Heloyy, novaa sum na forumov, inache imam 19 godini..I imam eden problem mozebi ne se osekjam samo jas vaka, bukvalno mnogu lesno se zaljubuvam,si stvaram opsesija, i sega vo momentov sum rastrevozhena za eden dechko so koj se gledam.. ova mi se deshava mnogu pati sekoj bi sakal za odnosi samo a nikoj realno ozbilna vrskaa.. izlagam so eden tip 21 godina e toj, go znaev odamna, pa bev spremna na takov chekor da spijam so nego, posle taa nokj mi pisuvashe, problemot e shto slabo vrakja na poraki po 2-3 saati nekogas i 5, okaay znam dekaa ne sum mu zenska, i ne treba da panicham...I sinokja bas se vidovme, pak imavmee...Na kraj na isprakjanje mi rece ke se vidime pak, no ne mi pishal deneska cel den, se osekjam mnoguu losho, kako iskoristeno, se prashuvam jas dali vredam? Ili ne vredamm, zosto kogo i da go zasakam, mora da go chekam jas, da mi pisue poo 3 saata, ne znam ama se osekjam ponizhena samata sebesii...Inaku imavme odnos za vreme na menstruacija, ama bese dobroo se...bidejki mnogu malku krvarev, sega se si mislam da ne e toa problemot nesto, taka da me otkacuvaaa, neshto radi toa, plus sinokja bas vidov poraki na instagram kaj nego 10, sigurno me smeta za rezerva, a si pisuva taka na povekje i koga saka vrakjaa...Ohh ve molam ne me osuduvajte za toa shto sum imaala odnos za vreme na menstruacija, moze li nekoj sovet, sto da pravam? Ne sakam da go izgubamm, barem nego go znaev odamna, ama togash ne bevme tolku bliski
Премногу си достапна за машките, тоа ги одбива. Во природа ни е да трчаме по вас жените и да ве освојуваме, да се трудиме за да се со нас. Вака некоја кога е лесно достапна и веднаш се ќе направи, не остава да оди полека се, ми остава мислење дека е некоја што форсира да биде со било кого и се би направила за дечко да има, не ќе треба да се замарам и ќе ми здосади.
Дали би се налутиле ако 5 до 12 ви откаже план за излегување дечкото? Бевме договорени да идеме во бар, се спремав, требаше да дојде да ме земе и ми се јави дека излегла некоја ситуација, морало таму да е и ме откачи.
Прво треба самата да си разграничиш. Мене ми изгледа овака од страна, на прв поглед, како да е врска за секс само без обврски. Како да ви одговара и на двајцата. Сигурна сум дека и он истото го мисли. Ама тебе и те како не ти одговара, бидејќи велиш брзо почнуваш да развиваш чувства. Зошто тогаш правиш грешка во чекори? На прва легнуваш со некој ако знаеш дека не можеш да останеш само на секс со него? Мислам дека сама си се поставила така, така и те сфаќаат. Не мораш одма да разговараш дека сакаш одма врска ама не мораш ни така брзо да одиш одма на секс ако гледаш дека тоа ти прави после хаос. И како што сфатив не сте во никаков однос освен за секс, не сфаќам зошто тогаш очекуваш да ти пишува цело време или само со тебе да комуницира. Разграничи си, ако не можеш да продолжиш со него овака тогаш стани помалку достапна. И кога ќе те викне да се видите, излези со него ама на кафе или нешто слично, прескокни го сексот и види како ќе се однесува потоа. Едит: ако се чувствуваш искористено тогаш дефинитивно правиш нешто погрешно.
Се зависи од причината. Ако му излегло ситуација да треба да седи со другари и гледа фудбал секако би се наљутила. Ако е ви прашање нешто озбилно секако дека не би требало да ти смета. Се случувало и да ми откажат и да откажам во последен момент ама се со оправдана причина. Сигурно дека, ако недај Боже на мајка му и е лошо и мора да ја однесе на лекар, ќе го откаже кафето со тебе.
Не би рекла, форсира. Можеби го сака, ама од искуство кажувам, не иде така. Треба малку да играш хард ту гет. Вака ко на закачалка си.
Јас би и предложил тројка со дечкото. Секако не директно. Можеби ќе ти се заареса па ќе фурате така. А и дечкото коректен изгледа чим ти се јавил. Подоцна може и некоја другарка ќе ти донесе во кревет. Ако не ти се допадне, живот иде даље.
Не е нешто сериозно, демек на другар му дошло дома некој шкаф да го составеле за помош. Сигурно лаже..
Mozebi i tocno e sleden pat pocekaj on da te povikaa, ti ne mu vikaj nisto koga pak ke se vidite, ako stvarno saka da izlezete ke ti pise uste utree, da nadoknadi za izgubeniot den sekakoo
Може откако завршиле со работа, ги почастил и сега откако дошле веќе ќе си поседат заедно. Разговарај со него, кажи му дека ти сметало и другпат да не му се повтори, но сепак не е нешто претерано за да се караш и лутиш.