Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    8.677
    А зошто ти е битна неговата поента ако си решила дека си завршила со него?

Ова дека после раскинување ќе измислува се и сешто зборува доволно за него.
    Не знам колку години има ама право машко нема да има никакви грди коментари за бившата а не па да измислува работи за неа.
    Нормална девојка два пати би размислила пред да излезе со некој оваков сељак затоа што истото би ја чекало и неа после раскинување.

Битно е ти да бидеш сигурна во себе дека си ставила крај и дека е завшено. Колку и да имаш на памет сешто да му кажеш задржи си го за себе. Ќе видиш дека по извесно време ќе продолжиш понатаму со животот и ќе ти биде мило што си го ставила на игнор.

За такви како него само игнорирање е спас.
    Верувај колку и да знае на што паѓаш и колку да се обидува да те испровоцира е ништо во споредва со тоа што ти го игнорираш.
    Ако попуштиш и поразговараш сега со него за него ќе биде сигнал дека ако малку се потруди пак ќе може да те врти околу малиот прст.
    Јас дури не би го ни блокирала.
    Би ставала само seen и толку.

На cresa-jagoda, Bezimenka90 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  2. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Жалам.
    Колку години имаш?
    Не му придавај големо значење прв/втор/трет.
    Гледај све како на прво искуство... Ти било убаво додека траело, имаш убави спомени, и тоа е...
    Сам од себе ќе го преболиш, само дај си време. Пробај да размислуваш и да си зафатена со други работи а да не мислиш на него.
    Млада си сигурно, ќе си најдеш со тек на време некој подостоен за доверба.
    Шо пиша една членка за бившиот, ти направил услуга...

На Purelove92, cresa-jagoda, JustBeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Веќе откако се случи тоа го променив бројот, не го знае.
    Блокирав го и од новиов профил што го имаше направено.
    Денес сум малку подобро, ова вчера ми беше како шок.
    Се ќе беше поинаку да постапеше тогаш различно, да не реагираше лошо.
    Сега, минато е и нека биде таму, назад нема, се надевам нема да се повтори.

@simoncelicius ме изненади неговата порака и фалбите каде бил и што правел.
    Затоа што кога раскинавме паднаа многу лоши зборови од негова страна, и сега, таман си дојдов при себе, ми беше подобро од никаде тој ми пишува.
    Што е до мене, му ставив крст, назад нема, дур и да се смени тој ми стана одбивен.
    Вчера после краткиот разговор откако го откачив со зборови да не ме вознемирувс се обиде да ме провоцира, јас ништо не сторив.

Океј е денес.

На cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Жал мие многу, со вакви нарцисоидни манипулаторски садисти не се излегува на крај. Пријави за вознемирување и заборави дека постоел немаш два животи. Со среќа ( инаку пофалбите кај бил,што правел се за да се убеди самиот себеси дека направил нешто ) .

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.268
    Ми пиша дека ме сака назад. Многу сум збунета, едно чувствувам друго мислам.

6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.398
    И?
    Ако речам дека месечината ќе ја доближам до планетава за поубаво да ја видиш, ќе ми веруваш?

Фала богу дека ќе остане само на збор.
    Едно велам друго правам.

Овојпат не тој, ти сама себе ќе се понижиш ако од Х причина решиш да дадеш шанса или да му веруваш на поезиите.

Тресни врата и не отворај веќе.

На Ivan4e04, raww, baby-star и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Што ќе ти е таков што менува на неколку часа мислење? После тие зборови што ти ги кажал, ич не ти е потребен.

На _beautyy_, Purelove92, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Овој ако знае што сака во животот, си ја сечам и ја ставам на скара.
    Го одбила таа па ќе се враќа на сигурна опција.
    Направи си услуга и тргни се од него.

На _beautyy_, Purelove92, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Во принцип сум човек што секогаш се искажува она што ми тежи при раскинување без оглед на тоа што знам дека во моментот нема да му биде гајле,ама после некое време и те како ќе му биде грижа оти тогаш совеста ги стигнува.
    Ти ако малку се цениш себе си воопшто не би му се вратила, нека пати. Штом не знаел што има до себе тогаш, ни по втор пат нема да знае, биди сигурна.
    Направи сите наредни што ќе те оставаат да зажалат,а ти биди среќна што ти направиле услуга и си се спасила од такви.

На martine, _beautyy_, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Премногу си мала за врска и нешто сериозно.
    Ќе ти кажам директно тој не те сакал толку многу колку што имал планови и желби да те легне. Тоа е причината што те оставил, и подобро сега отколку потоа. Верувај дека не ценат сите што ќе им се предадеш со тело и душа, само гледаат мерак да истераат.

На senjorita-v, Guns N` Roses, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.749
    Успеавме да се скараме и на одмор за глупости. Си легна налутен, не ми прави муабет од прееска. Ми го расипа денот.

Бившиот ми риплајна на стори на слика што ја ставив од плажа (само слика од плажа, не сум јас на сликата), виде и се налути. Зошто уште не ми бил избришан, после се зошто сме имале пријателски однос, со кое право ми пишувал да си поминам убаво, каков повод сум му дала за тоа. Ми вика размисли си, бившиот или сегашната врска ти е побитна. Ставив слика и со него, ми вика намерно ти пишува кога те видел со мене, за да се караме, знае дека ќе видам, кога го имаш уште да ти гледа се што правиш, нека успева во намерата.
    Дали е во право дека треба да го избришам бившиот од социјални мрежи? :(

12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.398
    Те читав и претходно дека имате проблем.
    Верувам дека многу феминки ќе ми се придружат во мислењево, која од свое искуство, која поради искуства на блиски- тури пепел.
    Ако дозволи трети личности да ве „скаруваат“ и како импулсивно дете да паѓа на провокации, нека повели, ако не си му ти на прво место и нема доверба во тебе.
    Толку.

На Ivan4e04, mal.ecka, _beautyy_ и 8 други им се допаѓа ова.
  13. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.765
    Доста токсично..
    Детски.

На en5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.749
    Немаме проблеми баш. За тоа што поминува време со пријателите, блиско друштво се, јас немам другарки и можеби малку сакам затоа повеќе да е со мене, немам други луѓе во животот освен него.
    Не е љубоморен, самиот ми вика излегувај и дружи се, не сакам дома да седиш и мене да ме чекаш само. Бившиот само го нервира, премногу сум го правела добар човек и сум му давала внимание како за глупак.
    Порано се дружеле, скарани се уште пред да бидеме во врска. Може и тоа да придонесува за ситуацијава, не знам..

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    17.570
    Јас функционирам на следниот начин. Со бивши не останувам во пријателска врска и во комуникација, тоа што било, поминало, се најдобро и секој по својот пат. Зошто?? Нема потреба да ми го следат животот и да им го следам, фокусирана сум на сегашниот и не сакам едноставно да има недоразбирање и недоверба со сегашниот партнер. Премногу го почитувам, а и тој мене за да дозволам некој си бивш да ми го ремети спокојот.
    Ова е мое лично размислување, секој си има различен став и е дискутабилно прашање.
    И јас не би сакала некоја бивша да гледам да му коментира на дечко ми, реално.

На Ivan4e04, baby-star, _beautyy_ и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Делам исто мислење со тебе.

На _beautyy_, Flower27, simoncelicius и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Што си ти крива за тоа кој ти изреагирал на стори, да беше обратно ај..Дечкото најверојатно е искомплексиран со ниска самодоверба, наместо да ужива со тебе на одмор тој за социјалните мрежи..Што е битно минатото сега си со него и крај.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас пак воопшто не се замарам, може да ми срцкаат на стори само јас не ни одговарам. Тој твојот не може да ја исконтролира сопствената љубомора па вина гледа во тебе. Тоа е поради погрешни перцепции на нештата,а ти си будала да се нервираш и да му ја мислиш. Не е до тебе и не е твоја вина,да не беше бившиот ќе беше некој рандом и ќе беше исто.
    Типот мора да се договори со сопственото его кое што гледам повеќе го води, или ќе ти верува или ќе прекинете.

На Purelove92 и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Мене бившата ми е најбоља другарка. На свадба ни дојде. Таа има друг сега од странство еден тип кај него е и ми пишува. Со глупости се занимава типот.

20. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.749
    Размислив цела вечер и го избришав од социјални мрежи. Можеби вака е подобро, време е целосно да продолжам напред со животот без да го влечам него на грб, да ми пречи во сегашноста. Тој и ми раскина, јас може слепо бев вљубена и навистина го идеализирам уште. Да ми мислеше толку добро, немаше да сака кавги да ми прави со новиот дечко. Не ме сака за врска, а не сака да сум со друг. Не може тоа така.
    Утрово се е добро, се надевам други проблеми нема да имаме.

На Ivan4e04, cresa-jagoda, GirlRose и 8 други им се допаѓа ова.