Вака, со дечко ми сме заедно неколку месеци, се беше супер без никакви проблеми. Последниов месец стануваше се потешко за двете страни.Ја одржувавме врската, ама едноставно не идеше. Се видовме вчера и разговаравме што и како стојат работите и заеднички донесовме одлука дека веќе не сме пар, ама ќе дадеме можност месец-два-три одмор и пак ќе пробаме дали можеме да продолжиме затоа што двајцата сакаме, ама некако изгледа не беше време сега. Дали сте имале таков случај вие или познавате некој таков? Дали навистина мислите дека може пак да се проба?
Не е љубовен проблем далеку од тоа. Се знаеме долго, ама повеќе вкртуелно сме комуницирале, сме се запознале блиц на настан. Никогаш не сум и се пуштал. Сама ко да почна да подбуцнува во смисла да дојдам ја кај тебе не ќе да е лошо. И ден ми кажа и некако исчезна, сепак ми кажа причина зошто. Ај тогаш може ме откачи може не, не можам да знам оти беше специфична ситуација. Ама сеа вчера, викам шо праиме за утре и ко да ми дава изговор. Давам решенија продолжува со нешто трето. Сеа ќе бидеме на исто место преку работа неколку дена(не сме колеги, она е вклучена надворешно во работата). И не е некој мој тип искрено, ама коа ќе сме сами надвор од градот у ист хотел и двајцата сингл, ќе пробам. Мада искрено ми изгледа ко да е во фазон овој не ми се пуштал досеа, а толку време се знаеме. Малку ќе му дадам надеж,ќе го охрабрам па ќе си наоѓам изговори и ќе го откачам. Штета, 24 е, не е тинејџерка да троши време на можам/не можам/ќе се чуеме...
Ни прв ни последен маж/жена што завршил со некој што не е негов/нејзин тип, а е сингл и не бара озбилно
Чим не успеало за толку кратко време, нема да успее ни понатака. Не пробувај, продолжи си напред со животот.
Ама не ми ни кажа дека е тука па не некогаш па пак …. И јас затоа се налути На првото кафе.. значи после ми пиша И викам значи да прекинеме вика ако сакаш така ОК … и јас го избриша
Мажите имаат 2 мозочни ќелии и целата нивна работоспособност ја користат кон преувеличено анализирање на постапките на женски кои веројатно немаат никаква намера со нив.
Па добро ама тој одма го прифатил тоа и не се испозамарал нешто многу за ситуацијата, ни да се поправи, ни да види дали има шанса да се смирите. Затоа ти викам, нема потреба да се премислуваш за нешто што завршило.
@happygirl11 Само немој да се обвинуваш оти ќе ја изгубиш самодовербата па потоа ќе е многу тешко. За да успее нешто треба двајцата да се потрудат.
Не ти треба таков. Ти треба некој што ТИ ќе му бидеш на прво место, не другарите или кој било друг. Најверојатно и покрај тоа што така те советуваме, не верувам дека ќе нѐ послушаш, бидејќи така прават 95% од тие што бараат совети овде. Ако си заљубена, изгубена си и не можеш да размислуваш со ладна глава и некако "далтонист" си, односно црвените знаменца ти се гледаат зелени светла.
@en5 ќе ти дадам еден пример од моја дамнешна врска. Никогаш не му бранев да си прави планови со друштво, ми беше на стартот ќеиф што има големо друштво, супер беше, не беше затворен дома. Ми беше врска на далечина, и често кога одев на гости ќе се јавеше негов другар да се видат, па еве ќе му речев да го покани, ќе направев палачинки или слично ама тие сакале у град . Не сум имала против но по извесно време почна да ми пречи, еднаш отидоа да играат фудбал и се задржаа 5 часа, по фудбалот седнале на бурек во пекарница а јас го чекав дома како некој идиот. Не само нив, туку и комшии, внуки, сестри со оформени фамилии, а јас секогаш на последно место, ниту еднаш на прво. Со ситуацијата со фудбалот јасно ми беше колку е часот. Чекав само вистински момент. На твое место би преќинала, сериозно но изборот е твој. Во ред е да се дружи, но треба да има баланс. Тотално неопростива грешка му е тоа што те откачил во 5 до 12.
Го средивме проблемот. Еднаш се случи 5 до 12 да ме извиси. Ако се повтори, ќе биде поразлично. Сега е добро. Благодарам на споделените мислења и искуства.
Devojki ve molam za sovet. So decko mi sme vo vrska edna godina dosega mnogu problemi karanici sme pominale i se toa ama pak ubavo si funkcionirame sekojdnevno. sekoja den sme zaedno bukvalno nerazdelni zaedno ziveeme i se toa ama ima eden problem. Sestra mu zivee vo selo sto e 15 min vozenje od gradot tamu si imaat napraveno ubava kukja i se toa. I majka mu sekogas sedi tamu i so nejzinite deca. Ama problemot e toa sto nie bukvalno sekoja den sme tamu i tamu jademe nekogas kje mi rece i tamu da spieme kako nasa kukja da e taa i kako tamu da ziveeme. I predtoa odevme kajnea i ajde ne mi smetase tolku cesto sto odevme ama vo poslednite tri meseci stana sekoja den i mene toa pocna mnogu da mi smeta. Namesto nie da izlezeme nekade da prosetame nie dremime so sestra mu majka mu i so vnucite i jas nemam nikakov socijalen zivot. Ajde da reces ednas vo nedelata ama nema den da pomine da ne mi rece ajde kaj sestrata da odime. i imav probano odokolu da mu recam za toa ama ne me svana sto sakam da kazam. Bukvalno povekje sme kaj sestra mu negoli vo nasata kukja i tuka toj moze se osekja kako doma ama jas ne. Znaci jas sto ima tamu da jadam sekoja den ili da sedam koga si imam kade da bidam. Kako decko i devojka nie sme posebno a ne sme zaednica soniv i toj toa nemoze da go svati. Toj e na rabota i sestra mu kje mu pise rucekot e spremen i toj ajde kje odime bogdacuva kako jas da sum fanata vo racete pa neznam da pravam rucek. I negovite tolku mnogu se naviknaa da bideme tamu sto koga edna den nema da otideme sestra mu mu pisuva i mu zvoni i posle kje go prasaat zosto ne sme dosle. Strasno me nervira ova a toj mi vika neli ti e dosadno celo vreme doma i neznam ni vekje kako da mu ukazam deka mene mi smeta i nesakam vaka nasata vrska da funkcionira celo vreme da bideme so negovite i jas od nekoj drug da zavisam za jadenje da mi napravi. Sto da napravam?
Фино лепо кажи му дека ти смета секој ден таму на ручек да одиш, ако сака тој нека оди не му брани па ќе видиш како ќе реагира Во најдобри години и најдобро време вие се затворате во село со неговите
Mu kazav deka ne ziveam tamu nego deka imam svoja kukja i mi rece sto treba da znaci toa mu rekov deka me nervira toa sto nikogas ne sme doma i na toa samo odgovori deka decata sakale toest u smisla deka vnucite negovi ne barale tamu da bideme. pa utre koga kje bideme vo brak pobitni kje mu se vnucite da gi vidi nego doma kaj svojata zena da si dojde. i prekina diskusijata i sega neznam ni kako pak da pocnam razgovor za toa