Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не реков дека ја судиш.
    Сите се свесни дека сами треба да преземат...поентата е дека многу често кога некој ќе напише вакво нешто на форум длабоко во себе знае што треба да направи и уствари не ни бараат совет туку само поддршка и валидација за да се охрабрат. Затоа не мора одма уште толку да им се создава притисок дека сами си се криви.

Snowflake92 likes this.
  2. Pax

Pax Истакнат член

Па потполно си во право за потцртаново...
    И кола се купува на раат да си ја возиш, лично твоја, па и партнер се наоѓа со кој ќе си ја делите и ќе има осет и разбирање дека си почетник, па се греши.
    Тоа и искусен возач прави грешки, ама ај до неговата нервоза демек било, па нека си ја смири и регулира на соодветен начин.
    А за каква фаца си имала, ух немам коментар за тоа, страшно.:x

3. Sugar Ray

Sugar Ray Активен член

Made my day ..... Naj Vrv od se e , u prvi 3-5 min nekoj\ja te upoznava i odma bombata " a ti kaj rabotis " !? -_- SO edno prasanje znae bukvalno se za tebe , od prviot moment koga nauci da odis i go izusti prviot zbor do pass na femina :) So e uste poloso ne pocnuva konverzacija , ne prodolzuva muabetot , u 95 % slucaevi ke sledi " a kolku plata zemas ' !? I tolku se znam za tebe , nema so da praime muabet povekje . A ako nekjes da im odgovoris nekoj znaat uste da napinjaat use 5-6 pati ke prasa, nikakvi megju redovi suptilni znaci ne znaat da citaat ni facijalni deka nekjes da im odgovoris , ako gi koregiras ,neso ti fali , ako gi opomenis " neso ti fali " , i ti ke ispadnes krivata -_- Toa e Makedonce za ogovaranje i ljubomora sme prvi u svet , i site ni se krivi koa ne sme uspeale

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не пробувај да го оправдаш на ваков начин. Сака да те контролира, манипулира и да го слушаш него, да си зависна од него, затоа не сака да работиш.

buba4e89 and cresa-jagoda like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Нема притисок ама баш никаков, напротив давам реална објективна согледаност на целата ситуација. Ако се цени себе си ќе тргне од себе си. Ќе си рече “чекај бе што правам јас од себе,зошто го дозволувам ова, мајка ми и татко ми не бдееле над мене за некој недоделкан да ми го прави ова.” Многу е полесно кога ќе се соочиш со реалноста, отколку кога ќе се потапшаме по рамо и ќе чекаме акција. Едноставно од таков бегаш. Жртвата не избира ама дозволува, од некого ако сакаш да си одиш нема да одиш на средби, едноставно испаруваш.

Pax and cresa-jagoda like this.
  6. Pax

Pax Истакнат член

Потполно си во право за првиот пасус, па и за вториот ама оној дел дека осудува јас па не го сфатив до толку осудувачки туку повеќе во контекст освести се побрзо, не се ставај во улога на жртва и не му трпи и толерирај секакви глупости и навреди.
    Членкава и самата пишала дека е свесна дека тој не е во право и дека си игра игрици со неа, со начинот на кој размислува и се однесува, ама оној дел дека се мисли дали да му раскине и како да му раскине, дека решила да се видат па да му раскине мене не ми се допаѓа.
    Убаво некој и пиша прекинуваш контакт и готово.

buba4e89 and simoncelicius like this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Кога ќе прочитам вакви приказни, се прашувам зошто толку се мразите себеси, за да бидете со вакви суштества кои немаат ни грам почит спрема вас. Млади сте, наивни, мислите дека тој е единствен и друг нема да најдете ако го оставите.
    Научете да се сакате и почитувате себеси, а не да се ставате на второ место под некои мочковци што се изживуваат со вас. Ако тоа значи да бидете сами, бидете. Ќе дојде некој подобар.

buba4e89, eli25, Mikha4 and 8 others like this.
  8. gazoza

gazoza Истакнат член

Пишете ми лп за совет набрзина кратко е. Фала.

IreNey9 likes this.
  9. Unholy

Unholy Нов член

Му раскинав, веќе одлучна бев. Само како што кажавте ми требаше некој да ме охрабри. С сакав тоа да биде во живо затоа што кско и да е долго време сме поминале заедно. Причината му ја кажав, рече дека ме вреѓал затоа што јас сум го поттикнувала тоа од него и сум се лутела за глупости.(facepalm)

penelope10, Angie1432 and Stark like this.
  10. gazoza

gazoza Истакнат член

Толку не може никој да ми пише?

11. Stark

Stark Форумски идол

Че ти иди период ко че си речиш чекај можеби можам да го средам ова.. Немој.

И да ти дојди да те моли, немој. :D

Unholy likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти кажав те манипулира.
    И пак се обидел… добро е се обидел.

Be happy.

simoncelicius likes this.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Пиши тука набрзина некој ќе ти даде совет

_beautyy_ and cresa-jagoda like this.
  14. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Дали навистина веруваш дека можеш да добиеш набрзинка совет за нешто сериозно од луѓе што не те познаваат, не можат да имаат јасна и целосна слика за проблемот, а во лп секој може да ти пише и прашање е колку е компетентен да ти даде совет?
    Малку наивно и потенцијално опасно.
    Подобро пиши општо, па да видиш различни одговори, па ако се вклучат повеќе луѓе може и поинаква перспектива да добиеш.

sj *O*, _beautyy_, Pax and 4 others like this.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Добро де не мораше јавно да искараш не е прва/прв шо прашал така дури и чудно ми беше шо никој не пишал приватно..

16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Личност што никогаш не превзема вина и ја префрла топката на друг за неговото недолично однесување.

sparklie, sj *O*, _beautyy_ and 6 others like this.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Си се спасила од таков човек. Мило ми е што си собрала храброст и си донела добра одлука.:hug:

18. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Не сакав да ја искарам, туку да ја советувам.
    Можеби тука повеќето се млади и си имате некоја комуникација која јас не ја разбирам, зошто случајно ви упаднав во темава.
    Сепак, некако ми е небезбеден таквиот начин на примање совети. Откај знам кој ме советува, колку знае што ме советува, и сл??? Кога е вака во темава сметам дека е побезбедно.
    Не сакав да навредам никој

19. Lalalala99919

Lalalala99919 Истакнат член

Девојки едно прашање незнам дали е проблем но ме интересира ваше мислење. Сум во сериозна врска супер ми оди се со човекот ми е топ . Но, пред малку ми призна дека порано имал изгубено сериозни суми на спортска мислам комотно еден стан .А понатаму си го средил животот и никогаш не посегнал по тоа. Му кажав дека сум го разбирам и тоа што се случило била добра животна лекција за него и дека не го обвинувам . Да не ја тупам, а што ако некогаш повторно? :( уф !

IreNey9 likes this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Ако сакал да се направи џекче со ова гадно се заебал.