Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Не, не он тогаш убаво ми кажа дека има девојка, иако на фб немаше ништо, ама ми рече дека нема ништо од тоа, ама дека не сака ништо со некоја друга бидејќи таа го разочарала и јас тука се повлеков, сега ме бара...

Искрено, јас инсистирав да ми каже зашто вика дека е при крај со девојка му и после неколку поставени исти прашања ми призна, сакал да биде искрен и ништо да не крие, јас го терав да ми каже.

Last edited by a moderator: Oct 12, 2022
  2. TravellerS

TravellerS Популарен член

Па види вака, ако додека имал девојка се допишувал со тебе, зошто кога би бил со тебе не би се допишувал со некоја друга????
    Плус моментот, мајка му, му зборела дека бившата не е за него, он сам не може да расуди???
    Што ако мајка му, му збори дека и ти не си за него?

cresa-jagoda likes this.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Целава ситуција ти е врска, без врска. Да го манеш тој и нов да бараш. Додека го мислеш вај, коса ќе ти обеле.

cresa-jagoda and bicycle like this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Изгледа сакаше поддршка од некој од нас за да излезеш на дејт... Секако на крај од денот ти ќе си одлучиш што ќе правиш ама дечково не личи на некој за кого вреди толку да мозгаш и да губиш време. Имал девојка, а ти се пуштал тебе, што ако кога ќе е со тебе, ќе се пушта на други? Секогаш ќе имаш сомнежи, прашања, не вреди.

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Разбирам дека ти се допаѓа, а кога некој ни се допаѓа не размислуваме рационално. Ние кои не сме емотивно врзани во приказнава малку пореално ги гледаме работите. Јасно ми е и тоа дека си решена да испаднеш на кафе, но биди претпазлива, за на крајот да не бидеш повредена.

Ivan4e04, smooch, Bezimenka90 and 8 others like this.
  6. franca

franca Популарен член

@Ta-mara јас на твое место би излегла, секако на едно кафе нема ништо лошо во тоа, некаде каде што има луѓе, кафич и сл, излези два, три пати и ќе видиш што човек е, колку пати сум се допишувала и се било wow а во живо тапа, социјални мрежи и лице во лице, ко црно и бело е, после суди му на човек.

7. Duxovit

Duxovit Активен член

Devojce
    Da ti kazam deka od toa sto ti se dopadja deckoto ne gi gledas realno rabotite.
    Prvin toj pravi nesto sto nee vo red,prvin toj e vo vrska so nekoja devojka a izleguva so tebe i ti kazuva deka nee taa za nego,prvin tuka e golemata greska.Ako nee za nego neka raskine so nea pa togas neka razgovara so tebe,ili saka nea da ja napravi ljuborna i da te iskoristi tebe.
    Ednostavno toj razmislil deka ti ne si padnala na negovite muabeti i sega ke bara strategija na bilo koj nacin da dojde do tebe.Se soglasuvam so clenkite da bides vnimatelna da ne se kaes podocna za napravenoto i ednostavno uste poveke da se razocaras vo maskite...pozz

Puellapulchra and cresa-jagoda like this.
  8. franca

franca Популарен член

Па јас не би раскинала одма, не мора ништо да значи, не мора одма такви црни мисли и одма раскини, види како ќе се однесува во иднина, заинтересирано или онака слабо да ти обраќа внимание, ако е ова второто и се однесува ладно, значи има некоја...

9. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Не можам да верувам на човек што пишувал на секакви девојчиња, некои и средношколки, а тој 24 годишен напален глупак. Не ми е потребен. Дури и да прејдам преку тоа, нема да му верувам никогаш.

crimson, Lotus Girl, MeowMeow and 8 others like this.
  10. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Ja za inst bi go prasala so e so porakite da vidi deka ne moze da te prai budala i sekako posle raskinuvanje

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

И јас би му рекла одма и би раскинала без грижа на совест.

12. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Читајте, убаво напишав дека сам ми кажа дека има девојка и дека нема ништо од тоа и дека не сака да излезе со некоја, јас никаде не напишав дека сакал да се видиме а имал девојка, јас и да речеше немаше да се видиме и да ми рекол, рекол затоа што со неа бил при крај на врска.

13. franca

franca Популарен член

Оки, мислев само на една и пратил срце, не сум прочитала убаво, ццц свашта не остана машко да може да му се верува, почни да се одалечуваш од него и кога ќе те праша, лупи му се во лице, ама добро би било и да имаш некој доказ, да не рече во празно збориш не е вистина

Peppermintka likes this.
  14. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

На крај мене ќе ме направи крива што сум му чепкала во телефон. Несозреан, зошто почнуваат врска ако не се спремни на верност и сериозност. Многу сум се разочарала.

cresa-jagoda likes this.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Супер е дечкото, да си искочите и да си живеете убав живот додека на наредната не и пише дека има девојка ама не е ништо од тоа :l:

raww, Ivan4e04, Dumbledore and 10 others like this.
  16. franca

franca Популарен член

Не смее ништо да каже, кога веќе си го фатила во тесно, не мораш да му кажеш како си видела, речи само знам, не е важно како, на крај краева речи една од тие девојки ми е другарка :?: ма нема што да му се правдаш, они губат не се секирај, на крај ќе те бара он а не ти него, не си изгубила ти ништо, он изгубил

cresa-jagoda and Peppermintka like this.
  17. TravellerS

TravellerS Популарен член

@Ta-mara ti si resena da izlezis so nego samo baras poddrska.
    Tuka dobivas realni razmisluvanja od poiskusni, jas ne bi izlegla, bez razlika sto bil iskren, mene toa mi e kako da mi pusta voda.
    Ama ti izlezi, i ubavo da si pomines.

simoncelicius likes this.
  18. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Mislam da mu dades sansa,kafe muabet na
    ne e tvojata vina pogolema so si mu go zemala tel da citas ,od negovata so stava ogancinja na dr zenski ,taka da ti si taa sto treba da se lutis :D

marlonbrando69 and Peppermintka like this.
  19. Annora

Annora Популарен член

Што воопшто значи, има девојка ама ништо од тоа? Како ништо од тоа? И која била целта на пишувањето со тебе и признавањето дека има девојка, ако ништо не планирал? Јас мислам дека сакал да проба кај тебе, но најверојатно сфатил дека нема да му успее, па се повлекол.
    Јас не би дала шанса. Не гледам зошто би си го комплицирала животот непотребно.
    И што беше со тоа дека девојката го изневерувала па сакал да и врати? И, и вратил? Нели од таа причина ја продолжувал врската? Значи не е ништо подобар.

Не знам во ваква ситуација како може да те загрижува што ќе речел тој? Тотално е неважно што ќе рече за телефонот, кога имате многу поголем проблем од тоа. Сметам дека треба да разговараш, да знае дека знаеш и да видиш реакција, дали ќе биде искрен и ќе признае или ќе се расправа за телефонот и за други помалку битни работи. Најверојатно нема да биде првото. И секако би раскинала.

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@Ta-mara очигледно си решила да излезеш, затоа го оправдуваш толку.
    Не делува на стабилен човек баш, делува како да те манипулира со кажувањата.

simoncelicius and cresa-jagoda like this.