Мимс, немој да ме сватиш грешка, но за мене терминот пауза ми е толку лит, дотрајан и невозможен. Се знае, или си во врска со некој или не си. Пауза е само изговор за да настане крајот., евентуално повредената страна да го пролонгира официјалниот крај за некој ден. А конкретно за девојчево мое мислење е да го ставиш малку на резерва. Излези си со другарките, шетајте, дружи се со народ..преокупирај ги мислите со нешто друго, само не со него и остави го сам да му текне. Ако му значиш ке те побара за 2дена максимално, ако го нема рачунај пропало. Ѓабе ти се и паузи и се. И плус по три годишна врска да ми кажува детски изговори дека е на работа и нема време за мене 2 мин во денот, хмм ќе ме извине, ама јас нема да имам ни 2 секунди во неделата за него. Па јас сум мажена и двајцата сме вработени ама во текот на работното време сеуште издвојуваме 2мин за да се чуеме и да си кажеме ``пријатен ден ДУШО``. Едноставно тоа се ситниците кои го прават бракот и врските.
Ми личи дека се оладил или си му досадила па те чува за резерва додека не најде нешто подобро. Ако е така може да е трајно но сепак можеш да испиташ дали е баш така или сеуште му значиш а ова му е само привремена фаза. Колку повеќе го бараш толку повеќе ќе му ја качуваш вредноста а ќе си ја симнуваш својата, значи престани да го бараш и стави го на игнор еден период. Ако те побара можда сеуште му значиш а ако не најверојатно ќе треба да побараш други алтернативи (со друг). Можеш да играш и на картата да го правиш љубоморен и да види дека не си зависна од него ама дали ќе упали не знам. Повеќето немаат храброст да ти кажат што навистина чувствуваат туку играат на картата сама да ти текне .
Исто ко да се слушам себеси.Ич да не се секираш.Кај тебе не е грешката туку во него,тој е тој кој не знае што сака па и уште ке ти се заканува, кој е тој по гаволите да се однесува така со тебе?Нека ми го рече тоа некој јас ке го отпишам од мојот живот не тој мене.Сигурно очекуваш коментар остави го,епа така е драга,зошто да си кинеш нерви?Разбирам дека го сакаш ама се си има свои граници,ако постојано попушташ и си кутиш ке ти се качи на глава и ке манипулира со тебе а гледам и успева во тоа со што ти рекол ако продолжиш така нема да ме видиш,де бе молим те а ти си прекутела.Епа нема да кутам,има да му кажам се во очи што мислам.И не треба секогаш да му кажуваш како тебе ти требало нежност и внимание,со тоа повеке му дигаш цената и ке мисли дека си ависна од него.Можеби сето е ова тест да види како ке се однесуваш.Но не можеме да погодиме што има во неговото незрело главче.Игнор само и ке видеш како ке те бара
Хммм не би рекла... не мора да значи, покрај долга врска на секого ќе му дојде таков момент да оладил, да сака да е некое време сам, да размисли што сака, да види дали стварно сака да е со дечкото/девојката или веќе не е тоа тоа. Значи паузата може од една страна да е многу позитивна, после неа барем ќе знаеш на што си и што треба да очекуваш. Значи може да сфатиш дали сакаш навистина да си ја зачуваш врската или и дошол крајот. Да, од една страна е ставање на резерва, но подобро тоа одколку да ја прекинеш одма врската без пауза или слично па после да се покаеш што не останала ете последна шанса за спас на врската. За таа страна што е ставена на пауза е потешко да, сум била и во таква ситуација, но понатаму врската ако се продолжи е верувај многу поубава и подобра од што била порано. Значи да не ме сфатиш погрешно зборувам за парови каде што има двоумење, кавги, незадоволство... многу работи се решаваат со пауза. На крај ќе видиш како би ти било без него/неа и како е подобро Мое мислење а и искуство.
Помошшш (( Дечкиии ве молам за помошшш ((( лани на оваа дата бев со мојата најголема љубов бевме на еден роденден па...се измувавме и после се скаравме...денеска исто пак сме заедно на роденден но за жал тој има женска и е мн заљубен во неа но сепак фрла поглед и на мене уште....ШТО ДА ПРАВАММММ????????? благодарам однапред
Помошшш (( Добро , си го прочита постов? Ај пак прочитај го. Има женска, ЗАЉУБЕН Е ВО НЕА. Која си па ти да правиш нешто? И ако фрла поглед, не значи дека уште нешто осеќа спрема тебе. Остај ги на раат нека се сакаат, не туку се мешај кај што не ти е место. Вие сте завршиле,вашата приказна е готова, нема што да правиш. Најди си друг,и продужи даље,не им сметај.
зошто за жал? дечкото е среќен! Си ја сака девојката и тоа е тоа. ти се што можеш е да се тргнеш на страна и да си ја побараш среќата на друго место! Не уништувај нешто што и сама знаеш дека е прекрасно!
Да не беше заљубен во неа, да те сакаше уште бла бла ајде де, и некако. Ама заљубен во неа, сега си има убава врска, ти за него си минато и што ако фрлил поглед ? Може си само спомен и сеќавање за него, може не те памти по лошо, ама ете не било вашето тоа-тоа и остави го, нека си биде среќен како што е. Да не беше заљубен, добро. Ама заљубен е во девојката, крај на приказната. А што сакаш да правиш па ти па, кога тој ништо не прави по ѓаволите освен што е среќен со девојката ? Што има да правиш, да одиш да го измуваш пред девојка му и ќе предизвикаш кавга меѓу нив, а тој тебе ќе почне и да те мрази зошто си му ја расипала среќата. Или можеби да го заведуваш, тој да те игнорира, девојка му да се нервира, па и тоа ќе помине и пак си ти во загуба. Значи пак ќе речам, да те сакаше а да има друга, ќе ти помогнев. Но, тој си ја сака девојката, а во расипување врски не помагам. На крајот на краиштата, штом поминала 1 година, штом има друга а не те чекал, барал, се надевал на тебе значи готово, завршил со тебе и единствен совет ми е да завршиш и ти со него, знам тешко е ама нема полесно да ти биде да изградиш краткорочна среќа на туѓа несреќа и да растуриш нешто кое ти никогаш не би сакала да ти е тебе растурено. Знаеш, не прави го она на другиот што не сакаш да ти го направат тебе. А што е најтрагично, само сте се измувале па сте се скарале, додека тој си има сега врска, и тоа најверојатно сериозна. Што е едно мување кое којзнае дали и го памти, во споредба со врскава што си ја има сега?! Дај остави ги на мир.
jas znam deka ako toj e sreken i jas ke bidam srekna..no ne sum srekna zosto taa pravi budala od nego a toj nemoze da svati
15 години имаш, ако размислуваш да уништиш нечија среќа уште од сега, што ли ќе биде понатаму, тогаш ќе уништуваш бракови, можеби? Немој, остави ги. И што сакаш да кажеш со тоа дека правела будала од него? Или само ти така си мислиш зошто е нејзин?
Epa sinoka bevme slucajno zaedno i zborese deka ke go izneveruvala koga ke odela na odmor i non stop koga zboruva za nego go pravi budala pred ocite na site...ama ke ve poslusam..dosega ne sum im se mesala pa nema ni da im se mesam...sto sakat toa neka pravat jbg
А чек тој тебе се ти раскажува? Како тоа се среќавате случајно и ти кажува такви приватни работи и тоа баш тебе што се имате мувано? Не треба тој од тебе помош да бара, треба од другар, па нека е и другарка ако сака женско размислување.
И чим е свесен дека го изневерува, тогаш нема што да пикаш прсти ти. Знае тој,знае таа,сигурно има уште нешто што ги држи нели? Ако раскинат, тогаш пушти му се, ама вака...
ne ne toj..negovata zenska ..ne mi e drugarka a nema ni da mi bide tuku slucajno vo drustvo se sretnavme i zborese taka...demek jas se mozam be...ali nvm fala uste ednas na sovetite toa i mislev samo neznaev kako da go zaboravam zosto premnogu go sakav
Ако му кажеш, ќе бидеш крива ти.Може нема да ти верува,па да те замрази. Проблеми ќе си направиш само.
Претпоставувам дека си во следнава ситуација: тој има девојка која ја сака, а таа се дига дека ќе го изневерува а тој ништо не знае, но затоа пак знаеш ти која го сакаш но тој тебе не и ти не би му го направила тоа и би го чувала да си на нејзино место. Незгодна ситуација, таа не го заслужува ако е точно ова што го викаш и можеби треба некој друг од друштвото ако стои со него добро да му каже но не биди тоа ти. Некој друг, и потоа ќе видиш како ќе се одвиваат работите, знам дека не ти е сеедно, не сакаш таа така да му прави барем да го заслужуваше си викаш.
Значи ми треба искрен совет за ситуацијава. Некој од вас на форумов го знаат мојот проблем дека сум заљубена во мојот пријател,мислам ми беше пред да се смуваме а од тогаш е само топол ладен однос,мегутоа со него дојде до степен да се караме секој ден и тој да "бега"од мене.Се пукна мегу нас,пробав да ги средам односите со него но кога видов дека нема надеж се откажав.Го деактивирав фб профилот си направив друг месенџер и друг број во мобилниот за да не бидам со него во контакт зошто премногу ме разочара.Првите неколку дена успевав да немислам на него а и сега не мислам толку.Мегутоа има моменти кога сакам да продолжам да средам бар она што останало но останувам на претходната одлука да не го барам да видам дали ке му фалам.Си реков клин со клин се избива и ке барам друга риба во морето за да го заборавам полесно.Ми се додворува едно момче за кое помислив да го смувам и да имам врска со него бидејки ми понуди но не ми се допага беее,не е лошо детето,ниту грдо но не го сакам иако го познавам долго време.Размислував да пробам со него но не сакам да го повредам бидејки не го сакам,го сакам мојот пријател а истовремено и се плашам од повторен контакт со него.Ве молам некој искрен совет за оваа ситуација.Навистина сум збунета,дали да почнам врска со момчето иако не ми се допага со надеж дека ке го засакам некогаш или да стапам во контакт пак со пријателот иако се плашам повторно од контакт со него?