Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Премногу си млада за да се затвараш дома со сестра му, сега ако не шетате, не се дружите и не се социјализирате понатаму нема шанси. Доколку тој тоа не го разбере тогаш подобро да му раскинеш отколку цел живот понатаму се да ви се врти околку сестра му.

На Unicorn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.302
    Објасни му убаво, не за како сака нека сване. Кажи му дека ги сакаш неговите и дека внуците ти се мили, ама дека сакаш да поминувате време сами. Се во свое време. Значи сум била во слична ситуација и само разговор ќе реши. Седнете, зборете, ќе те разбере. Не бараш ти да не одите ич, туку да намалете. Мора да се постават граници инаку цел живот исто ќе биде.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Кузнај дали ќе разбери.
    Години ми требаа да го одучам од некои работи.

смачено ми е од то: “Мажите земаат, жените се даваат“

На Purelove92, christinnn, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Како може грешка да те сфати? Нема ти да му кажеш дека ги мразиш и не сакаш да ги видиш.
    Многу комплицираш. Ќе му кажеш директно дека не можеш секој ден да одиш во туѓа куќа и толку. Дека си имаш свое слободно време кое не можеш да го посветуваш постојано на некој друг. Фамилија сте, ок, ама што е претерано е претерано, возрасен човек да не може еден ден да се оддели од сестра му.

Едит: сега ти ги разгледав мислењата, овој е истиот за кој што сме пишувале пред два месеци, така?

Последна измена: 28 септември 2022
    На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Balerinata

Balerinata Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    47
    Me ignorira, mnogu e laden, ne mi se javuva, mnogu slabo pishuva. Ne sme skarani, do pred 1 mesec vrskata ni beshe dobra, odednash e vakov. Dali saka da mi raskine, nema lice da mi kazhe i vaka pravi? :(

На DrMTR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    91
    da istiot e a mu imam spomnato deka tamu odam kako gostinka i deka taa ne e moja kukja i na toa samo mi rece jas se osekjam tamu kako doma osekjaj se i ti taka. I vaka taka pak po negovo ispagja na kraj pa sekoja den tamu i vekje mi se smaci i samo gledam da bideme nasamo da mozam da mu kazam za ova

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    17.570
    Прашај го, се друго се само претпоставки.

На Balerinata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Апсолутно те разбирам..
    И мојот правеше така,секој викенд нир моравме во село.
    И ке си му кажеш отворено дека ти смета и толку..
    Се додека ќутиш така ке е

На Unicorn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    91

Kolku sto povekje kjutam tolku i povekje se nerviram kamo da bese samo vikend ova sekoja bozja den i na nervi mi ide sega treba da odi vo stranstvo za rabota za nekolku dena pa kje mu napravam ubav muabet za koga kje se vrati od stranatvo da ne prodolzi istata prikaska

10. Balerinata

Balerinata Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    47
    Go prashav mnogu pati, izgovor e umoren sum, sega si dojdov od trening, od kurs, od shkolo, zafaten sum, 300 izgovori

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Не знам што да ти кажам. Т.е ти кажав, твое е дали ќе ги прифатиш советите.

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Направете отворен муабет, не се измачувај за џабе да мозгаш што мислел. Стави ги сите карти на маса, подобро да не сте заедно отколку вака да си тажна и да се прашуваш што е проблемот, да молиш за внимание од негова страна.

На cresa-jagoda и Balerinata им се допаѓа ова.
  13. Balerinata

Balerinata Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    47
    Да го прашам дали сака да раскинеме, зошто така се однесува? Да не се понижам премногу? Прва врска ми е, немам многу искуство.

На DrMTR му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    17.570
    Ќе му кажеш дека последниот месец приметуваш дека неговото однесување е променето, во однос на претходно. Дали има некаков проблем и во што е проблемот. Последен пат те прашувам и понатаму нема да инсистирам доколку не сакаш да разговараш, но со тоа врската ни се движи во непосакуван правец.
    И ако повторно те игнорира, јас да сум на твое место и јас би го игнорирала, откако ќе пробам да дознаам во што е проблемот, а немам никаков повратен одговор.

На bicycle, Snowflake92, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    И самата велиш да не се понижам толку...
    Тогаш зошто да се понижуваш?
    Штомм е ладен ,веќе не комуницирате како порано ,те одбегнува...очигледно е дека те одбегнува и ти го осеќаш тоа..
    Неможе некој да нема толку време во денот да размените некоја порака ,да се јавите или да се видите..Се е изговор ,зашто се нема храброст да ти го каже тоа...
    Јас да сум на твоето место би постапила исто ко него ,со истото понашање,и ќе си го насочам правецот кон нови нешта..
    Ако му е криво ќе те праша ,ако не значи му одговара така и уживај

На BlackNight, Balerinata, t.a.m. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. DrMTR

DrMTR Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    92
    За жал ова се знаци дека сака да прекине со тебе. Сето тоа што цело време е уморен, нема време за тебе и слично, ти кажува дека не е заинтересиран за тебе повеќе. Можно е и да има друга девојка со која си го поминива времето, а ти си бекап опција.

На Balerinata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Balerinata

Balerinata Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    47
    Mu vrtev, ne se javuvashe preeska. Mu pishav poraka da se vidime, na trening bil, mirisal od shto vezhbal, drug pat da se vidime. Mu otidov pred zgrada (od isto maalo sme) i razgovaravme. Raskinavme za glupava prichina. Sum go napinjala, ne osekjal vekje privlechnost od koga sum go odbila za seks.. Znachi ne sum go sakala, so meseci sme bile zaedno, a sum drzhela jas distanca. 15 godini sme, ne sakav da brzam za seks, izbrzav so vrskava, vo pravo bea deka sum mala. Roditelite bea protiv da imam vrska na ovie godini, za nego se karav so site za da odime letovo vo Ohrid na odmor, glupak, a toj za shto me ostavi. Mi olesni, celo vreme se prashuvav shto zgreshiv za da e takov. Ligle, odvraten ;( Si placham cela vecher..majka mi vika usluga ti napravil shto te ostavil, kje ti bide podobro vaka ;( me boli dushava ;(

На Ivan4e04, honey.11, Bellaa1234 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    2.412
    Го делам мислењето со мајка ти, ќе бидеш добро

На Ivan4e04, raww, martine и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    9.905
    Било, што поминало. Главата горе, Балерина. Грешки се случуваат. Кој жив човек не згрешил или не се покајал. Немаш потреба зошто да плачеш за таква стока од човек. Уште си мала. Животот е пред тебе.

На Ivan4e04, BlackNight, Snowflake99 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Премногу си млада, допрва ќе осетиш што е вистинска љубов и внимание од некого. Не се разочарувај ради ова, уживај си во годините.

На senjorita-v, Snowflake99, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.