Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Се работи за - едвај чекал да згрешиш за да ти раскине и вината да ја префрли врз тебе.
    Е то,најжалното кај маживе.

На Martka, Dumbledore, Lotus Girl и 22 други им се допаѓа ова.
  2. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    6.182
    Не разбирам зошто прашуваш дали си згрешила? Се работи за љубомора и тоа болна. Пред тој да ти раскине, раскини му ти нему и спаси се.

На crimson, KateKane, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  3. LittleZuzu

LittleZuzu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    286
    Ти немаш ништо згрешено, дечко ти е болно љубоморен, што може да биде и токсично

На _beautyy_, cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    После ваков излив на љубомора, јас би бегала сама од ваков.

На Martka, neno0o, _beautyy_ и 3 други им се допаѓа ова.
  5. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    770
    Ако за ова ти раскинува тешко и дека некогаш искрено си му значела,може сурово ама така е.Типот само си бара причина да стави крај па макар и ваква банална. Многу незрело од негова страна ако се работи за 20+ годишен дечко,што реално ни тинејџерите од 15 год за ваква работа не би раскинале што се дупло незрели.За ова ако ти раскинува што ќе биде кога дојдат реални проблеми,сигурно ќе го снема ко ветер у магла.Јас би ти рекла бегај и не враќај се назад, ќе си најдеш некој зрел и веќе оформена личност што ќе те чува и нема лесно да се откажува од тебе,а на овој посакај му среќа.

На gio.gio, _beautyy_, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    30 има...
    Притоа не надополнив, имам пријателски контакт и со колега од факултет, но за него немаше ни збор кажано...или сепак тој му е грд и не осеќа закана :?::wasntme:

Последна измена: 30 јули 2022
    На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    183
    Ти ништо не си згрешила. Он е љубоморен а според мене тоа е зошто нема самодоверба и затоа осеќа закана од него.

На bebaa, _beautyy_, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Не е тоа. Тој мисли дека ти криеш работи од него и дека го вараш,а всушност не постои ништо тоа е во неговата психа. Раскини му и спаси се.

9. аненце200220

аненце200220 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    46
    Ne si zgresila ama iskreno mene mi zvuci kako ova da mu e izgovor samo za da raskine. Ostavi go ti sto ke ti e takov. Sekoj partner treba da si ima i svoj zivot i da bide svoja licnost, pa ne moze toj sekoj najsiten detal od zivotot tvoj da go znae. Ili moze treba da ti gi znae ama bas site poznanici sto gi gledas samo na ulica i si vikate zdravo |( Ednostavno ne si go smetala toa za nesto bitno i ne si go spodelila so nego. Na mojot bivs decko takva mu bese rabotata i se znaese so mnogu lugje i maski i zenski i koga ke izlezevme nekade sekoj vtor mu vikase zdravo. Znaci jas trebase za sekoja zenska sto ke se pozdravese a ne mi kazal deka ja znae da mu raskinam:emo:

На _beautyy_, sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. аненце200220

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    46
    Plus na 30 godini vakvo razmisluvanje... utre ako mu bides zena znaci ke ne mozes kontskt so nikogo da imas. Covek sto saka prostuva mnooogu pogolemo greski ako saka da e so tebe :)

На _beautyy_, cresa-jagoda, Kalince1996 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    Исто е и со овој. Многу луѓе го знаат и машки и женски, па не ми кажувал со кој кого шо како сѐ додека не сме имале прилика да се начекаме. А јас не се заканував со раскинување ниту обвинував за неверство

На _beautyy_, cresa-jagoda, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. аненце200220

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    46
    Ic nemoj da se zamaras. Znaci za nego istoto pu pu ne vazi a tebe ke ti vika sve si unistila... lele be mnogu se nerviram vaka koga citam. Kolku god imas ti?

13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    21...
    Огромна грижа на совест ми се наметна, за ништо. Се чувствувам подолу од идиот. Го сакам, но не по секоја цена да останам во врска со него.

На аненце200220 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Тоа и му беше целта, не си виновна.

На raww, Vanwik, _beautyy_ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    770
    Уште полошо ако е 30.Па зар ти ако останеш со него цел живот ќе треба да се правдаш за секој случаен контакт и да се надеваш дека тој некој ќе му биди грд па нема да те остави.Не девојче, машко што искрено сака и верува на девојката и никогаш нема да ја стави во ваква ситуација.Те цитирам" Сега решен е да раскини"- Се прашувам каде е тука лубовта? Мене вака искрено да ми каже некој нема очите да ми ги види,а и да ми каже погрешив џабе ќе му биде не се враќам назад. Ти си знаеш најубаво што како понатаму ,али според ова што го напиша од страна гледано и објективно типот сакал да ти раскине и чекал момент за тоа. Се најубаво

На Martka, Dumbledore, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  16. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    Нема тука шо. И од другарки добив исти мислења како вашите, сепак овде едногласно станува збор за негова грешка и ми олесна бидејќи се чувствував виновно. После ова, можам да кажам само дека ми е криво шо јас испаѓам лошата (како при секоја кавга шо ме обвинуваше), но и дека кога би се смириле (хипотетички) јас комплетно би се плашела од него.

На buba4e89 и аненце200220 им се допаѓа ова.
  17. аненце200220

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    46
    Mlada si, uzivaj vo zivotot. Ke si najdes i drug pa ke vidis deka ne vredelo voopsto da se nerviras. Zosto da osekjas griza na sovest koga bas nisto ne si napravila. Toj da bese vistinsko masko otvoreno ke ti kaze ako ne saka da bide so tebe a ne vaka

На raww, _beautyy_, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. аненце200220

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    46
    A i covek na 30 godini treba mnogu poseriozno da razmisluva i da razmisluva za nekakva idnina vo zivotot a ne da se zanimava so banalni raboti. Ova mi e nekako detski i smesno.

На _beautyy_, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    @sj *O* дечкото ти прави gaslighting, не знам на наше како да го објаснам, но во мода се оние лекции на Џордан Питерсон каде ги учи машките како да "обезбедат" девојка во неколку чекори.

Прво, ќе те опсипува со љубов и внимание.
    Потоа следи кршење на самодовербата, ова е фазата на дечко ти моментално. Според Питерсон ова е клучен момент за да се постигне субмисивност кај послабиот пол.

Најпосле девојката е под контрола и се потчинила како што треба.

Можеби грешам, можеби е само моја перцепција но ми се чини дека ваквите "тактики" кај мажите се сѐ попопуларни.

И да не е така, и да сум грешка дечко кој пробува да те уценува и омаловажува преку љубоморни испади е некој со кој немаш иднина, барем не убава иднина.
    Направи си услуга и поштеди се од понатамошни драми. Ќе најдеш некого со кого ќе кликнеш, без да ви требаат лекции и тактики за заведување.

На Avery, Dumbledore, raww и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.113
    Допаѓања:
    11.754
    @sj *O* Башка дечково е 30 ти 21, добар груминг ќе ти направи ако продужиш со него, психолошки ќе те обликува во идеалната сопруга за него - без другари, подоцна и без другарки, максимално зависна од него.

Јас имам 30 и ни 10% заеднички муабети, цели, амбиции со некој на 21. Некоја на негови години многу полесно ќе гo прочита и тешко да ја фасцинира, за разлика од помладо пиле ;) Been there done that.

На Abel, Avery, Martka и 20 други им се допаѓа ова.