Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Па немаше потреба ни да објаснуваш што имала таа. Подло од твоја страна.

На Purelove92 и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Жена је жени вук.
    Не чинела таа, не била за сериозно ама овој се заљубил јбг.

На raww, Purelove92, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    За него милион оправдувања, а на крај девојка му бивша крива испадна иако тој е манипулатор и токсичен. Тоа е.

На Purelove92, Scorpiongirl12, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    615
    Дечки фала ви многу, јас еве од сабајле пишуваме се го напаѓам дека се несериозен, дека сака да ме манипулира, он ми се објаснува цело сабајле како ее тешко да се најде девојка како мене, не сретнал таква нормална до сега стварно сака да има некоја како мене, не знам што да кажам му реков избриши ми го бројот ми вика никогаш и онака нема да си простам што тогаш ти кажав дека не сакам ништо сериозно поради некоја таква... Не знам што да кажам, ќе ме избркаат од работа, цело сабајле пишуваме... Сепак, ќе оставам на времето... Фала уште еднаш

Последна измена: 12 октомври 2022
  5. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    1.250
    Абе тој до утре може да прави филмови ако има будала која му верува

На Cutiepie1, raww, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ако ти е.
    Може ќе имаш свест дека имаш работа со тежок манипулатор.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    998
    Знаете дека неодамна почнав врска со другар ми. Како го запознавам како партнер, се разочарувам зошто како пријател имав друго мислење.
    Меѓу нас се е добро, но некои негови работи што ги кажа и мислења ме шокираа.
    Јас не знаев дека пред мене имал секс со некоја. Се дружевме и никогаш не ми кажал. Мислев двајцата ќе сме си први еден со друг. За мене знаеше дека не сум била со никој, искрена бев со него секогаш. Тој сокрил од мене дека имал нешто со некоја зошто бил заљубен секогаш во мене демек. Каква е таа заљубеност ако оди со други додека ме сакал. Пијани биле на журка, од мој клас девојчето била и ми вика ја знаеш каква е таа лесна, не дала само на некој што не ја прашал. Секс без емоции за една ноќ, не ми беше ништо посебно. Немам муабет со девојчето, не е некоја што учи, вистина бега од часови само и оди со многу мажи ама и ти си спиел со неа, ја понижуваш и неа и себе со тој муабет. Ми се згади. Знам дека е машко, тинејџер, несозреан ама ова не го очекував. Ми вика со таквите се знае забава за една ноќ, со тие како тебе вистинска љубов, искрено мислење ти кажувам. Каква и да е, ако веќе спиел со неа и тој не е ништо поарен.
    Не знам дали заслужува невиноста да ја изгубам со ваков човек. Секако не ме форсира ништо сега и има разбирање за тоа, само бил искрен и сакал да сподели со мене. Многу се разочарав по тој муабет. И ми е криво што мислев дека сме најблиски пријатели порано, а тој сокрил нешто вакво од мене. Мислев дека се си кажуваме секогаш. Некако се чувствувам повредена и од времето кога сум му била само пријателка и разочарана од сега што сум му девојка.

8. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    4.279
    Јас имав на времето 2,5 годишна врска. Во една мн гадна кавга ми рече -цитирам 'На живец ми згазна веќе пцоро една "
    Никогаш не го имав слушнато зборот, ниту му го знам значењето. Ама знаев дека ова е почеток на навреди и дека во тој момент ако не прекинам, ќе си барам секогаш оправдување за вербално вреѓање.
    И толку беше. Во истиот момент кога го изговори тој збор, толку смирена станав и му реков дека е крај.
    Не знам каква е таа оросписка фаца што ја спомна порано? Де некоја слика доловини ни?

На Purelove92 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Па и ти во суштина си со сличен ко тој погоре.

Првиот болд, ставот е :puke:
    Тој тука автоматски треба да го откачиш на лице место.

Вториот болд, не сфаќам каков е тој изговор машко е. Мислам, очигледно и ти ги делиш ставовите негови. Ама нема врска ова ни со полот, ни со годините. Таков став е благо речено погрешен. Ама чим и двајцата го делите....ваљда не е проблем за врската. :wasntme:

Третиот болд, ако дојде да прашаш дали е искрен или не...еве ќе ти кажам, искрен е. Можеш да му веруваш на сите токсични тврдења дека се искрени.

Сега ако неговите ставови тебе не ти се проблем, не гледам зошто да се лутиш што бил со некоја пред тебе. Не сте биле заедно за да те изневерува. Не сфаќам во суштина што е тоа што е проблемот?

10. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Ќе напишам еден подолг пост за сите девојчиња, па и за оние кои се во лоша, токсична врска или брак.

Читам по темите, а и општо што слушам приказни или лично доживеани - заклучоци:

1) Не бидете со некој кој не ве цени, почитува, не ви обрнува внимание, не ве слуша, ве деградира на било каков начин, не ви е поддршка или ве кочи за кариера, семејство...

2) Ако некое машко јасно ви кажува дека има девојка ама ќе и раскине и при тоа со прст не мрднува за вас, тогаш напуштете просторија, вие сте му само за забава и нема ништо да се смени колку и да се надевате, таквите случаеви се ретки.

3) Исто сум била сведок на насилство врз женското. Зошто уште барате мислења по теми дали истиот ќе се смени !? - НЕ, нема да се смени, сигурно не ве шлапнал или искубал од љубов.

4) Девојчиња млади на 12-13г бараат совети за врска со 25 годишни...ЗОШТО !?
    имате толку многу убави нешта кои треба да ги доживеете на тие години, за вас не доволно интересни, ама толку многу други добри работи надвор од љубовно поле. На пример да се едуцирате што повеќе од секој аспект, да бидете најдобри за себе, за вашата околина, а љубовта со текот на годините ќе си дојде.

5) Во црвено знаменце ќе ги наведам и навредите кои девојчињата па и општо секоја жена ги добива, без разлика дали се работи за тежина, висина, етикета и сл. Напуштете, нема потреба да си го губите времето со некој кој ви бара маани во вашиот изглед. Запаметете, утре ќе бидете мајки или некои од вас веќе се, нормално е тогаш тежината да се менува, исто во вакво лошо време со куп болести нормално е телото (ликот) да се менува конзумирајќи лекарства. И не е ништо од тоа страшно, додека се сакате и цените себеси!

6) Во ред е да изгуби и машкото чувства, се случува и такво нешто и сметам дека треба да се прекине било каков вид на молење од типот може ќе му се вратат чувствата или Милица е крива, таа се смеша....не никој не е крив, живот е се е нормално, па и тоа да партнерот изгуби чувства без кривење на трети особи.

7) Во однос на соц.мрежи нема многу да навлегувам зошто истото си има предности и маани.
    Јас реагирам на мои другари со оганчиња и срциња и не сакам да бидам сфатена погрешно, си ја знам границата,меѓутоа би се налутила ако се работи за особа за која мојот партнер не ми ја спомнал како дел од друштвото или ете работа да речеме.

Ценете се доволно себеси, да кога некој не ве сака или се однесува лошо спрема истиот/та да го НАПУШТИТЕ.

На jacqueline.s, Estrambotica, Purelove92 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    998
    Факт е дека мажите покасно созреваат и е 18 години, во околина на тие години ретко кој и сака да е во сериозна врска, а тој беше искрен да признае чувства и одма да дефинираме врска. Ние сме од основно другари, повеќе од 8 години, тоа ми е криво, што го знаев со години, а не сум знаела пред некој месец дека бил со некоја девојка. И тоа не ми го кажа одма туку после неколку дена во врската...
    За таа девојка тоа сите го мислат, не се ни дружам зошто не сакам такви девојчиња и не ми одговараат, за неа јас сум бубалица глупа со наочари што само учи и не се забавувала, па што сега? Што не зборела за мене, не ми е ни битна. Мене ме погоди фактот што тој глуми моралист и чесен, а не е таков и не е тоа што мислев дека е. Толку години како да не сум го познавала. Се вади на изговор пијанство, мене тоа ми се згади. А се претставува како мирен дечко што учи и е чесен и поштен, не сакал ништо несериозно за да излезе дека имал нешто за една ноќ. Како лажно да ми се претставил. Како да криел се за да ме фати за девојка. Како лажно да било се.
    Добро ме познава и знае каква сум, не сакам такви работи, а тој само се прикривал.

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Било и поминало, прифати го како минато. Не те изневерил, искрен бил, можел и да не ти каже, не верувам дека ќе си дознала некако. Ставовите му се преглупи, но јас те сфатив како да ти смета повеќе што бил со неа отколку тоа што го зборел.
    Ако ви е добро меѓу вас, не се замарај за нешто што поминало. Иако вака што збори за други женски, грдо е, не го оправдувај.

На Guns N` Roses, cresa-jagoda, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Абре Ветке убаво збориш ама кој чита, не ги интересира. Trust me.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Тамара, ова ко мојот бивш...
    На старт ми кажуваше колку било тешко да се најде девојка ко мене, бившите она ова, абе бајки...неколку месеци подоцна јас си ја ударав главата од зид, а тој со друга.:)
    Сите машки од овој вид ги кажуваат истите приказни.

Гледам дека си одлучила да излезеш па со среќа, само внимавај.
    Минато е, сите имаме минато, и ти и тој, гледај така на тоа.
    Дајте си време, не избрзувај со секс ако не си сигурна.
    И премлади сте да зборувате за вистинска љубов, имате многу леб за јадење.
    Полека малку, на старт сте.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Не знам зошто толку сериозно и неморално го сфаќаш тоа што имал секс за една вечер. Тоа што се претставувал како чесен,добар и не знам ти каков не е причина да нема секс за една ноќ. Голема работа. Се случило и тоа е. Или прифати или раскини му ако не можеш да прифанеш

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    998
    Цело средно сме заљубени еден во друг, јас не бев со никого зошто многу го сакав само него ама ми беше страв од врска толку млада. А неговата љубов видов каква била...

@forumce збореше како е против такви работи. Да не испил толку немало никогаш демек тоа да го направи. Лаги класични. Бил ист како и сите. Јас не сакам ист како сите мажи, мислев дека е поразличен. Едноставно се чувствувам излажано, направил нешто што збореше дека не му се свиѓа.

Неколку денови зборевме како сме си прва љубов еден на друг и се, за на крај да дознаам дека сепак тоа било само од моја страна. Со денови немаше храброст да ми каже.

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    И што ако спиел со неа?
    Сте биле заедно тогаш? - Не.
    Само сте биле другари и не ти кажал, не ни морал да ти кажи. Бил заљубен во тебе и имал секс со неа, па што. Јаката работа. Ако потајно те бендисвал тебе, да не требало да се замонаши досека вие двајцата не бидете во врска, т.е додека ти не бидиш спремна за врска? И неа и било само за секс, и него само за секс. Завршиле работа и готово, секој по свој пат.
    Според мене не ни требало да ти кажува, ама ајде можда сакал искрен да биди.

Јас не го разбирам проблемот тука искрено.

На Кена Рис, raww, joy1 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ама минато е, и таму треба да остане, нема што да се измачуваш, види како ќе иде, дајте си време ако навистина го сакаш, ако не можеш да преминеш преку тоа тогаш раскини му.
    Барем бил искрен и од него си дознала, замисли од друг да си дознала, подобро би било?

19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Прашање кое ме мачи:
    Дали треба да се разведам затоа што жена ми имала други секс партнери со кои била во врска, а јас сум дознал одкога сме стапиле во брак?

Девојки намалете со тие ред флегс, живејте малку, ќе најдете партнер и без тие жолти и црвени картони. Дотогаш, гасете турски серии, груди у вис и идете у бољи живот.

На Nikolina35, СуперДевојка, flawless. и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    998
    Јас сакав да сум со некој што пред мене немал ниедна, така да тоа е. Не може сега да ми продава приказни како се кае и сакал ја да сум му прва, а во прва прилика легнал со некоја зошто испил малку повеќе и неа да ја прави лесна. Ќе размислам за врската, не сакам толку лековерен човек. Секој со свои морални сфаќања и верувања. Поздрав :)

На Bitter-Sweet, simoncelicius и cresa-jagoda им се допаѓа ова.