За почеток, организирај ти со време заеднички ручек во ресторан или дружба со твои или заеднички пријатели или кај твоите или кажи дека сакаш ти лично да му подготвиш нешто убаво. Ако ова не му ја запали сијаличката, кажи му директно што ти сакаш и како си ја замислуваш врската. Ако не сфати, верувај ни бракот не би ви бил поразличен од ова.
Zatoa sto moze mnogu greska da me svati zatoa sto se raboti za sestra mu i vnucite pa neznam so koi zborovi da se izrazam neznam kako kje izreagira
Јебеш врска каде се плашиш да кажеш што мислиш и осеќаш. Сама се ставаш во глупа ситуација. Освен отворен разговор и желба за работа на врската, друго чаре ти е да се преселиш кај сестра му.
I ova go imam probano mu imam receno utre ova kje napravam za jadenje i ete op sestra mu vo poraka kajnego deka rucekot e spremen i posle mi zvoni i mi veli ne pravi nisto kje odeme posle kaj sestrara kje jademe ova se ima sluceno mnogu pati
A зошто толку се чуваш дали ќе се навреди или не ? Малку подиректна биди и отворена зошто сега ако не можиш да му кажуваш што те мачи, во брак воопшто не ќе можиш
Veruvaj ova tolku mnogu me maci sto sekogas sakam da ja najdam pravata prilika da mu kazam ama i kako da ja najdam koga sekogas sme so negovite doma retko sedime taka sami. Se razmisluvav dali da prodolzam vakva vrska ili ne ama planiram prvo da mu objasnam ubavo dosega sum mu davala mnogu “hintovi” ama kako slep da e ne svakja
Само отворен разговор и дирек во лице се што те мачи без да размислиш дека ќе се навреди Ти дури да му кажеш и трудна и ќе родиш и појке проблеми ќе си имаш
Исправи го, речи му дека тој ќе оди кај сестра му, а ти нема да одиш. Може тој само за себе да прави планови, не и за тебе. Особено не без да те праша прво дали сакаш да одиш. Ако праша зошто не сакаш, пак повтори му ги причините зошто. Ако не те сфаќа, ако ништо не допира до него, шо ќе ти е таков реално? Мавни му ги клоците.
Најди време и простор и разговарај отворено и искрено со него. Не знам како може врска а да се плашите отворено да разговарате како се чувствувате. Планирате понатака иднина и живот заедно да поминете нема веројатно цело време да стискаш се во себе и трпиш. Ако вистински те сака и почитува нема да му пречи тоа и ќе се потруди заеднички да се реши проблемот.
Е па во тој случај не се плаши ли тој дали те навредил со неговото однесување? Бидејќи и ова е на некој начин непочитување на партнерот со кој си во врска. Реално, типов не е подготвен да ги разлабави врските со семејството и да обезбеди достоинствен простор за својата врска и идно семејство. Во тој случај, само директно разговарај со него, а потоа види дали ќе има прогрес. Доколку и понатаму инстистира на секојдневни, целодневни дружби кај неговите биди сигурна нема да се смени, а ти не го навредуваш со ова ниту него, ниту неговите.
Епа направи ручек... И викни го... Речи ај денес кај мене ќе јадеме. Или речи му ај заедно да зготвиме нешто. Ако до толку не се осеќаш слободна да зборите отворено и да му кажеш, или ти е незгодно или страв како ќе реагира... пробај да договорите нешто друго...
Fala vi za sovetite kje probam da razgovaram sonego za ova oti stvarno ne se trpi toa sto go pravi. I sestra mu kako namerno da mu pisuva sekoja den za rucek. Najcudno mi e toa sto zet mu koga si doagja od stranatvo taa ne mu pisuva za rucek i koga toj kje si zamine pak i ajde nie sekoja den opnati tamu. Razbiram blizok odnos so sestra majka ama pak toj ne e maz vo taa kukja i ova e vekje preterano
Не можам да сфатам каква врска е тоа, во која не можеш отворено да зборуваш со партнерот за тоа што те мачи.
Кажи си отворено се што ти смета, немој да ќутиш, двајца сте во врска не е сам тој во врската, и да не е во ред секој ден да сте таму. Сепак не живеете со нив, вие двата си сте пар, треба да си бидите понекогаш насамо, а не секој ден на гости, на ручек.
Нели. Треба партнерот да ти е поддршка и да е тука кога ти е тешко, а не да не можеш со него ништо да споделиш...
da znam kje razgovaram za ova sonego sekako samo nemozam da najdam prilika sekoja den sme kaj sestra mu i resiv kje kazam se sto mi lezi na dusa pa kako saka neka svane samo kje mu ja kazam vistinata
Во таква ситуација јас би рекла дека веќе е подготвен ручекот и сакам дома да јадам. Најдобро отворен разговор веќе ти кажале.
Јас да сум на твое место кога ќе дојде зетот намерно по цел ден секој ден ќе одам кај нив. Биди и ти без осет како сестра му па можеби ќе се освесте.
Кажи му дека ако сака да градите заеднички живот, ќе мора да 'се помири' со фактот дека ти и тој (може и деца во иднина) сте примарна фамилија, а мајка му и сестра му се секундарна. Како ти што одбра да живееш со него и да ја напуштиш мајка ти, така и тој треба да одбере да живее со тебе и да ја напушти мајка му. И нема преговарање околу ова. Едноставно: Сакаш овде со мене, или сакаш таму со мајка ти и и сестра ти? И дај му период, до кога си спремна да чекаш на одговор. Затворен муабет.