Ќе му кажеш: Ќе одам на одмор со моите. Ако се плашиш од негова реакција, што си во врска со таков дечко? Плус, велиш проблематична ви е врската, а и те контролира. Цени се повеќе себеси.
imav takva vrska koja za zal zavrsi so brak taka da nemas potreba od nekogo koj 24 casa te kontrolira...
И бракот и @Skopjankata43 врската можат да се прекинат доколку не се осеќате свои и безбедни во нив. Токсичност, контрол фрик модел на личности и грижа како да се соопштат најнормални активности кои сте ги преземале или ќе ги преземете се повеќе од доволно црвени знаменца да продолжите понатаму на поинаков начин.
После ќе пишувате по темиве како не ве пушта да испаднете од дома, како ви забранува да одите на работа.
Колку има вистина во ова, многу. Според мене не раскинуваат највеќе за да не останат сами но тоа е друга тема веќе. Run baby run
Арно те трпи уште. Мене да ми досаѓа така некој одамна ќе го оставев. Намали со контролата, човекот станува во 5 и пол.
Девојче бе зашто да се плашиш од негови реакции ? Ти покрај него треба да се чувствуваш со љубов, смиреност ,да си своја покрај него, не он да ти предизвикува чувства на страв ...што е тој ? Ај размисли дали дечко е некој кој треба да те контролира и проверува постојано ,а притоа со него да си во постојан страв од неговите реакции. Дали мислиш дека е тоа нормално.? Мој совет ти е да не толерираш и трпиш нешто што тебе лично ти предизвикува страв и да не дозволуваш никој да те контролира и проверува. Раскини му не одолговлекувај си го труеш животот со таков.
Нема потреба да ми цитираш мислење од пред еден месец. Ако толку се заинтересира за ситуацијата можеше да провериш понови мислења пред да напишеш нешто. Поздрав.
Кажи му дека уствари ќе идеш да се дупиш со три црнци на плажа во Грција и никогаш повеќе не му се обраќај. Боже мој.
Јас искрено незнам како може да сте во врска со некој кој не ве остава да дишете, да треба секој чекор да ви го знае. Бегајте од такви, млади сте, за сѐ има време и начин. Ќе си најдете нешто подобро за вас што ќе ве цени и верува, а ова е само за џабе потрошено време
Мислам дека не би требало да си во таква врска, некој да те контролира нон стоп. Одиш со твоите, не одиш со некој непознат па да прашува постојано каде си. Мислам ако стварно ти веруваше тогаш немаше да те проверува постојано. Викаш дека ти е проблематична врската, ако стварно имате толку проблеми и на крај да ти е страв да му кажеш дека ќе одиш со твоите на одмор, мој совет ти е да му раскинеш.
Строг, што е тој професор или татко? Како дозволуваш да има авторитет таков над тебе? Кажи му лагано без страв со самодоверба и насмевка што сака нека праве.
Devojce toa shto toj taka se odnesuva so tebe pokazuva deka treba da raskinish i da ne se plashish, oti mnogu e zaebano da si so takov vo vrska. Ti posakuvam da si najdish nekoj podobar
Со другарка сум. Имаше гужва у бус неможев да ти кренам. Не го слушнав тел, у џеб, ташна ми беше. Немаше мрежа, забегува тел. Абе се зазборевме со другарка и неможев да ти кренам. Бегај сестро од човеков колку што те држат нозе.