Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Ова Инстаграмов да ти било меч со две острици. Од една страна може да послужи како платформа за наоѓање партнер, а од друга со продолжување на активно користење да попречи на таа врска.

Ова ме потсеќа кога Тиндер беше најактуелен и имаше постови од типот на "Го отворив телефонот на партнерот и Тиндер му/и е сеуште инсталиран. Дали ме мами?"
    Јасно е дека Инстаграм доаѓа со други функции освен намена за дејтинг, ништо погрешно со тоа, ама се почести се овие муабети каде Инстаграм прави проблеми во врска.

Мое мислење е дека ако врската е започната надвор од Инстаграм, да се има повеќе разбирање и доверба при негово користење. А ако врската е започната преку Инстаграм, тогаш треба да се биде претпазлив. Имам осет дека ако некој на 1000 женски става лајкови и коментира и праќа пораки, па упали кај една и почнат врска, дека со истиот behaviour ќе си продолжи и понатаму.

Да се надоврзам и за муабетот со Албанецот. Не знам зошто сите одма скокнавте за верата. Етничка припадност не е исто и со верска припадност. Албанец може да биде и христијанин, атеист, агностик, итн.
    Освен ако членката потенцира дека се работи за религиски проблем, тогаш прашањето и е мислам чисто од етнички аспект.

На Madrugada, tessie, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.631
    Фала ви на сите за одговорите. Ќе и пренесам се, па понатаму нека си одлучи сама. Инаку да за љубовен аспект е не за пријателски.
    И јас имам и сум имала пријатели од други вери и националности и тоа не е воопшто проблем.
    Јас и велам да види каков е, што е, она да не се труди многу да види како е од негова страна. Инаку ми вели дека си е религиозен, Албанец како етничка припадност многу си поштувал и немал баш пријатели Македонци.
    Не дека сега ова се причини некој да прекине, ама не знам она да би било нешто како би и било во таква средина постојано после да биде.

3. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    Па баш од овие причини што си ги навела религиозен, многу си поштува етничка припадност, не се дружи со Македонци реков сум против за љубовна врска со нив. Имам пораснато и учено во етнички мешана средина, Бошњаци и Турци се држеле до нас повеќе, сме се дружеле, не се толку големи националисти, додека Албанци се друга приказна, меѓу нив не дека нема добри луѓе ама повеќето си го носат у себе национализмот и она племенското Голема Албанија. една Дуа Липа иако ја слушам :D светска ѕвезда на секое се расправа за национализам и Голема Албанија, значи си го носат тоа у себе :D Не гледам успешна и искрена љубовна врска со нив, а плус и ситуацијава со нив во државава каква ни е и што поминавме 2001 :shake:

На Nane2356, Just.do.it, Maca Macka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Нема врска Инстаграм со однесувањето на луѓето.
    Тој шо си е по лажење, секако ќе лажи.

На Purelove92 и tessie им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Исто како што повеќето македонци, го носат во себе национализмот и она 'племенското' Голема Македонија.

Што според мене е ноторна глупост... ама ај.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    Ајде да не се правиме како да не знаеме кај живееме и какви сме, гледам дека ние Македонците дека големи националисти и племе нели сме па затоа сме граѓани од втор ред у сопствена држава. Ако нешто имаме како нација тоа е преголема толеранција и мирољубивост кон останатите, а најмалку кон сами себе, затоа сме таму кај што сме.

На babygirl20, Waverly Raven, boo3 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Националисти сме и ние и тие... како и повеќето балканци.
    Впрочем, затоа и на секои пет минути има воен конфликт или воена тензија.
    Босна уште не можи да се оправи од тој проклет национализам.

... ама оф-топик сме.

*Иначе грешка си. Ни мирољубивост имаме, ни толеранција.
    Да имаме моќ, се ќе испобркаме, освен православни македонци.

8. Elisabeth

Elisabeth Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    5.259
    Не мислам така, имаме соживот со тие што сакаат да имаат соживот, моето искуство така кажува.
    Ама да се согласиме дека не се согласуваме и да не ја носиме темава во друга насока.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.875
    Допаѓања:
    41.287
    Не може да бидете расисти зашто не се друга раса Албанците.Ксонофобични да.

Инаку за членката, не мислам дека треба да се прекине врската САМО зашто е Албанец. Е сега ако е националист, длабоко религиозен и не се дружи со Македонци не би почнала ништо.

На babygirl20, Waverly Raven, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  10. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Секој пишува со некаква намера, да не се лажеме, и во голем дел тие намери се скриени. Толку сум се изгорела на тие 'пријателски основи', затоа што слепо сум верувала дека тоа е навистина така, за да на крај ми биде забоден нож во грб. Па побогу доколку сакаш пишуваш со други, на "пријателска основа", зошто воопшто да се влегува во врска? Разбирам одредена потреба, ситуација и се тоа. Ама за се треба да постои граница. Еве јас од себе тргнувам, во врска сум, и доколку немам потреба некоја нема што јас да пишувам на некој колега или било кој рандом познаник. Да, пишувам на дневно ниво со долго годишни другари/ки, но со нив сум го поминала скоро цел живот. Нема што јас да пишувам со други и да ширам познанства, доколку сум се решила да сум во врска. И истото го очекувам и од партнерот. А за разговорот тотално се сложувам, токсични караници до никаде не водат. Но за да има здрава врска, треба да постојат одредени граници, и обострана посветеност, посебно искреност.

На AAKG, Billy Idol и Bubbles02 им се допаѓа ова.
  11. Beemo

Beemo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    397
    Ова ти е ко Американциве со guns don't kill people, people kill people.
    Не се работите така црно-бели, треба повеќе фактори да се земат во предвид.
    Ако некој е склон на лажење, не значи дека е изгубен случај засекогаш. Колку повеќе алатки му се даваат за да прави трчи-лажи толку полошо му правиме.

Некои луѓе засекогаш ќе си бидат такви, ама има и такви во чии чевли треба да се ставиме. Ако на нас Инстаграм ни нема destructive influence, тоа не мора да значи и за други.

Многу компании ја користат твојата реторика за да внесат пример gambling mechanics во нивните апликации. Велат дека тоа е само опционално, и многу луѓе не паѓаат на нив, но има луѓе со завист кој што можат да подлегнат на такви подмолни тактики. Не треба да се критикуваат тие луѓе, бидејќи на некои стварно им е потребна помош, а компаниите ја префрлаат вината на луѓето, наместо на нивните апликации.
    Инстаграм си знае како да те навлече и да ти даде dopamine hit и да извлече лошото од тебе. Кај некои не успева, кај некои да.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.564
    Допаѓања:
    8.201
    Целосно точно.
    Ние сме граѓани од втор ред во сопствената држава.
    За вработување, Албанците имаат предност. Е па немам ништо против нив, ама воопшто не е во ред на едните да им даваш поголеми права на сметка од другите.
    Не не!
    И за соживотот, се виде каков соживот може да имаме.

На tessie, elimkd и christinnn им се допаѓа ова.
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Jas da sum na tvoe mesto bi dala sovet onaka kako sto jas gledam na rabotite, a toa e deka jas ne si dozvoluvam da imam custva sprema nekoj sto znam deka nema nisto da bide od toa. Jas ne gi obozavam iskreno opsto a ne pa za vrska so takov. Ako mi e bliska, no ne se mesaj samo daj i sovet...

14. Krisssss_93

Krisssss_93 Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    136
    Зашто би ми сметало?
    Ако му веруваш на партнерот му веруваш во се.

Ако некој/а сака да вара ќе го направи тоа и додека е со тебе, ќе ја испратиш ќе си отидеш и она ќе легне со друг.
    Ова важи и за машко и за женско.

А иначе јас сум ја охрабрувал да иде и да шета што е можно повеќе.
    Така што еднаш ти кажав, џабе збориме јас и ти имаме скроз различно мислење, тоа што за мене е нормално за тебе е ненормално.

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    22.429
    Albancite kolku sakale prixnalemili ne i ovde se zanesuvate i izigravate liberslisti i open minded skroz, tie se so misla deka kogs i da posaka sex, mora zenata danmu dade, dzoa sex machine.. ova go xboruvam zato so vejce 3 meseci sedam so musliman i go analiziram so xboruva i kako zboruva, obicno tskvite kreaturi patrijahalni so datira od kameno vreme ne mi se interesni, pa zato 3 4 dena samo go slushav i sledev i mu go formirav profilot i karakterot negov.

На Dumbledore, Youknow, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    484
    Пак пишувам зошто никој не ме изрецка ваљда зошто е банален проблемот сега кога читам и други што прашувате ама да си ја пробам среќата уште еднаш:D
    Дали ако приметите дека машко што претходно било заинтересирано ви враќа сѐ поретко и поретко би продолжиле да му враќате? И тоа 2 дена пред четвртиот дејт почна вака да прави, не беше баш договорен дејтот ама онака спомнато беше да искочиме неделата, не верувам да се изумил и мислам дека е намерно, само не знам сега што понатака и зошто одеднаш така му се смени понашањето.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Тури му пепел

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Кои фактори?
    За гледање, сите гледаме, ама за изневерување - не.

И не ја користат 'мојата реторика' за да внесат гембилинг механикс, туку секаде каде што има нотификации и лајкови, е истата механика.
    Моментална сатисфакција.
    Добиваш мини-хај, секој пат кога ќе имаш нотификација.
    Дури и на форумов е исто :)

Абе познаваш еден и ги опиша сите. |(

И јас познавам албанци.
    Секакви.
    Исто како македонци.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Не сме граѓани од втор ред.
    Процентуално е вработувањето на државно.

Башка и за нив и за нас е со врски.
    Така да, сите сме во криво.

20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Очигледно не делува дека е заинтересиран за тебе. А зошто му се смени понашањето тоа никој не може да го знае.
    Друго, си се искажала дека не сакаш врска, тоа и го прави тој.

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.