Btw nova vest.....decko mi si dojde pregeska me iznenadi. Bev so drugarka I nemozev da zboram pred nea. Posle razgovaravme preku telefon I se fino go prasuvav zapoznavte li nekoe drustvo, ova ona, odgovorot bese ne, nisto ni edno drustvo. My odam na profilot so devojceto veke ne se sledat. I sega sto
Секс за една ноќ. Дур бил таму и неа и мачкал очи, дошол и ја блокнал да не се надева ни таа дека пак ќе се видат или ќе имаат контакт, ги отстранува сите докази, сега ти се враќа како ништо да не било, се излуфтирал. Не би продолжила после таков сомнеж во мене, ќе ме јаде црвот секогаш. Лажго, откачи го.
Se e mozno. Prasanje e zasto celo vreme go sledis i gledas koi mu se novi? Zarem nemas doverba? Ako nemas do tolku doverba zasto ste zaedno?
Направи фејк профил на инстаграм машки секако, додади ја девојката и пишувај со неа и ќе дознаеш дали имала некој тој период.
Не се следат или таа те блокнала? Јас некогаш случајно заследувам некои од Suggested. Во последен период ме нервира кога вртам сториња ми се појавуваат Suggested и ми се кликнува некој да заследам. Биди директна и прашај го во живо која ти е таа и покажи му профил. По лицето ќе дознаеш, по телефон за ѓабе ќе прашаш.
Отворено ќе го прашаш во живо, остај одоколу. Да не си клаваш мисли дека со тебе нешто не е во ред. Според мене има слобода, не му забрани ни да се дружи ни да нема другарки па за да си опсесивна. Многу се нервирам кога ќе му сјебат психа на чоек, оди па вервај на друг, па и одма ти си крива ако се посомневаш. Јас 100% не вервам на никој колку сака нека звучи како опсесивност. Нема да му висам на врат, далеку од то, ама ако е нешто сомнотелно, е. А ова мене ми е. Посебно шо во 4 месеци врска успеал да си се пофали дека изневервал. Во секој случај пак мислам дека треба да седните и смирено да прашаш. Не си ја мачи глата.
@Bellaa1234 Иако имаш многу стравови од тоа што си порано била изневерена, имаш право да го прашаш. Отворено и јасно, мораш да го прашаш. Јас би многу испаничила што веќе не се следат откако е вратен. Се мислам дали треба да давам совети во темава затоа што и јас ја следам листата на following на инстаграм и ова ептен би го премислила. Ама јас немам срам да прашам и да кажам дека сум сталкала. Ни ти немај.
Ne go sledam celo vreme. Toj postojano zasleduva novi. Niednas ne sum go prasala zosto, sto, kako. Niednas, ama toj den me natera. Ednostavno samo of sebe. Nemozam so lazni profili da se zamaram. Se sledaa, sega veke ne. Puknav, ne izdrzav mu rekov vaka I vaka. Mi veli nz sto zboruvas, ne sum sledel niti sum zasledil. Me prae budala. Edinstveno resenie e da mu recam ajde pisi I da vidime Kako ke izreagira. Jas zbudalev lugje, ako mi veruvate.
Читам, читам и не ми се верува. Не ги разбирам дел од маживе. 4 месеци девојка имаш. Не се многу, ама не се ни ич. На еден одмор не сте отишле заедно, шо е... колку реално? Една недела? Десет дена? Аман, која трка се трча не разбирам одма да се флертне, легне со некоја...Ќе избега возот за будуќност, дните в торба. Зошто девојкиве, жениве последно време, во не мал дел не се почитувани и ценети како што биле во време на нашиве? Кога ќе се вратат тие моменти теткиве стриниве мои што ги раскажуваат, како се бркале девојки, па ќе се удвара, па ќе пушти абер па ќе ѝ даде подарок, сум си викала ,, иии види го ти течо/стрико " ... Цел поход било освојување девојка, сега ние ѓоамити по хареми сме ,ние треба да се докажуваме да го кандисаме дури се одлучи што сме. Значи прашање коешто не треба да натераш некого да те праша. Јатрви сме по золва од трето колено. Порано некои моменти важеле за длабок чин на љубов сеа е нешто безвеза. Поени собираат ко у видео игра. Решение не е извештај и ревизија на активност на соц. мрежи, многу не ефективен трошок на енергија, иако ако приметиш нешто имаш право да прашаш, апсолутно. Единствено што ми паѓа на памет како логичен совет ви е : Не правете ништо коешто би ви го довело вашето (оти секој различно си дефинира и секој е во право) чувство на достоинство и личен интегритет под знак прашалник и не вложувајте поголем труд од неговите направени чекори. Ни емотивно, ни временски, ни интимно, ни никако. Лесно ли е? Не, од мене поемотивец нема, значи ич не е. Но, вреди. Кога повеќето ќе го прифатиме овој став, тогаш ќе се среди нередов и совети ќе бараат малку другите.
Стварно пробав да гледам позитивно и да напишам нешто позитивно дека можеби случајно ја има за следено т.е несакајќи, но не е случајно. Сега гледам си пишувала и претходно за него дека пишувал на други и лепел 100ки. Што очекуваш од него кога ова не му е прв пат?
Кај ќе напрат глупости, кај глуп изговор ќе дај, па уште да се мислиш на кој начин да го прашаш господинот да не случајно се навреди. И чоек шо лажи, секогаш ќе ве најди виновна и опсесивна, дека му браниш па затоа така напрајл. Ако не лажи и ти објасни убо, самото то ќе те натера уште еднаш да не се посомневаш. Не велам да дозволвате на дечко или женска да ве контролираат да не излезите од дома, да немате друштво, да не облечите маичка со деколте, ама граници! Речете шо сакате, ама непознати на социјални мрежи немаат никаква поента, шо ќе ви се освен ако не ви е бизнис профил?
Nema nadez neli devojki? Troska nadez barav.... Ama nemozam, nemozam da ne se posomnevam Kako sto umeat drugite. Sekogas proveruvam, narecete me glupaca. Sto, mozebi treba da sleponda veruvam na 21vek ili da se praam budala? Primekjam ama ne ti kazuvam? Pa zamislete da ne ja izbrisese ke bese druga prica. Bev mnogu srekna......ama tolku traelo.
Баш. Никогаш не ми се јасни тие што рандом заследуваат луѓе што не ги ни познаваат. Мене да ме заследи некој што не го познавам ми е creepy и си помислувам од каде ме најдил овој жити све?? Манијачки ми делува кој што сака нека каже. Канти за повеќе лајкови не ми требаат. А типот и претходно си задледувал и им пишувал на а девојката го фатила. Баш ме интерсира како се објаснал за оваа врска воопшто да им продолжи.
Леле, една емисија гледав, една за бившиот кажуваше. Човек неверојатно еј. Дете од градинка ќе рече еееј финтава ми е испод капацитет. Женава еднаш му фатила поруки на бившиот со некоја таман да ги прочита, влегол овој и го тргнала телефонот. Он цурата ја брише, разговорите такуѓере и ја тера да мисли женава оти ѝ се причинило. После, на пример, на некој предмет му го менува местото скришно, па ѝ вели ,, ааа ти не се сеќаваш дека овде го стави" После женава рекла ,, одамна неаме грав јадено тоа за ручек да правам ако не." типот ѝ вели ,, ама пред два дена јадевме грав, срце ти многу си расеана." Вика женава со цел памет ме тера да мислам дека сум се расеала општо за да се извади и цел тој труд само уште посумјив го направи. Мислам тактиките ја нисам одавде ти ниси одавде им се често толку лошо синхронизирани, главоболка.
Се спаси по само 4 месеци, гледај на добрата страна. И никако со ова да не губиш доверба во сите, а најмалку во себе. Никако. Наивни сме понекогаш, јас пример никогаш нема да научам. @tessie леле остај, не кажвај.
Не треба да приметуваш, а да не кажуваш, туку напротив треба директно да го сечеш, да бидеш сигурна во себе и да го откачиш без око да ти трепне.
Togas iskocete i prasaj go kako pomina na odmor, i zasto mi kaza glupost deka si napravil, sto glupost si napravil. Indirekno prasaj odokulu, ako mu kazes direkno nema da ti priznae stom ja bloknal.