Како прво не е во ред да се пушташ на многу мали. Леле. 1-2 години помлади од тебе е океј. Друго, немаш причина да се срамиш, дечко. Трета ствар. Ти се допаѓа некоја девојка? Иди покани ја на дејт. Не сака? Чао, пријатно. Нова си бараш.
Не мора да имаш девојка сега. Притисок осеќаш оти ти се чини 'сите имаат некој'. Епа немаат сите. И не ни мора да имаат сите. Прво треба да најдеш некоја со која добро ви оди разговорот, со која имате заеднички интереси, па после да размислуваш за врска. Не е поентата да имаш девојка, само за да имаш девојка. 'Убавината' е релативна. Види околу тебе, ќе сфатиш дека секакви има во парови. И најбитна работа, нема шо да им се удвараш на деца од 7мо одделение.
Не е ништо страшно што досега си немал девојка. Само треба да поработиш малку на самодовербата. Опушти се ако некоја ти се бендиса имаш социјални мрежи ако си страмежлив првин таму пристапи, па викни ја да излезите на кафе, во парк. На чупиња од 7мо немој премали се. Имаш твои врснички наоколу. Што ќе каже овој оној не е важно. Надворешниот изглед ви е сега важен ама кога ќе помините над 25 год. ќе видите дека да, прво надворешно ќе ве привлечи, ама карактер, дали има муабет меѓу вас, емоција..хемија... е тоа задржва.
Леле се изнасмеав многу се изразив погрешно 7мо- оделенките ги дадов како пример дека сите ми изгледаат така исти и се дали биле 1-2 год помали или повеќе сите исто се облакаат денес неможеш од прва да ги препозннаеш. Е стварта не што незнам каде неможам од земја да ги ископам а скоро никогаш не сум во женско друштво да ми се засвиѓа некоја преку познаник и незнам како да го сменам тоа.
Втор брачед мој 29години има моменталмо, и досега нема ниту една врска ниту се има мувано со некоја. Уживај,не се преокупирвај пошто има и многу полоши случаеви од твојот. Сеуште си дете,живото е пред тебе,ќе ти излези шанса. Само немој да прекорачиш со страмежливоста како дудуко мој роднина.
Можно е да е глупост и да не е воопшто проблем но сакам да слушнам друго мислење. Дали има некакво значење ако порано дечкото ви праќал пораки за добра ноќ заедно со срциња и емоџи, а сега вели само добра ноќ и не користи емоџи?
Може и да има. Ти кога ќе видиш дека не ти праќа пиши му демек на шала, а бакнеж ?? Потсети го дека нешто фали, па ќе видиш како ќе изреагира.
Како може некој скроз да ги потисне или уништи некои чуства спрема некој, значи неможам да прекинам да мислам на една личност , цел ден ми поминува во фантазии а јас најефективното нешто што го имам во моментов да во буквален смисол snap-outnam е да си пукнам една медицинка во бутот. Сам решив дека ништо повеќе од другарство не е возможно и дека треба да се откажам 2 години од средно ми имаат поминато а треба дури уште цели две да издржам во ист клас.Незнам што би можел да правам кога една мисла на неа ќе ми го расипе цел ден со самото тоа што ќе ме потсети дека некои работи не може да бидат иако 2 години сум ги живеел во некоја делузија дека „Имам шанси“ се до пред некој ден кога се ставив сам себе во трета перспектива и дојдов до заклучок дека нема ништо повеќе од другарство.
Лол кога почнав да читам си реков којзнае што ке каже што се случило... то малецко уште 2 год средно како ке ја гледал ххахааха издржи јуначе
Му зборував неколку дена за во теретана да одиме, и константно ме одбиваше, и денес кога му спомнав, ми плесна во лице, ти знаеш колку пари кошта тоа, теретаната, немаш пари ти за тоа, како ќе одиме.. И му реков наместо да плаќаш да се товиме со нездрава храна по скапи ресторани, можеш да ги пренамениш дел од тие пари и да платиш теретана и за двајцата, бидејќи јас потреба од теретана немам а се работи за твоето здравје и изглед, и ништо не ми рече.. Ама многу ме изнервира, као немаш пари да плаќаш 3000 за теретана ти..
Медицинска топка мејби? @нина122 чим е за него и неќе, не го терај Не моеш на некој да му помогнеш ако сам неќе