Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Разбирам дека го правиш од почитт на другарка ти, но немој да завземаш страни утре никој нема да ти каже фала. Освен тоа, тоа било меѓу нив двајца, и другарка ти не би требало да гледа проблем. Типот има право да си најде девојка,исто ко и таа.
    Така да, биди си неутрална, ни на средина,ни на страна. Ти нема да стануваш бфф со новата но можеш да си имаш некој муабет.

На simoncelicius, Martka, Southface и 4 други им се допаѓа ова.
  2. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Те разбирам истото мислење го имам и јас. Проблем ми е што има едвај поминато месец/месец и половина. Другарка ми сеуште го сака и зборува за него иако немаат контакт. Ми кажа дека не и пречи да излезам со нив, но доколку се ставам на нејзино место јас би била повредена моја другарка да излезе веднаш со новата девојка на мојот бивш едвај 1 месец после раскинување. Сепак ми е другарка а не пријателка или познаничка. Затоа кажав барем да поминат уште 2/3 месеци... затоа не знам дали правам нешто грешка.:worried:

На cresa-jagoda, Amelia и Kumanovkaa им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Дали другарка ти ќе се стави на твое место кога ќе фати дечко и ќе те викне да искочите парови а дечко ти ќе одбие, ради другарот?
    Тоа што тие раскинале најмалце треба да те трагира тебе. Ако ти е права другарка би те разбрала.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.345
    Јас би постапила скрос исто како тебе.

На simoncelicius, cresa-jagoda, Marialolly и 5 други им се допаѓа ова.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.660
    Допаѓања:
    64.346
    И јас. Ќе искочиш ТИ кога ќе се осеќаш комфорно, а не кога други бараат од тебе. И сите треба да го разберат тоа.

Само ќе си дојде тоа со време, она ќе го преболи, ќе помине време, ќе се смени ситуацијата.

Седи си и искочи ти коа сакаш, а не другите коа сакаат.

На cresa-jagoda, sj *O*, Marialolly и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.400
    Правилно си постапила.
    Бившата е твоја другарка, новата девојка не ти е ништо.
    Има време кога ќе излегувате, уште е рано после месец и пол.

На cresa-jagoda, _beautyy_, Dream-Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    И јас така би постапила. Сепак другарката ти е другарка подолго, а и се се случило за многу брзо време.
    Некако и стварно исфорсирано делува тоа за толку кратко веќе запознавање. Не мора да брзаш, кога ќе сакаш ти тогаш излези со нив.

На Snowflake99, cresa-jagoda, Amelia и 2 други им се допаѓа ова.
  8. _beautyy_

_beautyy_ Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.487
    Како што рекоа, и' треба време, некому му треба многу повеќе време, некој се поврзува за некоја личност и после потешко може да поднесе разделба. Ти биди упорен и со време се' ќе се среди.
    Кажи и' дека си секогаш тука за неа и што и да и' притреба биди секогаш до неа(женските го сакаат тоа, поддршка).

На mashko903 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Heeyy... Paa vakaa...Imam 18godini, zapoznav tipovii, koi se drusthvo, i sebesi se predstavia u losho svetlo, i deka se mokjni ne znam ti shta...ALI mislam deka im e do falenje zatoa shto se, i oni moja vozrast.. pak ke recam sigurno sakaat da privlecat vnimanie..So eden ispagjav jas so edenn mojata drugarka od nivno drustvo a oni bea 4 dushi inace... Realno padnav na toa negovo odnesuvanje "Bad boy" i moite fantazii u glava, mi stana opesija, non stop se gledavme a sme od razlicni gradoviii...Od kako imave odnosi, taka slucajno se desi, jbg nema kaenje posle toa, utredenta se top mi pisa, i vecerto opp go snemue..Pri toa shto od negov drugar slusam, kje se smiruel so bivsa.... Bukvalno posle nekoj sms si prativme, i jasno mi dava do znaenje tipot, e koga ke se vidimee ovaa ke ti pravaamm toa....Se naviknav na nego mnoguu, i sum povredena mislev deka ako iame odnosi, pak ke si se gledame, stvarno nemav losa nameraa...I sho e najloso sea drugarka mi veke se trgna od niv ne i se dopagja, iako i vika pari imam ova ona..Jas mislamnod kaoo se trgna drugarka mi zatoa, i nejke da izleguva so mene jer samo za mene li ke idat haha..Nebitno toaa ama, sega toj ne pisuva, pa i ja ne pisuvam i onaka znam deka e samo od korist...I samiot se falese, kolkuu imal ne znam stoo...Sto da pravam kako da se odalecam e rabotava? A i premnogu mi e tesko skroz me izmanipulira u glava, i jas izbrizav toa da mozda, eden kup misli imam u glava zasto bi me ignoriral? dali deka drugarka mi zavrsi so drugar mu veke ne iskaca, ili ima zenskaa...

10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Сега што совет сакаш? Да те сакал ќе сте биле заедно, безразлика дали неговтие другари имаат девојки или не. Ти кажал дека сака со бивша му да е повторно, е сега освен ако ти е само за секс можеш таа опција да му ја понудиш, а повеќе од тоа не можеш да очекуваш од типот.

Некако цел пост ми е:
    730CA678-31BF-4868-9A1E-FD4A06D515E4.jpeg

На Southface, Lavender4, Noemi и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Sve okejj milaaa, amaa bar da kazese na pocetok , a mi vikase taa mi e samo za sex ne znam sto...Nemu site mu se izgleds za toa.. Za zhal ne bese iskren, i odma koa se desi toa, on se vrakja , ama ne se vratil reche.

12. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Сега за да се оттргнеш од него најдобро би било да прекинеш секаков контакт, дури и да го блокираш. Така најбрзо ќе заборавиш. Доколку секој ден му гледаш профил и сториња само ќе те кочи тоа наназад.

И не може така "случајно" да се има секс. Не е ова да се сопниш и паднеш по скали. Ова нека ти е школо за нареден пат, биди претпазлива. Играј на сигурно, разговарај со отворени карти реално што бара и очекува од тебе, но исто така и што нуди.

На Southface, cresa-jagoda и Nataalija44 им се допаѓа ова.
  13. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Со партнерот долго сме заедно, но не е баш амбициозен и има многу малку финансии. Нема автомобил, долго време и со години студира и квадрира години, не работи, а на негови години луѓе многу повеќе имаат постигнато. Немаме пари за ништо, никаде не патуваме, на една вечера не сме седнале, се пребројуваме секој пат што да јадеме и да не потрошиме многу.
    Кога ќе видам мои другарки со помлади дечковци и од него колку подруга врска имаат се прашувам што со нас, дали цел живот сме осудени на сиромаштија или е минливо нешто ова? Прва врска ми е општо и многу долги години сме заедно, немам искуство со друга врска и затоа не можам да споредам со некој друг, па со врски на блиски другарки. Не дека сум љубоморна на некого или се споредувам со други луѓе. Другарки ми викаат во денешно време никоја друга без пари не би го трпела, на секоја ќе и здосадело, што сум гледала во него.

Како човек го сакам прекрасен е и со мене, но не знам, сепак од љубов не се живее вечно кога ќе размислам. Се трудам да имам разбирање, знам секој во различно време дека постигнува нешто, нема возраст одредена за нешто. Не знам дали грешам нешто или сум во право? Разговарам и со него директно, вика во право си, уште малку остана, ќе завршам факултет и ќе се смени се.

Не размислувам да се разделиме, но како да сум изморена да чекам и чекам да успее во нешто, колку и да сум му поддршка сепак почнав да се изморувам. Во средните 20ти сме, не сме блиску до 30 ама сепак и сме блиску, времето лета. Доаѓа време и за брак што се вика, не сега, еве за 3, 4, 5 години нека е, како ќе купиме стан, како ќе чуваме деца си размислувам кога нема ништо постигнато, нема никаква заштеда.
    Што мислите? Не сум никаква материјалистка навистина, сме седеле во парк, само сок сме пиеле, ми било најубаво со него и ништо повеќе не сум барала, само размислувам за иднината, сепак сме долго заедно.

На sj *O*, Amelia и Тианче им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.486
    Допаѓања:
    18.808
    Зошто не работи? Изиграва вечити студент?
    Очигледно не е свесен за иднината вака како што си ти. Сте разговарале на тема дом,брак,деца....?

На raww, cresa-jagoda, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Работеше лето непријавен, сезонски нешто за да си го плати факултетот само и со тие пари си ги покриваше целосно сам трошоците за факултет. Имаше обврски со факултетот преку година, слушаше редовно предмети и не можеше да работи, редовен студент е.
    Сме разговарале да. Тоа е одговорот, да завршам факултет и се ќе се смени ветувам.

16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    21.601
    Јас заради оваа причина излегов од скоро 3 годишна врска.
    Неговите вечни материјални проблеми и неамбициозноста беа извор на многу други проблеми и кавги во врската и поќе искрено не можев да го трпам.

Ако влече факултет а е 25+ а во меѓувреме не работи ништо и нема никаква заштеда, значи е човек на кој шо не му пречи да е без пари и да не можи да си приушти еден одмор било каде. Е сеа, дали би сакала да го поминиш животот со таков човек? Од љубов не се живее, то само во приказните го има.

На raww, mssuniquee, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  17. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Од една страна тој е крив што не превзема ништо, има многу студенти што паралелно работат и студираат. Искрено тоа не е во ред. НО од друга страна ти не треба да очекуваш тој да заштеди за да отидеш некаде да прошеташ или да имаш автомобил. Работи сама на својата заштеда, на своите цели. Ако сакаш автомобил, работи кон таа цел. Ако сакаш патување тогаш посвети се на тоа.

Многу глупаво ми звучи овој дел "како ќе купиме стан, како ќе чуваме деца си размислувам кога нема ништо постигнато, нема никаква заштеда." зар само тој треба да има заштеда за вие да имате стан и автомобил.

Некако и двајцата сте криви, тој ништо не работи а ти од него очекуваш и чекаш... а можеби јас грешка сфатив но мислењето ти е така формулирано.

Инаку реално денес во врска/брак има голем број примери каде жената е поуспешна од мажот и има поголеми примања. Мислев дека изумре тоа жената да чека се од мажот.

На Biljarkata, bicycle и kolovoz им се допаѓа ова.
  18. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Ние сме заедно и подолго од 3 години...
    Да, така е како што напиша се, целосно се пронаоѓам.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Inna♡

Inna♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    455
    Јас имам за мене, не си ме сфатила добро. Секако дека заеднички ќе вложиме се. Но и тој не може се да чека на мене нели?

На cresa-jagoda, _beautyy_, Anie93 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Апсолутно точно. Тогаш си во право целосно. Верувам дека многу пати си разговарала со него на оваа тема, реално има уште многу од факултет? И дали ти лично имаш надеж и навистина мислиш дека после дипломирање работите ќе дојдат во нормала?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.