Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Fala vi na site za sovetite mnogu sakav bebence ... i spremna sum i sama da go cuvam ama so velite so takov coek trcaj lazi ... neznam stvarno sto da pravam mnogu sakav da si imam mpja krv neshto za koe ke se grizam vo zivotot ... sansite za bremenost se mnoogu golemi ovaj pat .. stv neznam sto da pravam ... go izbrkav uste vcera koga ja procitav porakata ... deneska se imase otepano dzvonenje i pisuvanje deka veke trgnal na pat i deka me saka i deka sama se unistuvam deka ne e nishto i pak deka ne ni ja poznava .. duri mi rece deka neznam da cenam jas so vo zivotot stvarno lujge nishto ne sum mu pobarala bukvalno nishtoo se so prael prsel bez da me prasa kupuval raboti se trosel na mene a jas bukvalno sedi i cudi se koke si go vratam filmot i muabetite site ispadna kako seto to da go praj za da me manipulira na nekoj nacin .. mozi gresam ama stv sum povredena ne poradi toa so poke ne e so mene tuku deka na zdrav pamet budala me praj xD ne ja znael hahaha .. devojki denes mie mn podobro .. nesakam deteto samo da mi bide kako nego ama jas mnogu dobro ke go vospitam da ne bide kako tatkomu .. se razbira ako ima neshto ... ve sakam site i falavi na poddrskata

На Dayandnight, Сара Лав и Ich liebe им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    26.270
    Ќе си тераш ти со него ама ај, сега ааа ууу уште е свежо, дури и спремна си да го родиш сама, а уствари ќе замижиш што слегнат работите :wasntme: тоа е мое мислење. А ако ти е за дете, дека брзаш? Ако не со овај, ќе имаш со некој што ќе те вреднува, не е последен на светов, па ти без дете ќе останеш. Иначе по кажаново, класичен манипулатор, еве солза ќе пуштев и јас за малце оти кутриот тој,ти филм си прајш, не го разбираш, а он душичка, ти се предал максимално.

На marchi-cool, naturally, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ^BadGirl007^

^BadGirl007^ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    503
    Имаше простор да му дадеш шанса доколку ти признаеше се. Но вака не заслужува ништо, многу гадно нешто е да те лаже во очи, а очигледно е дека ја познава цурата. Ти прави гаслајтинг, божем ти "лудата" во ситуацијава. Гад!

На martine, Ugly Duckling и girl2 им се допаѓа ова.
  4. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Ne ne jas tamu ednas kaj so gledam deka sum izlazana ne se vrajkam ne dete da imame so saka neka e jas zavrsiv so nego ... bukvalno vcera placev dva saati ama posle si rekov za koja budala be .. zoshto stresovi da si stvaram .... si legnav vo 3i pol i sega duri stanav lujge ... mie neubo na dusata eve go uste mi pisi poraki i veli deka ne sum vo pravo i deka ne ja znaj ama jas go ignoriram .. iskreno ne ni sakam nekoj sega vo zivotot mn go sakav ova bebence mn vreme go cekam ... i nema da si dozvolam poradi eden manipulator da mi zamini i srekava vo mene (ako ima neshto) ke se boram sama ... ama vrajkanje u negovi pregratki vise nema snasa

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Мене бившиот ме молеше за бебе, се додека не открив што ми прави зад грб.
    И јас сакав бебе ама сфатив дека повеќе би заглавила доколку останев со него, така да..се надевам дека ќе си стоиш на збор

На girl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    14.194
    Страшен манипулатор, гледај само како ја префрла вината кај тебе, “се уништуваш сама”, “не знаеш да цениш”! За ваков човек, око да не ти трепни.

На IRBBB, martine, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  7. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Mn golema e poddrskata od vas .. ve obozavam ... ma nema sansa stojam na zborot toj e sk sega ke odi za germ... i mi pisi dase vratam ke bidime srekni zaedno hahahahaha go ignoriram ne vrajkam nishto ... em ne priznava em me manipulira uste so poraki ccc kakvi luge

8. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Ke popustis aj ti ,koj raskinal olku seriozna vrska od poraka ...Sega se lutis ti vladee momentot posle nekoe vreme ke se smiris...
    Ma da otvaraj oci ,ako so stois na zborot sekoja cest za tebe...
    A za bebencevo razmisli,ne e samo da se rodi.Na deteto mu se potrebni i majka i tatko ,tii mozes toa da mu go ovozmozis so druga licnost ,nemora da bide ovaa...Ke ima priliki trpenie spasenie...Ubavo razmisli....

9. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Potpolno te razbiram ali jbg ke bidam i majka i tatko ako ima neshto vo mene a na zborot stojam .. nesakam nekoj na oci budala da me praj .. ne ja znael haa be nervi iskinav ama znam deka me lazi svesna sum nemozi da ne ja znae a taja znaj deka i na pat ke odi haha ma nemoj ... jas so nego nesevrajkam nazad sto saka neka e nekam dame manipulira nekoj posto ne ni mozi ... dzabe tie negovi izgovori ne ja znam ne mi vervas sama se unistuvas ne cenish i 300 dr gluposti ..

10. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Tipicno manipulatorsko odnesuvanje...Ne pagaj na fori.. Bidi jaka,i cvrsta vo ovoj stav.
    I ako nekogas sakas da potkleknes ,seti se kako ti e sega...

11. iva555

iva555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    25
    Само можам да ви кажам едно девојки некој штом се осмелил додека е со вас да комуницира со друга толку е не се оправа ке продужи и не се измачувајте од искуство ви кажувам

На Hellobeautiful, mssuniquee, martine и 6 други им се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.678
    Јас сум во шок колку изневерувања има....
    И на колку случајно сум сведочела....

Денес случај, доаѓа со жена му и детето на ургенген. Жена му со една сестра и докторката во амбуланта. Он со детето во ходник и и пишува он на другава сестра зашто се прави дека не го знае.
    Алоооо, дошол со болно дете, жена му таму под сто стреса заради детето, а он си пишува со швалерката која е во спротивната амбуланта од жена му......

@girl2 јас не те знам од темите, не знам какви проблеми си имала ниту знам колку години имаш.
    Ама знам дека е тешко да растеш дете во функционален брак, а уште потешко како самохран родител.
    Да сум на твое место не би се осмелила да го родам.

За овој веќе и да не правиме муабет. Дури и да ти признал не би вредело да му простиш а вака со лажења и префрлање вина на тебе па ич.
    Да мислел дека прави нешто погрешно би пресекол.
    Штом имал потреба да крие пд тебе значи и те како знаел дека е погрешно.
    Собери два и два и треба да ти е јасно.

На girl2, cresa-jagoda, Ich liebe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @simoncelicius плус глумат лудило филмови правела изневерената, па колку си ја сака партнерката, манипулации еден тон.

14. iva555

iva555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    25
    Точно ние жените сме криви претеруваме абе што подалеку од такви луге. Се препородив кога го оставив сите заслужуваме подобро

На girl2, Purelove92 и bicycle им се допаѓа ова.
  15. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Мал апдејт.
    Ми купил торта. Се океј, му се заблагодарив и ме праша као што не било во ред пошто бев визуелно неодушевена.
    Не знам, може е у мене проблемот но сметам дека торта е поклон без никаква умисла. Поклон за кое нит треба да размислуваш нит да се потрудиш. У смисла да купиш нешто ко да не биде без ич.
    Дали моите очекувања се превисоки? Не знам, мислам не. Очекував нешто поспецијално од човекот со кој сум три години, посебно ради тоа што прв пат ми купува нешто.
    Ми рече дека сум била "ungrateful piece of shit". И така.

На БиЧос му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Вниманието што ти го посветил е битно, јас баш би се израдувала и на торта, што знам мене ми е важно дека тој помислил на мене а најмалку е битно што е подарокот.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Во ред, ти купил торта ,вов зошто би помислил дека ќе те воодушеви? Девојко потполно те разбирам, покрај тоа што сте 3 години и ништо не ти купил нека не очекува дека ќе се израдуваш на торта, наместо торта зошто не ти купил нешто симболично? Две години сум во врска, првиот роденден : Денови пред роденденот се договаравме што ќе земаме, како..јас ништо не купив зошто така беше договорот само мајка ми посака да ми направи тортичка што ќе ја дувам кај дечко ми.. Ме зеде од дома, ми имаше направено вечера, пошо е гурман голем го имаше спремено моето омилено јадење (преслатко), во еден момент му реков - Мајка ми не успеа да ја направи тортата , и ме погледна и ми рече - Еии па што не кажа ќе земевме, е ајде де ќе дуваш свеќички на мафини ете зедов :inlove:.. Се истуфкав, и 5 мин пред 12 од другата соба ми излезе со торта поголема од мене со поклон и со сите салтанати..Тогаш ми поклони ланче кое и ден денес од мене го немам извадено..
    Со ова сакав да кажам дека ете можеби не е битно ама многу значи кога ќе ти подари нешто што останува и секако гестот е најбитен, а он уште има збор да ти каже дека си "ungrateful piece of shit", прескромна сум што и на тортичка се радувам ама од страна гледано не е романтично..роденден ти е ...Да речам дека не е во ситуација да купи, наместо торта , што не земал нешто друго.

На sj *O*, cresa-jagoda, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Таа има поголем проблем од тортата. Тој криел работи од неа. Девојки не бидете во врска поради тоа што ќе ви подари, бидете во врска затоа што ве сака и ве почитува. Тоа е најважно.

На cresa-jagoda, Elennaa, Puellapulchra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Гестот е битен вистина, ама толку да не се потруди?
    3 години у врска, тој и купил торта па и ја навредил дека е неблагодарна.
    И јас не сум со партнер за подароци ама ќе ми биде мило ако малку повеќе вложил напор.

На mssuniquee, cresa-jagoda и БиЧос им се допаѓа ова.
  20. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    @bicycle Баш ова сакав да го претставам преку свој пример.. Во три години со една торта.. Мизерно е за него

На mssuniquee, cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.