bara, ali nema ni jas zatoa shto sekogas jas sum taa sto ke go pobara i ke mu zboruva deka ne e okej, no mislam zaludno e. Dali mislite deka moze bi e okej da ne go pobaram ili da prekinam so nego ? Da ne go gubam vremeto koga toj nema razbiranje za rabotite..
Барајси друг со време а тој нека глуми лудило. 2 пати си тера по исто, 3ти пат сидовиждане. Никој не е должен да трча по друг и да моли.
Iskreno me izmoruva celo negovo ponasanje, djabe sve drugo ni e dobro i ubavo i zatoa se razmsisluvam za kraj iako znam nema da mi e seedno.. ama djabe e mislam sega i da se smirime posle toa pak ista pesna ke e.
Јас се чудам како си издржала две години со него. И што е се друго убаво?? Како може се друго да е убаво кога некој вака се однесува незрело постојано.
drugo ubavo e koga ne se rasprava, 2/3 dena pretezno e naluten i ete taka se rasprava za se sho ke mu dojde …