Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ќе видиме...
    Зависи од тоа колку 'го сака'

А паметно би било да му се скара.

Кога ќе почнеш да одиш против себе, за да задоволиш друг, веќе си зацапал длабоко.
    ... и нормално, по пат ќе се изгубиш себе си скроз и еден ден нема да се препознаеш кој/а си...

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Јас само кажав здраво е секси таа почна со филозофии и изговори. Па морав да и кажам дека и физичкото здравјето има позитивни ефекти на психата. Има студии за тоа. Или не ни тоа така (facepalm)

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Е, и?

Не просветли!

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    @buba4e89 а ти со нив беше и слушна дека така му рекла и го навредила? Не знам како вака си тврдиш што точно било кажано.(facepalm)

Малку нереално зборите, дебелината не е трајна карактеристика и може да се смени, сѐ додека имаш осет како да посочиш не е ништо ни трагично ни страшно. Плус, ако гледаш дека партнерот ти станува зависен од храна сигурно е подобро да кажеш нешто отколку да го тешиш дека е супер и да му ги поттикнуваш навиките.

На Munchmallow20 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Edno e da posocis, drugo e da navredis.
    Ne se lutam ako mi reci nekoj deka sum debela, znam deka sum.
    Ama da go koristi kako navreda... e malku poinaku e...

*I slaba da sum, pa da me navredi za to, isto e.

6. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Тоа е ништо ново само на некои не им се свиѓаат фактите. Лажат, филозофираат, мутат вода, вадат глупи изговори е тоа е проблемот. Немаат храброст да ги прифатат работите како што се.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Партнерот не е восочна фигура па да го обликувам како сакам за мене да ми е убаво.

Членката во буквална смисла го кажа тоа. Не сум им светела и се надевам нема да светам на таква подла ситуација некогаш бидејќи на некои очигледно им треба огледало да се видат на што личат па после да се дрзнуваат за други да кажувааат какви се.

До утре сабајле наоѓај различни изговори да ја оправдаш членката и дека постапката е ОКЕЈ, кога НЕ Е.

Прифатете го партнерот со сите маани и доблести.

На senjorita-v, Candice.S, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    Заради ова раскинав со бившиот. Цело време слушав навреди од овој тип, еднаш па цела среќна си правев палачинки, за да слушнам "не смееш ти да јадеш палачинки, види се каква си, не туку барај само изговори да лапаш". До тој степен што ми рече ако се здебелиш откако ќе затрудниш, ќе ти речам остави ми го детето и оди си. :rofl:
    Остави го жити мене, со таков плиток ум никогаш нема да си среќна, цел живот ќе трпиш навреди и ќе мораш да се грижиш да не случајно накачиш 500 грама плус пошто нема да му си веќе привлечна на господинот совршен.

На Veta, Kalince1996, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Сум стасала до состојба, да ми речи дека “Му е срам да го гледаат луѓето со мене, затоа не ме шета за рака“, да си поплачам и да му простам.

Насилници не ви требаат во животот.
    Има да ви го сомелат умот, да не знајте шо е право-шо криво.

Пишав погоре...

*За инфо, имав 40кг помалку од сега, кога ми го кажа тоа.

На senjorita-v и simoncelicius им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Го пишам ова, за да ви кажам примери, кои треба да ги рачунате за црвени знаменца.
    Навредување е едно од најголемите.

На senjorita-v, cresa-jagoda, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    40 kg си се здебелила?!:o

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Да
    130кг имам.

*Од се' шо пишав во тој пост, ти се фати за килограмите.

На senjorita-v, Maca Macka, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    22.317
    Mene vo pobliska familija mi imase receno zosto imas pokrupna od tebe devojka, i mi veli ce te natepa hahahaha hihii ko kojznae kolku smesno da bese. A tolku bese kancerogeno zatruleno vo nivnite zatucani mozoci so mi idese da se smeam i da placam istovremeno od taga.

На cresa-jagoda, WildMk и nena2010 им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    126.810
    речи му

Ич да не ти е гајле каква ќе бидам , тоа ќе знае оној чие дете ќе носам а не ти. И раскини му.

Стока непрокопсана се збори ли така бе?

Инаку да знаеш дека кармата е интересна работа. еден мој бивши така знаеше да ме навредува, сега после 15 години го видов, мајко мила на што личи. Поплава како да го избацила. Само си поминав си се насмеав во себе си и реков, имало карма.

На Kalince1996, senjorita-v, БиЧос и 5 други им се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Јас имам организам склон кон брзо дебелеење и многу ми удира на психа тоа. Мало опуштање со храна, обавезно качувам килца. И на бившиот често му се жалев за ова и освен совети од негова страна, ништо друго не добивав. Цел живот мака мачам со тие 5/6 килограми, уште некој сол на глава да ми трие за нив фали. Боже пази да ми речеше дебела си, не ми си привлечна, очи немаше да ми види поќе. Инстант ќе го отсакав, ќе изгубев самодоверба и ќе се осеќав многу грдо. Не е само до навредата проблемот туку психичкото измачување после тоа.

На felisitas, butterfly6223, Candice.S и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    И мене така ми прават 100 реда еден збор и после лепење етикети и милион заклучоци за работи за кој не сум ги спомнал. Си прават муабети некои фаци тука со ликови кои си ги измислуваат. Мислам дека тоа е логички фалицитет strawman argument. Популарна шема.
    За кг тоа ми остави впечаток другото си кажав што си имам да кажам да не се повторувам.

17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    14.607
    Многу е различно,девојчето праша како да му спомне без да го навреди да повнимава на кг,а овде дечкото настапил дрско и безобразно.

18. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.498
    da se nadovrzam,mi e gajle koj kako me gleda,arno mi e,i debela da sum bas me boli.a ne sum slaba,ako me saka neka me saka kako so sum,ako ne aj mrsss od mene,bas me zabole,si se sakam sebesi,i ako treba da oslabam samo za mene licno ke oslabam ne za nekoj drug

На 1209, Srckata28, Candice.S и 6 други им се допаѓа ова.
  19. lionking1

lionking1 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    Ne e problem ispoved e. Imavme predobra vrska so devojka mi, za brzo ke polnevme 4 godini. Vrska prepolna so ljubov i srekja. Nemase nikakva ljubomora, imavme doverba eden vo drug, se dodeka ne se pojavi "drugarot' od rabota. Covekot za koj sto celo vreme me ubeduvase deka i e drugar.Imav celosna doverba vo nea i nitu ednas ne se posmnevav, a taa me izneverila. Celiot svet mi se srusi. Licnosta vo koja vlozuvav, licnosta so koja spodeluvav i radost i taga mi zabi noz vo grb. Mi se gadi od se. Mi se gadi od samata pomisla na nea. A sega me bara, da i prostam, zgresila. Zosto? Te sutna "drugarti"? Ne samo sto nema da ti prostam, ne sakam liceto da ti go vidam.
    Nikogas povekje doverba, ne samo vo tebe. Samo se nadevam ke go dopres dnoto, kako sto jas go dopiram.
    Nema nikakva uteha samo sakam da znam zosto? Eve i prasanjeto tuka da go postavam, zosto bi unistile nesto sto funkcionira? Taa kutese. Poloso vo zivot ne sum se osekjal. Cuvajte gi tie sto se grizat za vas.

На БиЧос, metallicaAa, Stressed Out и 5 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Монотонија можеби?
    Не го оправдувам неверството но ако те сакала колку што си мислел немало така да постапи.
    Знам дека е тешко ама глава горе, направи си услуга и тргни се од неа.

На penelope10 и Puellapulchra им се допаѓа ова.