Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.540
    Брачетми и снаами се зедоја исто од ко остана бремена само тие се по 25години така да на прав пат сте.
    Биди радосна шо те сака и тебе и детето оти има случаеви каде што не си го признават детето па иди до кавги и абортуси...Нормално е да се убрза малце работата,со време да си се вдомите пошто лета брзо времето. Немисли на негативни работи пошто ги немаш.

На _beautyy_, samovila.red., cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    9.911
    Те сака, штом сака да се земете и инсистира. Маж што не те сака, ќе ти каже што сакаш прај, глава крши. Но на него му значите и ти, и бебето. Ти посакувам многу среќа со бебенцето и со бракот :l::)

На _beautyy_, ElenaOfRivendell, samovila.red. и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Правно ти е подобро во брак него надвор од него за бебето. Не е голема разлика. И ако не правиш циркузи од свадба се исплати.

На _beautyy_, ElenaOfRivendell, samovila.red. и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Kalimero855

Kalimero855 Нов член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    На кратко:
    Моментално сум средно 3та и како и сите други го имам -
    „Најголемиот проблем“ = (за мене) Не го разбирам женскиот ум

Ако се рапишам тука можам да напишам роман а воедно не сум ни сигурен дали е на соодветно место прашањево, но ете се воздржав од правење на тема бидејќи е само еден проблем и не е општа дискусија.
    Ако некој има живци, сака да се скине од смеење на тоа колку сум глуп , и да понуди совет на моменталната ситуација што ја имам нека ми прати ДМ/ЛП каде може да очекува да се распишам .Бидејќи колку и да сакам на кратко да ја раскажам нешто и да ме посоветува некој приказнава моја трае еве веќе 2 ипол години ако не се лажам и неможам да изоставам нешто што не влијаело и можам да напишам една турска серија ако ништо друго.

Некој би ми кажал само иди живеј го животот што се замараш си запнал за една ама еве ако не го пишев ова сега и одма на форумов,прво нешто што би направил ќе и пишев нешто на неа дебилно ќе се избламирав и ќе си ги закопав сите шанси што сум ги имал некогаш и сега.

Едит:Видов темата дека не е за поставување ЛП но незнам дали огромен реферат е во ред да се постави тука, и сепак не би сакал некој што ме знае лично да налета на се тоа што би го напишал тука.

Последна измена: 3 септември 2022
    На auslader му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.941
    @Jasmin88 Административно е поедноставно и полесно да родиш бебе во брак :D Јас не гледам проблем што сака побрзо да се земете, веќе биднала работата со бебе, а и заедно сте подолго време колку што разбрав. Баш дека е парче хартија, средете тоа навреме, отколку после да трча по шалтери и да признава дека бебето е негово и сл.

На _beautyy_, ElenaOfRivendell, simoncelicius и 5 други им се допаѓа ова.
  6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Го поддржувам него :)
    Кога веќе планирате брак, јас сум да се венчате пред да се породиш, затоа што јас колку што знам порано, не знам дали уште така прават, ако родителите не се во брак во изводот на бебето запишуваат вонбрачно, што лично јас не би сакала моето дете така да биде жигосано, плус ќе треба и двајцата да одите за да извадите извод на бебето. Зошто тазе породена да се малтретираш по институции? Ако се регистрирате пред да се породиш, после тој со изводот на венчани ќе може сам да оди да заврши работа.

На _beautyy_, minne992, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.093
    Благодарам на сите што ми пишавте. Решивме со финална одлука да се регистрираме што побрзо. :)

На _beautyy_, sparklie, nevermet18 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    12.806
    Подобро така што сте одлучиле, верувај да не ти го има спомнато тоа ќе ти беше дополнителен притисок и стрес.
    Другарка ми после 10 годишна врска остана бремена, и тоа дечко и си планирал кога сака да стане татко без да и каже, па го чекаше со месеци да ја земе за жена, јас да бев ќе разговарав со него. Нејзе и беше срам да праша од кога заедно ќе живеат а веќе беше со голем стомак.
    Сепак дечко ти добро размислил и ја прифатил разумно ситуацијата.

На _beautyy_, Jasmin88, auslader и 3 други им се допаѓа ова.
  9. auslader

auslader Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Истово би го кажала, дечкото е сериозен, грижлив и што е најважно созреан!

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Лелеле дечкото појма нема колку е среќен, треба да чести. Некој да тролаше појма немаше шо ќе го снајде, ќе си мислеше кај погрешил сиротиот.

11. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Заради административни глупости, подобро е да сте во брак кога ќе се породиш. Секако кажуваш сте планирале заеднички живот, деца, брак, така да завршете си го тоа со време :) после има мн трчање по институции за да го признае детето итн.
    Ако имаш желба за свадба со повеќе организации тоа може да го направите и со дете :D
    Што и да одлучите ви посакувам среќа и лесна бременост :inlove:

На _beautyy_, cresa-jagoda и Jasmin88 им се допаѓа ова.
  12. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.882
    Напразно се трудиш да го разбереш женскиот ум. :smoke:

Во ред е да се напише реферат, ако една порака не собере се надоврзи се во друга.

На Stark и simoncelicius им се допаѓа ова.
  13. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.268
    Пиши ми

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    Дали е ред флег ако не ти се јавува во текот на денот да те слушне туку си пишувате на инста и искачате? Ме сфаќате што сакам да кажам. Не збориме на тел. :)

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Не е. Имаме пишувано на темава пред месец за ова мислам, имав баш пишано дека ич не сакам на телефон да зборам со луѓе, преферирам пораки и таква сум и во врската, буквално за сите. И други феминки некои споделија свои мислења. Доста луѓе што ги знам преферираат пораки, некои па повеќе сакаат телефонски разговори. Зависи од човекот што преферира, но ако ти сакаш и телефонски разговори, направете си некој компромис. Си пишувате и искачате, мислам дека е океј. :)

На naturally, simoncelicius, _beautyy_ и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.584
    Ние на почетокот еден месец може, така функциониравме само со пишување и излегување, не се слушавме на моб.

На Kimberly11 и -црноока- им се допаѓа ова.
  17. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    481
    Не е, иако имам лошо искуство на оваа тема. Има некои едноставно не им текнува дека вртење на тел е опција или па мислат доста е на инста само што има да ја замарам по тел. Ако уште не сте нешто сериозни, океј е.

На Srckata28 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  18. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Не се слушаме на тел туку си пишуваме. Најчесто добро утро и како си што правиш, потоа во текот на денот правиме муабет но секој враќа на пораката кога е слободен и слики си праќаме. На телефон се слушаме пред излегување кога треба да се сретнеме, или ако е нешто ептен итно.

Ако ти се јаве само за да те праша како си и нема друг муабет и на двајцата ќе ви биде глупаво и потоа ќе нема што да пишувате воопшто на инстаграм.

На Traveler91, cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  19. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    Фала ви многу женски. :inlove::inlove::inlove::inlove:

На Dream-Girl, Guns N` Roses, idktbh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.584
    Дури ни броеви немавме разменето :lol: и кога ми побара број, му реков арно што ти текна :D.

На cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.