Ехеее... уште колку пати ќе се заљубиш и ќе се одзаљубиш... Знам дека сега те боли, ама ќе помине. Скроз.
Немој да се разочаруваш, многу си млада. Сите сме ги поминале тие години, врски. Се ќе помине немој да се секираш, нема вечно да те боли душата. Излегувај си со другарките, со твоите дома организирајте активности, гледајте филм шетајте негде по нашава Македонија. Пренасочи го вниманието на др страна. Ниеден не е вреден за твоите солзи, затоа што тој што ќе те сака вистински никогаш нема да те прави да се чувствуваш тажна, освен солзи радосници. Размислувај мудро како и до сега, ќе се појави и вистинскиот за тебе. Уживај во животот Гушки до тебе
Cupce malo na 15 godini da placis za nekoj nemoj,so ke ti e,nedorasnat,neznael da te ceni,ic ne mu ja mislis,ima maski kolku sakas,nemoj da placis,mala si uste ne razmisliuvas kako sto treba,ic ne ti treba toj,koj sex koji gluposti,ako sakal ke razberel,ne se vrskite samo za sex,kisss
Vo pravo ste Podobro sum malku denes, bev vo shkolo, mi pomina vremeto, ne go mislev tolku. Kje bidam dobro.
Леле баш. И јас со маж ми на 15 години почнав врска, па повеќе од мување, држење за рака, со години не се осудивме да направиме, во 4 средно секс дури имавме. Детска врска, се знае како треба да е. Ќе речеш врсник, безбедно е да е со некој на нејзини години во тие години, а тоа секакви будали. Извитоперени генерации.
Малку сум вознемирена. Добив и тахикардија. Бившиот е блокиран на сите социјални мрежи, сепак денес најде начин да ми пиша, го откачив по брза постапка. Не бев дрска, само ладна, два три збора колку да не ме вознемирува повторно. Таков карактер е што ќе замара од секаде додека не вратиш. Ама сепак, вознемирена сум од тоа што ми пиша. Имав многу работи да му кажам (не у смисол да се објаснувам) туку работи што ги дознав за него дека зборувал лошо за мене по раскинот. Не можам уште да се смирам. Таман го заборавив, се појави.
Немој Знае дека си осетлива и ќе се вознемириш Игнорирај го и мисли си дека не ти ни пишал ни ништо, како да не постои
Смири се. Вдиши, издиши. Штом тој лошо зборел за тебе, не те заслужува. Никако да не враќаш на пораки. На игнор, и ај со здравје. Не се секирај, ќе го заборавиш по некое време.
Многу добро знае на кои финти паѓам, да ме прави љубоморна и знае дека би реагирала. Денес не паднав на тоа откако го откачив. Искрено се плашам од неговиот следен потег, знае од такт да ме извади. У меѓувреме се појави еден дечко. Се допишуваме, се знаеме и лично, се однесува со мене како со кралица но мене ми е пребрзо за било што ново. Свесен е за тоа и бев искрена, но сета ситуација со бившиот ме плаши да не погрешам и да го отфрлам новиот поради страв. Не му ја знам поентата на бившиот зошто ми пиша?
Игнорирај го, намерно така ти прави, за да те потсетува на него и да не можеш да си продолжиш со животот. Не е вреден.
Пошто е ропак. Нема што да прави сега и ај на бившата. Ќе си играм со неа. Не паѓај. Како што кажа. Само финти и тактики му се тоа за да види што ти ќе кажеш. Искочи си со новиот дечко. Види, запознај го. Па и да не бидне со новиот. Има толку дечки на светов, најди си нов.
Си му го погодила егото кога го откачи. Сега сака да ти врати со ова. Да го има он крајниот збор. Не се впуштај во разговор. Ако те контактира, кажи дека не сакаш да го гледаш и слушаш веќе и блокни го.
За жал имам проблем со инает човек, последниот пат, кога го блокирав секаде промени три припејд броеви за да дојде до мене, се надевам ова му е последно.
Ако те бара од други броеви, само спушти му кога ќе слушнеш дека е тој и блокирај го. Со текот на времето, ќе види дека не реагираш и ќе се откаже.
Не сум информирана како одат законите кај нас, неможе некако да извадиш забрана за пристап и контакт? Ова е психичко малтретирање.
Ми раскина додека јас мислев дека имаме нешто трајно а тој со месеци не чувствувал ништо и дури и отворено ми призна дека сакал само да ја преболи бившата. Ме направи да се чувствувам како 0. Умирам од желба да му кажам се што ми е на душа бидејќи бев доста воздржана. Многу ми е тешко и не ми се постои. Прв ми беше и ми закачи нож в грб. Како да верувам сега, како да преболам?