А бетер паразитизам е жената да е со 4 нозе у вис, да ја издржува мажот, додека она иде у шопинг да купува со парите од мама и тато, затоа што поубаво ѝ било така по дома да си е и само нејзе да ја издржува. Не знаете неговите родители низ што сѐ поминале во животот, дали имаат здравствени проблеми и каква судбина ги снашло. Кога цел живот го поминале по ниви, копање, садење и продавање на пазар. Не секои имале услови да станат директори или имале услови да им тече стаж. Нема поголема гордост од тоа да му се оддолжиш на родителот за сѐ што направил за тебе.
Постојат класните разлики, оти различни класи се различно одгледувани и имаат различни очекувања. Ако мене цел живот ме галат и мазнат... а сум галена и мазнета... ќе мислам дека така е нормално. Сме, она што знаеме... она што сме доживеале. Треба многу разбирање за луѓе со многу различно одгледување да најдат заеднички јазик. Едноставно, светот го доживуваат различно. ... некои успеаваат... некои не...
И ја се чудам, читам по темиве, абе кај најдоа сите мажи со спратови да ја кажат тајната А ја тука се мачим, рмбам за да купам куќа. Не сум се распрашала на време изгледа. пс. Тоа што некој нема пензија не е невообичено, ниту пак некој треба да се чувствува "виновно", јас разбрав дека луѓето работат и продаваат на пазар, сепак дигнале и куќа. Синот кога веќе има бизнис, чудно што не си ги пријавувал родителите. Инаку минимум 15 години стаж треба за пензија, реалноста е дека не е лесно остварливо ова.
Сметам дека секој треба да вози здрав живот колку толку за себе па после за другите. Сметам дека најпрво треба да бидиме во здраво тело и здрав дух, би сакал било кого да мотивирам да си вежба од здравствени причини и после за атрактивност (оти повеќето вежбаат за второво ).
Како се справувате со анксиозноста и постојаното промислување дека нешто не е во ред и дека неговата/нејзината енергија не е иста како порано? Особено на почеток.
Не дозволувајте секакви мисли да ви го окупираат мозокот.Не влагајте у врски ако не сте спремни.Никој не е дужен да трпи токсични работи
Има. И дај Боже да има, ама зборам за на почеток, не сите одма ќе се дадат фул. Не ми беше тоа муабетот. Сакав да кажам дека не треба да го премислува тоа, или да го препрешува.и јас порано така се замарав, ги прашував дали е се ок, да не се љути, а уствари тоа беше токсично. Зборам за односи кај што нема сеуште јака емотивна конекција.
Se so treba e da si iskren i da mu dozvolis na (potencijalniot) partner, da odbere dali e spremen da se nosi so tvoite maani and vice versa.
Dzabe prajte muabet na teorija, sum imal i devojki so imaat problem so samodoverbi itn, ce se opraat posle ce te isplukaat, samo po sebe ce znajte dali e vistinskiot ili vistinskata, ovde nikoj ne mozi da ti pomogni, samo mozi da ti pomati umo xd
Мојот бивши не знаеше да се справи со анксиозноста која ја имав, напротив знаеше повеќе да ме излуди. Еднаш ми рече се плашел да не му забијам нож у грб, буквално. Со последниве негови постапки сега се каам што не сум го сторила тоа.
Точно така. Од такви личности шо понастрана оти утре другиден ќе се опорави и ќе те игнорира,нема муабет да ти напрај а тука си бил цело време кога имале потреба.
Лелеее!! Ме потсети на бившиот... Откако помина се', си велев: “Будала една, паничам да не се самоубиел! Да сум сега, ќе го турнам“ Немаше тој проблем со анксиозност, јас имав. Тој беше патолошки лажов и социопат. Додуша... ко ќе размислам и тој не е крив. Знаејќи како растел, не може да се очекува дека ќе биде одговорен член на општеството.
Дечко ми од три години (у последно време) константно е напнат. Што и да му кажам, ми одвраќа. Ако го прашам нешто, зошто истото прашање сум го поставувала 17 пати. Ми се чини дека ако дишам погласно отколку што дишам обично, он ќе биде накурчен. Јас сум човек што сака да комуницира па го имам прашано дали има некој проблем, дали сака да разговара но секогаш одговорот е "не". Му имам нагласено дека не се однесува убаво но ко од едно да му влегува а од друго му излегува. Исто така, сексот ни е намален. До пред некое време имавме секс регуларно (неколку пати во неделата). Сега ако не направам иницијатива мислам дека уопште нема ни да му текне но и често ме одбива. Мада повеќе сум загрижена за првиот дел. Секое мислење или совет е добредојден