Не реков дека ја судиш. Сите се свесни дека сами треба да преземат...поентата е дека многу често кога некој ќе напише вакво нешто на форум длабоко во себе знае што треба да направи и уствари не ни бараат совет туку само поддршка и валидација за да се охрабрат. Затоа не мора одма уште толку да им се создава притисок дека сами си се криви.
Па потполно си во право за потцртаново... И кола се купува на раат да си ја возиш, лично твоја, па и партнер се наоѓа со кој ќе си ја делите и ќе има осет и разбирање дека си почетник, па се греши. Тоа и искусен возач прави грешки, ама ај до неговата нервоза демек било, па нека си ја смири и регулира на соодветен начин. А за каква фаца си имала, ух немам коментар за тоа, страшно.
Made my day ..... Naj Vrv od se e , u prvi 3-5 min nekoj\ja te upoznava i odma bombata " a ti kaj rabotis " !? -_- SO edno prasanje znae bukvalno se za tebe , od prviot moment koga nauci da odis i go izusti prviot zbor do pass na femina So e uste poloso ne pocnuva konverzacija , ne prodolzuva muabetot , u 95 % slucaevi ke sledi " a kolku plata zemas ' !? I tolku se znam za tebe , nema so da praime muabet povekje . A ako nekjes da im odgovoris nekoj znaat uste da napinjaat use 5-6 pati ke prasa, nikakvi megju redovi suptilni znaci ne znaat da citaat ni facijalni deka nekjes da im odgovoris , ako gi koregiras ,neso ti fali , ako gi opomenis " neso ti fali " , i ti ke ispadnes krivata -_- Toa e Makedonce za ogovaranje i ljubomora sme prvi u svet , i site ni se krivi koa ne sme uspeale
Не пробувај да го оправдаш на ваков начин. Сака да те контролира, манипулира и да го слушаш него, да си зависна од него, затоа не сака да работиш.
Нема притисок ама баш никаков, напротив давам реална објективна согледаност на целата ситуација. Ако се цени себе си ќе тргне од себе си. Ќе си рече “чекај бе што правам јас од себе,зошто го дозволувам ова, мајка ми и татко ми не бдееле над мене за некој недоделкан да ми го прави ова.” Многу е полесно кога ќе се соочиш со реалноста, отколку кога ќе се потапшаме по рамо и ќе чекаме акција. Едноставно од таков бегаш. Жртвата не избира ама дозволува, од некого ако сакаш да си одиш нема да одиш на средби, едноставно испаруваш.
Потполно си во право за првиот пасус, па и за вториот ама оној дел дека осудува јас па не го сфатив до толку осудувачки туку повеќе во контекст освести се побрзо, не се ставај во улога на жртва и не му трпи и толерирај секакви глупости и навреди. Членкава и самата пишала дека е свесна дека тој не е во право и дека си игра игрици со неа, со начинот на кој размислува и се однесува, ама оној дел дека се мисли дали да му раскине и како да му раскине, дека решила да се видат па да му раскине мене не ми се допаѓа. Убаво некој и пиша прекинуваш контакт и готово.
Кога ќе прочитам вакви приказни, се прашувам зошто толку се мразите себеси, за да бидете со вакви суштества кои немаат ни грам почит спрема вас. Млади сте, наивни, мислите дека тој е единствен и друг нема да најдете ако го оставите. Научете да се сакате и почитувате себеси, а не да се ставате на второ место под некои мочковци што се изживуваат со вас. Ако тоа значи да бидете сами, бидете. Ќе дојде некој подобар.
Му раскинав, веќе одлучна бев. Само како што кажавте ми требаше некој да ме охрабри. С сакав тоа да биде во живо затоа што кско и да е долго време сме поминале заедно. Причината му ја кажав, рече дека ме вреѓал затоа што јас сум го поттикнувала тоа од него и сум се лутела за глупости.
Че ти иди период ко че си речиш чекај можеби можам да го средам ова.. Немој. И да ти дојди да те моли, немој.
Дали навистина веруваш дека можеш да добиеш набрзинка совет за нешто сериозно од луѓе што не те познаваат, не можат да имаат јасна и целосна слика за проблемот, а во лп секој може да ти пише и прашање е колку е компетентен да ти даде совет? Малку наивно и потенцијално опасно. Подобро пиши општо, па да видиш различни одговори, па ако се вклучат повеќе луѓе може и поинаква перспектива да добиеш.
Добро де не мораше јавно да искараш не е прва/прв шо прашал така дури и чудно ми беше шо никој не пишал приватно..
Не сакав да ја искарам, туку да ја советувам. Можеби тука повеќето се млади и си имате некоја комуникација која јас не ја разбирам, зошто случајно ви упаднав во темава. Сепак, некако ми е небезбеден таквиот начин на примање совети. Откај знам кој ме советува, колку знае што ме советува, и сл??? Кога е вака во темава сметам дека е побезбедно. Не сакав да навредам никој
Девојки едно прашање незнам дали е проблем но ме интересира ваше мислење. Сум во сериозна врска супер ми оди се со човекот ми е топ . Но, пред малку ми призна дека порано имал изгубено сериозни суми на спортска мислам комотно еден стан .А понатаму си го средил животот и никогаш не посегнал по тоа. Му кажав дека сум го разбирам и тоа што се случило била добра животна лекција за него и дека не го обвинувам . Да не ја тупам, а што ако некогаш повторно? уф !