Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Ако веќе стварно сакаш да си помогнеш вака:

Запрашај се дали вреди да си го уништуваш животот за некој на кој му е се едно дали те има или нема.

И после:

1. Тргни ги розевите очила преку кои ја гледаш. Фокусирај се на нејзините лоши страни и на моменти во кои те повредила.
    2. Мора да прекинеш контакт, блокирај, избриши, ослободи се од работи кои те потсетуваат на неа. Раната нема да заздрави ако ја допираш.
    3. Работи, излевај дружи се, биди толку зафатен, што нема да имаш слободно време да си го оптоваруваш мозокот.
    4. Биди упорен, силен и дај си време нема ни да забележиш кога ќе престане да боли. И да, нема да ја заборавиш никогаш, можеби секој ден ќе ти биде на ум, ама нема да боли. На крај ќе се сеќаваш само на убавите работи.

Самиот на себе можеш да си бидеш најдобар пријател и најлош непријател. Изборот е твој.

Со среќа и со лесно.

WildMk likes this.
  2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се гледаме секој ден, на кафе 2-3 пати неделно одиме а на вечера 1-2 пати месечно. 2-3 пати месечно одиме и на gaming (играме билјард, пикадо и сл.), кино (во случај да даваат добар филм) итн.

-црноока- and Srckata28 like this.
  3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Шо сторивте гледање бе? Не ви е досадно секој ден да се гледате?

Мене ме мрзи секој ден да излегувам, затоа се гледам со него два пати неделно. На кафиња и вечери не одиме често, повеќе сакам да дојде дома или јас да отидам дома му, да поминиме време заедно него ли во кафич да седнеме да не можеме на раат да се видиме.

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

И јас се изненадив што секој ден се гледате, ама многу ми е убаво тоа. :inlove:

5. devito

devito Активен член

taze se , dur im se zdosadi :D

marty 0102 and Jasmin88 like this.
  6. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Ние живееме заедно а искачаме на дејт еднаш на 10 дена ќе се дотераме и ќе одиме во ресторан на вечера. :D Во кино не одиме дома си гледаме. Понекогаш на концерти и изложби одиме но повеќе со луѓе излегуваме зошто имаме многу пријатели. Сега планираме и журки да организираме.

7. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Заедно секој ден ми е многу. Каде наоѓате толку време, од работа немам време ни мајка ми да ја видам некогаш, не па секој ден дечкото.
    Сигурно сте многу млади. Ни ко млада не излегував често. Сакав време и за друштвото, не бев девојка што сака дечкото да ја гуши и да нема време за пријатели. Од учење и немав време за дечко толку. Некогаш сакаш да си одмориш, некогаш со полагање имаш многу обврски, тие ми биле на прво место. Гушење ќе ми е секој ден да се гледам со некого.

Еднаш до два пати неделно се гледам во врските. Некогаш и преку 2 недели се случувало да се видиме еднаш, кога бев млада. Порано како млади повеќе излегувавме, сега повеќе по дома, излегуваме еднаш месечно негде со заеднички друштва на вечера.

8. Star_dust

Star_dust Популарен член

Добро чим живеете заедно нормално е секој ден да се гледате :rofl::rofl:
    Ама битно не излегувате секој ден некаде, ете сам кажа на 10 дена излегувате што е исто нормално.

Last edited: Aug 17, 2022
  9. Loslassen

Loslassen Истакнат член

еден ден со мое друштво еден ден со неа или заедничко и така секои 3 дена.

10. Star_dust

Star_dust Популарен член

Same here :D
    Не само за дечко, општо и за друштво немам време секој ден да се гледам.

Си уживаш во животот :D

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

И јас никогаш не сум сакала да се гледам со дечко секоја ден, сум мислела дека е премногу, но со сегашниот дечко врската ни е поинаква. Откако првпат излеговме сме бфф :lol:, ептен кликнавме и не можеме едноставно од тогаш да функционираме разделени. Три дена во неделата заедно одиме да трчаме, ако не ни се трча одиме на пешачење во природа, на планина, секој пат си планираме нешто различно. Не седнуваме секогаш на кафе, знаеме да си земеме и кафе за носење и така да си седиме, да прошетаме, саат време да е ама во текот на денот мора да си искулираме заедно и после секој по дома се враќа на обврските. Јас моментално не работам, но имам обврски, тој работи и секогаш после работа наоѓа време и да се видиме, да поминеме време заедно, се се може ако се сака.

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

^+1 @Star_dust за цитираното со учење и се пишано, ме мрзи да цитирам :D

Не живееме во ист град и во просек 1-2 во неделата или на 10 дена 1 се гледаме. Се случувало и подолго да не се видиме, зависи, некогаш сме се гледале и 3 пати неделно, не може секогаш да планираш кога како. Кога ќе се пресели во мојов град 3 пати неделно би ни било просек најверојатно, ми делува доволно. Може некогаш ако сме послободни и повеќе или обратно. Повеќе време и да сакам немам.

13. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Во средно бевме во ист клас и секој ден се гледавме. Еден период дури ми стана премногу, се презаситивме еден од друг. После средно, се вработивме и капнати од работа намаливме гледање, страста уште повеќе се зголеми меѓу нас. Одлучивме да се гледаме на 3-4 дена, копнежот меѓу нас придонесе за подобар секс, поквалитетни дејтови и време поминато, кога знаевме дека неколку дена после тоа нема да се видиме.
    Одлучивме да излегуваме поретко, да не ја трошиме платата во кафичи и ресторани туку на патувања. Секој слободен викенд си правевме кратки мини одмори, кога имавме повеќе одмор плаќавме тури за разноразни прошетки низ Европа. Врската ни стана многу поубава и посериозна после средно.

Сега кога ми е маж не е досадно секој ден, пола ден е на работа, обврски околу бебето, не сме си здосадиле уште. :D

14. carangigia

carangigia Популарен член

Се гледаме 2-3 пати неделно, не можеме почесто поради обврски. Мене ми е доволно, но според мојот партнер идеално би било кога би се гледале секој ден. Сепак обврските и можностите не ни го дозволуваат тоа.

Во летниот период за време на викенди најчесто одиме на мини пикник во природа. Во текот на неделата одиме на кафе, а поретко остануваме во домашна атмосфера и тогаш нарачуваме храна и гледаме некој филм. :)

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се гледаме секој ден.
    Заедно живејме :D

-црноока- likes this.
  16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Ви благодарам на одговорите :sun: да сепак зависи од врска до врска, обврските, возраста, далечината :!: ние се гледаме неделно 3-4 пати максимум, некогаш 1 некогаш 2 пати. Обично преку еден ден или два, така ни е договорот. Нешто слично како што кажа @Snowflake99 да си зафалиме. :lol: Се случува и по една недела да не се видиме или пола месец, се зависи од неговата работа. Обично 1 неделно одиме на кафе а на излегување најчесто со друштво 1 во две недели. Понекогаш шетаме низ Македонија за викенди кога сме слободни или нешто како пикник, да не биде монотоно, во последно време на театар сме редовни. :D

17. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Здраво, не знаев каде да пишам па се надевам дека е соодветно со оваа тема
    Значи вака имам другарка 15 години она оди со еден негде 18. Ама дечково е тежок сељак на пораки ја вреѓа и после и кажува дека се било на шала а она наивна и верува. Еднаш излегле и сега овој ја бутнал у ѕид и и рекол ќе мочам ако сакаш дојди(facepalm) После ја фатил за цицки и гз. Уште на прв дејт:nod: И другаркава му лежела у скут. Утре пак ќе излегуваат и јас ја принудувам да не излегува пошо има шанси и да ја силува. Штом уште на прв дејт ја фаќал. Ама она не сака да сфати и вика дека ја сака. А инаку со типов се знае негде година ипол и за тоа време никако да сфати(facepalm)

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Бараш совет како да ја принудиш или??
    Освен да ја врзеш,незнам како поинаку

bicycle and babygirl20 like this.
  19. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Како да ја отргнам од него, да сфати дека си игра со нејзе. Не сме од исти град инаку добра идеја:D

20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Епа нема решение за проблемов,додека сама не сфати џабе.Ти си и кажала,сега уживај си.

cresa-jagoda and babygirl20 like this.