Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Пази, тој и рекол да не се измачува па и да ја пријавил само, не мора да работи.
    Она едвај чекала да ги слушне тие зборови.
    Кај ги наоѓате бе такви ?:D

На Tiny Love, simoncelicius, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    8.164
    На Golden, Ivan4e04, butterfly6223 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    До кога со овие полемики,предрасуди и поделби? 21 век сме.

Љубовта не гледа класни разлики. Ја советувате да го остави поради материјалните работи, додека апстрактните жмаат под тепих.

Освен тоа дечко ти твој не е должен да ти плаќа теретана,плати си сама. Остави го човекот на мир.

На simoncelicius, Dumbledore, DrMTR и 8 други им се допаѓа ова.
  4. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.254
    Јас се чудам како млада личност би сакала по цел ден дома затворена со свекор и свекрва :D па и без нив да си, зошто да си дома и да очекуваш од друг пари на готово, зошто да не си самостојна? Не може цел живот и од мама и тато да зависиш... Во врска со неговите, тие функционирале така и веројатно така и ќе продолжат. Дека тебе ќе те издржува а нив ќе ги остави тоа малку потешко. Имаш избор, или да се навикнеш на тоа и да не ти смета што ќе вложува и за нив или да прекинеш.

На simoncelicius, crimson, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.350
    Допаѓања:
    15.869
    Па додека немаш дете можеш да работиш, па после првата година има нешто што се вика породилно, па пак се враќаш на работа. Постои градинка за деца итн. Преубаво е кога заработуваш, си успешна професионално и можеш да имаш фамилија и така, замисли.
    За година две ќе си ја траскаш главата коа ќе те манипулира со тоа што ти дава пари ама ти си знаеш

На Tanjamm, simoncelicius, crimson и 6 други им се допаѓа ова.
  6. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Се согласувам со тебе, пред се таа ќе живее со него, не е битно ни од какво семејство потекнува ни во какво влегува, кога се одлучуваш на таков чекор за заеднички живот логично е и таа да има удел. Сепак заедничко е.

На buba4e89 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.695
    Јас му реков да плаќа теретана и за двајцата за него, да се чувствува поубаво и да биде со помала килажа, за него да му биде поубаво и за неговото здравје, јас потреба од теретана немам и да е до мене, ич не би ни одела во теретана ама ќе одев поради него..

8. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Луѓето го родиле, пораснале, воспитале, школувале итн. Направиле се за него, кој знае од кога последен пат биле на одмор или си купиле нешто за нив само за да има за него и еден ден кога нема да можат сакаш тој да не се грижи за нив? Ццц

Знаеш што ако стварно го сакаш остави го пред да почнеш да го нервираш и да му го згорчиш животот.

На simoncelicius, bicycle, penelope10 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ама он очигледно неќе да намали килажа.Тоа ти викаме.Он бира ресторан и храна и да фукне 1500 за храна, место да се поти и вежба.

На simoncelicius, buba4e89 и нина122 им се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    21.479
    Ич не си во право.
    Обврска е да го издржуваш детето кое ти сам си го створил, додека да порасне нели. Нема сигурно комшијата да му плаќа образование и да му купува патики.
    Амаа, на психофизички здрави особи како што се родителите на вереникот, епа колку сака нека ми се родители, не може да ги издржувам цело време. Јас да сум во нејзина ситуација би ми пречело да се двои цела една плата која треба да е за нас/нашите деца и да оди кај неговите родители. Јес да, сфаќам да помагаш одреден период, криза, губење на работа , се’ може да те снајде,ама цел живот да си на грб на некој, тоа е чист паразитизам.

На Tanjamm, Amellie13, Lavender4 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Ќе бидам реална, колку и да мислиш за негово добро, колку и да се грижиш и добронамерно постапуваш со него и му предложуваш, не секогаш или барем во повеќето случаи спротивната страна тоа го прифаќа како навреда и понижување и малку по малку ќе почне да се повлекува..
    Ова е само мое размислување..

На cresa-jagoda, Snowflake92, Pinkdust и 2 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Претходно членката бараше совет како да му каже дека е угоен и дека нејзе не и е убаво да е дебел.
    Сакала да биде слаб зашто нејзе така ќе и е поубаво.

На simoncelicius, Dumbledore, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    А ако немаат пензија, не можат да работат што тогаш?

14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.695
    Taka bese, sto e taka, taka e..

15. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Тогаш погрешно сум сфатила, во овој случај сигурно би бил навреден, затоа што нејзи не и е привлечен.

На cresa-jagoda, Feminka22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    167
    Зошто дечко ти/вереникот треба да ти раскине:

1. страв ти е да не ти се мешаат неговите во бракот а веќе мајка ти почнала да ти се меша и ја слушаш
    2. мислиш дека си дете од фамилија, односно подобра од него, многу надмено
    3. ти смета што мајка му не работи а во исто време ти нејќеш да работиш и викаш дека е подобро жена што има дете да седи дома - зошто двојни стандарди за тебе и мајка му?
    4. ти смета што неговите немаат пензија а ако не работиш како ќе имаш ти пензија? а да, од дечко ти
    5. еве пошо викаш дека си дете од фамилија, си имала доволно услови и за кариера и бизнис ама пак не си постигнала ништо, а дечко ти го постигнал тоа најверојатно без помош од родителите - извини ама што придонесуваш ти во вашиот брак? што ќе дадеш на твоите деца?
    6. неговите пари се заеднички ама ако твоите помогнат да се реновира куќата, се нервираш - значи ти си партнер што сака да зема а нејќе да дава
    7. страв ти е за финансиски проблеми во бракот и место да разговараш со него за целава ситуација и за тоа како ќе постигне тој да ве издржува сите сам, се обраќаш кај мајка ти и на непознати-- ако не можеш со него да разговараш за проблеми, значи не си баш зрела за брак

На Golden, Tanjamm, Annath и 47 други им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    ја мислам дека после мислењево, нема потреба да се коментира.Закопување поштено.

На Tanjamm, simoncelicius, Dumbledore и 16 други им се допаѓа ова.
  18. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.268
    Ау :sweat:

На _beautyy_, bicycle, Nikolina35 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Луѓето никогаш нема да дозволат да зависат од нивниот син, ќе работат до последен здив. Ама годините си го носат своето и некој ќе треба да ги носи по доктори, некој ќе треба да им купи леб, и да ги понуди со храна. Ако направи манџа за нив ништо нема да ја чини ако има 2 чинии и за нив. Ете лично јас неможам да ги делам моите по се што имаат направено за мене, а нема да ги оставам ниту нејзините. За тоа е фамилија и во добро и во лошо.

На Tanjamm, samovila.red. и Pinkdust им се допаѓа ова.
  20. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Мислам дека девојчето јасно кажа каков и е ставот и кои се нејзините стравови..
    @Aljosha кратко и јасно објасни
    Не знам на која возраст е ама очигледно и е рано за брак.. Што знам..

На simoncelicius, bicycle и Feminka22 им се допаѓа ова.