Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. girll_aa

girll_aa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Го делам мислењето со тебе, некако многу ми дојде,меѓутоа не помислив на тоа додека седевме,кога си дојдов размислив дека премногу такви прашања

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И?
    Ќе излезиш пак, или не?

Баш ме интересира, ако излезиш, како ќе се понаша...

3. girll_aa

girll_aa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14

Па ако ме викне ке искочам да видам,и сеа повнимателно ке ја следам ситуацијата
    ако е така навистина жал ќе ми биде

На cresa-jagoda, A94 и WildMk им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Нека не ти е...

Колку 'жаби' сум бакнала, додека да го најдам 'принцот'... а и тој не ми е баш 'аристократ' :D

На babygurll, mal.ecka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    4.276
    Е за ова зборувам од некни дека е подобро физичко запознавање.
    Е ова немало да се случи да изгубиш време на чет ако си го запознала некаде на др. место. Уште првиот ден ќе го извадел и ќе си завршела засекогаш со него :D :D
    Вака си му посветила време пишувајќи и чекајќи го :)

Последна измена: 21 октомври 2022
    На bicycle и WildMk им се допаѓа ова.
  6. girll_aa

girll_aa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14

Да имаше и таков разговор,ама имаше мн сомнителни прашања као можно дали на добро наидел, мн криво ке ми биде ако не ме гледа мене како личност туку мојата финансиска состојба

7. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Апсолутно нема што да ти биде криво. Баш треба да ти е мило што на време ќе увидиш како стојат работите. А можеби и не е тоа случај. И ти сама ќе си процениш на што си налетала.

На girll_aa и WildMk им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Еве ова...

Колку побрзо ќе откриеш дека има некаков проблем, толку повеќе нерви ќе си заштедиш во иднина.

Тажно е да откриеш нешто после 10 години, со две деца в раце.

На tanjita, bicycle, girll_aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Денес ретко некој ќе ти пријде у кафич, ресторант, се се сведува онлајн.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ја глеам ќерка ми и другарките нејзини... исто...

Не ве прај да се осеќате 'ускратени', или ви одговара да е вака?

11. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    И јас го сметам тоа за навреда, а пак уцени и ако не постапуваш како што замислиле суптилни или директни навреди ми се дно дна, а колку високо ценети личности го практикуваат ова да се изненадиш.
    Уцени бре како мали дечиња, па кога ќе им завртиш грб и објасниш колку се бедни со уценувањето па ти си лошата личност.|(

Сепак во врска со безбедноста таа ми е ставена на пиедестал, секој нема пристап до мене лично на небезбеден и непроверен начин.
    Често се наоѓам во мисли колку се сменија нештата на поле запознавање и стапување во врска, па понатаму и во брак со интензивниот развој на социјалните мрежи и ваквиот начин на комуникација.
    Промени кои некогаш се покажуваат како неопходни и револуционерни, а понекогаш претерано назадни и непродуктивни, ама сепак се зависи од сплет на околности и личностите инволвирани во нив.

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ја реално преферирам она олд скул а не допишување она ова глумење нешто шо не сум и после оп у живо сосема друго.
    Ретко некој да е ист од она шо се претставува онлајн.
    Со бившиот се запознавме онлајн, и веднаш си кликнавме, создадовме некоја блискост, а верувам дека и олд скул да ми пријдеше ќе беше исто.
    Муабети онлајн муабети у живо, без срам, милина, со него на секоја тема можев да зборам а со некои не можам, колку и да се трудам, ја немам таа слобода.
    И сега кога ќе се случи да запознаам некој е пресериозен, треба да внимавам што зборувам и како се однесувам.
    И тогаш стварно се чувствувам ускратено, глупаво, не знам.
    И со другар сум зборела на таа тема, не ми е јасно зошто некои машки се толку затворени, пресериозни, шо треба да внимаваш, не ме привлекува и не може да ме заинтересира.

На Purelove92, mal.ecka, Pax и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Наметнато е, нема прави не прави, или така пристапуваш или ќе те доживуваат и гледаат како чудак.

Многу нешта се забегани кога станува збор за ова, ама ете и за многу функционира.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не сфаќам искрено...
    Ептен се резервирани кон среќавање во живо.

“Мамо имам дечко!“
    А тој... виртуелен ... :drunk:

Ќе ме убие овој генерацискиот гап.
    Ќерка тинејџер и мајка во менопауза :drunk: :headbang:

15. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Не до јазот во генерации до толку колку во разбирањата и гледиштата.
    Повозрасните го имаат осетено и тоа и тоа, помладиве па поима немаат, детално до толку, за ова другово освен виртуелен дечко.:lol:

Сепак многу е индивидуално сето ова, глобално гледано, кога ќе земеме во предвид дека се уште постојат наменски бракови па колку и да се има пристап до соц. мрежи и сите бенефити кои произлегуваат од нив пак се сведува на истово, во контекст на кој и ти беше пишано мерка типот колкав мираз ќе лапне, макар и на шала.
    Во шалата често лежи 50%, а и повеќе вистината.
    Ама па убаво е да се насмееш на сето ова, има некоја шармантна и хумористична нишка...особено ако не си ти лично дел од тоа, ако си ете пишаа погоре како се осеќале, секој со своите мисли и маки де.:D

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ама баш тоа е јазот...

Растени се во сосема поинакви услови од нас и нормално, не го перцепираат светот како нас.

Исто како што мајка ми/баба ми/итн живееле во поинакви услови од нас и различно го гледавме светот.

Не го гледам ова денес (или во минатото)ни како 'лошо', ни како 'арно'; причино-последично ми е јасно и не се плашам од променава.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Сегашниов јаз постари- помлади најотворено да си кажеме, поточно пишеме не е толку голем како некогашниот баби- мајки- деца истовремено и нивни вници. Тие живееле во време на големи војни и големи немаштии, промени од секој аспект да не набројувам, па потоа следната генерација минала низ други драстични промени итн.

Сега и повозрасните се поадаптибилни, самиот начин на живот и потребата од познавање на технологивее на раб. места наметнува постојано да се во чекор со напредокот и се држат некако така што и тој јаз кој го истакнуваш е поблаг, ама пак се се сведува на индивидуално ниво спомнав.
    Имаш личности со одбивност кон промени и како тебе на кои не им пречат и флексибилно се адаптираат.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не знам дали можеш така да го 'мериш'
    Секоја генерација си бие свои битки.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.352
    Има среќа типов во полиција што не си го пријавила за сексуално вознемирување.

Како, под кој услов, со кои непостоечки мозочни клетки, зошто, поради која причина, оти мислат дека е океј ситуација на човек прв пат што го гледаш да го извадиш курот? Која е таа audacity да го направиш тоа? Што очекувал типот, дека во порнхаб се наоѓа?

Не знам зошто се толкави шупелки, ама од такво понашање клиторисот во грло ќе ми се качи, еректилна дисфункција на месец дена ќе добијам.

Ебате тоа шупелките глупи, зборови нема колку се глупи.

На manga_, sunshinebabe, СуперДевојка и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Можам да го мерам, ама дали кореспондира со реалноста тоа е тема за детална и исцрпна анализа. :D

Токму така “секоја планина, своја тежина” субјективно гледано, ама објективно гледано имаш параметри и фактори по кои се мерел и се уште се мери квалитетот на живот и веродостојно се споредува низ годините и генерациите.
    Низа научни студии од овие тематики...