Последниот испит му е само што ако не го положи и сесијава не може да ја спрема дипломската, ќе треба да чека нов летен семестар за да ја запише и тогаш ќе му излезе уште година плус... Се надевам ќе успее сесијава и дека се ќе биде како што треба.
@Equinox според се што прочитав сметам дека вашата е одамна завршена приказна, тебе ти останува само вистински да зацелиш и да тераш по својот пат. @Inna♡ убава одлука си донела, се надевам тој ќе остане на својот збор и ќе го преточи во дела, зошто си пишала ако се завлече уште најмалку една година плус ќе му е изгубена.
Pravevme slucaen muabet onaka random I po 3ipolmeseci vrska doznavam deka decko mi sakal drug stil na lapanje I toa mi go kazuva duri sega. Mu rekov da ne otvorivme slucajno tema nemase ni da mi kazes, dodeka jas se ti kazuvam sto sakam I sto mi smeta. Mi rece otvoreno deka ne mu se dopagalo taka ic no nejkal da me navredi I deka ne sme bile 10godini vrska, deka preuvelicuvam. Sekako ke mi kazal, dodeka drugite raboti sto gi pravime zaedno mu bile top no vo lapanjeto ne uzival. Realno jas se navrediv deka ne e okej posle 3ipol meseca vaka I vaka. I go prasav dobro zosto prodolzi so mene da se gledas jas ne bi prodolzila da sum na tvoe mesto. Odgovorot bese mi se svigjaat drugite raboti ti rekov a I ne e nesto so nemoze da se popravi. I zamislete jas porano mu imav kazuvano muabet za buvsi muvac za toj del so lapanjeto kade sto ne mi se svigjalo ic ne sme se sovpadnale I prekinavme. A toj slusal I se smeel vo sebe. Neli e ova licemerie ili preuvelicuvam spored nego
Да ти кажел на почеток уште на прв, втор дејт одма ќе си се навредела и ќе го пцуеше каков идиот и сељак бил. Такви сме ние жените. Не е нешто што не може да се поправи.
Еден брачен и семеен советник имаше гостување и викна еден од публика и му вели,, замисли, маж и жена сме, јас ти викам за жена којашто поминала, ,, Драги, зарем не е прекрасна? " Постои само еден точен одговор на ова прашање." Мажот одговара ,, Која жена? " Ете затоа не ти кажал одма. Малку се вреѓаме и сфаќаме лично.
Премногу преовеличуваш, никој не ти се смеел, сигурна сум. Не може одма да ти дава замерки за лапање, мислам дека и правилно постапил што почекал малку затоа што сега почнува степен во врската кадешто лапање (физичкото) не е пресудно и сега се осеќал сигурно да ти каже. Бил искрен со тебе. Не се навредувај и уживај.
Малку се вреѓаме, ех да беше малку арно ќе беше. Нема посуетни од повеќето жени. И ден денешен кога ќе налетам на тие посуетните на кои кога сум им кажувала што ги чека и отварала очи си дигале нос во вис, па по некои и дрва и камења фрлале по мене, една смеа како ме фаќа. @Bellaa1234 навистина преувеличуваш. Разбирам дека ти пречи веднаш што не ти спомнал или можеби чекаше кога си се пожалила за бившиот мувач дека лошо бакнувал дечково да ти речел епа извини и ти исто, ама бил фер и не сакал да те навреди пред се. Дополнително истакнува дека кај тебе цени квалитети кои не се вртат околу бакнување, а тоа се вежба и усовршува. Опуштете се и уживајте во љубовта еден кон друг, се се учи со тек на време, ама да неопходна е поотворена комуникација и ако не си љутка и суетна речи му дека може се отворено од прва да ти каже. Е сега прашањето за тебе е дали си таква навистина или и ти како личностиве што ги опишав на вистината одма со носот во вис, тоа ти си го знаеш најточно.
Не е мој љубовен проб. но не знам каде би било посоодветно да го пишам. Значи имав еден пријател си комунициравме и сето тоа барем од моја страна се беше пријателски. Пред две недели ме викна на пиво и супер си поминувавме одеднаш ми рече дека му се допаѓам и некои такви работи. Исто така ми кажа дека излегол од долга врска откако е префрлен тука. И океј јас му кажав дека сум зафатена и дека и да не бев немав никакви намери со него. Послем тоа пак повторно ми викаше да се видиме го блокнсв на what's up ,но тоа не го спречи и ми пиша и на инста. Го избришав повеќе не ми пишува но од други личности дознав дека он воопшто немал ни рсскинсто со девојката ,таа живее во друга држава па најверојатно поради тоа си зима слобода да прави што сака. Да напоменам проба нешто да ме изманипулира ми рече јас иако сум раскинат секој ден зборуваме пријатели сме да не видиш па да се прашуваш зошто така. Завчера ги видов заедно како се држат за рака ,искрено девојкава е преубава и премикси и многу ми е криво што он така и прави сигурно не сум единствена што пробал знам дека има излегувано и со други. И сега ми е дали да и пишам да и кажам што се дешава ќе и дадам се да чита ќе направам скриншот и ќе и покажам се. Или да не го правам тоа и да не се мешам? Доколку мене така би ми правеле зад грб јас навистина би сакала да ми кажат. Но во мисла сум не знам како ќе реагира...
help please. Devojkata vo koja sum premnogu zaljuben i so koja sto bevme pa i seuste sme preblisku za da bideme decko i devojka se seli vo druga drzava zaradi univerzitet taman koga trebase da bide.Navistina mi e preglupavo i kazete mi sto da pravam zoso ke padnam u depreeesijaaaa
Да си ја гледаш твојата работа, затоа што ќе испаднеш виновна на крај ти.. Он ќе се извади, ќе каже она ми пишуваше, она вака она така, сега гледаш и тебе ти праќа да видиш она мене ме сака, сака да раскинеме јас и ти, бла бла, он ќе се извади, а ти ќе бидеш вечно лоша..
Ми треба совет околу ситуација. До пред некој период се гледав со еден доста тежок тип карактер на дечко и поради тоа морав да раскинам. Јас уште го сакам, тој го знае тоа и го користи секој момент да ме изнервира, да ме направи љубоморна, да ме игнорира и следниот ден да се појави ич како да не било ништо. Комуницирам со него поради неговото инсистирање. И таман кога ќе помислам дека работите одат на подобро тој мора да направи некој потег кој повторно ќе ме одалечи од него. Да држам лутина не знам дали имам право, јас му раскинав зошто често бараше причина да ме извади од такт а јас сакам мир и да уживам во врската. Требаше да се видиме неделава и да разговараме но не знам дали е добра идеата, постојат некои работи кои не можам да ги заборавам и не знам дали можам да преминам преку нив, што беа дел од причините поради кои му раскинав. Пробав и без контакт, и со контакт, пробав и да бидам добра пробав и да бидам не толку добра, зависи како тој ќе се поставеше кон мене. Од друга страна знам дека заслужувам подобро, ама типов ме измести од колосек, секој негов чекор, постапка или ќе ме израдува или ќе ме изнервира, нема измеѓу. Го сакам и не знам како да ги убијам чувствата, а се трудам. Како што пишав и претходно, пробав и без контакт, ми беше потешко. Дали сепак да отидам на таа средба? Што да очекувам? Како да се поставам или полека да се дистанцирам повторно? Не сакам да погрешам, а инаку не дека е лош човек, не е... Ама, не знам каква одлука да донесам.
А зошто продолжуваш да комуницираш и се мислиш дали да одиш на средба ако има работи преку кои не можеш да преминеш? Ако не можеш, не можеш, како ќе функционира таа врска со тие работи преку кои не можеш да преминеш?
Од мое искуство, тој карактерот нема да си го смени, а со секоја навреда и болка само себе ќе се кривиш и мачиш. Секогаш сум за втора шанса, но не секој ја заслужува. Ако ја дадеш, ќе ја дадеш за тебе, но не очекувај премногу. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.