Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    41.939
    Границите секој си ги поставува лично. Секоја ситуација, индивидуална е.

Во случајов што го постави, многу зависи која е причината за тоа комуницирање надвор од работно време, дали се има скриени намери или се на пријателска основа, дали се поставени граници во такво комуницирање од страна на партнерот или пак се гледа приближување и се преминува на некоја лична основа.

Ништо не е црно - бело. Така и треба да се пристапи, со отворен разговор преку кој ќе се гради меѓусебна доверба меѓу партнерите, наместо со токсични караници. Ако не може да се воспостави еден здрав разговор и да се изгради доверба, нема потреба зошто некој да се труди да спасува врска over and over again. Подобро е да раскине.

Инаку од мое искуство, интуицијата никогаш не лаже. :)

2. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.100
    Нема ништо убаво во додавање други женски. Во моето 34 годишно животно искуство многу добро знам да ги прочитам мажите и луѓето. И знам од кои да бегам, од тие што имаат 1065 заследени женски и постојано додаваат нови на пример.

Запознавање во граници на нормала, не претерана блискост. Не ми требаат машки колеги за муабети цел ден на интернет на овие години кога го имам дечко ми. :) Кога бев млада да, друго беше, на факултет друго беше се дружевме сите, сега е друго кога сите се скоро женети, мора некоја граница да се има. А, да ти кажам дека машки женети колеги ми се пуштале и тоа доста постари? Срамота жива. Се проценува тоа со кого треба контакт да имаш и колку. Ако си верен и искрен кон партнерот сам ќе си ставаш граници, нема да го лажеш дека не знаеш која е таа особа и дека никого не си запознал.

На Youknow, tessie, Lavender4 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.709
    Мислиш не го проверила? Ама најверојатно мислела дека ќе се смени, ама ете не се менува и сега ја јаде црвчето. Луѓето не се менуваат, кој каков си е скроен, таков ќе си биде. Можеби ќе глуми лудило некое време али на крај пак ќе излезе вистинското лице. Така ако не ви чини нешто, сечете во корен уште на старт.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    @Bellaa1234 А зошто не беше и ти со дечкото на одмор? Те покани ли тој?
    Плус кажуваш дека еден од другарите дури бил и женет, а сам на одмор.
    Мој дечко/маж да отиде така сам со другари на одмор толку ќе биде од врската/бракот. При девојка/жена мене ми е несфатливо одењето на одмор сам како да е сингл. Па после ,,нормално" е да направи такви глупости кога добил преголема слобода што сака да прави, дури и сам на одмор со машко друштво да оди.
    Што ќе им фалело ако тој те земел тебе, а другиот ако си ја земел жена му па сите заедно да истерате еден убав одмор во друштво? Ама ќе им сметате, нема да можат да запознаваат нови женски и да имаат авантури со нив, па после во очи будали да ве прават.

Значи да не се разбереме погрешно не сум болно љубоморна, тука нормално дека може да излезе на кафе или во кафана на 2-3 саати со другари. Ама да оди на одмор со денови сам ко јас да не постојам во неговиот живот е тоа не би го дозволила. Односно слободно нека оди, нема да го врзам за ланец, ама ќе си замине сингл, па слободно нека прави тогаш што сака.

И големо црвено знаменце ми е што бил неверен во претходните врски и не би имала ништо со таков, зашто не можам да очекувам дека баш сега ќе му дојде памет и за мене наеднаш ќе стане најверниот човек во светот. А без доверба не можам да бидам во здрава врска.

На JustBeautiful, babygirl20, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Bevme zaedno na odmor. I trebase Pak da odime slednata nedela spoken vikend. U megjuvreme si se dogovoril so drugari. Mene ne mi smeta toa vistina. Plus samo vikend bese. A za zenetiot drugar ne se mesam.

На cresa-jagoda и Srckata28 им се допаѓа ова.
  6. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.709
    Имаш бед бој само за тебе. Преку ноќ домакин човек се сторил. :D

#Очекувањето е мајка на разочарувањето
    #TelevisaPresentа

На tessie и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    И мене не ми е нешто кога мажи јавно на социјална мрежа ставаат слики од базен пример, shirtless шо би рекле. Ги поштувам, не ги осудувам, ама во романтична смисла мене лично ми е ладечки момент. Воопшто не правам анализа на личност врз основа на тоа, ниту пак мислам дека нешто заслужуваат т.е. си го бараат.

Ама, ако не ги познавам,па срамота да е да ги бришам, не ги заследувам, лајкувам, а после да ги оцрнувам тука.

Сите сме многу кул кога збориме за други жени, дали сте со истиот кул став кога станува збор за други мажи.. оти сум била сведок на мал милион ситуации кадешто мажи се покажале многу поосетливи, посуетни и полутковци од жени на тема на којашто тука се бара разбирање у стил не се занесувај. Другарка една на дечко и' покажа еден пилот кој порано работел на брод, го фалеше ова она нешто. Кога на типот му се уврте, нема нема ќе и' спушти ,,и Попај што праи? Тој убаиот Попај."

Ако денешниве жени толку пазат и на изглед и на се, посветуваат време, љубов, некои од нив, ако се боцкаат со токсини за да бидат убави и трпат секакви болки и непријатности, при грижата за изгледот ,не велам дека е ради вас де, барем господинот дечко да ја направи таа ситница, нека ја направи да се чувствува единствена, нека не дозволи да се чувствува недоволна. Многу ли е абнормално барањево?
    Најприроден инстинкт е саканиот љубоморно да го сакаш за себе си во рамки на здраво однесување.

На Guns N` Roses, -црноока- и Jasmin88 им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    Една можна причина се финансии.
    Друга, родители коишто не дозволуваат заеднички одмор/ живот со некој кој е само дечко/ девојка. Притоа нормално ако се оди на одмор, да не се понаша како сингл .

Еве, не е зор, нека не одат заедно . И моите не ми давале и за тоа ден денес ги слушам оти според мојот начин на живот, тоа ми е логична одлука. За туѓ живот , секој за себе си знае, ни судам ни коментирам. А , ако за недела дена провод како да е сингл му се жртвува потенцијален сопатник...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    2.977
    Конкретно во ситуацијата на членката, многу веројатно се случило нешто на одморот. Дали било неискуство негово во смисла сакал да вара, а со следењето и отследувањето не рачунал дека ќе го посматраат дотолку, дали глупост од негова страна, не е ни битно.

Другиот аспект е не е здрав тој живот да проверуваш што праел. Ај вие сте кратко заедно, ама коа ќе прочитам 3, 4, 5 години заедно овој го заследил, она му лајкна. Не збориме за некаков сомнеж туку онака непотребно си ја тепаш главата без разлика машко женско. Ако после 5 години не го запозна и проверуваш каде лајкнал провери и на кои машки им лајкнува дали е по гаќи сликан и дали му се познава она на сликата.

Имам закани добивано оти сум лајкнал слика, буквално дечкото пишува од нејзиниот профил ќе те тепам, никаков разговор немаше меѓу нас. Друга дечко и ја разбудил од сон кој е овој шо ти лајкнал, ми пишува она после 3 дена тоа беше причина да го откачам. А зборевме за јазик, насоки барав од неа, буквално никакви намери немав, ниту пред ниту после тоа пробав нешто. Сум ја додал од некоја група, што, да пишам у search што ми треба и ако одговорило машко да го барам за да не влезам у ваков "проблем"?

Скоро објавив некое стори на инста, некоја ми коментираше 10 гласовни пораки ми прати и се разврза муабет и ми даде идеја и насока како да го подобрам тоа што го правам и линкови и што со тоа, дејт договорив? треба да прекинам оти девојката ќе ми ги брои колку сториња ми лајкнала и колку слики

На babygirl20, Krisssss_93, Bratot и 4 други им се допаѓа ова.
  10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.333
    Не може да одговорите бидејќи ви смета нели? Бидејќи ако девојката ви го направи тоа веднаш ќе раскинете и ќе ја етикетирате. (fingers)

На Youknow и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    21.599
    Сакаш да кажиш дека ако си во врска не смееш да помислиш да одиш на одмор само со друштво, као забрането е и инстант асоцира на неверство?
    Оооокеј.:?:

На Anie93, Annora, Krisssss_93 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.715
    Допаѓања:
    24.018

Ima i zeni takvi, taka da ne mora generaliziranje.

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.715
    Допаѓања:
    24.018

Ako e stabilna devojka i so deckoto imaat odlicni odnosi, ne bi mi smetalo, ama ako e lesna dwvojka zaebi ce iskinis nervi batali ja. ,:D

Sun go iskusil seto ova provereno i dokazhano.

14. mashko903

mashko903 Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    - Да
    - Да. Мал едит: ако остане на заследување би го толерирал тоа. Али да земе да си пишуваат се знае..
    - Да
    - Да
    - Апсолутно да.
    И обратна ситуација ако е, ако ме прашаш мене да сум у врска не би го напраил тоа. Би имал грижа на совест. И не би имал време со такви глупости да се занимавам.

На Youknow, Bubbles02, -црноока- и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.634
    Феминки ме интересира ваше мислење околу ова, не е за мене иначе:lol:.
    Што би направиле доколку видите дека почнувате да имате чувства за Албанец?
    Да напоменам другаркава и тој не се толку блиски ама она вели дека се повеќе и повеќе има чувства за него, пробува да се дистанцира ама не и иде.
    Јас викам да прекине и да не иде подлабоко, да прекине дур нема ништо, ама љубов..

На Rinka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    Кој рече вечер ќе биде досадно...:D
    Сеа апологетите за лајкање туѓи жени ќе дојдат на каменување. Како можела... Jokey...

Се додека пробува да се дистанцира, нема да успее. Човек се дистанцира откако ќе увиди некои работи, бегање не е опција. Нека го запознае како човек пред се' па потоа како партнер за да види дали ќе може. Оти се' зависи од тоа колку силни ќе се двајцата оти само еден на друг може да се потпрат.

На Nane2356 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    21.599
    Дим да ме њама, ќе избегам.:D
    Не сакам да имам ништо освен пријателски однос со некој од друга вера така да то би било то.

На Tanjamm, Feminka22, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.332
    Шо има врска дали е албанец, ако е ок чоек?

На babygirl20, Angie1432, Bubbles02 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.575
    Најдобриот пријател мие муслиман :inlove: Сепам мислам дека не прашуваш базирана врз пријателска гледна точка..Ние за жал сме сеуште расистички, не доволно разбуден и многу close minded народ. Имаме ставови надметнати од бабите, татковците, роднините,опшеството кои се екстремен притисок :( Е сега ако е океј пријателката и ако не и смета се ова, ако е добар човек и ако може да се износи и со неговиот притисок тогаш нека пробаат. Секој својата религија. почит и најдобра варијанта надвор од Македонија. :hug:

На babygirl20, Nane2356, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    За Албанци и љубовна врска со нив сум против, ја не би никако колку и да звучи расистички:D
    За некој друг од друга вера како Турчин или Бошњак на пример, ако е open minded и двајцата не се оптеретуваат со религија, ако се делат заеднички нешта има искрена љубов зошто да не.

На -црноока-, Nane2356, Maca Macka и 2 други им се допаѓа ова.