Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    4.276
    Да што викаш, младиве со активен ноќен живот нека кажат. Споредувам мое време и денешно време :)

На Мамичка и Billy Idol им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    17.567
    Имам излезено на дејт со особи што воопшто не сум ги познавала во живо, сме се запознале на социјалните мрежи и секој пат било тотален феил, без разлика колку време сме си пишувале. Кога пишуваш со некој си формираш некоја идеална слика за таа оособа, особено ако ви тргнал муабетот, а во живо сум се разочарувала. Затоа во последно време не ни враќав на некој што воопшто не го познавам.
    Дечко ми го познавав, но се немавме запознаено лично. Кога ми пиша на социјалните мрежи, одма ме покани на кафе и бев ваква :o, многу брз дечково, но не размислував многу затоа што реално сакав да излеземе, ми се допаѓаше и му одложив за една недела, да не биде одма :D. Зошто ме покани одма да излеземе, дали и со други така се однесувал искрено воопшто не се преоптеретував и не ме интересира.

На Milobebence, Pax, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  3. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.149
    Допаѓања:
    11.084
    Wtf?! Да запознавам некој од ИНТЕРНЕТ после само 4 дена допишување!?
    Не, не ни е мерак животот да го ставаме во ризик, а и огромни се шансите за џабе да сме трошеле време за дејтот и да испадне едно големо разочарување.

На deskarada, Pinkdust, Elennaa и 4 други им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.356
    Шансите да не е тоа тоа се секогаш исти. Без разлика дали со некој збориш 3/4 дена или цел месец. Едно е човек на социјална мрежа, сосема друго е во живо.

Во живо се осеќа хемија, се следат погледи, се гледа како се однесува човек со вработени во кафич, со тебе, какви манири има, дали ти е атрактивен и во живо, итн, итн...

Мене ако некој ми збори само на инстаграм и ми праќа лајкчиња многу е веројатно дека ич, ама ич нема да ми пробуди интерес. Ако збориме само на инстаграм и нема иницијатива да се видиме, најверојатно ќе баталам. Ми помина врмето коа сакав да си четувам, сеа сакам да искочам и да видам реакција во живо.

Иначе за @christinnn и @bicycle нормално е така да се осеќате. И јас не можам да се оправам после раскин, идам со други колку ради реда, ништо ми нема шмек, ништо ми нема вкус, све ми е онака. Ама знам дека еден ден ќе запознаам некој што ќе отскокне од тој шаблон, ќе се заљубам пак и ќе почнам повторно да живеам.

Си треба time to heal. Најнормално е така да се осеќате, без грижи, ќе пројде.

Едит, со @Srckata28 сме иста особа :D

На sunshinebabe, Ivan4e04, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Со маж ми се запознавме на интернет.
    'Далечната' 2001ва...

На marlonbrando69, Ugly Duckling и Мамичка им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.359
    На мирц ли? :rofl::rofl:

На marlonbrando69, Мамичка и WildMk им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    А-ха :angel: :D

На marlonbrando69, tanjita, Мамичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Искрено, ми беше смачено од запознавање по кафичи и дискотеки.
    Гужва, не мојш два реда муабет да напрајш, па шеми, па пуфкарлоци... па манијаци!! Леле манијаци!!! :worried:

Сакав да имам шанса, прво да напраам муабет со некој, пред воопшто да излезам.
    Таква шанса ми даде интернетот.

Секакви сретнав и таму...
    Ама барем првиот филтер (интересен муабет), ми функционираше беспрекорно.

Беше 'наопаку', за тоа време... прво да збораш, после да го видиш во живо.
    Слика ќе ти прати една од пред деценија...
    Прашања милион пред секој прв дејт :drunk:

Кога отидов да видам шо слика ми испратил маж по прв пат, отидов со братучетка ми.
    Значи не беше ко сеа, шкрапаш со смарт фоно и во риал тајм добиваш фид-бек.
    Треба да скенира фотографија, а скенер имаше само по интернет кафеа, па да ја испрати на меил...
    Ах... неандерталци :inlove::inlove: :rofl:

Толку многу ми се допаѓаше за муабет, ми беше страв да не не' ми фати око за на фаца :worried:

... мех...
    Ај шо. Ќе му дам шанса да се видиме во живо... - си помислив...

And the rest is history :*:

На Mikha4, marlonbrando69, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.181
    Се сложувам донекаде со тебе, ама шансите не се исти. Секако, не треба со месеци да биде, но да се најде некој баланс. Ако избрзаш, поголема е веројатноста дека нема ништо да биде од тоа.

Имам другар кој секогаш избрзува и после неколку дена муабет ги кани на кафе. Ај што повеќето го откачуваат затоа што им е брзо, туку и тие што го прифаќаат, дејтот излегува фејл. Еве само последниов месец излезе со 3 девојки, и со сите 3 беше ужас. Со последната беше дури на 4 дејта затоа што и требало време да се запознаат повеќе, за на крај да му каже дека сака да се "само пријатели".

Разговорите да ги прочиташ им се толку генерички и сувопарни како чет ботови да ги пишувале. А и за тие неколку дена не ни може некој поголем муабет да направат.

Да си даде малку повеќе време ќе може да го избегне сето ова, и наместо да оди на несигурни дејтови, да троши време, пари, гориво и да биде одбиван, ќе се фокусира на оние што му одговараат стварно и има поголеми шанси дејтот да биде успешен.

Јас да бев на негово место после толку одбивања во депресија ќе паднев, самодовербата во минус ќе ми отидеше, ама тој и понатаму продолжува со истото без да сфати каде греши. Може па не му ни пречи, којзнае. Мене би ми пречело. Во цел живот не ми се случило да одам на дејт и да сум одбиен, и ако се случи знам дека на срце би си го земал тоа затоа што не одам ради реда.
    Сите се различни.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Нема ништо 'ужасно' во ова бе...
    На кој му се погодило од прва?

Мене па ми е интересно да запознавам нови луѓе.
    Шо знам...

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Нови правила сега гледам за дејтање :) ние па со мажот ми кога се запознавме на нет, одма се договоривме да се видиме, и не беше чудно :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    4.276
    Леле мирц, арно ме потсети :D И јас имам запознаено тип на мирц :D :D сега ми текна

На forumce, WildMk и metallicaAa им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Со маж ми 'касно' се видовме.
    Дури после 3 недели.

Дека тро подалечку беше...
    Ако е од ист град, или на 50тина км, ден-два, ако тера муабетот и одевме на кафе.

Шо ќе се 'мачиме' на невидено?
    колку поарно ќе дознам дали ќе 'кликнеме', толку поарно.

На Mikha4, mal.ecka и christinnn им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Така е... сега испадна "лесни" биле по една недела пишење ако излезеле.... ами ние по паркој и низ корзо шо си наоѓавме дечковци на времето? хаха

На Annath, mal.ecka, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.359
    И јас со маж ми пред 10 години излегов на кафе после неколку дена пишувања на месенџер. :$

На mal.ecka, WildMk и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ah zlatno Korzo!!! :l::l::l:

Izlegvas, lugje TOP! ama ako ne si go vidis simpatijata ke recis: Dosadno! Ziv coek nemase!

Prazno Korzoto, ama ako si go vidis simpatijata ke recis: Leleee preubo si pominavme! Polno bese! :inlove:

:D:D

На sunshinebabe, Annath, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Муабетот.. еј брачед ми, не го знајш, ама убо дете е... те видел вчера со другарките, многу те бендисува. Сакаш да ти го местам? Тоа беше олдскул тиндер на времето, хахаха.

На butterfly6223, sunshinebabe, marlonbrando69 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    24.072
    Леле па ако излезете после 3-4 дена ко да се очекува од вас да се земете одма.:D
    Истите муабети само во живо ќе ги терате, не морате којзнае што плус, а така и трема ќе надминете кај посрамежливите (ко мене).
    А ова викате Еј не знам, може е манијак може ова она.
    Па и колегата на факултет што го меркате во живо може е манијак, што ако сурат му знаете. Секако треба претпазливост, сеедно од кај се знаете

На WildMk, penelope10 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  19. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Ех,колку беше тешко тоа време за машките да си најдат девојче.Па поздрави по другари,праќање пијачка,суптилно доближување,па тоа удварање посебна умешност.
    Абе ова со социјални мрежи денес е рај за интроверти.
    Многу момчиња од срамежливост тешко добиваа шанса,да покажат колку вредат ,за сметка на разни шарлатани кој знаеја да остават многу девојчиња во солзи.

На Milobebence, simoncelicius и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Не е до времето до личноста е. Ми се случило со некој да си пишуваме 2,3 недели, а во живо да не биднало ништо, и тоа дадов шанса повеќе дејта, кога не оди муабетот во живо тоа е, не можиш да смениш колку и да сакаш. Сум пишувала и неколку дена па ме канеле на кафе и одма сме кликнувале. Така да нема некое правило баш...

На Purelove92, Guns N` Roses, Pax и 1 друга личност им се допаѓа ова.