Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    615
    Не, не он тогаш убаво ми кажа дека има девојка, иако на фб немаше ништо, ама ми рече дека нема ништо од тоа, ама дека не сака ништо со некоја друга бидејќи таа го разочарала и јас тука се повлеков, сега ме бара...

Искрено, јас инсистирав да ми каже зашто вика дека е при крај со девојка му и после неколку поставени исти прашања ми призна, сакал да биде искрен и ништо да не крие, јас го терав да ми каже.

Последна измена од модератор: 12 октомври 2022
  2. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.810
    Па види вака, ако додека имал девојка се допишувал со тебе, зошто кога би бил со тебе не би се допишувал со некоја друга????
    Плус моментот, мајка му, му зборела дека бившата не е за него, он сам не може да расуди???
    Што ако мајка му, му збори дека и ти не си за него?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    9.902
    Целава ситуција ти е врска, без врска. Да го манеш тој и нов да бараш. Додека го мислеш вај, коса ќе ти обеле.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Изгледа сакаше поддршка од некој од нас за да излезеш на дејт... Секако на крај од денот ти ќе си одлучиш што ќе правиш ама дечково не личи на некој за кого вреди толку да мозгаш и да губиш време. Имал девојка, а ти се пуштал тебе, што ако кога ќе е со тебе, ќе се пушта на други? Секогаш ќе имаш сомнежи, прашања, не вреди.

На Bezimenka90, buba4e89, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    17.569
    Разбирам дека ти се допаѓа, а кога некој ни се допаѓа не размислуваме рационално. Ние кои не сме емотивно врзани во приказнава малку пореално ги гледаме работите. Јасно ми е и тоа дека си решена да испаднеш на кафе, но биди претпазлива, за на крајот да не бидеш повредена.

На Ivan4e04, smooch, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    2.959
    @Ta-mara јас на твое место би излегла, секако на едно кафе нема ништо лошо во тоа, некаде каде што има луѓе, кафич и сл, излези два, три пати и ќе видиш што човек е, колку пати сум се допишувала и се било wow а во живо тапа, социјални мрежи и лице во лице, ко црно и бело е, после суди му на човек.

На Nikolina35, WildMk, marlonbrando69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    119
    Devojce
    Da ti kazam deka od toa sto ti se dopadja deckoto ne gi gledas realno rabotite.
    Prvin toj pravi nesto sto nee vo red,prvin toj e vo vrska so nekoja devojka a izleguva so tebe i ti kazuva deka nee taa za nego,prvin tuka e golemata greska.Ako nee za nego neka raskine so nea pa togas neka razgovara so tebe,ili saka nea da ja napravi ljuborna i da te iskoristi tebe.
    Ednostavno toj razmislil deka ti ne si padnala na negovite muabeti i sega ke bara strategija na bilo koj nacin da dojde do tebe.Se soglasuvam so clenkite da bides vnimatelna da ne se kaes podocna za napravenoto i ednostavno uste poveke da se razocaras vo maskite...pozz

На Puellapulchra и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    2.959
    Па јас не би раскинала одма, не мора ништо да значи, не мора одма такви црни мисли и одма раскини, види како ќе се однесува во иднина, заинтересирано или онака слабо да ти обраќа внимание, ако е ова второто и се однесува ладно, значи има некоја...

9. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Не можам да верувам на човек што пишувал на секакви девојчиња, некои и средношколки, а тој 24 годишен напален глупак. Не ми е потребен. Дури и да прејдам преку тоа, нема да му верувам никогаш.

На crimson, Lotus Girl, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Ja za inst bi go prasala so e so porakite da vidi deka ne moze da te prai budala i sekako posle raskinuvanje

На simoncelicius, Peppermintka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    17.569
    И јас би му рекла одма и би раскинала без грижа на совест.

На Bezimenka90, simoncelicius, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    615
    Читајте, убаво напишав дека сам ми кажа дека има девојка и дека нема ништо од тоа и дека не сака да излезе со некоја, јас никаде не напишав дека сакал да се видиме а имал девојка, јас и да речеше немаше да се видиме и да ми рекол, рекол затоа што со неа бил при крај на врска.

13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    2.959
    Оки, мислев само на една и пратил срце, не сум прочитала убаво, ццц свашта не остана машко да може да му се верува, почни да се одалечуваш од него и кога ќе те праша, лупи му се во лице, ама добро би било и да имаш некој доказ, да не рече во празно збориш не е вистина

На Peppermintka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    На крај мене ќе ме направи крива што сум му чепкала во телефон. Несозреан, зошто почнуваат врска ако не се спремни на верност и сериозност. Многу сум се разочарала.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Супер е дечкото, да си искочите и да си живеете убав живот додека на наредната не и пише дека има девојка ама не е ништо од тоа :l:

На raww, Ivan4e04, Dumbledore и 10 други им се допаѓа ова.
  16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    2.959
    Не смее ништо да каже, кога веќе си го фатила во тесно, не мораш да му кажеш како си видела, речи само знам, не е важно како, на крај краева речи една од тие девојки ми е другарка :?: ма нема што да му се правдаш, они губат не се секирај, на крај ќе те бара он а не ти него, не си изгубила ти ништо, он изгубил

На cresa-jagoda и Peppermintka им се допаѓа ова.
  17. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.810
    @Ta-mara ti si resena da izlezis so nego samo baras poddrska.
    Tuka dobivas realni razmisluvanja od poiskusni, jas ne bi izlegla, bez razlika sto bil iskren, mene toa mi e kako da mi pusta voda.
    Ama ti izlezi, i ubavo da si pomines.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Mislam da mu dades sansa,kafe muabet na
    ne e tvojata vina pogolema so si mu go zemala tel da citas ,od negovata so stava ogancinja na dr zenski ,taka da ti si taa sto treba da se lutis :D

На marlonbrando69 и Peppermintka им се допаѓа ова.
  19. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Што воопшто значи, има девојка ама ништо од тоа? Како ништо од тоа? И која била целта на пишувањето со тебе и признавањето дека има девојка, ако ништо не планирал? Јас мислам дека сакал да проба кај тебе, но најверојатно сфатил дека нема да му успее, па се повлекол.
    Јас не би дала шанса. Не гледам зошто би си го комплицирала животот непотребно.
    И што беше со тоа дека девојката го изневерувала па сакал да и врати? И, и вратил? Нели од таа причина ја продолжувал врската? Значи не е ништо подобар.

Не знам во ваква ситуација како може да те загрижува што ќе речел тој? Тотално е неважно што ќе рече за телефонот, кога имате многу поголем проблем од тоа. Сметам дека треба да разговараш, да знае дека знаеш и да видиш реакција, дали ќе биде искрен и ќе признае или ќе се расправа за телефонот и за други помалку битни работи. Најверојатно нема да биде првото. И секако би раскинала.

На crimson, _beautyy_, Maca Macka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    @Ta-mara очигледно си решила да излезеш, затоа го оправдуваш толку.
    Не делува на стабилен човек баш, делува како да те манипулира со кажувањата.

На simoncelicius и cresa-jagoda им се допаѓа ова.