Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Дали во денешното општество, конкретно во Скопје сеуште постои проблемот на класна разлика и колку тоа може да биде пречка во развојот на една врска? Конкретно, едната страна е одлично ситуирана, на почитувани работни позиции и углед, а од другата страна е уште едно нормално семејство од средна класа, кое сепак материјално не може да се спореди. Освен тоа, едните живеат во Скопје а другите во село во внатрешноста. Дали треба да разговарам со дечкото за ова, на кој начин и во која фаза од врската? Никако не би сакала тоа да е проблем, но е реална опција и доколку тој наоѓа проблем во тоа спремна сум моментално да раскинам колку и да го сакам. А сигурно не сакам залудно да изгубам еден куп време, па сакам да ја имам решено оваа ситуација. Да напоменам дека дечкото никогаш не наговестил дека гледа проблем, но е под многу силно влијание на фамилијата и не знам дали и колку може да им се спротивстави.

На Mart1na, tessie и Cecko85 им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    Штом е со тебе сигурно не гледа никаков проблем. Но, ако сакаш можеш да направиш еден отворен искрен муабет. Сепак комуникацијата и те како е важна во една врска, да можеш за сè да разговараш, за да немаш никакви дилеми и сомнежи.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.204
    Допаѓања:
    43.986
    Постои.
    Не знам искрено каков совет да ти дадам, како би се одвивал разговорот, но еве на пример ако не си приметила до сега нешто во начинот на третирање од него и неговите родители, може они конкретно немаат никаков проблем?

4. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Не сме дојдени до запознавање со родителите, па не знам каков однос би имале. Проблемот не постои во моментов, но сум свесна дека може да се појави во секој момент.

На Cecko85 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Постои.
    И ако тие сакаат снаа од иста класа, а тој не би им се спротивставил, тогаш ќе имате проблеми зашто ти не си таа.
    А ако се нормални, без комплекси луѓето тогаш нема да имате проблеми од тој тип. Зависи тие како гледаат на тоа.

На tessie, penelope10 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  6. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    183
    Јас мислам дека не затоа што познавам многу такви случаеви од моја околина. Ама сепак тоа зависи и од тоа како тие размислуваат. И мислам дека ако тој те сака, тие како нормални родители треба да те прифатат и тебе и твоето семејство поради среќата на нивното дете

На аненце200220, Cecko85 и penelope10 им се допаѓа ова.
  7. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Конкретно еден од неговите родители е многу успешен во својата сфера на работа и образование и знам дека цени образование и настојува и синот да оди по истите стапки, така да мислам дека проблемот е тука, а е многу очигледно дека ги држи сите конци во куќата.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.204
    Допаѓања:
    43.986
    А знаат они за тебе? Знаат од каде си и тоа? Би можела да разговараш со него, ама со оглед на последната реченица што ја кажа дека е под силно влијание на фамилијата...изгледа они што ќе кажат така ќе биде. Тоа е додуша заедничко за сите од нивната "класа".

На аненце200220, tessie и penelope10 им се допаѓа ова.
  9. Kalince1996

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    183
    Не е убаво да разделуваш двајца што се сакаат :)

На ReinaDeCielo, аненце200220, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    17.920
    Ако дечково те сака цени и планира сериозна иднина со тебе не постои ништо на светот што би го предомислило,па ни фамилијата.Ако приметуваш дека е под силно влијание од нив тоа може да ви е проблем и ако сте иста класа.

На tessie, penelope10, Cecko85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.204
    Допаѓања:
    43.986
    Сама на себе си реплицираш? :?:

12. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Уште не знаат. Кажав еднаш конкретен проблем сега нема, но колку што одиме подлабоко, јасно е дека може да се појави.
    А искрено сум скептична дека дечкото би им се спротивставил, свесна сум дека е под огромно влијание. Многу повеќе одошто е добро за него, без разлика што ќе кажат во врска со мене.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Дефинитивно постои. Колку време се гледате, и колку години имате? Дали врската ви е јавна, или повеќе се гледате во приватност?
    Дали неговите родители знаат за тебе?
    Дали ти направил муабет за запознавање, иднина етц? Овие прашања можат да ти го дадат одговорот.

На Angie1432 и Tammsy им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.718
    Како поминува времето и како ми излегуваат бели влакна на главава, така се појасно гледам дека пара на пара иде. Бајки се тоа дека вакви работи успеваат.
    Освен ако девојката не е нешто над просек па е со некои јаки опции - погоден факултет со јака работна позиција и свои пари (зборам за јака пара), или знае како да црпе пари и да се усогласи со дечкото.
    Првиот тип девојка е јака на зборови и памет, па дечкото и фамилијата за неа ке плачат, другава е лисица која знае во кој момент треба да го скрие семејството, што мене лично ми е за жалење.

15. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Епа јас сум од првиот тип, со висок просек на перспективен факултет и со свои пари, ако е тоа добро.
    Се гледаме пола година, врската е јавна, но е рано за стапување кон сериозни работи, дефинитивно сме уште млади. И не знаат за мене сеуште

16. Kalince1996

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    183
    Да

На аненце200220 и TheDreamGirl им се допаѓа ова.
  17. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.422
    Според мене, пола година не е мал период за да неговите поима немаат дека постоиш. Особено ако сте баш официјално во врска.. Не мора запознавање од одма ама па секој кажува имам женска, па слика да покаже, онака лабав муабет, да знаат со кој искача..
    Мене ми мириса дека ќе имаш проблем во иднина.

На tessie и penelope10 им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    18.054
    @penelope10 не сакам да те разочарам, но досега не сум видела некој од висока класа да биде со некоја од пониска и обратно. Има, но тоа се ретки случаеви.

На Ouravanture, elimkd, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  19. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.271
    Не се разочарувам, подобро да слушнам вака и да проценам и донесам одлука дури не е касно. Ти благодарам за мислењето :)

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.089
    Допаѓања:
    41.746
    @penelope10 пред да донесеш било каква одлука, дали имаш разговарано со дечко ти околу тоа?
    Чисто да знаеш на што си.