Zaedno sme 4ipol meseca. Bese na vikend grcka so drugari. Iskreno po priroda sum malku ljubomorna opsto imam nedoverba vo lugjeto I nz kako da se spravam so toa. Se slusnavme po tel I mi rece snosti napraile gluposti se ispijanile drvo se napravile. Mi zvucese cudno. Nz so me natera I mu otidev u followers I vidov ima Edna nova so se zalsedile. I ete znam deka e glupo I znam deka e ocajno ova so go pravam I go otvoriv profilot. I gledam da, ne e slucajno imase devojceto slika od plazata kaj sto e decko mi. I se prasuvam Kako doslo ziti se do zasleduvanje na insta? Znaci e imalo kontakt. Jas sum besna I nz so da napravam. Utre si doagja denovive ke se vidime. Dajte mi nekoj sovet, kazete mi kako da postapam
Можеби се запознала со некој од другарите, а тој ја запознал со сите и размениле контакти не значи одма дека твојот дечко прв ја запознал, замуабетил и додал. Јас на твое место кога ќе се врати ќе поразговарам отворено во врска со ова, по реакциите и одговорите ќе ти се разјаснат многу нешта. И друго што сакав да те прашам откако сте заедно додавал и други или ова му е прво додавање на девојка?
Остави го на слобода детето. Немора да значи ако те има тебе не смее да запознава нови луѓе во животот. Сигурно му е пријателка. Ако се испијаниле немора да значи дека сите направиле глупост. Можеби биле пијани ама не отишло до таму. Можеби преку пријател негов се запознале. Ако толку те копка, разговарај со него која му е таа и дозволи да ти објасни како се запознале што имало меѓу нив. Пак ќе кажам немој да не му дозволуваш да запознава други девојчиња освен ти, пошто колку го "гушиш" толку му даваш мотив да го направи тоа што се плашиш.
Mожеби се запознала со некој од другарите, а тој ја запознал со сите и размениле контакти не значи одма дека твојот дечко прв ја запознал, замуабетил и додал. Јас на твое место кога ќе се врати ќе поразговарам отворено во врска со ова, по реакциите и одговорите ќе ти се разјаснат многу нешта. И друго што сакав да те прашам откако сте заедно додавал и други или ова му е прво додавање на девојка?[/QUOTE] Nikogas ne bev vakva I mrazam sto sum vakva. Porano imav vrska kade bivsiot bese ljubomoren mnogu, a Mene mi bese smesen, mu se smeev deka go sakav premnogu ne ni pomisluvav na drug. I preku nok mi prekina posle doznav deka me izneceril. Ottogas stanav opsesivna. Na momenti se prasuvam zosto da imam vrska vo zivotot, na 21vek. Inace dodava I drugi, I jas dodavam me dodavaat. Se ponasa super, prekrasno mi e so nego, mi pokazuva vnimanie I se e top. No ova me izvadi od takt koga vidov. Btw so dvajca drugari e, edniot single, drugiot zenet. Devojceto so se adnale bas negov stil na devojka. Nz Kako voopsto da go pocnam muabetot.
@Bellaa1234 значи ти имаш лошо искуство со бившиот и си била изневерена. Пишуваш дечково се однесува добро со тебе и се ви е во ред, ама ете додал негов стил на девојка на одмор и тоа те потресло. Ама нели додавате и тој и ти иако сте си во врска, ама мораш да откриеш зошто сега и за оваа осеќаш таква несигурност. Што е проблемот дека е на одмор, па мислиш лесно може да те изневери таму? Ако е варач и тука да е до тебе додека те испраќа до дома и се враќа кај него може да направи беља. Или се сомневаш другарите го силат да направи нешто? Вака по се што пиша тој за се искрено ти кажува, излегле се испијаниле, ништо чудно на одмор се. Ама кога ќе се врати ако е ладен и не ти обрнува внимание да се посомневаш и да се распрашуваш, вака не знам, ако толку ти пречи се ова па прашај го само која е девојкава, каде и како се запознале.
Nikogas ne bev vakva I mrazam sto sum vakva. Porano imav vrska kade bivsiot bese ljubomoren mnogu, a Mene mi bese smesen, mu se smeev deka go sakav premnogu ne ni pomisluvav na drug. I preku nok mi prekina posle doznav deka me izneceril. Ottogas stanav opsesivna. Na momenti se prasuvam zosto da imam vrska vo zivotot, na 21vek. Inace dodava I drugi, I jas dodavam me dodavaat. Se ponasa super, prekrasno mi e so nego, mi pokazuva vnimanie I se e top. No ova me izvadi od takt koga vidov. Btw so dvajca drugari e, edniot single, drugiot zenet. Devojceto so se adnale bas negov stil na devojka. Nz Kako voopsto da go pocnam muabetot.[/QUOTE] Треба да седнеш самата со себе и убаво да размислуваш и да сфатиш од каде ти произлегуваат љубомората, несигурноста и опсесивноста. Верувај ми коренот на проблемот може да биде дури во твоето детство, затоа треба внимателно да си направиш самоанализа и полека да си ги споиш коцките. За изневерувањето: доколку некој сака да те изневери, тоа ќе се случи без разлика колку и да се обидуваш да контролираш, а никого не можеме да контролираме и затоа нема поента да се грижиме за тоа. А, доколку некој ти е навистина верен, ако сакаш и во харем полн со жени стави го ама тој пак само на тебе ќе мисли. Треба да ја разгледаш пошироката слика, а не само мало делче од неа. Ако вие навистина се сакате и ако се разбирате убаво како што си кажа, тогаш никој не би можел да застане меѓу вас. Доколку до толку те мачи ситуацијава, можеш да зборуваш со дечкото. Меѓутоа мој совет ти е обавезно да седнеш една самоанализа да направиш и да видиш од каде потекнува проблемот бидејќи во иднина кога дечко ти повторно ќе оди на одмор со другари не можеш да седиш и да се стресираш, туку треба сигурно и убаво да се чувствуваш.
Me iritira toa sto devojkata e na odmor kade sto se I tie. Znaci doslo do razmena na kontakt. Fala ti na sovetot. Ke go potprasam na sala, ako rece ne ni ja znam, slucajno, znaci laze I krie nesto.
Треба да седнеш самата со себе и убаво да размислуваш и да сфатиш од каде ти произлегуваат љубомората, несигурноста и опсесивноста. Верувај ми коренот на проблемот може да биде дури во твоето детство, затоа треба внимателно да си направиш самоанализа и полека да си ги споиш коцките. За изневерувањето: доколку некој сака да те изневери, тоа ќе се случи без разлика колку и да се обидуваш да контролираш, а никого не можеме да контролираме и затоа нема поента да се грижиме за тоа. А, доколку некој ти е навистина верен, ако сакаш и во харем полн со жени стави го ама тој пак само на тебе ќе мисли. Треба да ја разгледаш пошироката слика, а не само мало делче од неа. Ако вие навистина се сакате и ако се разбирате убаво како што си кажа, тогаш никој не би можел да застане меѓу вас. Доколку до толку те мачи ситуацијава, можеш да зборуваш со дечкото. Меѓутоа мој совет ти е обавезно да седнеш една самоанализа да направиш и да видиш од каде потекнува проблемот бидејќи во иднина кога дечко ти повторно ќе оди на одмор со другари не можеш да седиш и да се стресираш, туку треба сигурно и убаво да се чувствуваш.[/QUOTE] Navistina super se custvuvam so nego. I vo pravo si za se. No razmisluvav I mislam deka znam otprilika. Ova mi e trauma od bivsiot. Drugo, decko mi, segasen, dotolku se mi raskazuva za nego sto jas sfativ deka izneveruval dosta cesto. Znaci toj sam niz muabet mi ima kazuvano. No potoa muabetot zavrsuva togas bev nezrel ova ona. Drugo mi ima kazeno kao tebe sega, deka me pocituva I me ceni I deka takvo nesto ne bi napravil. Deka ako nekoj saka da napravi nesto ke napravi. Po samiot negov muabet sfativ deka znae Kako, znae Kako da izlaze covek, toj sam si kazuva, Kako posle jas da mu veruvam. Drugo Pola od negovite drugari se bas takvi koi imaat devojki zeni, ama si varaat. Duri toj mi go ima kazuvano toa. Samo me plasi deka ke kaze ne go znam devojceto I tuka ke nastane haosot.
@Bellaa1234 често те читам и забележувам дека си несигурна во дечкото. До кога планираш вака да тераш? Не те осудувам нити го бранам него но ми изгледа како да бараш причина да раскинете. Доста си несигурна во себе а и во него. Мислам дека е време да седнеш и да разговараш, искрено. Да си кажете што ви пречи, и да пробате да најдете компромис зошто во спротивно врската ќе ви отиде во пропаст. Не го притискај ни напнувај. Тоа гуши ама стварно гуши.
@Bellaa1234 Тоа што неговите другари ги изневерувале нивните жени/девојки не мора да значи дека и тој е таков бидејки сепак не се сите луѓе исти, но еве не ве знам ниту тебе ниту него. Велиш дека многу пати дечко ти ги изневерувал девојките што ги имал и поради тоа не си сигурна во него. Потоа, бидејќи гледам дека си доста несигурна во дечкото мој совет ти е да разговараш со него, не 'на шала' како што спомена ти, туку отворено да го прашаш. И без разлика на одговорот што ќе го добиеш, те советувам да останеш смирена бидејќи бурна реакција во каква и да било ситуација е залудна. И немој да правиш 'хаос' бидејќи немаш никаков бенефит од тоа. Исто така те советувам доколку не си сигурна во дечкото, а не си, да му раскинеш бидејки до каде всушност планираш да терате? Вака може само да прерасне во огромен хаос и да отиде во пропаст и, а со тоа и залудно да потрошиш време. Размисли си, дали вреди да бидеш со некој во кој не си сигурна и постојано да се стресираш и да се прашуваш дали те изневерува? Доколку не си сигурна во него - раскини и фокусирај си се на себе, работи на своите несигурности за во иднина да немаш вакви проблеми повторно. Секое добро
Јас па мислам имаш право да прашаш, а и да се сомневаш. Ама тоа зависи какви граници имате во врската. Според мене нема лошо ако го прашаш чоечки отворено, а на чоечко прашање заслужваш чоечки одговор. Нема да му забраниш да оди на одмори, ниту па да му наредиш како да живее, да бриши женски, да мижи по улица па за да е гушење. Само не сега додека е на одмор, туку кога ќе се врати и без љубоморни сцени. А друга работа е дека не треба наредните дечковци да плаќат за грешката на бившиот и дека треба работа на тоа.
Не знам дали баш темава е за тука ама ајде. Се дружиме со еден дечко веќе неколку години но ништо посебно исто така он се дружи со сестра ми. Бевме заедно на одмор неколку дена со делкото и дојдовме на тема дали може да биде нешто меѓу нас, јас кажав дека не бидејќи е братучед на зет ми и несакам да си расипам однос ако дојде до прекин. Он сега пишува со сестра ми и беа заедно на турнеи со неа, бидејќи делува дека има нешто меѓу нив јас ја прашав и она ми рече не ама воопшто не делува дека нема. Па сакам да слушнам други мислења и како да реагирам би сакала да знам Благодарам ❤️
Зошто се грижиш и да има? Ти си го одбила па дечкото има право to move on..Освен ти ако не чувстуваш нешто кон него, тогаш би ти препорачала отворена комуникација со него и сестра ти види, испитај ако нема стварно ништо пробај си ако има не се мешај само кажи и на сестра ти како се чувстуваш да ти одговори искрено. Животот е прекраток за грижење на зетој на брачеди
Ова како кога си на гости кога те прашуваат за јадење и пиење и ти велиш не, ама во себе си велиш: ај да ме праша уште еднаш. Зезањето настрана, седни и разговарај и прашај што те интересира, или трај си и запали си го мозокот со што е и како е.
Дечки искочив 3пати со еден, он секад викаше и добро си поминавме на сите три дејтови, приметив дека е заинтересиран ама двајцата се согласивме дека не сакаме врска него онака искачање само ама после секое искачање он ми пишуваше, враќаше, продолжуваше разговор и после третово искачање се договоривме за денес со тоа што од саботата ми враќа на 17 саати, а еве сега уште го нема од вчера, а наводно за денес бевме договорени. Ми личеше на океј човек искрено, би мислела дека ако не му се искача ќе пише имам обврски или нешто подиректно за да приметам дека не е заинтересиран веќе, ама вака со ghost-нување мн ми е детски, башка што претходно секад враќаше и викаше он за искачања. Што би можело да е работат и дали ако викне до после да искочам или сепак не? Ма да што не верувам зошто 20 саати сум оставена на неотворено, се допишувавме за нешто скроз трето, не беше поврзано со искачањево.
Ke go prasam sekako koga ke se vidime denovive. Ne sum dotolku da mu rasipuvam odmorot. Ne sum strasno ljubomorna nitu proveruvam sekoj cekor. No ete, se plasam deka ke mi rece vrska nemam slucajno mi ispadna I ja adnav so ima vrska. Ili nesto slicno. A jas veke znam deka e bila na istata plaza zasto I bese otvoren profilot. Sto ke my kazam togas, treba da prekinam realno deka laze. Kako jas posle ova da se ponasam ete neznam. Realno od Edna strana mi e preubavo so nego, posledno nesto sto bi sakala e da prekinam. Takov covek ne sum imala. No od druga strana neznam, zbori deka mu e preubavo, deka mu se svigja sto imame vrska so razbiranje, sto imame prostor za Nas dvajca, no toj odi predaleku. Okej folovnuvanja, no folovnuvanja na odmor ne mi stima. Ete ke vi pisam za odgovorot sto ke go ima. A poveketo mi rekovte postojano se zalam od nego I deka baram pricina. Ne, go sakam najveke, no tolku sum izgorena ne samo od deckovci opsto od lugje. Sto ako jas mozam da sum korektna zosto da nemoze I toj? Ete Mene me adnuvale barem poveketo so namera. Da ne se lazeme. Sakam korektnost,zdrava vrska a ne niz ulica da kazuvaat e na ovaa decko I me zamara, mi lajkuva, mi pisuva. Ama izgleda sum staromodna I Ili ke se naviknam na ova ili bez maz vo zivotot.
Извини а како знаеш колку и зошто му се нови .... Нели е тоа премногу опседнување незнам еве. .. што би барала да проверувам стално кој кого заследува на инста премногу непотребни причини за кавги и еве сега ако те излаже што понатаму? Ќе раскинеш и тоа е. Јас би раскинала барем без доверба тоа не е врска измачување е и задвајцата.
Pa odis na profil I poslednite ti ispagjaat. Ti kazuva praele gluposti. Nepoznato ime, ne makedonsko, oklucuvas I gledas na ista plaza. Tolku e ednostavno ne e opsesivnost. Pa da ke si ja rasipam vrskata I Mene taka mi stoe, izgleda najdobro e da si sam