Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Никогаш, никогаш не почнувај врска со некој што не ти се допаѓа и не го сакаш.

Нема да го засакаш, по мое искуство,а и искуство на други што ги сакам.

2. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Јас би те посоветувала сега за сега додека ти си вака измешана да одиш на опцијата НЕ! Не можеш да речеш ЕЈ КЕ ГО ЗАСАКАМ ДРУГИОТ ДЕЧКО, тоа се си иде со тек на време, доколку му дадеш шанса и доколку си спремна за нешто ново притоа не враќајќи се на старото повеќе. Можеш да пробаш подоцна од кога ќе ти се избистри главчето а и срцето!Не е фер да даваш на некој лажна надеж само да си олесниш сама на себе! По твојов пост се гледа дека си заљубена во пријателот и тоа многу!
    Не знам ова е само мое мислење, сепак треба да се има обѕир спрема другиот дечко нели!?
    :*

3. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Со дечко ми одиме повеќе од година. Ама имавме проблеми со доврбата едно друго, ама сепак останавме заедно. Сепак чекав да поминат матурите, испитетие, па потоа да размислувам на тема крај. сепак после тоа еве , пак не можам да му раскинам,едноставно го скам. ама тој ме има сместено, летово на 3то место на листата на приоритети, после неговите другари. излегвањето со другарите му е поважно од мене. секогаш знај кога ќе излези со другарите а со мене не знај, кога да го побарам на телфон, или спие, или ена излегвање или не знам што. Цело време вели дкеа ме сака, ама не изгледа баш така. Излегувам почестос со другарките, вос мисла, постепено да се оддалечиме, ама сепак мене ми е тешко, јас го скам, ми значи многу, а сепак ме понижува и ме повредува неговиот однос кон мене. Ете еда речиме клин со клин се избива ама никаде нема клин. навистина не можам крајот да си го најдам. ве молам за совет? Што да правам?

4. sinetta

sinetta Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Откачи тоа створење одма и исплачи го, изнапати се, запостави се скроз, падни у депресија и после 1 месец излези надвор и продолжи да живееш нормално. Ако веќе знаеш дека си му 3-та на приоритетна листа, кај да е ќе се симнеш уште некое место подолу. Што чекаш. Да те отфрли како партал, или сама ќе си одиш достоинствено? Оди си, остави го. Боли, не боли, ќе помине. Вака постојано те боли неговото невнимаание и запоставување.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Како што рече самата, одите повеќе од година а каков е неговиот однос спрема тебе :!: . Значи подобро остави го сега иако велиш дека го сакаш, ќе ти биде тешко, но дали си помислила дека за 2-3 години ќе ти биде уште потешко. Такви како него не заслужуваат 1 месец а не па 1 година. Остави го нека си шета со другарите сепак ТОЈ ЌЕ БИДЕ ОСТАВЕН! А ти уживај си во младоста и верувај дека ќе најдеш некој што ќе има време за тебе, ТИ ќе бидеш единствената и во прв план. поздравче :*
    И уживај во летните денови како сингл девојка- убава и неодолива

На babyblond и mims-89 им се допаѓа ова.
  6. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Добро ти рече Sinetta, кај и да е, ќе слезиш уште подолу на неговата листа. Ти чим ништо не му велиш, тој си мисли дека се е во ред, дека тебе тоа запоставување не ти смета. И се додека не му речиш нешто, тој тоа ќе продолжи да го прави.
    Затоа, или раскини, или па ако мислиш дека има некоја шанса за да се поправи, еден убав разговор, па види што ќе се случи. :)

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ако навистина го сакаш бори се за него. Лесно им е на другите да ти речат, откачи го, сепак ти си знаеш најубаво како сте ја поминале таа година заедно, па зар при првата пречка да потклекнете. Такви се долгите врски, со качувања и падови, не е секогаш се розево. Јас како поискусна со 7 годишна врска ( пред да се омажам), можам да ти кажам дека со маж ми сме поминувале низ буквално исти периоди во врската, ама на крај љубовта победуваше и ние останувавме заедно. Најважно е ти сама со себе да си расчистиш дали и колку тој ти значи, па после да видиш тој до каде е . Ако е вистина ко што велиш дека и тој те сака, може е ова само таков период што го зафатил, па после се ќе си дојде на свое место. Само без притисок и правење работи на сила, се ќе се среди. Ти пуштам среќичка :*

На babyblond и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    се мислев дали да напишам или не али веќе почна да се уозбилува работата па викам ај ке пишам..
    со дечко ми сме тазе во врска ама го осеќам премногу близок многу убаво се разбирам ептен ни оди муабетот и се натаму... само проблемот е што он многу малку време ми посветува.. многу сум рационална во тој поглед воопшто не сакам да замарам и да се јавувам многу имам доверба во него не се сомневам знам дека учи и се спрема за испити.. јас се трудам само за да се видиме идам кај него ама он учи ке се видиме малце или јас ке седам на итнернет и така ми поминува времето ама више не можам.. више не ни идам заради тоа што сакам да го оставам да си ги заврши обврските.. он свати дека нешто не е ок.. и ме праша јас му кажав како се чусвтувам и дека знам дека он не крив си има приоритети и на крај на памет не ми паѓа да му речам нешто за факултетот.. плус.. секогаш кога идам кај него полно е со луѓе.. јас знам дека таква му е работата ама еднаш не сме биле сами да разговараме како што треба се нервирам..

и он знае ама тоа е тоа и не знам.. му реков дека ако му треба малце време затоа што не сакам и јас да му бидам на терет он ме свати како да сакам да раскинеме.. не знам што ке правиме..не сакам да се изгубиме а и сметам дека и нема излез од ситуацијава.. едноставно оставам на времето да покаже но би било добро да дадете некој совет :)

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    сврти му грб некое време.. сам ќе свати каде згрешил и доколку те сака ќе свати колку му недостигаш и какво приоритетно место си имала во неговиот живот, доколку ништо не се смени значи дека неговите зборови биле излитени и површни.. тоа што тој те става после другарите и не му текнува да те викне да искочите не е во ред, за што те смета он воопшто? таа 1 година не е малку..доколку го оставиш така ќе си тера по свое и ќе мисли дека се е во ред ..

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Добро си направила. Само објасни му дека не сакаш да раскинете туку да му дадеш време да си ги среди обврските па за да има повеќе време за тебе. Објасни му дека не се лутиши дека несакаш и тој да се лути и дека вака е подобро за двајцата. Кажи му дека ќе го чекаш да заврши со обврските, затоа што тебе ти треба повеќе внимание и повеќе време поминато со него. Не дозволувај да те сфати погрешно дека сакаш да раскинете, објасни му убаво како се чувствуваш за да не дојде до недорабирања ;)

11. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

Oкеј си сега за сега ;) Ете така дај му време да си ги среди работите со факултет, не му досаѓај :) Самиот ќе те побара кога ќе почувстува дека му фалиш.

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Па да, го сакам премногу,мислев дека е само симпатија амаааааааа не е тоа,ова е нешто повеке.Ми се наога во глава,во срце,влезен ми е под кожа,нешто ненормално чуствувам за него а не знам како да го заборавам,и не сум во контакт со него речиси недела зошто јас бегам од сите социјални мрежи само да не го сретнам и да не паднам во искушение да му пишам и целиот разговор да заврши со навреди.Некако се трудам да не мислам на него но секоја песна,секој збор или вест ме потсека на него,спомените ме убиваат и не знам уште што не направив за да го заборавам пријателот.Бар како пријател да го имам,не мора да ми биде дечко или мувач само да е покрај мене ама гледам тој и тоа "не го може",барем не очекував од него да ми го стори тоа :worried: не од него зошто беше тој првиот кој успеа да ми помогне да го преболам бившиот а сега тој ми го стори тоа истото ко бившиот што го имав.И сега кога му зборував,пишав е оладен кон мене,одговара кратко па дури и лета некоја навреда,а порано сме имале поголеми расправии кој тој ме терал да ги заборавиме,а сега неможе да заборави некоја моја работа во минатото а кога се мувавме ми беше спомнал дека не го интересира моето минато и дека сакал да гледаме кон иднината.Од тоа ништо.Од друга страна,личноста на која му се допагам е океј личност,привлечна добра и незнамуште што да кажам,прави се за да ме освои,се трудам да го засакам ама некако не ми иде.Сакам да го засакам,да се смеам како порано,да се будам и заспивам срекна и да го заборавам него но незнам кој е проблемот што не сме имале ништо друго сериозно освен мување па да го жалам толку.Па не можам ни да заплачам,веднаш мајка ке ме види :worried:

Да,МacaLove,го имам и тоа во предвид.Не го заслужува момчето тоа на кое му се допагам.

13. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    здраво :wasntme: слу6ај не си се муЧи самата себеси, најубаво ке се Чуствува6 и ке си тргне6 еден голем товар од ду6ата ако отиде6 и поразговара6 со него во 4 оЧи, ке му каЖи6 се 6то те муЧе.. и ке му го дофати6 овој контекс како тука во форумот ке му објасни6 се и ке биде6 пред се искрена и ке му каЖе6 6то ти леЖи на ду6а.. :) така верувај дека ке те разбери, а вака моЖеби (незнам како си му обајснила) и затоа е помислил така ло6о..битната ствар е да му објасни6, со разговор се се средува мила, ако мисли6 дека е правилно послу6ај ме и срекно :*

14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Конечно тргна работава :devil: :lol:

15. LostInThePast

LostInThePast Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    56
    Сега за сега,заразлика од пред три недели е 10-ка.
    Многу развеселен,расположен ми е неделава,неговите се смириле а гледам и тој се помирил со нив.
    Па и изненадувања почна да ми прави,брзата промена и чудна ми стана.Срце е.И чуствувам дека тој е ТОЈ.The one :) :l:

16. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    :clap: :clap: :clap:

17. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5

Ова е да се надоврзам на она што сега сакам да го кажам.
    Постапив искрено со него, бидејки не ми врати на чат одговор на тоа сто праеш јас му го пишав следново:

„....Nemoj da me sfatis pogresno ama stvarno ne mozem da te razberem.
    Mislev koj ti pisuev od ХХХ ke se nalutis, a ti i mi pobara msn i produzivmo da zborimo. Posle se pozdravi u disko. Pa se zezavmo i pisa poraka, sto toa iskreno prijatno me iznenadi i iskreno mi pojavi blaga nasmevka. ПаPa se vidovme. Posle toa trebase pak da se vidime pa se javi da kazes deka ne mozes i praese mnogu ubav muabet.
    I togas kogaj pomisliv deka stvarno si super deka si srce, sve se smeni i toa radi porakata od drugarka mi koja ti pisala kao navodno decko ke sum facala ama posle sve ti bese objasneto od nejzina strana.
    Ama ako mislis deka nesto sum kovala gadno si se zafrknal. Kao prvo ne sum takva i mislim deka me znaes dobro. I ti kazav i mislev deka problemot go nadminavmo. Da sum sakala da facam decko ne znam sto majka baram muabet so tebe.
    Posle toa probav pred nekoj den da te zazboram, pogresno me razbra, preska da te zazborim, nekako ne ti se pravese muabet. Iskreno mnogu prepotenten bese. A toa uzasno me nervira. Mislim deka ne zasluzuem taka.
    Stvarno sakam da znam sto e rabotava ama bez izgovori deka si imal rabota. Mozes kulturno da kazes, ej zafaten sum sega ke se citneme drug pat, kako sto napravi nekolku pati pred toa.
    I drugo nesto, iskreno milo mi bese sto posle 5 meseci pak prozborevmo, ete pak zastanavmo zaedno i iskreno me potseti na pocetok moze i da kazem i deka pak se povratija nekoi cuvstva mada iskreno daleku e od toa sto bilo nekoas, i opravdano e.
    U sekoj slucaj kogaj ke bides raspolozen za muabet pisi ili javise, nema da bidem prepotentna kako sto ti nekogas znaes, a ja ti vetuem, nema da pisem prva i povise ne proagam od kaj kaficot kaj sto rabotis kako sto pravev prethodno, zatoa sto ne sakam da mislis deka psihicki so mojata pojava ili pak so moeto pisuenje te zamaram.
    Zatoa sto ne sakam da te zamaram, ne sum takva osoba.
    I bez razlika na toa sto nekoas si super sprema mene a nekoas si prepotenten, znaj deka u nekoj momenti mi ja vrati nasmevkata ama onaa prirodnata i za toa sum ti preblagodarna..."

После ова не добив никаков одговор, а уште ми е пријател на мсн, се уклучува но никако да пише.
    Не знам искрено дали постапив исправно или не со тоа што бев искрена спрема него.
    Ве молам одговоретеми.
    Однапред големо ФАЛА

18. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    epa vaka decki...Momentalno se muvam so eden sho e od mene 2 god. pomal...Deckoto e okej i obavo se osekjam so nego,no dali mislite deka bi mozelo neso poseriozno da izleze od toa???Nekoi od mote drugarki znaat da prefrlat za toa deka e mal,na nekoi pak ne im se dopagja fizichki i znam deka ke mi recete da praam kako sto osekjam ama neznam zaso no nivnoto mislenje me preokupira =//..Ve molam za sovetche :tmi:

19. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ако јас имам едно нешто научено од другарки (или барем да ги наречеме другарки), тоа е дека секогаш ке му изнајдат на некого маани кога ке видат дека ти тргнала работата на добро. Така да, не треба ништо да те окупира, колку и да ти се пријателки, сепак длабоко во себе понекогаш чувствуваат љубомора и секогаш им се врти она “Зошто пак таа да е посреќна од мене?„ прашање. И верувај, кога ке кажат дека не им се допаѓа типот, повеќето уште истиот момент би отишле со него кога би ја имале можноста. ;)
    Гледам 17 години имаш, што значи дека детето има околу 15, ок е, можеби сега разликата е малку повоочлива, но со тек на време ке стане незабележителна. Уживај, зрелоста не е во годините, а убавината е индивидуална работа. Се` додека тебе ти е убаво со него, другото не треба да те засега. :)

На DELFIN-15 и girl.23 им се допаѓа ова.
  20. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Зошто да ти е битно нивно мислење? :^) Ти се муваш со него или тие? Ти треба да решиш или тие? :^)
    Често пати таквите со намера те одговараат од намерата, колку и да ти се блиски!
    Ако ти е убаво со него, ако мислиш дека би можело да биде нешто од вас тогаш остави така нека биде, нека си тера работата!
    НЕ слушај никого освен самата себе си!

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.