Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Кога веќе се муваш со него, иако е помал значи дека и ти самата немаш проблем кон тоа. А муабетот во стилот што ќе кажат другите и слично, те молам не го земај во предвид, патетично е. Секој си тера по свој терк, другите нека се пушат :)

2. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    jas planiram da ve poslusam i da si prodolzam onaka kako sto jas cuvstvuvam,pa ke vidime vremeto sto ke donese :)

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Девојки, една ситуација шо ми се дешава :$ ..детето го знам многу одамна ама никогаш не сме праеле муабет..пред некој ден забележав чудни погледи кој ги упатва кон мене,значи ме гледа во очи,ме мери од горе до долу ..денес беше седнат на кафе и јас врвев покрај него..едноставно очите ги извади,и секогаш ко ќе одам зад нив се врти..другарите му кажват дека одам зад нив пред нив и сл..ми се бендисва ама не знам како да почнам разговор :$ ..ве молам за помош. :)

4. MissConsY

MissConsY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Епа нема шо да се секираш тогаш,му се допаѓаш на детето изгледа,следниот пат кога ке се деси такво нешто само насмеј му се, сам ке го почне разговорот..

5. MissConsY

MissConsY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Дали досега има ви се случено дечко ви да ве излаже за нешто и да му простите..ми треба совет девојки ;) прво отишол не отишол на кафе со колешката ајде помина тоа се смири ситуацијата некако,ама сеа ми вика не работи кај мене веке, а знам дека е таму..ке си пукнам :@ и стварно не знам шо да правам

6. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Ме има лажено али за глупости! Али глеј ако сака да те извара ќе те извара ! Ти тоа неможеш да го спречиш.Разговарај со него,кажи му да не те лаже пошо ќе ја изгубиш довербата у него.
    А ти срцко остај и искачај си и ти со другари па да види како ќе му биде ;)

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Штом те лаже за колешката мора да има нешто.
    Да не звучам идиотски но... зошто тогаш те лаже?
    Ако нема ништо зошто би те лажел дали таа работи уште или не?
    Друга причина би било да ти рекол така за да не се лутиш или слично... ама пак не ми иде тоа.
    Испитај убаво, јас мислам дека има нешто :^)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И јас како Мимс, не би оставила туку така ова да помине.Биди малку детектив и истражи, зашто штом крие има нешто.Сигурно нема да лаже за некоја небитна, строго другарка.Си ја има дечкото мувата на капата :|

На MissConsY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MissConsY

MissConsY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6

E да ке морам малце да прочепкам, а колку мразам така коа треба детектив да изигравам.. :^) али се за љубов :D :D

10. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    пред извесно време започнавме повторно да зборуваме со бившиот мој дечко. на моменти беше супер, на моменти не. и го прашав зашто е таков со мене, како одговор добив дека му било страв јас да не му се одмаздим за све она што ми го направил као сеа еве почеток некаков и после крај. му кажав дека не сум таква особа и стварно не сум. за да вчера ми кажа дека кога му спомнале за мене он рекол јас сум завршена работа.
    и му пишав порака као што е работава мене ми збориш едно а на другиве друго.

НЕ ЗНАМ ВИЕ ШТО БИ МИ ПРЕПОРАЧАЛЕ, ШТО ДА ПРАВАМ?!

ВЕ МОЛИМ

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ништо.
    Си му кажала тоа што имаш, ако навалуваш со едното исто, ќе го оддалечиш.Ако пак има прилика за муабет, зборувај за скроз други теми ;)

12. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    па и јас си мислев така да направам затоа што не очекувам да ми прати повратна порака со кој ке ми објасни. Мислев во стилот да му писам некогас на мсн као толкувањето за завршена работа има двосмислено значење ама не.
    У секој случај фала на советот.
    Само не знам дали сум постапила правилно со тоа што му пишав мене едно ми збори на други друго.

13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ако се плаши од одмазда, значи те има повредено, па тогаш што бараш пак назад со него?, а ако му е страв од одмазда, а ти велиш дека не си таква, значи не те познава добро и нема доверба во тебе. А, ако некому рекол дека сте завршена работа, тогаш има нешто нејасно, нерасчистено меѓу него со тебе. И ако пред извесно време сте пак заедно, зошто тој почнува со некоја `валкана` игра?
    Извини, ама типот не ми е баш чист, да не бидеш повредена пак. Верувам можеш да си најдеш некој кој ќе те цени и заслужува. Иначе, ако си му пишала, искреноста е пред се, па нема да молчиш и трпиш.

14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Па фала богу дека си постапила правилно. Е не, ќе си седиш ти и он нека си мисли дека ти му веруваш на секој збор и незнаеш што збори наоколу. Абе ајде |( . Ако ти врати на пораката зборете, разјаснете види што има да каже.. Ако не врати, не го варај ти прва. И онака е бивши, нека остане таму. Најди си дуруг што нема да се срами да каже дека ДА те сака тебе и ти си му се ;)

15. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    Луѓе добив вчера порака смс од него као одамна е јасно дека работата помеѓу нас била завршена. Јас ништо не вратив. На мсн после поруцекта ме начека и ми пишуваше као сакал забава и му реков во кратки црти јас сум луксуз а луксуз не мозе да го има секој и не сакам да бидам нецива забава. Ми врати дека секам тип со пари. Му реков не и тогаш ми призна дека ме повредил и дека он е кривецот зашто врската не ни опстоила. После доцна вечерта ме начека на мсн и почна да се шали со мене и ми пиша на крај дека веке ке бил таков.
    Додека денеска од роднина негова дознав дека он добро мене ме познавал и знаел дека јас не се мувам но као наводно сепак му требало да се увери. И и рекол дека таа наводна забава водела кон нешто друго и као времето ке покажело што сакал да направи.

После ова мислам дека се кае и дека сака пак да проба, вие што мислите ?

Сепак одлуката конечна е моја но сепак потребно ми е мислење.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мораш да ми кажеш колку год. има дечково.
    Прилично е нездрел и не е на чисто прво со самиот себе, а после со тебе. Едноставно изгледа дека ни самиот незнае што сака.
    Сеуште нема ништо меѓу вас, а тој ти прави некои си тестови за да се увери каква девојка си ти.
    Мене игри од ваков тип не ми се допаѓаат.
    Кога од твоја страна има јасни знаци дека ти се допаѓа што уште чека незнам, што уште се занимава со детски работи, чекај сеа ќе и кажам дека за забава ја сакам, па после се предомислува. Ова тотално ми нема смисла.
    Според мене, според тоа јас како би постапила во ваква ситуација ќе ти дадам ваков совет. Ако толку ти прави мерак дечково испомувај се со него, легни или што сакаш но не се залетувај, не го сфаќај сериозно, затоа што се гледа дека ни тој нема сериозни намери. Нека ти пројде меракот со него, ако направи чекор ТОЈ секако, па земи го ти него за забава, потоа најди си некој за сериозна врска, доколку го посакуваш тоа ;) Не ти треба вакво дете покрај тебе ;)

17. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    Во ноември ке прави 27 години.
    А со дечково одевме и тоа првиот пат раскинавме заш јас сакав да биде нон стоп со мене а додека вториот пат раскинавме затоа што не можеше да одвои 15 мин од 24 часа во текот на денот и се гледавме еднаш во две недели. И јас не можев да истрпам и му раскинав. И ми призна дека е он крив и му реков е сеа пола ти е опростено.
    Искрено уште имам некои чувства за него и не планирам да се мувам ни под точка разно или врска или ништо е кај мене.
    Нит јас не можем да го разберем. Бидејки вечерва дознав дека треба летово да замине на работа за Авганистан се прашувам дали би можело и тоа да е причина. Но може и да е тоа и страв од средината па и тоа како би реагирале моите и слично.

А инаку и татко ми воопсто не го сака и мислим дека насетил,причина според татко ми е тоа што јас со факултет он со средно башка и конобар, па као од што ке живееме, па као зашто снаа ми да биде погоре од мене да биде госпога а јас да се мачам. Е тука па и моиве не можам да ги разберам, не знаат дека еден ден имаж пари а друг ден не и обратно.

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Види до некаде во право се твоите родители затоа што ти мислат добро на тебе. Исто така врската неможе да опстои ако немате исти или слични амбиции со партнерот - според мене, а и многумина ќе потврдат. Тебе можеби сеа не ти е важно тоа, но ако размислиш долгорочно и во формирање семејство и те како ќе ти биде битно.
    Инаку неговото однесување може и да е произлегува од тоа што треба да оди на пат, но сепак не е начин. Јас мислам сепак дека треба да оставиш се на него, нека се реши што сака, барај го тоа од него, да си разреши што сака затоа што ти несакаш повеќе да чекаш :)

19. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    Нормално дека ми мислат добро јас не ни сумњам у тоа, ама па мислам и претеруваат. Искрено првиот пат само ми збореа како смее со другари треба све заедно да бидете, не дека не бевме, бевме секој ден заедно ама нормално он си сака со другари и така еден цел викенд излагасе со другари. И моиве како тоа да го чекаа и ми ја напунија главата као ете другарите поважни од тебе и кога раскинавме ми рече дечко ми ете мајка ти и татко ти нека ти најдат дечко а јас да запозтавувам другари фала не. Вториот пат кога се смиривме ништо не ми збореа ама цело време кутеа и мене нервоза ми влеваја ама си трпев. Ни он не знае сто му било во втората врска ама кога му раскинав одма ми рече татко му уф фала богу.
    Мислим дека он насетува иако јас кутам и не казувам.
    Искрено луѓе во првата врска пресреќна ме направи.Заедно ручеци сме правеле, во кафана на вечера, на пица, па искрено и неговите убаво ме прифатија, мајка му се нешто ке ни правеше вечери па и он и искрено пресреќна бев. И ова не можам да го заборавам посилно е од тоа што ме повреди во втората врска ама па ете свесен е.
    Знам дека според моиве треба да земам со факултет и да е отмен да работи во некоја фирма и јас така сум маштала како малечка ама па да ви го дадем срцево и очиве и ке видете како гледам сега. Искрено ми се пуштаат такви отмени ама не, не дека се лоси напротив ептен убави сте ама за очиве мој он е најубав.

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ако се сака се се може.
    Зошто не земеш сериозно и најотворено да поразговараш со него. Големи сте, а и тоа е единствен начин да си го решите статусот. Стегни го, нека ти каже што сака.