и мене ми се случуваше ова со бившиот за на крај да дознаам дека сум била варана Mи набил рокчиња не велам не Aма јас му набив нешто друго, уште поголемо кога му раскинав (а не знаев дека ме варал) и поштено утре дента си фатив друг Tака да, сигурно е тоа причината, можеби има и друга, зашто тогаш не би сакал да се видите?
Друга? Ха, ако значи да имал друга со тоа што седел се во флиперница и дома гледал филмови и некогаш сам излагал на пијачка во кафичот кај што работел, тогаш не знам, можда
Eпа и јас тврдев за него Kој - Tој ма нема шанса! за на крај после 2 години ејјј 2 години да дознаам! Hе ми се веруваше. ама тоа е подобро за мене што се тргнав од него, веќе си бев среќна со друг, така да не ме поготи тоа толку, ме погоди само заради довербата што ја имав во него
Ако има толку години, баш е смешно да изгледа толку незрело со неговите постапки што ги наведе претходно. Најверојатно и тој се двоуми и не знае што сака во однос со тебе. Можеби му пречи твојата наивност, детскост (не да те навредам, туку тој сето тоа низ што поминуваш-го поминал), а од друга страна тука се твоите родители кои ДА, се грижат за тебе, тоа им е задача , но не треба премногу да ти се мешаат и да ти прават притисок. сепак-твој живот е-твои одлуки. А, за тоа што немал факултет или не бил богат...па во кој век живееме???? Најбитен е тој, каков е, дали те сака и почитува, а парите се најмалку битни. Што ако те омажат од дома ти некаде богато, ама несреќно??? (ако сепак останите заедно со дечково, мораш и да се потрудиш и твоите родители никогаш да не го доведуваат во непријатни ситуации, да сакаат да го запознаат, да го прифатат и почитуваат) Мој совет-после тоа што сте го поминале, немој да се расправате преку мсн, смс, итн..., кога веќе си одела дома му, појди му лично таму (во период кога знаеш дека ќе биде таму) и седните очи в очи да ги отворите сите карти и ти и тој. И речи му-ајде најискрено да си кажиме се. Иначе со претпоставки ништо не решаваш, само си ја полниш главата со разни мисли.
Ve molam za sovet Zdravo na site.imam eden problem.So deckomi sum skoro 1god zaedno i super ni e.No toj pocna da raboti vo eden restoran i celo vreme e 2smena na rabota so toa sto nemozeme mn da se gledame.Jas sum mnogu tazna zatoa sto pred da pocne da raboti bevme celo vreme zaedno i sega naednas go snemuva... Ve molam za sovet nekoj poso mn mi e tesko po cel den placam...Odnapred vi blagodaram
Ve molam za sovet Е што има да плачеш, неможе нон-стоп да сте заедно, а и на крај краева знаеш кај е, знаеш дека работи барем за тоа да не го мислиш. Треба да имаш разбирање кон него.
Иди во ресторанот со друштво и отепајте го од нарачки, па така ќе можеш почесто и повише да го гледаш.
Па неможе он да не работи само за да вие цел ден се гледате. Сфаќам дека ти дошло нагло сега промена ама тоа е, мораш да сфатиш дека работи, и тоа е дел од неговиот живот. И ти ќе се вработиш здравје и што, он ќе треба да плаче.. Биди среќна што знаеш дека работи и знаеш кај е, има девојчиња што цел ден незнаат кај им е дечкото и не прави нешто асално
Samo toa me odrzuva onaka poso znam kade e ama sepak tesko mi e ...najmnogu za vikendite poso nesakam da iskacam bez nego taka da za vikendite sum doma dodeka drugite uzivaat vo letoto [mod-kirilica:1zsyucj7][/mod-kirilica:1zsyucj7]
Па идам ...или петок или сабота таму сум барем си го гледам ноо без него да искоцам хммм конзервативен е малку повеќе
Сега ти е тешко оти не си навикната,со тек на време ќе си навикнеш.Рзаговарај со него за испаѓањето неможе ти да се жртвувасш за него и ич да не испаѓаш нема смисла он да биде конзервативен.Он е причината што не испаѓате задно.Треба да те свати како што ти го сваќаш него. позз
Се видов попладнево со типов, он ме повика кај него на работа, ми кажа дека само во неделите е слободен а другите денови е по цел ден на работа и нема многу многу слободно време. После ми рече да сме се нашле во 1.30 цасот навечер дека до кај 12 и нешто е на работа. Му реков не можем тоа време, сепак што би рекла на мојте. И се налути као нема слободен ден па кој ке бил слободен ке ми се јавел ако не му пропаднал планот. Као сакал да се зафркаваме... И сеа стварно не знам. Исто ми рече дека сум му се свигала но поради се сто се слуцувало му требало време да размисли. И сеа не знам што да правам
Уууф за прв пат во животот се наоѓам во ваков љубовен триаголник, да не знам јас самата што сакам. Имав 3 годишна врска, се беше најубаво, се додека пред 6 месеци бившиот ми мој почна да оладува од мене, да наоѓа изговори да не се видиме, да немаме веќе односи, не ги сфаќаше моите проблеми, кога и да почнам да плачам ми викаше, зборот те сакам стана непознат збор во неговиот речник. Пробував на сите начини да му кажам дека тоа ми смета, дека со тоа однесување ќе ме изгуби, тој пак си тераше по негово. Последниве 2 месеца раскинувавме и се смирувавме, и тоа се на моја иницијатива, тој не мрдаше ни со малото прсте а додека јас наоѓав цело време изговор да го слушнам, да го видам. Се решив дека веќе не го барам, дека ќе го заборавам и му го кажав сето тоа додека тој се смееше, не веруваше дека ќе направам така изгледа. Одкако се "откажав" од него за две недели се смував со едно друг. Така континуирано се гледавме две недели, таман почна да ми е убаво, да мислам на новиов, сакав да го видам, да го слушнам, да го гушнам едноставно не мислев на бившиот. Се појави тој, мојот бивш, како плаче и ме моли да му се вратам, како се ќе направел за мене, не можел без мене, несвесно ги правел сите работи, не сакал да ме повреди ауууууу така ми се испомешаа чуствата лелеле и двајцата ги сакам, како може тоа така, се мразам самата себеси и тоа што го чуствувам во мене. И двајцата знаат и кон двајцата сум најискрена и двајцата ми оставија време да решам што сакам, а јас не знам што сакам, не знаааам. Од една страна не сакам да ги фрлам во вода 3 те години и знам дека овој се кае и знам дека ќе биде најдобриот дечко ама од друга страна пак сакам нешто ново, со новиов ми е најубаво мислам дека и со бившиот не ми беше така убаво како со новиов лелелелеле во голема заблуда сум и на крај ќе си останам без ни еден........... ИИИ ваше мислење???????
^ Значи дечкото оалдил, не сакал да те слуша, да те поддржи, дури и ти се смеел во лице кога си му рекла дека ќе го заборавиш... а ти се‘ уште веруваш дека тој ќе биде НАЈдобриот дечко на светот. Погрешна титула си му доделила. Не знам за тој новиот, ама па овој претходниов воопшто не ми се допаѓа како се однесувал со тебе ниту пак верувам дека преку ноќ ќе си го смени однесувањето.
А не мислиш дека стариот откако би му се вратила по некое време нема да почне да се однесува исто? Кој ти гарантира дека сега ке биде перфектниот дечко? Луѓето не се менуваат, продолжи понатаму, дај му шанса на вториот, ако не биде со него здравје боже има мноооогу риби во морето
^^ И мене натака ме води одлуката, икој не ми гарантира дека нема да се повтори, тоа и му го кажав нему, утре ден ако бидеме во брак ќе ме врати кај мајка ми зашто сум му се здосадила се додека не му се појави потреба за мене, не иде тоа така... Ама ете пусти женски мозок.......