На кој начин ти смета мебелот кај него дома? Планираш да се вселиш кај него? Ае не ти треба помош реално. Самата си свесна дека мора што побрзо да излезеш од врскава. Како? - Ќе кажеш дека му раскинуваш. И готово... Ниедно раскинување не е лесно. Ама изгледа дека повеќе ќе патиш ако не раскинеш.
Да. @Emotional123 за сѐ си во право. Не ни сакам, не ни планирам никаква иднина со него. Ама ете уште не можам да си ги средам мислите и животот, а веќе предолго време помина. Изгледа сум за на психолог.
На девојката и треба поддршка за да раскине... некогаш постојат невидливи ланци кои тешко се кинат. Емоционалната состојба кај сите е различна, и не треба осуди или навреди, треба само поддршка. @poi едноставно психички спреми се дека сакаш крај, психички спреми се дека ти следи еден период да адаптација без него, ќе се осеќаш тешко, ќе се преиспитуваш дали правилно си одлучила, ама кога ќе го пребродиш тоа, работите ќе почнат да си се местат на место, и ќе можеш да си продолжиш најнормално со животот. Нема да ти биде лесно на почеток, сепак си планирала иднина со него, ама тоа е нормално, сите тие чувства се нормални, со здрава психа се надминуваат и ќе сфатиш за брзо дека си ја донесла најдобрата одлука. Поздрав!
@nevermet18 Јас мислам дека ти е добра идеата да посетиш психолог, што побрзо, тоа подобро. Друга работа, собери храброст и спротистави им се на твоите за се што ти бранат. Нема повеќе изговори од типот дека нема каде да одиш, која работа не е или е за тебе, па нема кој да го чува детето. Не си таму ти затвореник, не смееш да трпиш само заради тоа што нема каде да одиш. Твоите те држат во рака, премногу се строги и премногу работи си имаат дозволено. И другарка ми помина низ лош развод, сега е кај нејзините ама никогаш не и забраниле нешто или да ја уценуваат, никогаш. Се додека ти не се спротиставиш, тие ќе бидат такви. Што се однесува до бившиот, очигледно е дека имаш чувства. Некогаш е потребно малку време за преболување, некогаш повеќе, времето не е репер за колку можеш да преболиш некого. Искрено, јас би барала и би прифатила помош од бившиот, привремено, затоа што ти си цело време напната покрај твоите наместо да ти бидат подршка. Ако ти завртат грб нека ти завртат, ако се лутат нека се лутат, ама ти не треба да дозволиш да имаат толкава контрола врз тебе. Нели е време да ги земеш работите во свои раце? Што е смешно? Не ми се верува дека го читам ова. Можеби нема доволно финансии за уредување дали си помислила на тоа? И која си ти да му кажуваш за него дома? Бегај, таков нема ни да жалам, олесни си на душата и заврши го ова што побрзо.
Сарказам беше, мислев ќе ја разбереш поентата ама не, но и во мислењево подлажнуваш. Ме мрзи да го цитирам делот каде велиш дека имаш надеж. Само за што надеж, тоа не знам. @nevermet18 се додека ја држиш вратата подотворена, ќе си цупкате во место. Не знам дали работиш, па малку да оттргнеш мисли од него и од ситуацијата. Човекот не ве заслужува, ни тебе ни детето. Инаку би требала да поразговараш со психолог, не е тоа ништо навредувачки ниту негативно, туку ќе ти помогне да си ги средиш мислите.
Многу непотребен сарказам. Девојчето е совршено свесно за тоа дека треба да му раскине, прашува КАКО да го преброди периодот и бара поддршка. Се правите паметни кај што не треба.
@poi Не чекај да дојде ден кога нема да остане се на зборови, туку ќе крене рака на тебе. Јас само што прекинав таква токсична врска, за која долго време се тешев дека не можам да ставам крај бидејќи го "сакам". Верувај дека не е во прашање љубов, туку навика. Не се плашиш од депресија за него, патење, плачење или скршено срце, туку осаменост. Јас неколку месеци се убедував дека ќе биде подобро, имав надеж и сето тоа го правев демек од љубов. Сега не можам да ти опишам колку сум среќна што тој човек веќе го нема во мојот живот. Да знаев дека е вака многу порано ќе прекинев. Слободна сум, уживам. И замисли, никој не ме навредува секојдневно. Што поубаво од тоа? Кога ќе раскинеш, ќе ја почувствуваш слободата и колку е поубаво да не трпиш секојдневни навреди. Биди силна и направи го тоа.
Ок ај прво одделение сме и ќе викаме на секои две мислења се правите паметни, еве, кажете ме на наставничката.
Dali vi smeta ako vasiot partner cesto izleguva? Zaedno sme 3ipolmeseci, me ima zapoznato so drustvo I se okej. Se gledame nekogas poveke pati u nedela nekogas I samo ednas. Imame razbiranje za skoro se, I za izleguvanje na strana I se okej. Jas imam drustvo I svoj krug I se druzam. No toj ilada pati vise od mene. Bukvalno znae da zaglavi I slicno. Dali deka masko drustvo nz. I realno ljubomorna sum a nejkam da sum. Isto ima dve drugarki koi se druzi so godini I redovno I so niv kafe sema znae da napravi. Nekako posle 4meseci gi nema peperurkite Kako prviot mesec I mi e cudno. U vrska ne sum bila odamna I zaboraviv za oset bukvalno. I mi ima kazeno deka drustvo I druzbata mu e bas nesto najbitno sekako I familijata. Malce sme razlicni u toa pole.
Остај го човекот да си прави што сака. Не барај проблем кај што нема. Кога сте заедно заедно сте, кога не сте заедно остај го да има целосна слобода не го гуши.
Јас раскинав делумно ради ова, едноставно различни приоритети и тоа е тоа. Не можам на дваесе и кусур години да трпам како некој е 24/7 на кафиња, искачања итн. Јас лично тоа не можев да го поднесам никако, барем во мојов случај делуваше многу несериозно и незрело пошто скршена нога да имаше, буквално беше спремен да искочи со друштво и да дреме 8 саата, па потоа да иде гипс да му стават. Не велам дека тоа е погрешно, ама јас не можев никако да си го сменам мајндсетот да не ми смета тоа што толку излегува и едноставно решив да барам некој посличен со мене. Или прифати го таков каков што е ако навистина сметаш дека можеш или раскини затоа што вака цело време ќе се мачиш. Да му кажеш да не излегува толку често не можеш и не треба. Те разбирам и со среќа.
Ne go gusam nitu mu zboram. No ova me oddalecuva...rekov znaci I jas sakam druzbi nejkam doma. No toj puta 10pati. Ima prijateli od razlicna bransa bukvalno. No ne znam ako resil da odmara I da ne ispadne, dovolno e nekoj da mu se Javi I gotovo. Ednostavno takov karakter e. Nz Dali sakam da prifatam no nejkam ni da raskinam. Me razveseluva koga e so Mene. Me pocituva, mi e ubavo no stom izleze. I realno stom izleze ne mu e krivo ni kolku ke potrosi no nisto. Najubavoto nesto posledni da mu se ke si go zeme. A jas ete iako sum pomlada dosta se ponasam taka pozrelo l, poorganizirano. I nz so ke pravam.
Не е ни твое да му збориш. Многу се пронаоѓам во твоите мислења, за жал. Јас самата себе си се гушев со својата љубомора, никој друг. Мораш да прифатиш инаку ќе имаш врска во која цело време ќе се нервираш, не можеш да живееш само за моментите кога е со тебе заедно, треба цело време да си опуштена и да ти е убаво. Бтв, језиво ми е колку се слични твојот и мојот бивши, ние раскинавме пред помалку од 2 месеца, инаку ќе мислев за истиот збориме.
Па што ако има такви работи дома ..сите ние имаме по некој предмет или некоја работа останата од југославија. Леле колку сте материјалистки значи одма меркате све дома кој што има. Одма да се зборувало ова има она има. Мене такво нешто да ми кажеш да сум на местото на дечкото ќе ти раскинам. Не си ти никоја да оценуваш или расудуваш кој што има дома.Може немаат финсансии да реновираат од кај знаеш ти! А па може и не сакаат бе. Он ако е на место и добар и вреден и те почитува се сакате и се ти ќе се фатиш за витрината од Југославија. ој раскиниму спаси го.
Донеси му нов мебел како чеиз. Спојлер: Чеиз Опремата што ја донесува невестата кај мажот. Англиски: dowry Турски: çeyiz Употреба: Архаизам Примери: Дел од чеизот девојката сама го подготвувала, и тој дел е познат како моминска подготовка.
Постојат луѓе што живеат под отворено небо, и да се коментира нечиј дом е некултурно, според мене. Погоре прочитав коментар предложи му да го поднови мебелот. Ама во време каде што инфлацијата од ден на ден расте се повеќе а платите колку за преживување, да му кажеш на некого дека мебелот му е стар и за подновување е крајно безосетно. Секој сака да се поднови и да си го уреди домот ама можеби финансиите не го дозволуваат тоа. Какво и да е тоа е негов дом, и како и да го кажеш тоа сепак е навредливо.
Znaci ako ubavo svativ tebe ti e bitno neli kakvo mu e doma? Okey ima resenie i toa.. Odi prekini so nego i najdi nekoj so dobra kuca bez jugoslovenski raboti. So toa ce mu dades prostor i moznost i na deckoto da si najde nekoja so koja sto bi izgradil UBAV, NOV I TOPOL DOM.
Како се справувате после раскинувањето? Безразлика која е причината сепак помислата дека некој што вчера бил овде, а денес го нема боли. Секој ден по неколку пати го сретнувам, секаде ми излегуваат фотографии од него. Сите ми зборуваат за него. Гледам работи од него. Ќе полудам и не знам како да продолжам без да ме боли. Не сакам да тагувам и не сакам да паднам во депресија поради ова бидејќи не вреди. Излегувам, се дружам, и серии гледам, филмови. И пак на крајот од денот кога ќе легнам се ми се врти во глава. НЕ САКАМ! Не знам што да направам? Да деактивирам инстаграм?