Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    18.053
    Мене не ми е баш во ред тоа што си пишува со други машки т.е што се запознава, се знае тоа кон што води. Да се долгогодишни другари, пријатели, колеги ми е во ред, ама вака не. Не ми изгледа дека те почитува и се замара со твоето мислење, те лаже, крие работи од тебе, ги извтува работите, со еден збор добро те манипулура, најверојатно оти знае дека ја сакаш.

На cresa-jagoda, Dream-Girl, babygirl20 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.128
    Допаѓања:
    82.873
    Нема врска, јас на мојот не би му покажала муабет со друг од причина што може нешто погрешно да сфати и да си мисли свашта (нешто што реално не постои). Сум пишувала со други машки па никому ништо, ни некаква блискост со нив сум створила а па за неверство не станува ни збор, ни блиску до тоа. Девојката ако те сака, нема ништо да ти направи зад грб. Ако немаш доверба, тоа е веќе друг проблем.

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  3. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    И сега каков совет бараш не ми е јасно? Девојката почнала да комуницира со други поради некоја причина. Ако сакаш слепо да веруваш дека е другарски во ред, продолжи ја врската и чекај да видеш дали ќе направи нешто повеќе од тоа.

Од април до сега те лажела дека не пишува со друг, и од сега натаму очекуваш да ти биде верна до гроб?

И не ми е јасен делот кога не ти дозволила да видеш во нејзиниот телефон, ако нема ништо зошто толку многу го крие?

Овде има три решенија:
    1. Раскинување
    2. Разговор за да се смирите, но тешко штом едниот почнал да гледа на страна
    3. Отворена врска

На Steve007 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    24.574
    Штом споделувате меѓу себе кој кого и зошто следи, можела да ти го покаже чатот. Матно е тоа што те нападнала, ми личи дека крие нешто.

Добар знак е што ти кажала дека пишувала со некој и што машкото ти се јавило, но изгледа нешто пишувале за кое имаат грижа на совест. Барем мое видување.

Од тука ти одлучи.

5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    :^):^):^) Каква е оваа врска жити се? Си пишувате со други а еден со друг глумите чесни и поштени?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Steve007

Steve007 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    25
    Navodno od kultura mu odgovorila a i prv i pisal ne e ona kriva. I nemala nikakva namera... ama chatot ne go vidov. T e samo del kade so mu kazuva deka ima decko i ne saka nisto. Ama koj del ne znam.

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.128
    Допаѓања:
    82.873
    Не. "Глумите чесни и поштени" хахах срцка. Не, еве за твоја информација, не пишуваме константно со други. Се случило неколку пати некој да ми пише, ретко кога сум вратила, оти нели, не ме интересира, а ете некогаш и сум вратила и кратко сум се допишувала, чисто онака. Проблем? Не. :) Значи не мора одма правење паники, ок е. @Steve007 му кажала дека има дечко и дека не сака ништо со него, во случајов немаш некој преголем проблем.

Последна измена: 12 август 2022
    На simoncelicius и Anah им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    18.053
    Ама можела од почит спрема тебе да не му одговори. Се знае тие пишување и допишувања со непознати со која цел се т.е зошто би ти пишувал некој, сигурно не за да бидат другарчиња.

Погоре членката пишала дека си пишуваат повремено со други и таа и партнерот и разбирам донекаде имаш потреба за бустање на егото додека си млад, дека покрај дечкото има и други што те посакуваат и ти се удвараат. Истото го правев и јас на 17 години, кога бев дете, врската со тогашниот дечко беше детска, на тој левел, па си пишував и со други, не дека правев нешто со нив, ама убавко ми беше да ми делат комплименти и нормално ми се засвиѓа еден од нив, тоа беше една од причините поради кој се оддалечив од тогашниот дечкото и раскинав.
    Сега не размислувам на тој начин, не ни прифаќам на социјалните мрежи непознати, а не па да си пишувам.

На honey.11, cresa-jagoda, Lotus Girl и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    24.574
    А зошто дечкото се извинил и рекол дека доцна му кажала дека е во врска?

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    41.852
    Јас колега од работа избришав од фб оти ми пишуваше вон работно време за нешто што не е поврзано со работата, а не па да не можам да избришам непознати што ми пишуват (не ни прифаќам такви) или па да си пишувам со нив. Едноставно ако знаеш на кај иде работата прекинуваш со време

11. Steve007

Steve007 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    25
    E toa e prasanjeto. Posle dopisuvanje zapoznavanje mu kazala deka onaka praat muabet i deka decko i znae za chatot taka da ne misli neso... btw mozebi go napraila toa od nekakov gnev ili za da dobie go pumpa egoto? Kako i da e jas raskinav poso se normaliziraat vakvi raboti u vrska i dopisuvanja so stranci, podobro single nego li glavobolki....

На cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  12. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Верувај дека сеуште постојат девојки кои имаат вистински вредности. Како што сам напиша си чесен, искрен и не си лажел ништо, ниту пак си изневерил и заслужуваш таква партнерка до себе. Немој да си губиш времето со човек кој ти прави нешто матно позади грб и за тоа дознаваш после цели 4 месеци. Сега е допишување, утре кој знае што ќе биде. :)

На cresa-jagoda, Sebastijancom., Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    18.053
    Па не би рекла дека се нормализираат. Дечко ми да го фатам да пишува со други непознати, па и уште да ми крие и да ме лаже во истата секунда ќе добие црвен картон. Од друга страна јас му имам кажано со кои машки пишувам, му имам дадено на знаење, да си знае да не си прави филмови, дека тоа ми се колеги од факултет, блиски и пред него пишувам, не кријам ништо, затоа што нема што да се крие.

На cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  14. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    1.650
    Денес си пиши а утре други ден ќе почни и да си излегува тајно без никој да ја знај. Можи и друг профил да си направи и да си пиши и да си биди на чисто со другиот профил. Кога си во врска шојма да аднуваш или да прифаќаш непознати. Се знај до кај се стига со то пишење. Ајде да се колеги од работа,фалкутет или познаници од порано ајде во ред,другарски разговор. Ама да си пишела или пишел оти некој ја додал или додала на инста или дб нема логика. Колку сакаш имај доверба. На твое место дирекно би раскинал и блок од секаде па нека си пиши со кој сака. То не е врска да се плашиш леле да не пиши со некој леле да не излегува со некој,кој ја додал,кој си додал и слично...то е обврска а не врска. Врска во која нема слобода од двете страни најдобро се завршва со сидовиждане.

15. Steve007

Steve007 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    25
    @-црноока- i jas do sega mislev taka. Interesna rabota kaj vas zenite obicno drugarki ve buckaat na takvi raboti.. na neso novo ili celo vreme se slusaat recenici od tipot treba poveke raboti da se probaat i sl.
    @Guns N` Roses i jas nemam niso protiv kolegi i drugari. Ama vo komunikacii duri i so kolegite preteruvase mnogu. I tie raboti gi pravda deka se od kultura. Primer sitnica nekoja iznenaduvanje cokolado glupost. Do sega u prethodnite vrski takvo neso nemam videno kaj drugite devojki so bile. Ne znam ni sam so pravev u vakva vrska koj me ubedi tolku... da nemase strav mozebi od sredba koi znae so bi se desilo. Samo kazuvam... momentalno go mrazam celo toa drustvo nejzino i okolina. Iako se trgna od socijalni mrezi docna e stvarno.

16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Тоа можеш да го зборуваш само за твојата, не генерализирај. Не постои жив човек што може да ме натера да направам нешто ненормално во врската како пишување и изневерување.

Така да, на крајот пак се сведува на тоа - кога некој сака нешто да направи не му треба дозвола од никој.

На _beautyy_, cresa-jagoda, Pinkdust и 2 други им се допаѓа ова.
  17. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    280
    Од април до август пишувале? И имало комплименти?:^) Според мене штом е до тука дојдено не очекувај а да не те изневери. Ако не сакаш да бидеш повреден подобро раскини. И сигурно нешто крие штом не ти дава да го видиш чатот.

На Pinkdust му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Steve007

Steve007 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    25
    Go blokna haha

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.433
    Да не глумиме толку чил, сепак на никој не би му било пријатно да дознае дека партнерот после долги години заедно со тебе пишува со некој друг што само што го запознал на интернет. И тоа траело со месеци, притоа криел од тебе, а имало и комплименти и којзнае што се во тој чет што толку долго траел контактот.

Не дека си бараме отчет со дечко ми, само знам со кого се дружел од порано и е во контакт и обратно. Кои му се друштво од средно, факултет, колешки, со тие никој не вика да не си прави муабет, некои му биле во животот и пред мене, зошто да ми смета со нив да прави муабет и истото важи и за мене.

Ама да не се лажеме, знаеме на интернет зошто непознат со кого немате нешто баш заедничко би пишувал со месеци. Во време кога социјалните мрежи се место каде најчесто се запознаваат паровите не би преминала преку нешто такво.

Red flag е и криењето. Ајде да речеш имале само другарски муабет, океј. Зошто да не спомнеш за тоа на партнерот со месеци? Штом се крие, нешто има тука сомнително. Да било се океј, немало да има потреба да се крие.

Да, тешка ситуација е особено после 3 години со некого. Немаш сигурен доказ дека имало неверство физичко, а сепак ќе се чувствуваш изневерено. Лично, после таква ситуација и да сум сакала да преминам, најверојатно не ќе можам. Секогаш ќе имам лошо чувство во себе.
    Не сакам да е секој совет раздели се, но во ситуацијава така би постапила. Плус некој да каже дека врската е за никаде? Нема тука совет и решение после тоа. Па кој ја терал со години да остане со тебе, раскини како човек, биди фер и кон другиот. Да бевме сите искрени еден кон друг, врските ќе беа многу полесни. Повеќето избираат да лажат, да прават се зад грб и да кријат. Тука настануваат сите проблеми.

На WildMk, butterfly6223, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  20. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    280
    А шо работи па толку оди по странство? Да знам да се запишам то на факултет :D

На IRBBB, Mikha4, simona_baby и 5 други им се допаѓа ова.