Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ако нешто ти смета кај партнерот, а е променливо, треба да му кажеш отворено и културно.
    Ако сака нешто да преземи-ќе преземи.
    Ако не сака, а тебе ти е многу битно, ќе раскиниш.
    И то е цела филозофија.

Всушност, уште вчера Александрите го пиша ова.
    И нема ништо површно во тоа дали партнерот ти е привлечен, или не.

Сите имаме различни желби и потреби.
    Не е наше да одлучуваме, какви ќе бидат туѓите.
    Можеме за нашите.

На AAKG и Alexandrite им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.797
    Буквално рече дека од премногу работа нема време да готви, ама тоа е, дебелина автоматски е мрза.

На Jasmin88, buba4e89, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    И да е мрза.
    Ако ти пречи, ќе му кажиш со арно; ако не сака, а битно ти е: фала-пријатно

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.479
    Да, мрза е. Го мрзи да се грижи за сопственото здравје трупајќи се со храна.
    И да немаш време од многу работа, единствена варијанта ти е хамбургер од 7ца?

На franca и Alexandrite им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.797
    Мрза е ако лежи дома и ништо не прави, вака е вреден, само приоритет му е на работа. На некои луѓе им е тешко да воспостават баланс во сите области во животот, не се преправајте дека е он единствен, ама дека се здебелил најголем грев направил. Ццц

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    А кој рече дека ако немаш време за готвење под дифолт купуваш од 7ца по трипати на ден?
    А не јадеш тоа што ќе го најдеш во фрижидер, ајвар, паштета и тоа што е најевтино?

Работава, сите што се со плус во килажа, јадат од 7ца. :rofl:

На cresa-jagoda и simoncelicius им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.479
    Па од благо и нормално покачување на килажа до 10кг плус, не растат цицки и голем стомак.Значи дечково се има заборавено јадејќи мрснотии и шеќери.
    И зошто мора здрава исхрана под дифолт да е секогаш скапа? Плус, и ако дечкото се раскапува од работа, сигурно може да си приушти повеќе од леб, ајвар и паштета.

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.235
    Абе да, ти знаеш за рандом човек кој не го ни познаваш зошто и како се здебелил...мхмм....ете ѝ кажавме совети, нека си тера, не е битно другото што како било.

На Srckata28, simoncelicius и Jasmin88 им се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.479
    А ако не се работи за здравствен проблем тогаш од шо нагло би му се покачила килажата?
    Црна магија можи некој му фрлил.:|

10. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.093
    Очигледно имате 0 познавања од медицината и не знаете дека 90% дебелеење е поради психички и хормонални состојби. Плус и гени кои се поврзани со дебелеење кои на Балканот како поднебје секој 3 е нивен носител. Нагло се случува зошто одеднаш има некој дисбаланс кај луѓето. Колку луѓе народски кажано ждерат се и сешто и не се дебели, а кај други и без многу јадење и пазење, слабеењето и диетите се тешки и неуспешни, споро одат и треба многу работа. Можеби има дисбаланс што се случил кај човекот некој поради недоволно спиење, премногу работа ама ајде бутал хамбургери од 7ца. Поголема позадина има зад дебелеење од нездрава храна и мрза најчесто.

На cresa-jagoda, Lavender4, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.235
    Не кристин, не викам тоа, секако дека се здебелил зашто јадел премногу ама од кај знаеш како стигнал до тоа? Може немал пари да јаде па паштета јадел, може имал тежок период. Нема што да коментираме мрзи за луѓе што не ги знаеме. Нина си го знае дечко ѝ и нека си збори со него, тоа е тоа.

12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.479
    Пишувам од лично искуство. Најдебела сум била кога сум пикала се’ и сешто в уста. На висина од 1.59 сум тежела 72 кила, сега кога гледам слики од себеси изгледам ужасно. Тогаш не ми пречело, уживав во храната. Психички проблеми немав никакви, баш лабав период.
    Ама океј е, тука не можиш да имаш различно мислење, одма те стрелаат.

На Alexandrite, Stressed Out и simoncelicius им се допаѓа ова.
  13. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.093
    Тоа ти зборувам, најверојатно си носител на такви гени што се поврзани со брзо дебелеење и мора цел живот да пазиш, малку да се опуштиш ќе се здебелиш. Тебе може физичкиот изглед ти е многу важен и ќе се изгладнуваш само за да не качиш некој килограм, на секој качен килограм ќе бараш диети, цело време ќе си во тој круг качи 3кг, симни 3кг, а други ќе си живеат опуштено и со 5-10 килограми вишок цел живот и такви ќе се сакаат. Зошто еве кај тебе само 10кг вишок биле, не екстремна дебелина. Во текот на животот нема цел живот вечно да останеш иста тежина, партнерот да ти премерува за секој килограм верувам нема да ти е пријатно. Други луѓе истото ќе го јадат и нема за нив ништо да се фати, ги немаат тие гени.
    Секој најдобро си знае каков организам има, но за 72кг (не е ни некоја голема тежина верувај) сама за себе да се опишуваш со зборови ужасно личело, запрашај се дали сите што читаат тука се 60-90-60 пропорции и дали некого ќе навредиш. Во ред дебелината носи здравствени проблеми, но доста на луѓето им зборите дека се гадни, дека не биле убави само поради килограми. Ако сака некој сам ќе го промени изгледот и ќе слабее, не може сите да се исти и совршени. На некој да му кажеш за тоа само може да постигнеш комплекс да му направиш. Особено од саканите најмногу болат коментарите.

Не знам зошто само физички изглед се гледа и се стреми кон совршенство, лошо време е дојдено. Ретко кој во животот нема да има во некој период промени во тежината, се е тоа дел од животот, некој ќе слабее и ќе се врати на старо, некој ќе си остане со новата тежина и се е тоа избор на самиот човек пред се. Вие можете или да прифатите или да го оставите човекот и да си биде среќен со некој друг што ќе го прифати целосно. Ако одлучи да слабее и да се промени тоа треба да е само и само негова одлука.
    Како што на ниедна девојка нема да ја поддржиме да се менува за машко, да слабее за маж, да прави операции пластични за маж, истото важи и за момците. Зошто да се менуваат за девојките. Вие сте повеќе загрижени за нивниот физички изглед отколку за нивното здравје, а за мене тоа е red flag.

Последна измена: 1 септември 2022
    На cresa-jagoda и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  14. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Ти благодарам за советот.
    Ако не се лажам не зборуваме за некој килограм вишок нели?

Секако дека треба да се има осет и да се разговара без да се навреди партнерот. И секако дека љубовта не ја снемува. Не зборуваме за горе-доле во тежина како што разбрав, туку зборуваме за доста килограми за краток период. Причина би требало да се има во таков случај и да се помогне на партнерот.
    Ама да не се лажеме дека дефинитивно нема да ни смета ако некој комплетно го промени физичкиот изглед преку накачување килограми. Океј, секој со преференциите, мене лично би ми сметало. Тоа не значи дека љубовта ќе ја изгубам или дека не го ценам човек карактерно. Значи дека го преферирам поинаков. Тежината не е само за изглед, знаеме како влијае на здравје, на активност, на самоувереност, итн итн. На крај сами одлучуваме колку ни смета или не.
    П.с. мојот сопруг има 20 килограми повеќе од кога го запознав и вака ми е уште попривлечен. Што не значи дека ќе ми биде привлечен уште со 40 плус :D

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.678
    Јас ако добро се сеќавам истата девојка околу нова година имаше некој проблем со славењето со дечко и и тогаш си кажа дека освен со дечко и не искача и не се дружи со никој.
    А според сликите што ги постира се гледа и она како се храни, пици, гира, хамбургери.
    Малце дволично е да збориме каква храна јаде дечко и ако истата храна и она ја конзумира ама и смета кога тоа го прави дечко и.

Сосема е небитна темава со храна, ради паралела само. Инаку и со хамбургери луѓе слабееле ако биле во калориски дефицит ( за слабеење збориме, на девојката не и е битно здравјето кај дечкото).

Мислам дека ако сака да му помогне би нашла начин и двајцата да се хранат здраво ма да не беше ни тоа проблемот.
    Туку како да му каже без да се навреди..

Инаку Вајд имам некоја нејаснотија околу твоите излагања. Вчера ја листав темата со проблеми и се изнасмеав на едно твое мислење а беше поврзано токму со килажата.
    Девојка од форумов се соочила со коментар на основа на физички изглед од некој дечко дека не изгледала толку дебело на сликите и дечково директно си кажал дека на него му е важен физички изглед . Се смеев кога прочитав дека си и реплицирала со совет дека требала да му каже - Не знаев дека си толку глуп, се гледаше на сликите :D

Е сеа смета коа некој си ги кажува одма кои очекувања ги има од партнерот околу физичкиот изглед, или како што велиш овде треба да се каже кој каков критериум си има?

Последна измена: 1 септември 2022
    На Waverly Raven, cresa-jagoda, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.695
    Благодарам што ме читаш редовно, ми значи тоа, иначе скапо ми е готвење дома, поефтино ми е да јадам надвор ама јас не се дебелеам, колку и да јадам.

17. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Како да постапам, значи бевме еднаш на кафе. После тоа мораше да оде 1 недела не беше тука, од тогаш ми се луте оти не си пишавме таа една недела….
    И викам па уште сме на почеток
    Не сме во врска..,.
    Сега пак не е тука и само јас како да пишувам прва.,,,

18. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.970
    Поевтино ти е, ама здравјето евтино ли ти е? Паметам дека еднаш пишуваше дека имаш проб со проширени вени во цревата, чисто најдобронамерно поради тоа намали со хамбургери и нездрава храна (fingers) без разлика дали не се дебелееш, да не речеш после скапо ти наплатиле ;)

На Hecate, cresa-jagoda, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.678
    Нема проблем, нема зошто да се заблагодаруваш јас на форумов доаѓам само заради твоите мислења.

Не знам каква врска има дали е поевтино да јадеш надвор или дома. Го искоментирав изборот на храна.
    Ако сакаш дечко ти да се храни здраво и да ослабе ваљда треба да му бидеш некаква подршка. Ако си јадете надвор затоа што е поевтино ама не оди ти да гнетеш хамбургери а тој да седи покрај тебе и да јаде салата.
    Биди за пример можеби ќе го мотивираш да се храни поздраво и да симне некое кило.
    Поздрав.

На cresa-jagoda, bicycle и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.797
    Лоши навики во староста докрајчуваат, дечко ти ако те сака треба да те седне и да ти каже да не јадеш толку, а?

На cresa-jagoda, buba4e89 и simoncelicius им се допаѓа ова.